ÍZEK, IMÁK, SZERELMEK: TOSZKÁNA ÉRZELMEKKEL TELE!

ÍZEK, IMÁK, SZERELMEK: TOSZKÁNA ÉRZELMEKKEL TELE!

  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Autóbusszal
  • Ellátás: Reggeli
  • Típus: Körutazás
logo

Minden ami Toszkána: bor, sajt, tészta, zene, művészet és a történelem!

"A tavola non s'invecchia" (az asztalnál nem öregszünk) Helyi piacokat, sajtkóstolót, borkóstolót látogatunk! Eszünk-iszunk jókedvűen!

ÍZEK, IMÁK, SZERELMEK: TOSZKÁNA ÉRZELMEKKEL TELE! program idegenvezetői:

Végh Lilla
Végh Lilla
Kovács Zsuzsanna
Kovács Zsuzsanna

Időjárás:

booked.net booked.net booked.net 

Utasaink véleménye:

Kiemelt ajánlatok

A SALZKAMMERGUTI TAVAKTÓL A KÖNIGSSEE-IG

4 nap/ 3 éj
121 500 Ft

MILÁNÓ ÉS LOMBARDIA HERCEGI PALOTÁI

4 nap/ 3 éj
184 500 Ft

BENELUX NAGYKÖRUTAZÁS

7 nap/ 6 éj
269 500 Ft

ÉSZAK GYÖNGYSZEMEI: SKANDINÁVIA

12 nap/ 11 éj
477 000 Ft

DUBAI ÉS AZ EGYESÜLT ARAB EMIRÁTUSOK LUXUS ÉLMÉNYEKKEL

7 nap/ 6 éj
367 000 Ft

VELENCE - PADOVA - TREVISO

3 nap/ 2 éj
114 500 Ft

ORCHIDEÁK KAVALKÁDJA SZLOVÉNIÁBAN

1 nap/ 0 éj
25 600 Ft

ÉSZAK-OLASZORSZÁGI TÓVIDÉK

6 nap/ 5 éj
213 000 Ft

TIROLI KINCSESLÁDA - TELE MEGLEPETÉSEKKEL

4 nap/ 3 éj
134 900 Ft

A PLITVICEI NEMZETI PARK VARÁZSA

3 nap/ 2 éj
99 500 Ft

Képgaléria | ÍZEK, IMÁK, SZERELMEK: TOSZKÁNA ÉRZELMEKKEL TELE!

  • slider

A program tervezett útvonala:

Programleírás - ÍZEK, IMÁK, SZERELMEK: TOSZKÁNA ÉRZELMEKKEL TELE!

1. nap: Szeged – Budapest – Udine – Montecatini (950 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Utazás Szlo¬vénián át (Tornyiszentmiklós hatá¬rátkelő) Olasz¬országba, útközben pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Az esti órák¬ban érkezünk Montecatinibe, ahol 2 éjszakán át szálláshelyünk lesz.

2. nap: Firenze: A reneszánsz kor ”Athénja”, Montecatini Alto, Chianti borvidék borvacsorával (110 km)

