Z(s)eppelin - Az utazás kultúrája

Magyarország - utazások

Magyarország állam Közép-Európában, a Kárpát-medence közepén. 1989 óta parlamentáris köztársaság. Északról Szlovákia, északkeletről Ukrajna, keletről és délkeletről Románia, délről Szerbia, délnyugatról Horvátország és Szlovénia, nyugatról pedig Ausztria határolja. Népessége a 21. században 10 millió alá csökkent. Hivatalos nyelve a magyar, amely a legnagyobb az uráli nyelvcsaládba tartozó nyelvek közül. Fővárosa és legnépesebb városa Budapest.

2022. március 7-én hatályba lépett a koronavírus-világjárvány elleni egyes védelmi intézkedések megszüntetéséről szóló 77/2022. (III. 4.) Korm. rendelet, amely hatályon kívül helyezte a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendeletet.

Ennek értelmében közúton, vasúton, vízi és légi úton – állampolgárságtól és a koronavírus elleni védettségtől függetlenül – járványügyi korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarország területére, azonban a beutazás egyéb, általános feltételeivel (pl. érvényes úti okmány) rendelkezni kell.
Ugyanakkor a légitársaságok kérhetik a PCR tesztet az utazáshoz, ezért kérjük, ezzel kapcsolatban közvetlenül az adott légitársaságnál tájékozódjanak!

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/utazok-figyelmebe-ajanljuk

 

Magyarország területéről eddig nyolc helyszín került fel a világörökségi listára.

Hollókő:
A Budapesttől körülbelül 100 kilométerre, a Cserhát hegységben fekvő Hollókő máig őrzi középkori jellegét. Az egyutcás falu 126 házán és mezőgazdasági épületén látható milyen volt egy hagyományos közép-európai falu a 20. századi agrárforradalom előtt. A családok első generációi az út két oldalán telepedtek le, a következő generációk a parcellák hátsó végében építették fel házaikat. A lakóházak stílusában és építési módjában felismerhetőek a palóc hagyományok, utcafrontjuk oromzatos, utcai és udvari oldalukon tornáccal. A lakosok nem tartották be a fával való építkezés 1783-as tilalmát, ezért többször is tűzvész pusztított a településen. Ezek utána házakat hagyományos módszerekkel építették újjá. A falu közepén áll a fazsindellyel fedett katolikus templom. A település tövében épült 13. századi vár a 18. században elpusztult, azóta romos állapotban van. A falu házainak többsége ma is lakott, az egyikben alakították ki a falumúzeumot.

Budapest:
Budapest a világ egyik legszebb panorámáját nyújtó városa. A világörökségi helyszínhez a budai Várnegyed, a Duna két partja és az Andrássy út tartozik. A Várnegyed keskeny utcáiban gótikus és reneszánsz elemeket magukba foglaló házak láthatók. A Szentháromság téren áll a Mátyás-templom, amit 1250-ben kezdtek építeni. A Duna hídjai közül a legrégebbi és legismertebb a Lánchíd, amit 1839 és 1849 között építettek. Buda és Pest egyesítésének jelképe lett, ami 1873-ban vált hivatalossá. A Magyar Tudományos Akadémia megalapításával és a Parlament megépítésével az Osztrák-Magyar Monarchia második fővárosának jelentősége megnőtt. A ma városközpontban lévő Andrássy út egy akkor még szabályozatlan külvárosi területen épült ki átalakítva a környék városszerkezetét. 1893-96 között megépült a kontinentális Európa első földalattija ami további épületek létrehozásához vezetett.

Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjai:
Az Aggteleki- és Szlovák-karszt barlangjai Magyarország és Szlovákia közös világörökségi helyszíne. A két ország határvidékén található kiterjedt területen eddig 712 barlangot tártak fel. A jellegzetes mérsékelt övi karsztrendszerben egy jéggel teli szakadék is található ami, tengerszint feletti magasságát figyelembe véve egyedülálló Európában. A barlangban nagyméretű sztalaktitok és sztalagmitok alakultak ki és több tízmillió év történetét lehet a helyszínen tanulmányozni. Megkövült állatmaradványok (fosszíliák) is előkerültek, és a barlangokban lakó kőkori emberekről is találtak bizonyítékokat. A barlangrendszer egy része látogatható, legfőbb látványosság a Baradla-barlang hatalmas álló és függő cseppköveivel. A második legnagyobb (Béke) barlangot 1965-ben gyógybarlanggá nyilvánították, légzőszervi megbetegedésben szenvedőket gyógyítanak benne. A Szlovák-karszt egyik látványos eleme a Dévényfalvi Szabadság-barlang.

Pannonhalmi Bencés Főapátság:
A bencések által épített hajdani Szent Márton-monostor volt az egyik legjelentősebb központ ahonnan a kereszténység elterjedt Magyarországon. A szerzetesek 996-ban jelentek meg a dombvidéken, a monostor alapítása Géza fejedelemhez köthető, majd I. (Szent) István főapátsági rangra emelte. A ma is látható templom a harmadik ezen a helyen, legrégebbi megmaradt eleme a két korábbi épület romjaira emelt, 1255-ben felszentelt társkáptalani templom. Feltételezhető, hogy a kórus alatti kripta is a korábbi templom alapjaira épült. Az épületegyüttesben számos román és gótikus stílusú műalkotás látható. 1472-ben az uralkodó tulajdonában került és elkezdték felújítani, ekkor épült a késő gótikus kerengő is. Később a kolostor egy tűzvészben károsodott, majd 1594-ben a törökök elfoglalták. A szerzetesek 1638-as visszatérése után épültek az apátság barokk stílusú részei, köztük a refektórium. A 19. század első felében klasszicista stílusban átépítették az apátság egyes részeit, ekkor készült el az 55 méter magas nyugati torony és a könyvtár díszterme, ahol értékes kéziratokat és ősnyomtatványokat is őriznek. Az épületegyüttesben jelenleg is élnek szerzetesek akik egy iskolát is működtetnek.

Hortobágyi Nemzeti Park:
A kelet-magyarországi Hortobágy pusztája Európa legnagyobb egybefüggő természetes füves térsége. Mielőtt a mongolok és később a törökök felégették az itteni falvakat erdős térség volt, majd a visszatelepülők állatai letarolták a növényzetet, így alakult ki mai képe. Az 1973-ban létrehozott Hortobágy Nemzeti Parkhoz a pusztán kívül hozzátartozik a Nagykunság egy jelentős része is. A területen hagyományos állattartást és legeltetést folytatnak, és olyan ősi magyar állatfajtákat tartanak mint a szürke marha. A vízfolyások miatt már a 13. században kőhidakat építettek a pusztában, a hidak közül leghíresebb a kilenclyukú híd. A Puszta másik jellegzetes épülettípusa a csárda, ezek a 18. és a 19. században épültek. Ezek a fogadók általában két egymással szemben álló földszintes épületből állnak, amelyben kocsmák, vendégszobák és istállók is voltak. A nemzeti park gondoskodik a puszta egyedi jellegzetességeinek és hagyományainak megőrzéséről.

Pécsi ókeresztény sírkamrák:
Pannóniában, az egykori római provinciában alapított Sopianae – a mai Pécs – városának 4. századi ókeresztény közössége temetőjében kápolnát, sírkamrákat és épített sírokat is épített. A késő római temető a mai belváros északnyugati részén a székesegyház környékén található. A sírépítmények többsége eredetileg a föld fölött volt. A temetőt már a 18. század végén ismerték, a leghíresebb, az I. számú Péter-Pál sírkamrát 1782-ben fedezték fel a dongaboltozatán tökéletesen fennmaradt festményekkel. A kétszintes kamra festményein Péter és Pál apostol, Mária, József, Noé, valamint Ádám és Éva látható. Jelentős a II. számú, úgynevezett Korsós sírkamra is, ahol egy falfülkében az oltáriszentség megjelenítéseként is értelmezhető kancsó és pohár látható. Ezen kívül fontos építészeti lelet még két kápolna maradványa, ebből az egyik az 5-6. századra datálható. A kétszintes épületeknek kettős funkciójuk volt, egyszerre voltak temetkezési helyek és kápolnák ahol a szertartásokat végezték. Az ókeresztény sírkamrák közül három látogatható.

