Zseppelin Utazási Iroda - Az utazás kultúrája

Utazás kereső

Kérdése van?

E-mailben vagy telefonon a rendel-kezésére állunk minden hétköznap
9 - 17 óráig.

Szombaton 9 - 12 óráig.


Adja meg elérhetőségét, és kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot:

Miben segíthetünk?

A https://zseppelin.hu weboldalon a következő linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem. hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Hozzájárulok, hogy a https://zseppelin.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a https://zseppelin.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.


Ingyenes, kedvezményes szolgáltatások

Ingyenes buszülőhely választás
Ingyenes vecsési parkolási lehetőség
Ingyenes programfüzet rendelés
Kedvezményes szállás Budapesten
Kedvezményes szállás Szegeden
Kedvezményes vidéki transzfer

Applikáció

Ajándékutalvány

Fotópályázat

Online katalógus

INGYENES BUDAPESTI PARKOLÁSI LEHETŐSÉG MINDEN AUTÓBUSZOS ÉS REPÜLŐS Z(s)EPPELIN PROGRAMHOZ:

A Z(S)EPPELIN Programok első és utolsó napja szerinti időszakra foglalásonként (!) egy személyautó részére INGYENES PARKOLÓT* biztosítunk!

 - VIP PARKOLÓ  -  Airport Hotel Budapest 2220, Vecsés, Lőrinci u. 130/a

- Budapest Reptér Parkoló 2220, Vecsés, Almáskert u. 18/a

PARKOLÓBÓL AZ ODA- ÉS VISSZAÚTI SZÁLLÍTÁST INGYENESEN BIZTOSÍTJUK UTASAINK RÉSZÉRE!

REPÜLŐS UTASOK ESETÉBEN A LISZT FERENC REPÜLŐTÉR „A” VAGY „B” TERMINÁLJÁRA, VALAMINT AUTÓBUSZOS UTASAINK RÉSZÉRE A PARKOLÓBAN VESZI FEL ÖNÖKET AZ AUTÓBUSZUNK.

KEDVEZMÉNYES CSATLAKOZÁSI LEHETŐSÉGMINDEN AUTÓBUSZOS Z(S)EPPELIN PROGRAMHOZ

BIZTONSÁG AZ ÖN AUTÓJÁRA:

Az őrzött parkolóban autója biztonságáról folyamatos élőerős őrzés, elektronikus berendezések, térvilágítás, kamerás figyelőrendszer gondoskodik, valamint az országban egyedüliként sérülés és lopás elleni biztosítással rendelkezünk!

A parkoló területe fizikailag is rendkívül jól körbezárt, csak a bejárat 10 méteres szakaszán csatlakozik közterülethez!

Gyakorlati tanács:

Parkolóba érkezés előtt érdemes kipakolni autójából a felesleges holmikat, mivel a biztosítás a gépjárművekben hagyott értékekre nem terjed ki. Valamint ellenőrizze bezárta -e az ajtókat!

Folyamatos biztonság! Gondtalan utazás!

 

A Z(s)EPPELIN PROGRAMOK budapesti indulási és érkezési helyszínére biztosítjuk foglalásonként egy személygépkocsi zárt és őrzött parkolóban való INGYENES PARKOLÁS* elhelyezését vidéki utasaink részére.

 

Az INGYENES PARKOLÁS* lehetőség csak a Z(s)EPPELIN PROGRAMOK-on történő részvétel esetén vehető igénybe.

Az INGYENES PARKOLÁS* a Z(s)EPPELIN PROGRAMOK indulási időpontjai alapján a kora reggeli (hajnali) órákban, míg az esti hazaérkezések időpontjai a késő esti/éjszakai órákban történnek. Az INGYENES PARKOLÁS* igénybe vétele esetén kérjük kedves utasainkat, vegyék figyelembe, hogy a Z(s)EPPELIN PROGRAMOK budapesti indulási időpontja a reggeli órákban általában 7 órakor történik (egyes programoknál 5-6 órakor), mely időpont előtt szükséges a személyautó leparkolása valamint utasaink szállítása a parkolóból az indulási helyszínre a távolság függvényében. A Z(s)EPPELIN PROGRAMOK hazaérkezése általában este 20-23 óra között történik programtól és a közlekedési viszonyoktól függően BOK Sportcsarnok.

