Zseppelin Utazási Iroda - Az utazás kultúrája

Kézi és úti poggyász szabályozás, méret és súlykorlátozás

Utazás kereső

Kérdése van?

E-mailben vagy telefonon a rendel-kezésére állunk minden hétköznap
9 - 17 óráig.

Szombaton 9 - 12 óráig.


Adja meg elérhetőségét, és kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot:

Miben segíthetünk?

A https://zseppelin.hu weboldalon a következő linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem. hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Hozzájárulok, hogy a https://zseppelin.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a https://zseppelin.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.


Ingyenes, kedvezményes szolgáltatások

Ingyenes buszülőhely választás
Ingyenes vecsési parkolási lehetőség
Ingyenes programfüzet rendelés
Kedvezményes szállás Budapesten
Kedvezményes szállás Szegeden
Kedvezményes vidéki transzfer

Applikáció

Ajándékutalvány

Fotópályázat

Online katalógus

Kézi és úti poggyász szabályozás, méret és súlykorlátozás

Jelen korlátozás az Európai Unió közútjain az aszfaltba épített gépjármű súlymérő állomások gyakorisága és az utazóközönség általi túlsúlyból fakadó szabályozás gyakorlata miatt szükséges!

Kézipoggyászként az autóbusz utasterébe súlya vagy mérete miatt csak olyan tárgy vihető fel, mely méretében, jellegében és súlyában nem akadályozza a biztonságos utazás körülményeit, feltételeit. Kézipoggyász méretét és súlyát illetően biztonságosan elhelyezhető az utas ülések feletti kalaptartón vagy a lábtérben. A biztonságos és kényelmes utazás érdekében az ülések alatt és a lábtérben csak szükség esetén helyezhető el poggyász.

Az utasok kézipoggyászként, személyenként egy darab kisméretű táskát (pl. kézitáska, laptoptáska stb.,) vihetnek fel az utastérbe, melynek mérete maximum 35 cm x 20 cm x 20 cm lehet, mely kézipoggyász biztonságosan elhelyezhető az autóbusz kalaptartóján.
Kézi és útipoggyászként nem szállítható olyan tárgy, amely méreténél vagy súlyánál fogva az autóbuszban erre kijelölt helyen nem helyezhető el, súly vagy méretkorlát tekintetében a szabályozáson túlmutat valamint a többi utas egészségében, testi épségében, ruházatában, kézipoggyászában kárt okozhat.
Poggyászként az autóbusz csomagterében személyenként maximum 15 kg súlyú, méretét tekintve 70 cm x 45 cm x 25 cm méretű poggyász helyezhető el.
A fenti súly és méret korlátozások az utazás egész időtartamára nézve kötelező érvényűek!

Az utasonként engedélyezett poggyászsúly megosztása vagy elosztása több utastárs esetében nem engedélyezett, még az azonos foglaláson együtt utazó csoport esetén sem. Ugyanazon személy engedélyezett poggyászsúly megosztása nem lehetséges akkor sem, ha Önnek két feladott poggyásza van (minden egyes poggyász meg kell feleljen a saját előre lefoglalt súlykorlátozásának).

Autóbuszainkon nem szállítható poggyászként:

az adott ország be- és kiviteli rendelkezésein túlmutató készpénz vagy értékpapír; ékszer, nemesfém, drágakő és féldrágakő; számítógép, fényképezőgép, videokamera, mobiltelefon vagy egyéb elektronikus eszköz, valamint tartozékai; hivatalos, üzleti vagy magánjellegű dokumentumok; úti okmányok vagy egyéb, személyazonosításra alkalmas okmányok; kulcsok; folyadékok; gyógyszerek; műalkotások; romlandó termékek.

Tiltott, egészségvédelmi és biztonsági okokból nem hozhatók a fedélzetre olyan tárgyak, amelyek:

valószínűsíthető veszélyt jelentenek az autóbuszra, a személyekre vagy a vagyontárgyakra nézve; valószínűsíthetően megsérülnének a szárazföldi szállítás során; csomagolása nem megfelelő; szállítása bármely olyan állam hatályos törvényei, előírásai vagy rendelkezései értelmében tiltott, ahonnan az autóbusz indul vagy ahova érkezik, illetve amely érintett országokon útvonal szerint áthalad; tömegüknél, méretüknél vagy egyéb szokatlan jellemzőiknél fogva alkalmatlanok a szállításra; valószínűsíthetően kellemetlenséget vagy undort okozhatnak a fedélzeten tartózkodó utasoknak; lőfegyverek, lőszerek és robbanószerek, ideértve a vadász- és sportlőfegyvereket is; minden olyan tárgy vagy anyag amely lőfegyvernek, lőszernek vagy robbanószernek tűnik;
gyúlékony anyagok (kivéve az alkoholos italokat, a hajlakkot, a parfümöt és a kölnit); radioaktív anyagok; sűrített gázok (kivéve a művégtag mozgatására használt széndioxidot és az önfelfújó mentőmellényhez használt nem gyúlékony gáztartályt); mérgező vagy fertőző anyagok; maró hatású anyagok (kivéve a hőmérőkben, a légnyomásmérőkben és a kerekesszékek akkumulátorában használt higanyt); aktatáskák és biztonsági diplomatatáskák beépített riasztóval, lítiumos akkumulátorral vagy pirotechnikai anyaggal; a fedélzeten tartózkodók biztonságát, vagyontárgyait, életét, egészségi állapotát és testi épségét veszélyeztető tárgyak és anyagok;

az autóbusz útvonala által érintett országok szabályai és előírásai értelmében tiltott anyagok; tömegüknél, méretüknél vagy egyéb jellemzőiknél fogva szállításra alkalmatlan tárgyak; emberi maradványok; ragasztó vagy festék; a veszélyes áruk autóbuszon történő biztonságos szállításához kiadott műszaki utasításaiban és a veszélyes árukkal kapcsolatos előírásaiban feltüntetett tárgyak. Amennyiben a fenti tárgyak bármelyike megtalálható a poggyászban, az érintett poggyász szállítása az autóbusz személyzet által megtagadható. Az utazás időtartama alatt az utas felelőssége, hogy szükség esetén eleget tegyen a személyzet minden kérésének. Ha utasként nem tesz eleget az autóbusz személyzet kérésének és emiatt a poggyásza nem kerül fel az autóbuszra, a Z(s)eppelin Utazási Iroda nem vállal felelősséget az ebből fakadó költségekért.

Az autóbusz személyzete nem vizsgálja a poggyászok tartalmát, mely tartalomért a poggyász tulajdonosa felel az utazás időtartama alatt! Az autóbusz utasterében és poggyászterében őrizetlenül hagyott értékekért nem vállalunk felelősséget. (a napi programok alkalmával az egyes megállások helyszínein egy fő gépkocsivezető mindig az autóbusznál tartózkodik. Az éjszakai parkolások, a szállodai tartózkodások idejére marad az autóbusz őrizetlenül, amikor kérjük az utasokat, ne hagyjanak értékeket, poggyászt az autóbuszban.

Megértésüket köszönjük.