Megreggelizünk, és a Mediciek városába, Firenzébe indulunk. A nagyvárosi forgalmat még időben elkerülve vonatra pattanunk, hogy Firenze szívébe „megállás nélkül” érkezzünk (villamosjegyek!) Helyi idegenvezetőnk kíséretében ismer¬kedhetünk a középkori város építészeti remekeivel, mint a Palazzo Vecchio, a Dóm monumentális épülete, vagy a Keresztelő kápolna. Sétá¬lunk Firenze rejtett utcáin, felidézve a Medici család fénykorát, Dante művészetét,  az Arno folyó partján, a Ponte Vecchio-hoz érkezünk. Mindeközben Toscana étel- ital különlegességeiről is hallhatunk, vagy például láthatjuk miként készül, a híres porchettás szendvics "Kötelező" betekinteni a  vásárcsarnokba, sétálni a gyümölcsök, pecorino sajtok, olivák, sonkák és húskészítmények, fűszerek illata és látványa között, mely magával ragadó hangulata emlékezetes marad. Ebédidőben el látogathatnak a San Lorenzo tér környékére, ahol a piac épületében és a tér kedvelt bárjaiban tartalmas, tipikus olasz ételeket kós¬tolhatunk, mindenki egyéni ízlése szerint (helyszínen fizetendő). „Kö¬telező” betekinteni a San Lorenzo vásárcsarnokba, sétálni a gyümöl¬csök, pecorino sajtok, olivák, son¬kák és húskészítmények, fűszerek illata és látványa között, mely ma¬gával ragadó hangulata emlékeze¬tes marad! Fakultatív ajánlatunk: Firenze gasztro-történelméhez hozzátartozik a fagylalt is. Tartson velünk egy kóstolóval egybekötött, igazi olasz gelatteriába, ahol elmerülhetünk  az ízek kavalkádjába és közben érdekességeket, különlegességeket tudhatunk meg a fagylaltokról! Szabadidőnkben elvegyülünk a helyiek között… foglaljon helyet a hangulatos olasz bárok egyikében és egy csésze kávé mellett élvezzük a hangulatát a városnak. Elhagyjuk Firenzét és Montecatini¬be érkezünk ahol, fogaskerekűvel Montecatini Alto hegytetőre épült óvárosába emelkedünk, ahonnan gyönyörű panorámában lehet ré¬szünk, sétálunk hangulatos utcáin. Fakultatív borvacsorát ajánlunk: ínycsiklandó toszkán fogásokkal és a hozzájuk illő helyi borokkal (aki nem vesz részt ezen borvacsorán, szabadidejét egyénileg töltheti Montecatiniben). Estére visszaté¬rünk szálláshelyünkre.

3. nap: Pisa – Lajatico – Volterra – San Gimignano (210 km)

Reggeli után a tengerpart felé foly¬tatjuk utunkat, Pisába látogatunk. Helyi piacára igyekszünk (nyitva tartás függvényében), hogy a friss gyümölcsökből és finomságokból töltsük fel készleteinket, majd helyi idegenvezetőnkkel Pisa cso¬dálatos építészeti remekműveivel ismerkedünk a „Csodák terén”. Lát¬hatjuk a Keresztelő Kápolnát és a különleges pisai ferde tornyot. Szabadidejében elsétálhat az Arno folyó partjára, ahonnan páratlan panorámában lehet része a folyó városban tett kanyarulatában. Sé¬tánk során útközben vessünk egy pillantást a Botanikus Egyetem épületére és a mögötte elterülő parkra…elhagyjuk az ikonikus vá¬rost. Hallgatjuk a híres olasz tenor, Andrea Bocelli dallamait, miközben áthaladunk a dombtetőre épült szü¬lőfaluján Lajatico-n (itt található az általa alapított Teatro del Silenzio, a „Néma Színház”). Következő ál¬lomásunk az etruszk alapítású, kö¬zépkori hangulatú városka, Volterra. A dombra épült városból páratlan kilátás nyílik a toszkán vidék olajfa ligeteire, szőlőültetvényeire. Meg¬tekintjük római színházát, (Olasz¬ország egyik legjobb állapotában megmaradt római kori színháza!), sétálunk a fallal körülvett középkori utcáin hangulatos terein és élvez¬hetjük a kávézók és bárok tipikus olasz hangulatát. Vacsorára San Gimignano környéki szállásunkra érkezünk.

4. nap: San Gimignano – Monteriggioni – Siena borkóstolós vacsorával – Chianciano Terme (130 km)