Indulás napján az autóbuszos Z(s)EPPELIN PROGRAMOK budapesti felszállási lehetősége alapesetben a BOK Sportcsarnok. A program útvonala alapján az INGYENES PARKOLÁS* igénybe vevő utasainkat az adott program útvonala alapján vagy a BOK Sportcsarnok előtti időszakban, vagy utána lévő időszakban veszi fel az autóbusz.

Hazaérkezéskor az autóbuszos Z(s)EPPELIN PROGRAMOK Budapesten először - kivétel az M5 autópályán délről hazaérkező autóbuszos csoportokat – a BOK Sportcsarnok szállítják le a budapesti leszálló utasokat, majd szállítjuk az INGYENES PARKOLÁS* igénybe vevő utasainkat a parkoló helyszínére, ahol a gépkocsija parkol.

Z(s)EPPELIN Program indulásához számított 10 napon belüli megrendelés esetén az INGYENES PARKOLÁS* megrendelése csak felár ellenében lehetséges (ezen ár a napok száma alapján változik – kérjen információt elérhetőségeinken).

A SZEMÉLYGÉPKOCSI IDŐBEN TÖRTÉNŐ LEPARKOLÁSA:

A VIP parkolóban előre meghatározott időpontban kérjük utasaink megjelenését a meghirdetett időpont előtt 10 perccel. A meghirdetett időpontot követően maximum 5 percet tudunk utasainkra várni (javasoljuk, hogy inkább előtte időben érkezzenek meg a parkolóhoz, hiszen az autóval leparkolni, a parkoló recepción becsekkolni és a csomagokat kipakolni, stb. némi időt vesz igénybe). Kérjük a helyszín és időpont megtartását. Az ebből eredő kellemetlenségekért irodánk nem vállal felelősséget.

Ezen időpont előtt kérjük gondoskodni szíveskedjenek a személygépkocsi biztonságos parkolásáról, a helyszínen történő adminisztrációról és a parkolóból az autóbusz csatlakozási helyszínre történő szállítás időszakáról. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük.

Az INGYENES PARKOLÁS* további részleteiről keresse kollégáinkat irodánkban az elérhetőségeinken.

* INGYENES PARKOLÁS:  ezen szolgáltatásunk csak és kizárólag a Z(s)EPPELIN PROGRAMOK-hoz történő utazással együtt vehető igénybe. Jelen szolgáltatás feltételeire az INGYENES PARKOLÁS kiegészítő szerződési feltételeink érvényesek.  Az INGYENES PARKOLÁS kiegészítő szerződési feltételeink megtalálhatóak honlapunkon (www.zseppelin.hu) és megrendeléskor kérjük figyelembe venni. Partnereinknél történő megrendelés esetén kérje az Ön irodájában.

Az egyes utazások alkalmával történő INGYENES PARKOLÁS részleteit/pontos tájékoztatását a részvételi jegy kiadásával egyidejűleg, az indulást megelőző 7. napon adjuk ki.

 

VIP PARKOLÓ SZERZŐDÉSI FELTÉTLEI:

PARKOLÁSI SZABÁLYZAT

érvényes 2013. május 15-től visszavonásig

Forgalmi rend

 A parkoló területén a KRESZ szabályai érvényesek. A megengedett legnagyobb sebesség 15 km/h. A parkolási szabályzat és az általános szerződési feltételek a sorompó vonalán történő áthaladástól érvényesek!

Kérjük, különösen ügyeljen a jobbkéz-szabály, az elindulás és a tolatás szabályainak betartására!

A be- és kihajtás során ellenőrzés és adatrögzítés történik.

A parkolón belüli gépjárműmozgást a parkoló személyzete segíti. A járműveket a személyzet utasításai alapján kell elhelyezni, azonban irányítás hiányában is úgy, hogy a parkolás a többi jármű mozgását, a ki- és beszállást, rakodást ne akadályozza.

