RIMINI-RAVENNA-URBINO ÉS SAN-MARINO - TENGERPARTI PIHENÉSSEL

RIMINI-RAVENNA-URBINO ÉS SAN-MARINO - TENGERPARTI PIHENÉSSEL

RIMINI-RAVENNA-URBINO ÉS SAN-MARINO - TENGERPARTI PIHENÉSSEL

  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Autóbusszal
  • Ellátás: Reggeli
  • Típus: Üdülés
logo

Emiglia-Romagna, a kultúra, művészetek és a gasztronómia földje

Utazzunk együtt Olaszország szívébe Emilia-Romagna tartományába, mely szélesen húzódik végig az alpesi hideg észak és a mediterrán forró dél között választóvonalat képző, Pó völgyének hullámzó dombjain és sík vidékén. Itt már i.e.187-ben a rómaiak utakat építettek, egy varászlatos vidék, ahol Dante is vendégeskedett száműzetése alatt, és menedéket találva, merített ihletet, az Isteni színjáték jó néhány énekéhez. Megelevenedik előttünk a Nyugat Római Birodalom egykori fővárosa, valamint a középkori Itália művészeteket pártoló fényűző élete: Ravenna, Urbino, Faenza, Rimini palotái, terei nyílnak előttünk. San Marino a mini köztársaság is felfedezésre kerül utunk során és még sok különleges hely! Várjuk jelentkezését!

Jelen program idegenvezetői:

Végh Lilla
Végh Lilla

Utasaink véleménye:

Kiemelt ajánlatok

TAVASZKÖSZÖNTŐ AUSZTRIÁBAN

2 nap/ 1 éj
58 000 Ft

BENELUX NAGYKÖRUTAZÁS - TAVASSZAL TULIPÁNVIRÁGZÁSKOR

7 nap/ 6 éj
277 500 Ft

ORCHIDEÁK KAVALKÁDJA SZLOVÉNIÁBAN

1 nap/ 0 éj
25 600 Ft

DUBAI ÉS AZ EGYESÜLT ARAB EMIRÁTUSOK LUXUS ÉLMÉNYEKKEL

7 nap/ 6 éj
367 500 Ft

MILÁNÓ ÉS LOMBARDIA HERCEGI PALOTÁI

4 nap/ 3 éj
184 500 Ft

VELENCE - PADOVA - TREVISO

3 nap/ 2 éj
103 500 Ft

TIROLI KINCSESLÁDA - TELE MEGLEPETÉSEKKEL

4 nap/ 3 éj
134 900 Ft

Képgaléria

  • rimini

A program tervezett útvonala:

Programleírás

1. nap: Szeged – Budapest – Szlovénia – Rimini (950 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Utazás Szlo­vénián át (Tornyiszentmiklós hatá­rátkelő), Udinén keresztül többszöri pihenőkkel Olaszor­szágba. Utunk során egy olaszos hangulatú megállóhelyen ebédelünk, kedvünkre könyökölünk az olaszok között egy csésze olasz ristrettóval a kezünkben a bárpultnál. Vacsoraidőre érkezünk a Rimini környéki, tengerpart közeli szálláshelyünkre, ahol 5 éjszakán át lesz szálláshelyünk.

2. nap: Ravenna – Faenza – Dozza (215 km)

Reggelink után, a gyönyörű bizánci és kora keresztény időkből származó, mozaikjairól híres Ravennába utazunk. A műemlékekben gazdag városban tett sétánk során, meglátogatjuk a szebbnél szebb mozaikokat rejtő helyszíneket. Az ezt követő szabadidőben lehetőségünk nyílik megkóstolni a helyi különlegességeket, mint például a Piadina Romagnolát vagy a híres Macerato di Pere di Grappa-t a Fő téren! A délutánt már Faenza-ban töltjük, ahol a Kerámia Múzeumban, megismerkedünk a világhírű, ónmázas agyagedények történetével, majd a város hangulatos, árkádokkal tagolt és fazekasműhelyekkel tarkított utcáin sétálunk. A városnézésből nem maradhat ki a kora reneszánsz stílusban megépített Dóm, valamint Fő tér sem. A nap végén pedig egy különleges, sokak által nem ismert kis városkában, Dozza-ban sétálunk, ahol az ódon kis utcák, festett házfalak a vidámságot és a művészetet sugározzák, szinte mindenütt! Élményekkel teli érkezünk vissza szálláshelyünkre, ahol a vacsora után kedvünkre vegyülhetünk el az esti forgatagban!