Fertő-táj:
Magyarország és Ausztria közös világörökségi helyszíne
A Fertő-táj Magyarország és Ausztria közös világörökségi helyszíne. A tó nyugati partját szegélyező dombok a Soproni-hegység nyúlványai, de földtanilag a Kisalföldhöz tartoznak. Kétharmada Ausztriához, többi része Magyarországhoz tartozik. Az Adriát a Baltikummal összekötő kereskedelmi út mellett fekszik, ezért már 8000 évvel ezelőtt is kultúrák találkozási helye volt. Magyar oldalon a Fertő–Hanság Nemzeti Park és a fertődi Esterházy-kastély áll védelem alatt, míg osztrák oldalról több község mellett a Neusiedler és Seewinkel park tartoznak a helyszínhez. A tó körüli erdőirtás és lecsapolás után a gazdasági hasznosítás ellenére is sikerült a természetes élőhelyek megóvása. Az enyhén sós tavat teljes partvonalán nádas veszi körül, a körülötte lévő ingovány helyenként 3 kilométer széles. A korábbi korok emlékét régészeti lelőhelyek, ókori szentélyek maradványai, szőlőskertek és kastélyok őrzik. A falvakat a középkori szabad városok építészeti stílusában hozták létre. A tó halállománya gazdag, a különböző klímahatások következtében nemcsak a földrajzi, hanem állat-, és növényföldrajzi határok is találkoznak. A tó és a közvetlen környéke Közép-Európa legnagyobb madárrezervátuma. Számos költözőmadár fő vonulási útjában – pihenőhelyként – funkciónál. Többek között a szürke, vörös és kanalasgém, a nyári lúd, a vöcsök, a barna- és a rétihéja, a kis és a nagy kócsag fészkel itt.

Tokaji borvidék:
A Zempléni-hegység lábánál fekvő Tokaj-hegyaljai borvidék szőlősök, gazdaságok, kisvárosok, borospincék bonyolult rendszerével jól illusztrálja a híres bor készítési folyamatát. Tokaj települést a 11. században alapították, neve török eredetű és szőlőt jelent. A híres tokaji aszút a török hódoltság idején kezdték előállítani és erről a termékről lett a térség világhírű. A szőlőtermelés és a borkészítés a kezdetektől fogva meghatározta a térség településszerkezetét, legjellegzetesebb építményei a borospincék. Kétféle típusú pincét alakítottak ki, az ásottat és a boltíveset. Némelyik közülük többszintes, labirintusszerű. A sátoraljaújhelyi Ungvári pince például 27, több szinten kialakított, egymáshoz kapcsolódó pincéből áll. A tokaji bort jellemzően furmintszőlőből készítik, minőségi jellemzőit szigorú szabályok írják elő. A Tisza folyó partján álló Tokaj városának hangulatos történelmi központja is figyelemre méltó.

Tovább olvasom

Magyarország állam Közép-Európában, a Kárpát-medence közepén. 1989 óta parlamentáris köztársaság. Északról Szlovákia, északkeletről Ukrajna, keletről és délkeletről Románia, délről Szerbia, délnyugatról Horvátország és Szlovénia, nyugatról pedig Ausztria határolja. Népessége a 21. században 10 millió alá csökkent. Hivatalos nyelve a magyar, amely a legnagyobb az uráli nyelvcsaládba tartozó nyelvek közül. Fővárosa és legnépesebb városa Budapest.

2022. március 7-én hatályba lépett a koronavírus-világjárvány elleni egyes védelmi intézkedések megszüntetéséről szóló 77/2022. (III. 4.) Korm. rendelet, amely hatályon kívül helyezte a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendeletet.