A gépjárművek lezárt állapotban, a beépített biztonsági berendezések (kiegészítő mechanikus és elektronikus védelem – amennyiben van ilyen) bekapcsolása mellett tárolhatók. Az ügyfél a gépjárművek kulcsait magánál tartja, a kulcsok őrzésére a személyzetnek nincs lehetősége. A kulcsok elvesztéséből eredő károk a járműtulajdonost terhelik.

Az üzemeltető a vis maior esetén a járműveket elmozdíthatja, ill. szükség esetén elszállíttathatja. Vis maiornak minősülnek a tűzesetek, természeti katasztrófák, merényletek és terrorcselekmények, ill. minden, emberi erővel el nem hárítható, előre nem látható olyan esemény, amely mellett a személy- és vagyonbiztonság biztosítására az üzemeltetőnek nincs lehetősége.

A parkoló elhagyása során a személyzet a járművek elviteléhez való jogosultságot ellenőrzi.

A parkoló megközelítése biztonsági okokból egy forgalmi sávon, a személyzet utasításainak megfelelő váltakozó irányban történik. A kihajtás elsőbbséget élvez.

A forgalmi rendre vonatkozó szabályok a sorompó vonalának elhagyásáig érvényesek.

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

 

A parkolóba történő behajtással az üzemeltető és a szolgáltatást igénybe vevők – ideértve a jármű vezetőjét és utasait - (a továbbiakban együtt: ügyfél) között, az itt rendezettek szerint, a jármű tárolására, megőrzésére és kiegészítő szolgáltatásokra vonatkozó szerződés jön létre, amelynek általános feltételeit a

 - Parkolási Szabályzat,

 - ÁSZF,

 - Transzfer-ügymenet,

 - Díjszabás,

 - az ügyfél és a vele szerződött utazási iroda között létrejött megállapodás egyes feltételei szabályozzák.

 

Az üzemeltető az egyéni ügyfelekre irányadó díjszabást kifüggeszti, a parkolási szabályzatról térítés ellenében másolat kérhető.

Az itt rendezett szabályok a parkoló céljára bekerített területen, ill. a sorompó vonalán belül érvényesek. A kihajtást követően is érvényesek a szerződésből fennálló felelősségi szabályokra és a követelések rendezésére vonatkozó rendelkezések.

 A parkolóba történő behajtáskor az üzemeltető az adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően, az üzemeltetés körében szükséges igazolás és bizonyítás, ill. biztonsági célra adatrögzítést végez:

 - a gépjárműről fénykép és videofelvétel készül, amelyen esetlegesen a jármű utasai is megjelenhetnek. Az üzemeltető a felvételeket kizárólag a parkoló működési körében használja fel, a jogviszony megszűnését követően azokat 30 nap múlva megsemmisíti. A felvételeket az üzemeltető kizárólag a jogszabályokban meghatározott hatósági megkeresésre adja ki, hivatalos felhasználás céljára.

 - A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő adatokat rögzíti.

 

A gépjármű állapotával kapcsolatos vita esetén az üzemeltető által rögzített állapottal szembeni bizonyítás terhe az ügyfélt terheli. A bizonyítás költségei annak sikere esetén sem terhelhetők az üzemeltetőre.

Az ügyfél tudomásul veszi, hogy a gépjármű tulajdonjogának (rendelkezési jogának) igazolására az üzemeltető a gépjármű

 - forgalmi engedélyét, vagy

 - törzskönyvét fogadja el hiteles igazolásként.

 

A tulajdonjogot igazoló fenti dokumentumok és adatrögzítés alapján az üzemeltető a parkolóba történő behajtáskor parkolókártyát állít ki, amelyet az ügyfél aláír.

Az ügyfél a parkolókártya átvételével és aláírásával az itt rendezetteket tudomásul veszi. A parkolókártya aláírásának megtagadása esetén a szolgáltatás nem vehető igénybe.