3. nap: Egész napos pihenés a tengerparton vagy San Marino – San Leo vára kirándulás (90 km)

Reggelit követően kedvére pihen­het, fürdőzhet az olasz Riviérán, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: A mai napon a Monte Titano hegygerincen épült mini köztársaságba, San Marino látogatunk el. A hegy legmagasabb pontján épült fel a „főváros”, San Marino. A kor­mányzósági palota, szűk utcák, csipkés várfalak a középkort idézik. Számtalan kis boltocska és étterem szegélyezi utunkat, míg feljutunk a vár legfelső részéig. Lefelé más útvonalat is választhatunk… Tovább utazva San Leo-t keressük fel. E fes­tői település egy meredek sziklafal peremén épült, már a rómaiak is lakták. Később Szent Leo egy temp­lomot építtetett a sziklára. Láthatjuk XII. századi katedrálisát, sétálunk ódon falai között és élvezzük középkori hangulatát. Szálláshelyünkre délután térünk vissza. 

4. nap: Egész napos pihenés a tengerparton vagy Urbino és Gradara kirándulás (130 km)

Reggelit követően kedvére pihen­het, fürdőzhet az olasz Riviérán, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: ismét Marche tartomány felfedezésére indulunk. Elsőként Urbino középkori városát látogatjuk meg, ahol a szigorú városfalak mögött egy csodálatos, reneszánsz város tárul a szemünk elé. Olaszország legszebb reneszánsz palotáját építette ide Federico da Montefeltro herceg, a Palazzo Ducale-t, amit kívülről csodálunk meg, valamint a Dómot és azt ölelő teret. Majd a város szülöttjének, Raffaello Sanzio híres festő egykori házába teszünk egy sétát, megismerkedve a művész életútjának, itt töltött emlékeivel. Programunk egy igazi lovagvárban és az azt körülvevő városkában Gradara-ban folytatódik. Valódi hercegnők és középkori lovagok világába repülhetünk vissza, képzeletünk szárnyán, hiszen itt játszódott Dante és Petrarca által megénekelt, Paolo és Francesca szerelmi története. A város történelmi múltja, hangulata és lenyűgöző panorámája méltó lezárása napi programunknak. Szálláshelyünkre késő délutánra érkezünk vissza.

5. nap: Délelőtt Rimini és Cesenatico | Délután tengerpart pihenés az olasz Riviérán (55 km)

Szombat révén vár ránk Rimini piaca és óvárosa! Ismerkedünk a város régi negyedeivel, ami kellemes ellentéte a nyüzsgő tengerpartnak. A csöndes kockaköves utcákon sétálva érintjük a Piazza Cavourt, a XIV.századi Palazzo della Podestá t, ahol valaha a város vezetői tanácskoztak, és a Tempio di Malatestianót mely Rimini legszebb reneszánsz épülete, egyben a Malatesta család emlékműve. Szabadidőben a piac forgatagában, biztosan mindenki talál magának egy kis „vásárfiát”. Mielőtt visszatérnénk szálláshelyünkre, Cesenaticoban és annak hangulatos kikötőjében sétálunk, ahol Leonardo da Vinci tervei alapján helyreállított, gyönyörű középkori fa hajókat láthatunk, fényképezhetünk. A csatorna mentén hangulatos kávézók, fagyizók szolgálják a felfrissülést. Délután szálláshelyünkön élvezhetjük a hullámzó tengert, a napsütést és a pihenést. 

6. nap: Rimini – Trieszt – Szlovénia – Budapest – Szeged (950 km)

Reggeli után elbúcsúzunk Riminitől és hazafelé indulunk. Útközben Trieszt városában időzünk. Elegáns utcák, impozáns terek mentén sétálhatunk, ahol lehetőség nyílik egy hűsítő Aperol vagy kávé, fagylalt elfogyasztására is. Késő esti órákban érkezés Budapestre, majd tovább utazunk Szegedre.

Árinformációk

Utazás módja:
Autóbusszal
Elhelyezés:
Hotel ***
Ellátás:
Reggeli
júl. 16.
Részvételi díj:
189.500 HUF (519,04 EUR)
1 ágyas felár:
40.000 HUF (109,56 EUR)
5x vacsora felár :
26.500 HUF (72,58 EUR)
Urbino és Gradara kirándulás:
7.000 HUF (19,17 EUR)
San Marino és San Leo kirándulás:
6.000 HUF (16,43 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
I. zóna retúr transzfer:
5.000 HUF (13,70 EUR)
II. zóna retúr transzfer:
8.000 HUF (21,91 EUR)
aug. 27.
Részvételi díj:
189.500 HUF (519,04 EUR)
1 ágyas felár:
40.000 HUF (109,56 EUR)
5x vacsora felár :
26.500 HUF (72,58 EUR)
Urbino és Gradara kirándulás:
7.000 HUF (19,17 EUR)
San Marino és San Leo kirándulás:
6.000 HUF (16,43 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
I. zóna retúr transzfer:
5.000 HUF (13,70 EUR)
II. zóna retúr transzfer:
8.000 HUF (21,91 EUR)