A mai napon a középkori hangula¬tú, tornyairól híres városkában, San Gimignanoban kezdjük felfedező utunkat. Elsőként főutcáján sétálva a gasztronómiai különlegességek üzleteitbe térünk be ahol a finomabbnál-finomabb olasz szalámik és sajtok mellett olívabogyók mentén mindenki talál a „fogára valót”. Ízekkel a szánkban sétára indulunk. A közép¬korban 72 torony védte a városkát, ebből 13 ma is látható. Sétánk során mintha a középkorba csöppennénk vissza. Monteriggioni pici, mesebeli városkában tartunk pihenőt, ahol a tornyokkal tarkított kőfal mögé sé¬tálva megbúvó házak és utcácskák varázslatos hangulatba kerítik az idelátogatót. Mi sem esik jobban, mint egy krémes fagylalt egy ár¬nyékos asztalnál…engedünk a csá¬bításnak! Délután tovább utazunk, és megismerkedünk a középkori hangulatát ma is őrző Sienával. Az egykor Firenzével rivalizáló város építészetében olyan remekművek születtek, mint a XIII.sz.-i katedrális, a városháza, a keresztelő-kápolna. A középkori városépítészet egyik legnagyobb remeke Siena főtere. E fantasztikus város után fakultatív programra invitáljuk egy Siena közeli autentikus környezetbe, ahol borkóstolóval egybekötött vacsorán veszünk részt. A  borok készítésének rejtelmeiben kapunk bepillantást, mely évszazados múltra tekint vissza sienai dombvidéken, majd a vezetést követően, helyi friss, kiváló alapanyagokból készült, jellegzetes, toszkán vacsorán veszünk részt, elegáns környezetben. (a részvételt javasol¬juk, mert további vacsora lehetőség nem áll rendelkezésre ezen az estén). A mai szállásunk Chianciano Termében lesz. 

5. nap: Montepulciano, Pienza, Perugia, Bologna (370 km)

Reggelinket elfogyasztva Monte¬pulciano felfedezésére indulunk. A dombtetőn található főtérre érkezünk, ahonnan sétára indulunk. Kihagyhatatlan a han¬gulatos kisváros szűk utcáival, ká-vézóival. Pienza városába utazunk tovább. Elbűvölő reneszánsz város¬központját a Pienzából származó II. Pius pápa építtette. Sétálunk a bájos piactéren, közben láthatjuk a gótikus Dómot, megcsodálhatjuk a gyönyörű Palazzo Piccolominit. Felfedezzük a hangulatos városka titkait és megkóstoljuk a híres helyi sajt különlegességet, a pecorinot! Umbria tartomány székhelye, Pe-rugia felé indulunk. Útközben fotó¬szünetre megállunk a Trasimeno-tó partján és gyönyörködünk a tó szépségében és kis szigeteiben. Perugia, ősi etruszk város főterén láthatjuk dómját a reneszánsz idők legszebb szökőkútjával. A perugiai városháza vetekszik a sienaival. Tovább utazva szállásunk Bologna környékén lesz. 

6. nap: Bologna – Treviso – Budapest – Szeged (850 km)

Reggeli után hazafelé indulunk, útközben megállunk a tengerszint alatt 9 méterrel elhelyezkedő Tre¬visoban, a „miniatűr Velencében”. A régi városatyák a középkorban körbevették a várost kőfallal, amely még ma is erődként védi az óvá¬rost. Alatta azóta is ott hömpölyög a Sile folyó, behálózva Trevisót. A házak itt is cölöpökre épültek, s az itteni palazzók is legalább olyan díszesek, cifrák, mint a velenceiek. Az óvárosban olyan csodák várnak bennünket, mint az a Ferences templom, melynek a falait még XIII. századi freskók díszítik, s állítólag itt temették el a két olasz költőóri¬ás, Dante és Petrarca gyermekeit is. Sétálunk festői árkádos házai kö¬zött, csatornákkal szabdalt utcáin. A város főterén megpihenünk egy capuccinóra vagy aperol spritz-re, és merüljünk bele az olasz kisvárosi élet szépségeibe. Utunkat Szlovénia-Tornyiszentmiklós útvonalon folytatjuk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, továbbutazás Szegedre.