 Az üzemeltető a parkoló területére történő belépéskor a tulajdonjogot a fentiek szerint igazoló személyt tekinti a járművel jogosan rendelkező ügyfélnek. A járművel történő kilépés során - amennyiben nyilvánvaló kétség nem merül fel -, úgy a jármű kulcsaival rendelkező és parkolókártyát felmutató személy minősül a gépjárművel jogosan rendelkező ügyfélnek.

 

Az üzemeltető kötelezettsége:

 - a mindenkori díjszabásban foglalt díjazás ellenében a parkolóba leállított gépjárművet szabadtéri őrzött parkolóban tárolja,

 - a gépjárművet az adatrögzítés során felvett állapotban a kulcsokkal rendelkező és parkolókártyát felmutató személynek a parkolási díj megfizetése ellenében kiadja,

 - a parkoló területén szükséges gépjárműmozgás biztonságos feltételeit biztosítja és

 - a transzfer-ügymenet szerint a Liszt Ferenc Repülőtér 2. terminálokhoz reptéri transzfer szolgáltatást nyújt.

 

Az ügyfél az üzemeltető nyilvántartása szerinti díjak megfizetésére és a parkolókártya megőrzésére, valamint a Parkolási Szabályzat betartására köteles.

A parkolókártya elvesztése esetén a mindenkori díjszabásban foglalt adminisztrációs költség is fizetendő.

Az üzemeltető a tevékenységére biztosítási fedezettel rendelkezik.

 

Az üzemeltető felelőssége a nyíltszíni parkoló sajátosságaira tekintettel terjed ki a jármű állagmegóvására. Az üzemeltető nem vállal felelősséget a jármű szabadtéri tárolása során bekövetkező szennyeződéséért, esetleges időjárási okból(pl. vihar, jégkár) keletkező sérülésért.

Az üzemeltető a gépjármű utas- és csomagterében elhelyezett, vagy ott hagyott vagyontárgyakat nem vizsgálja, azokról adatfelvételezés sem történik, így az ezekkel kapcsolatos felelősség kizárt. Az üzemeltető nem vállal felelősséget a gépjármű utas- és csomagterében hagyott vagyontárgyakért, különösen az audio-, videó-, vagy telekommunikációs és navigációs berendezésekért.

Az üzemeltető felelőssége egyebekben a tevékenységére kötött, mindenkor érvényes biztosítási szerződésben foglalt vagyon- és felelősségbiztosítási fedezethez igazodik. A biztosítással nem fedezett károkért – függetlenül a károsodás bekövetkezésének módjától és a kár mértékétől – az üzemeltető nem vállal felelősséget. Kivételt képeznek a biztosító mentesülését eredményező súlyos gondatlanság, vagy szándékosság esetei.

Az üzemeltető egészében kizárja a felelősségét a biztosítással nem fedezett vis maior esetekben bekövetkező károkért és a hatósági rendelkezések következményeiért.

A járműben élőállat, közegészségügyileg kockázatos szer, vegyszer, robbanószer, vagy bármilyen olyan tárgy, amelynek birtoklását jogszabály tiltja, nem tárolható. Amennyiben ennek gyanúja merül fel, úgy az üzemeltető a hatóságot értesíti és a továbbiakban a hatóság rendelkezése szerint jár el.

 

A parkolási díj megfizetése:

- utazási irodák által szervezett ügyfelek az utazási szerződésben meghatározott módon fizetik meg a parkolási díjat

- egyéni ügyfelek legkésőbb a parkoló elhagyásakor kötelesek a díjak megfizetésére. A parkolási díjról kiállított számla a mindenkori díjszabásban foglaltak szerint tünteti fel a parkolás és a kiegészítő reptéri transzfer-szolgáltatás díjazását.

Egyéb megállapodás hiányában fizetés csak a mindenkori törvényes magyar fizetőeszközzel, készpénzben lehetséges.

Az ügyfél tudomásul veszi, hogy a járművel a parkoló területe kizárólag a díjak megfizetését követően hagyható el, vita esetén a személyzet a járművet visszatarthatja. A fizetéssel kapcsolatos vita esetén a jármű visszatartására az ügyfél nem alapíthat további igényeket.