További információ:

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 5 éjszaka tengerparthoz közeli, jó minőségű szálloda*** , 2 ágyas tus/wc-s kényelmes szobában
Ellátás: 5x bővített kontinentális reggeli 


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 70 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 16 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 14.000 Ft / 39 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Székesfehérvár-(Veszprém)-M7 autópálya útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!  A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!  

A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 5 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában (helyi 4*), 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 5x reggeli

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

A részvételi díj nem tartalmazza:

- 5x fakultatív vacsora

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást

6nap 5éj

Időpontok

189 500 Ft/fő
189 500 Ft/fő

Kérdése van?

E-mailben vagy telefonon a rendelkezésére állunk minden hétköznap
9-17 óráig

Hasonló ajánlatok:

TAVASZKÖSZÖNTŐ RÓMÁBAN - repülővel

4 nap/ 3 éj
283 000 Ft

TŰZ ISTEN GYERMEKEI - LIPARI SZIGETEK

7 nap/ 6 éj
340 000 Ft

MEDITERRÁN ISZTRIA - 4 NAPOS

4 nap/ 3 éj
165 000 Ft
Utazás:
Autóbusszal
elhelyezés
Elhelyezés:
Hotel Hotel ***
ellátás
Ellátás:
Reggeli

Időpont
júl. 16.
Időtartam
6 nap/ 5 éj
Utazás módja
Busz
Ár
189 500 Ft
Időpont
aug. 27.
Időtartam
6 nap/ 5 éj
Utazás módja
Busz
Ár
189 500 Ft

A "Megrendelés" gombra kattintva az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlatunk elnyeri tetszését, akkor azon a felületen véglegesítheti a foglalást.

Programleírás

Emiglia-Romagna, a kultúra, művészetek és a gasztronómia földje

Utazzunk együtt Olaszország szívébe Emilia-Romagna tartományába, mely szélesen húzódik végig az alpesi hideg észak és a mediterrán forró dél között választóvonalat képző, Pó völgyének hullámzó dombjain és sík vidékén. Itt már i.e.187-ben a rómaiak utakat építettek, egy varászlatos vidék, ahol Dante is vendégeskedett száműzetése alatt, és menedéket találva, merített ihletet, az Isteni színjáték jó néhány énekéhez. Megelevenedik előttünk a Nyugat Római Birodalom egykori fővárosa, valamint a középkori Itália művészeteket pártoló fényűző élete: Ravenna, Urbino, Faenza, Rimini palotái, terei nyílnak előttünk. San Marino a mini köztársaság is felfedezésre kerül utunk során és még sok különleges hely! Várjuk jelentkezését!

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Utazás Szlo­vénián át (Tornyiszentmiklós hatá­rátkelő), Udinén keresztül többszöri pihenőkkel Olaszor­szágba. Utunk során egy olaszos hangulatú megállóhelyen ebédelünk, kedvünkre könyökölünk az olaszok között egy csésze olasz ristrettóval a kezünkben a bárpultnál. Vacsoraidőre érkezünk a Rimini környéki, tengerpart közeli szálláshelyünkre, ahol 5 éjszakán át lesz szálláshelyünk.

Reggelink után, a gyönyörű bizánci és kora keresztény időkből származó, mozaikjairól híres Ravennába utazunk. A műemlékekben gazdag városban tett sétánk során, meglátogatjuk a szebbnél szebb mozaikokat rejtő helyszíneket. Az ezt követő szabadidőben lehetőségünk nyílik megkóstolni a helyi különlegességeket, mint például a Piadina Romagnolát vagy a híres Macerato di Pere di Grappa-t a Fő téren! A délutánt már Faenza-ban töltjük, ahol a Kerámia Múzeumban, megismerkedünk a világhírű, ónmázas agyagedények történetével, majd a város hangulatos, árkádokkal tagolt és fazekasműhelyekkel tarkított utcáin sétálunk. A városnézésből nem maradhat ki a kora reneszánsz stílusban megépített Dóm, valamint Fő tér sem. A nap végén pedig egy különleges, sokak által nem ismert kis városkában, Dozza-ban sétálunk, ahol az ódon kis utcák, festett házfalak a vidámságot és a művészetet sugározzák, szinte mindenütt! Élményekkel teli érkezünk vissza szálláshelyünkre, ahol a vacsora után kedvünkre vegyülhetünk el az esti forgatagban!