Árinformációk

Utazás módja:
Autóbusszal
Elhelyezés:
Hotel ***
Ellátás:
Reggeli
júl. 23.
Részvételi díj:
189.500 HUF (519,04 EUR)
1 ágyas felár:
46.000 HUF (125,99 EUR)
3x vacsora felár:
26.500 HUF (72,58 EUR)
Toszkán borkóstoló vacsorával:
16.000 HUF (43,82 EUR)
Toszkán fagylaltkóstoló:
7.500 HUF (20,54 EUR)
Siena autentikus vacsora borkóstolóval:
25.500 HUF (69,84 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
I. zóna retúr transzfer:
5.000 HUF (13,70 EUR)
II. zóna retúr transzfer:
8.000 HUF (21,91 EUR)
aug. 21.
Részvételi díj:
197.800 HUF (541,77 EUR)
1 ágyas felár:
49.000 HUF (134,21 EUR)
3x vacsora felár:
26.500 HUF (72,58 EUR)
Toszkán borkóstoló vacsorával:
16.000 HUF (43,82 EUR)
Toszkán fagylaltkóstoló:
7.500 HUF (20,54 EUR)
Siena autentikus vacsora borkóstolóval:
25.500 HUF (69,84 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
I. zóna retúr transzfer:
5.000 HUF (13,70 EUR)
II. zóna retúr transzfer:
8.000 HUF (21,91 EUR)
szept. 24.
Részvételi díj:
197.800 HUF (541,77 EUR)
1 ágyas felár:
49.000 HUF (134,21 EUR)
3x vacsora felár:
26.500 HUF (72,58 EUR)
Toszkán borkóstoló vacsorával:
16.000 HUF (43,82 EUR)
Toszkán fagylaltkóstoló:
7.500 HUF (20,54 EUR)
Siena autentikus vacsora borkóstolóval:
25.500 HUF (69,84 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
I. zóna retúr transzfer:
5.000 HUF (13,70 EUR)
II. zóna retúr transzfer:
8.000 HUF (21,91 EUR)
Fakultatív programjaink indulási létszáma a legtöbb programunk esetében min. 20 fő. Amennyiben a fakultatív programra jelentkezők száma nem éri el a 20 főt, abban az esetben irodánk a program megvalósulását nem garantálja!

További információ:

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 5 éjszaka szálloda*** , 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 5x reggeli


BBP biztosítás: részletek: ITT.
730 Ft/nap/fő (Classic)
950 Ft/nap/fő (Premium BBP)
1200 Ft/nap/fő (Privileg BBP)


Útlemondási biztosítás: az alapár 3%-a. Részletek ITT.
Felhívjuk figyelmét, hogy az útlemondási szolgáltatás kötése nem kötelező, de javasolt! 


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 50 EUR

Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 55 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 15.000 Ft / 42 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Székesfehérvár-(Veszprém)-M7 autópálya útvonalon. Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!


Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


 A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 5 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 5x reggelis ellátást

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

6nap 5éj

Időpontok

189 500 Ft/fő
Garantált indulás!
197 800 Ft/fő
Garantált indulás!
197 800 Ft/fő
Garantált indulás!

Kérdése van?

E-mailben vagy telefonon a rendelkezésére állunk minden hétköznap
9-17 óráig

Hasonló ajánlatok:

TŰZ ISTEN GYERMEKEI - LIPARI SZIGETEK

7 nap/ 6 éj
388 000 Ft

TOSZKÁNA REPÜLŐVEL - PIHENÉSSEL A TENGERPARTON

5 nap/ 4 éj
312 000 Ft

TOSZKÁNA, VIAREGGIO ÉS CINQUE TERRE

5 nap/ 4 éj
148 500 Ft

CSILLAGTÚRÁK OLASZORSZÁGBAN - TENGERPARTI PIHENÉSSEL

7 nap/ 6 éj
282 000 Ft
Utazás:
Autóbusszal
elhelyezés
Elhelyezés:
Hotel Hotel ***
ellátás
Ellátás:
Reggeli

Időpont
júl. 23.
Időtartam
6 nap/ 5 éj
Utazás módja
Busz
Ár
189 500 Ft
Garantált indulás! Kiscsoportos program!
Időpont
aug. 21.
Időtartam
6 nap/ 5 éj
Utazás módja
Busz
Ár
197 800 Ft
Garantált indulás! Kiscsoportos program!
Időpont
szept. 24.
Időtartam
6 nap/ 5 éj
Utazás módja
Busz
Ár
197 800 Ft
Garantált indulás!

A "Megrendelés" gombra kattintva az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlatunk elnyeri tetszését, akkor azon a felületen véglegesítheti a foglalást.

Programleírás

Minden ami Toszkána: bor, sajt, tészta, zene, művészet és a történelem!

"A tavola non s'invecchia" (az asztalnál nem öregszünk) Helyi piacokat, sajtkóstolót, borkóstolót látogatunk! Eszünk-iszunk jókedvűen!