Ennek értelmében közúton, vasúton, vízi és légi úton – állampolgárságtól és a koronavírus elleni védettségtől függetlenül – járványügyi korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarország területére, azonban a beutazás egyéb, általános feltételeivel (pl. érvényes úti okmány) rendelkezni kell.
Ugyanakkor a légitársaságok kérhetik a PCR tesztet az utazáshoz, ezért kérjük, ezzel kapcsolatban közvetlenül az adott légitársaságnál tájékozódjanak!

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/utazok-figyelmebe-ajanljuk

 

Magyarország területéről eddig nyolc helyszín került fel a világörökségi listára.

Hollókő:
A Budapesttől körülbelül 100 kilométerre, a Cserhát hegységben fekvő Hollókő máig őrzi középkori jellegét. Az egyutcás falu 126 házán és mezőgazdasági épületén látható milyen volt egy hagyományos közép-európai falu a 20. századi agrárforradalom előtt. A családok első generációi az út két oldalán telepedtek le, a következő generációk a parcellák hátsó végében építették fel házaikat. A lakóházak stílusában és építési módjában felismerhetőek a palóc hagyományok, utcafrontjuk oromzatos, utcai és udvari oldalukon tornáccal. A lakosok nem tartották be a fával való építkezés 1783-as tilalmát, ezért többször is tűzvész pusztított a településen. Ezek utána házakat hagyományos módszerekkel építették újjá. A falu közepén áll a fazsindellyel fedett katolikus templom. A település tövében épült 13. századi vár a 18. században elpusztult, azóta romos állapotban van. A falu házainak többsége ma is lakott, az egyikben alakították ki a falumúzeumot.

Budapest:
Budapest a világ egyik legszebb panorámáját nyújtó városa. A világörökségi helyszínhez a budai Várnegyed, a Duna két partja és az Andrássy út tartozik. A Várnegyed keskeny utcáiban gótikus és reneszánsz elemeket magukba foglaló házak láthatók. A Szentháromság téren áll a Mátyás-templom, amit 1250-ben kezdtek építeni. A Duna hídjai közül a legrégebbi és legismertebb a Lánchíd, amit 1839 és 1849 között építettek. Buda és Pest egyesítésének jelképe lett, ami 1873-ban vált hivatalossá. A Magyar Tudományos Akadémia megalapításával és a Parlament megépítésével az Osztrák-Magyar Monarchia második fővárosának jelentősége megnőtt. A ma városközpontban lévő Andrássy út egy akkor még szabályozatlan külvárosi területen épült ki átalakítva a környék városszerkezetét. 1893-96 között megépült a kontinentális Európa első földalattija ami további épületek létrehozásához vezetett.

Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjai:
Az Aggteleki- és Szlovák-karszt barlangjai Magyarország és Szlovákia közös világörökségi helyszíne. A két ország határvidékén található kiterjedt területen eddig 712 barlangot tártak fel. A jellegzetes mérsékelt övi karsztrendszerben egy jéggel teli szakadék is található ami, tengerszint feletti magasságát figyelembe véve egyedülálló Európában. A barlangban nagyméretű sztalaktitok és sztalagmitok alakultak ki és több tízmillió év történetét lehet a helyszínen tanulmányozni. Megkövült állatmaradványok (fosszíliák) is előkerültek, és a barlangokban lakó kőkori emberekről is találtak bizonyítékokat. A barlangrendszer egy része látogatható, legfőbb látványosság a Baradla-barlang hatalmas álló és függő cseppköveivel. A második legnagyobb (Béke) barlangot 1965-ben gyógybarlanggá nyilvánították, légzőszervi megbetegedésben szenvedőket gyógyítanak benne. A Szlovák-karszt egyik látványos eleme a Dévényfalvi Szabadság-barlang.