Reggelit követően kedvére pihen­het, fürdőzhet az olasz Riviérán, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: A mai napon a Monte Titano hegygerincen épült mini köztársaságba, San Marino látogatunk el. A hegy legmagasabb pontján épült fel a „főváros”, San Marino. A kor­mányzósági palota, szűk utcák, csipkés várfalak a középkort idézik. Számtalan kis boltocska és étterem szegélyezi utunkat, míg feljutunk a vár legfelső részéig. Lefelé más útvonalat is választhatunk… Tovább utazva San Leo-t keressük fel. E fes­tői település egy meredek sziklafal peremén épült, már a rómaiak is lakták. Később Szent Leo egy temp­lomot építtetett a sziklára. Láthatjuk XII. századi katedrálisát, sétálunk ódon falai között és élvezzük középkori hangulatát. Szálláshelyünkre délután térünk vissza. 

Reggelit követően kedvére pihen­het, fürdőzhet az olasz Riviérán, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: ismét Marche tartomány felfedezésére indulunk. Elsőként Urbino középkori városát látogatjuk meg, ahol a szigorú városfalak mögött egy csodálatos, reneszánsz város tárul a szemünk elé. Olaszország legszebb reneszánsz palotáját építette ide Federico da Montefeltro herceg, a Palazzo Ducale-t, amit kívülről csodálunk meg, valamint a Dómot és azt ölelő teret. Majd a város szülöttjének, Raffaello Sanzio híres festő egykori házába teszünk egy sétát, megismerkedve a művész életútjának, itt töltött emlékeivel. Programunk egy igazi lovagvárban és az azt körülvevő városkában Gradara-ban folytatódik. Valódi hercegnők és középkori lovagok világába repülhetünk vissza, képzeletünk szárnyán, hiszen itt játszódott Dante és Petrarca által megénekelt, Paolo és Francesca szerelmi története. A város történelmi múltja, hangulata és lenyűgöző panorámája méltó lezárása napi programunknak. Szálláshelyünkre késő délutánra érkezünk vissza.

Szombat révén vár ránk Rimini piaca és óvárosa! Ismerkedünk a város régi negyedeivel, ami kellemes ellentéte a nyüzsgő tengerpartnak. A csöndes kockaköves utcákon sétálva érintjük a Piazza Cavourt, a XIV.századi Palazzo della Podestá t, ahol valaha a város vezetői tanácskoztak, és a Tempio di Malatestianót mely Rimini legszebb reneszánsz épülete, egyben a Malatesta család emlékműve. Szabadidőben a piac forgatagában, biztosan mindenki talál magának egy kis „vásárfiát”. Mielőtt visszatérnénk szálláshelyünkre, Cesenaticoban és annak hangulatos kikötőjében sétálunk, ahol Leonardo da Vinci tervei alapján helyreállított, gyönyörű középkori fa hajókat láthatunk, fényképezhetünk. A csatorna mentén hangulatos kávézók, fagyizók szolgálják a felfrissülést. Délután szálláshelyünkön élvezhetjük a hullámzó tengert, a napsütést és a pihenést. 

Reggeli után elbúcsúzunk Riminitől és hazafelé indulunk. Útközben Trieszt városában időzünk. Elegáns utcák, impozáns terek mentén sétálhatunk, ahol lehetőség nyílik egy hűsítő Aperol vagy kávé, fagylalt elfogyasztására is. Késő esti órákban érkezés Budapestre, majd tovább utazunk Szegedre.

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 5 éjszaka tengerparthoz közeli, jó minőségű szálloda*** , 2 ágyas tus/wc-s kényelmes szobában
Ellátás: 5x bővített kontinentális reggeli 


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 70 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 16 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 14.000 Ft / 39 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Székesfehérvár-(Veszprém)-M7 autópálya útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!  A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!  

A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 5 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában (helyi 4*), 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 5x reggeli

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

A részvételi díj nem tartalmazza:

- 5x fakultatív vacsora

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást

Program tervezett útvonala

Jelen program idegenvezetői

Végh Lilla
Végh Lilla

TAVASZKÖSZÖNTŐ RÓMÁBAN - repülővel

4 nap/ 3 éj
283 000 Ft

TŰZ ISTEN GYERMEKEI - LIPARI SZIGETEK

7 nap/ 6 éj
340 000 Ft

MEDITERRÁN ISZTRIA - 4 NAPOS

4 nap/ 3 éj
165 000 Ft