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Utazás Szlo¬vénián át (Tornyiszentmiklós hatá¬rátkelő) Olasz¬országba, útközben pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Az esti órák¬ban érkezünk Montecatinibe, ahol 2 éjszakán át szálláshelyünk lesz.

Megreggelizünk, és a Mediciek városába, Firenzébe indulunk. A nagyvárosi forgalmat még időben elkerülve vonatra pattanunk, hogy Firenze szívébe „megállás nélkül” érkezzünk (villamosjegyek!) Helyi idegenvezetőnk kíséretében ismer¬kedhetünk a középkori város építészeti remekeivel, mint a Palazzo Vecchio, a Dóm monumentális épülete, vagy a Keresztelő kápolna. Sétá¬lunk Firenze rejtett utcáin, felidézve a Medici család fénykorát, Dante művészetét,  az Arno folyó partján, a Ponte Vecchio-hoz érkezünk. Mindeközben Toscana étel- ital különlegességeiről is hallhatunk, vagy például láthatjuk miként készül, a híres porchettás szendvics "Kötelező" betekinteni a  vásárcsarnokba, sétálni a gyümölcsök, pecorino sajtok, olivák, sonkák és húskészítmények, fűszerek illata és látványa között, mely magával ragadó hangulata emlékezetes marad. Ebédidőben el látogathatnak a San Lorenzo tér környékére, ahol a piac épületében és a tér kedvelt bárjaiban tartalmas, tipikus olasz ételeket kós¬tolhatunk, mindenki egyéni ízlése szerint (helyszínen fizetendő). „Kö¬telező” betekinteni a San Lorenzo vásárcsarnokba, sétálni a gyümöl¬csök, pecorino sajtok, olivák, son¬kák és húskészítmények, fűszerek illata és látványa között, mely ma¬gával ragadó hangulata emlékeze¬tes marad! Fakultatív ajánlatunk: Firenze gasztro-történelméhez hozzátartozik a fagylalt is. Tartson velünk egy kóstolóval egybekötött, igazi olasz gelatteriába, ahol elmerülhetünk  az ízek kavalkádjába és közben érdekességeket, különlegességeket tudhatunk meg a fagylaltokról! Szabadidőnkben elvegyülünk a helyiek között… foglaljon helyet a hangulatos olasz bárok egyikében és egy csésze kávé mellett élvezzük a hangulatát a városnak. Elhagyjuk Firenzét és Montecatini¬be érkezünk ahol, fogaskerekűvel Montecatini Alto hegytetőre épült óvárosába emelkedünk, ahonnan gyönyörű panorámában lehet ré¬szünk, sétálunk hangulatos utcáin. Fakultatív borvacsorát ajánlunk: ínycsiklandó toszkán fogásokkal és a hozzájuk illő helyi borokkal (aki nem vesz részt ezen borvacsorán, szabadidejét egyénileg töltheti Montecatiniben). Estére visszaté¬rünk szálláshelyünkre.

Reggeli után a tengerpart felé foly¬tatjuk utunkat, Pisába látogatunk. Helyi piacára igyekszünk (nyitva tartás függvényében), hogy a friss gyümölcsökből és finomságokból töltsük fel készleteinket, majd helyi idegenvezetőnkkel Pisa cso¬dálatos építészeti remekműveivel ismerkedünk a „Csodák terén”. Lát¬hatjuk a Keresztelő Kápolnát és a különleges pisai ferde tornyot. Szabadidejében elsétálhat az Arno folyó partjára, ahonnan páratlan panorámában lehet része a folyó városban tett kanyarulatában. Sé¬tánk során útközben vessünk egy pillantást a Botanikus Egyetem épületére és a mögötte elterülő parkra…elhagyjuk az ikonikus vá¬rost. Hallgatjuk a híres olasz tenor, Andrea Bocelli dallamait, miközben áthaladunk a dombtetőre épült szü¬lőfaluján Lajatico-n (itt található az általa alapított Teatro del Silenzio, a „Néma Színház”). Következő ál¬lomásunk az etruszk alapítású, kö¬zépkori hangulatú városka, Volterra. A dombra épült városból páratlan kilátás nyílik a toszkán vidék olajfa ligeteire, szőlőültetvényeire. Meg¬tekintjük római színházát, (Olasz¬ország egyik legjobb állapotában megmaradt római kori színháza!), sétálunk a fallal körülvett középkori utcáin hangulatos terein és élvez¬hetjük a kávézók és bárok tipikus olasz hangulatát. Vacsorára San Gimignano környéki szállásunkra érkezünk.