 

Amennyiben a gépjárművet a parkolóból parkolókártyát felmutatni nem tudó személy szándékozik elvinni, úgy az üzemeltető a rendelkezési jogot külön is vizsgálja. A személyzet a járművezetőt felhívja személyazonossága igazolására, valamint a tulajdonjogot igazoló okirat bemutatására. Amennyiben járművezető és a tulajdonjogot igazoló okiratban feltüntetett személy nem azonos, úgy legalább két tanú olvasható aláírásával és lakcímével ellátott magánokiratba foglalt meghatalmazás eredeti példányának átadása is kötelező. Kétség esetén az üzemeltető jogosult a hatósági intézkedést kérni, amely megtörténtéig a járművet visszatarthatja. A jármű feletti rendelkezési jog vitájából eredő bármilyen közvetlen, vagy közvetett igény érvényesítése az üzemeltetővel szemben kizárt.

 

Transzfer-ügymenet

 

Az üzemeltető a parkoló és a Liszt Ferenc Repülőtér 2. terminálok között az oda- és visszautazást saját autóbusszal biztosítja ügyfelei részére. (reptéri transzfer)

A transzfer árát a parkolási díj tartalmazza. Amennyiben az ügyfél a transzfert nem kívánja igénybe venni, úgy az nem jár a díjak módosulásával.

A reptéri transzfer-igényt a parkolóba érkezéskor a személyzetnél, a visszaút iránt a reptérről telefonon, a parkolókártyán megadott számokon kérjük jelezni.

A transzfer során bekövetkező dologi és személyi károkért az üzemeltető felelőssége az ÁSZF szerint alakul.

A transzfer-szolgáltatást az üzemeltető igény szerint biztosítja. Az üzemeltető vállalja, hogy az igény felvételét követő 15 percen belül a transzfer-buszt az odaút céljára a parkolóban, visszaút céljára pedig 20 percen belül a terminálon kiállítja. A tájékoztató jellegű menetidő további kb. 15 perc. Az ügyfél kizárólagos érdekkörébe tartozik, hogy a fenti időigényt az utazásához szükséges mértékben figyelembe vegye.

Az üzemeltető minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy az ügyfelet legalább a fentiekben jelzett maximális időn belül a terminálra, ill. a parkolóhoz eljuttassa, nem vállal azonban felelősséget a műszaki, vagy forgalmi okokból és a hatósági intézkedések miatt bekövetkező esetleges késések következményeiért. A repülőgépek elérésével kapcsolatos igények érvényesítése kizárt.

A személyzet a transzfer buszokba történő biztonságos be- és kiszállást segíti, nem feladata ugyanakkor a csomagok rakodása, kezelése, ilyen tevékenységre a buszvezetők és személyzet nem kötelezhető.

A buszok előre meghatározott útvonalon haladnak, ki- és beszállás csak a parkolóban és a terminálokon lehetséges.

Az üzemeltető kizárhatja a szolgáltatásból azon ügyfelét, aki megítélése szerint nincs biztonságos utazásra alkalmas állapotban. (láthatóan ittas, vagy bódult személyek)

Az ügyfél utasként is vállalja a rá vonatkozó KRESZ előírások és a kulturált utazás követelményeinek betartását.

 

A parkoló szabályszerű elhagyásával (sorompó vonalán történő áthaladás) a felek közötti jogviszony véget ér, ezt követően az üzemeltető a szolgáltatással kapcsolatos reklamációt nem fogad el.

 

Az itt rendezettek aláírt parkolókártya hiányában is érvényesek.

A parkolási szabályzatban nem rendezett kérdések tekintetében a Polgári Törvénykönyv és az üzemeltető tevékenységére vonatkozó egyéb jogszabályi rendelkezések irányadók.

 

Az ÁSZF mellékletét képezi a mindenkori parkolási díjszabás.

 

Airport Hotel Budapest**** Kft.

1074 Budapest, Hársfa u. 51.

Tel.: + 36-29-552-230+ 36-29-552-230

Fax.: + 36-29-552-231

 

A fenti ajánlat 2016. november 01-től induló Z(s)eppelin programok esetére érvényes

Az ingyenes vecsési parkolás kiegészítő feltételeit itt töltheti le.