A mai napon a középkori hangula¬tú, tornyairól híres városkában, San Gimignanoban kezdjük felfedező utunkat. Elsőként főutcáján sétálva a gasztronómiai különlegességek üzleteitbe térünk be ahol a finomabbnál-finomabb olasz szalámik és sajtok mellett olívabogyók mentén mindenki talál a „fogára valót”. Ízekkel a szánkban sétára indulunk. A közép¬korban 72 torony védte a városkát, ebből 13 ma is látható. Sétánk során mintha a középkorba csöppennénk vissza. Monteriggioni pici, mesebeli városkában tartunk pihenőt, ahol a tornyokkal tarkított kőfal mögé sé¬tálva megbúvó házak és utcácskák varázslatos hangulatba kerítik az idelátogatót. Mi sem esik jobban, mint egy krémes fagylalt egy ár¬nyékos asztalnál…engedünk a csá¬bításnak! Délután tovább utazunk, és megismerkedünk a középkori hangulatát ma is őrző Sienával. Az egykor Firenzével rivalizáló város építészetében olyan remekművek születtek, mint a XIII.sz.-i katedrális, a városháza, a keresztelő-kápolna. A középkori városépítészet egyik legnagyobb remeke Siena főtere. E fantasztikus város után fakultatív programra invitáljuk egy Siena közeli autentikus környezetbe, ahol borkóstolóval egybekötött vacsorán veszünk részt. A  borok készítésének rejtelmeiben kapunk bepillantást, mely évszazados múltra tekint vissza sienai dombvidéken, majd a vezetést követően, helyi friss, kiváló alapanyagokból készült, jellegzetes, toszkán vacsorán veszünk részt, elegáns környezetben. (a részvételt javasol¬juk, mert további vacsora lehetőség nem áll rendelkezésre ezen az estén). A mai szállásunk Chianciano Termében lesz. 

Reggelinket elfogyasztva Monte¬pulciano felfedezésére indulunk. A dombtetőn található főtérre érkezünk, ahonnan sétára indulunk. Kihagyhatatlan a han¬gulatos kisváros szűk utcáival, ká-vézóival. Pienza városába utazunk tovább. Elbűvölő reneszánsz város¬központját a Pienzából származó II. Pius pápa építtette. Sétálunk a bájos piactéren, közben láthatjuk a gótikus Dómot, megcsodálhatjuk a gyönyörű Palazzo Piccolominit. Felfedezzük a hangulatos városka titkait és megkóstoljuk a híres helyi sajt különlegességet, a pecorinot! Umbria tartomány székhelye, Pe-rugia felé indulunk. Útközben fotó¬szünetre megállunk a Trasimeno-tó partján és gyönyörködünk a tó szépségében és kis szigeteiben. Perugia, ősi etruszk város főterén láthatjuk dómját a reneszánsz idők legszebb szökőkútjával. A perugiai városháza vetekszik a sienaival. Tovább utazva szállásunk Bologna környékén lesz. 

Reggeli után hazafelé indulunk, útközben megállunk a tengerszint alatt 9 méterrel elhelyezkedő Tre¬visoban, a „miniatűr Velencében”. A régi városatyák a középkorban körbevették a várost kőfallal, amely még ma is erődként védi az óvá¬rost. Alatta azóta is ott hömpölyög a Sile folyó, behálózva Trevisót. A házak itt is cölöpökre épültek, s az itteni palazzók is legalább olyan díszesek, cifrák, mint a velenceiek. Az óvárosban olyan csodák várnak bennünket, mint az a Ferences templom, melynek a falait még XIII. századi freskók díszítik, s állítólag itt temették el a két olasz költőóri¬ás, Dante és Petrarca gyermekeit is. Sétálunk festői árkádos házai kö¬zött, csatornákkal szabdalt utcáin. A város főterén megpihenünk egy capuccinóra vagy aperol spritz-re, és merüljünk bele az olasz kisvárosi élet szépségeibe. Utunkat Szlovénia-Tornyiszentmiklós útvonalon folytatjuk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, továbbutazás Szegedre.

Utazás módja:
Autóbusszal
Elhelyezés:
Hotel ***
Ellátás:
Reggeli
júl. 23.
Részvételi díj:
189.500 HUF (519,04 EUR)
1 ágyas felár:
46.000 HUF (125,99 EUR)
3x vacsora felár:
26.500 HUF (72,58 EUR)
Toszkán borkóstoló vacsorával:
16.000 HUF (43,82 EUR)
Toszkán fagylaltkóstoló:
7.500 HUF (20,54 EUR)
Siena autentikus vacsora borkóstolóval:
25.500 HUF (69,84 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
I. zóna retúr transzfer:
5.000 HUF (13,70 EUR)
II. zóna retúr transzfer:
8.000 HUF (21,91 EUR)
aug. 21.
Részvételi díj:
197.800 HUF (541,77 EUR)
1 ágyas felár:
49.000 HUF (134,21 EUR)
3x vacsora felár:
26.500 HUF (72,58 EUR)
Toszkán borkóstoló vacsorával:
16.000 HUF (43,82 EUR)
Toszkán fagylaltkóstoló:
7.500 HUF (20,54 EUR)
Siena autentikus vacsora borkóstolóval:
25.500 HUF (69,84 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
I. zóna retúr transzfer:
5.000 HUF (13,70 EUR)
II. zóna retúr transzfer:
8.000 HUF (21,91 EUR)
szept. 24.
Részvételi díj:
197.800 HUF (541,77 EUR)
1 ágyas felár:
49.000 HUF (134,21 EUR)
3x vacsora felár:
26.500 HUF (72,58 EUR)
Toszkán borkóstoló vacsorával:
16.000 HUF (43,82 EUR)
Toszkán fagylaltkóstoló:
7.500 HUF (20,54 EUR)
Siena autentikus vacsora borkóstolóval:
25.500 HUF (69,84 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
I. zóna retúr transzfer:
5.000 HUF (13,70 EUR)
II. zóna retúr transzfer:
8.000 HUF (21,91 EUR)
Fakultatív programjaink indulási létszáma a legtöbb programunk esetében min. 20 fő. Amennyiben a fakultatív programra jelentkezők száma nem éri el a 20 főt, abban az esetben irodánk a program megvalósulását nem garantálja!

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 5 éjszaka szálloda*** , 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 5x reggeli


BBP biztosítás: részletek: ITT.
730 Ft/nap/fő (Classic)
950 Ft/nap/fő (Premium BBP)
1200 Ft/nap/fő (Privileg BBP)


Útlemondási biztosítás: az alapár 3%-a. Részletek ITT.
Felhívjuk figyelmét, hogy az útlemondási szolgáltatás kötése nem kötelező, de javasolt! 


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 50 EUR

Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 55 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 15.000 Ft / 42 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Székesfehérvár-(Veszprém)-M7 autópálya útvonalon. Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!


Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


 A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 5 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 5x reggelis ellátást

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Program tervezett útvonala

ÍZEK, IMÁK, SZERELMEK: TOSZKÁNA ÉRZELMEKKEL TELE! program idegenvezetői

Végh Lilla
Végh Lilla
Kovács Zsuzsanna
Kovács Zsuzsanna

Hangolódó videó

TŰZ ISTEN GYERMEKEI - LIPARI SZIGETEK

7 nap/ 6 éj
388 000 Ft

TOSZKÁNA REPÜLŐVEL - PIHENÉSSEL A TENGERPARTON

5 nap/ 4 éj
312 000 Ft

TOSZKÁNA, VIAREGGIO ÉS CINQUE TERRE

5 nap/ 4 éj
148 500 Ft

CSILLAGTÚRÁK OLASZORSZÁGBAN - TENGERPARTI PIHENÉSSEL

7 nap/ 6 éj
282 000 Ft