Pannonhalmi Bencés Főapátság:
A bencések által épített hajdani Szent Márton-monostor volt az egyik legjelentősebb központ ahonnan a kereszténység elterjedt Magyarországon. A szerzetesek 996-ban jelentek meg a dombvidéken, a monostor alapítása Géza fejedelemhez köthető, majd I. (Szent) István főapátsági rangra emelte. A ma is látható templom a harmadik ezen a helyen, legrégebbi megmaradt eleme a két korábbi épület romjaira emelt, 1255-ben felszentelt társkáptalani templom. Feltételezhető, hogy a kórus alatti kripta is a korábbi templom alapjaira épült. Az épületegyüttesben számos román és gótikus stílusú műalkotás látható. 1472-ben az uralkodó tulajdonában került és elkezdték felújítani, ekkor épült a késő gótikus kerengő is. Később a kolostor egy tűzvészben károsodott, majd 1594-ben a törökök elfoglalták. A szerzetesek 1638-as visszatérése után épültek az apátság barokk stílusú részei, köztük a refektórium. A 19. század első felében klasszicista stílusban átépítették az apátság egyes részeit, ekkor készült el az 55 méter magas nyugati torony és a könyvtár díszterme, ahol értékes kéziratokat és ősnyomtatványokat is őriznek. Az épületegyüttesben jelenleg is élnek szerzetesek akik egy iskolát is működtetnek.

Hortobágyi Nemzeti Park:
A kelet-magyarországi Hortobágy pusztája Európa legnagyobb egybefüggő természetes füves térsége. Mielőtt a mongolok és később a törökök felégették az itteni falvakat erdős térség volt, majd a visszatelepülők állatai letarolták a növényzetet, így alakult ki mai képe. Az 1973-ban létrehozott Hortobágy Nemzeti Parkhoz a pusztán kívül hozzátartozik a Nagykunság egy jelentős része is. A területen hagyományos állattartást és legeltetést folytatnak, és olyan ősi magyar állatfajtákat tartanak mint a szürke marha. A vízfolyások miatt már a 13. században kőhidakat építettek a pusztában, a hidak közül leghíresebb a kilenclyukú híd. A Puszta másik jellegzetes épülettípusa a csárda, ezek a 18. és a 19. században épültek. Ezek a fogadók általában két egymással szemben álló földszintes épületből állnak, amelyben kocsmák, vendégszobák és istállók is voltak. A nemzeti park gondoskodik a puszta egyedi jellegzetességeinek és hagyományainak megőrzéséről.

Pécsi ókeresztény sírkamrák:
Pannóniában, az egykori római provinciában alapított Sopianae – a mai Pécs – városának 4. századi ókeresztény közössége temetőjében kápolnát, sírkamrákat és épített sírokat is épített. A késő római temető a mai belváros északnyugati részén a székesegyház környékén található. A sírépítmények többsége eredetileg a föld fölött volt. A temetőt már a 18. század végén ismerték, a leghíresebb, az I. számú Péter-Pál sírkamrát 1782-ben fedezték fel a dongaboltozatán tökéletesen fennmaradt festményekkel. A kétszintes kamra festményein Péter és Pál apostol, Mária, József, Noé, valamint Ádám és Éva látható. Jelentős a II. számú, úgynevezett Korsós sírkamra is, ahol egy falfülkében az oltáriszentség megjelenítéseként is értelmezhető kancsó és pohár látható. Ezen kívül fontos építészeti lelet még két kápolna maradványa, ebből az egyik az 5-6. századra datálható. A kétszintes épületeknek kettős funkciójuk volt, egyszerre voltak temetkezési helyek és kápolnák ahol a szertartásokat végezték. Az ókeresztény sírkamrák közül három látogatható.

Fertő-táj:
Magyarország és Ausztria közös világörökségi helyszíne
A Fertő-táj Magyarország és Ausztria közös világörökségi helyszíne. A tó nyugati partját szegélyező dombok a Soproni-hegység nyúlványai, de földtanilag a Kisalföldhöz tartoznak. Kétharmada Ausztriához, többi része Magyarországhoz tartozik. Az Adriát a Baltikummal összekötő kereskedelmi út mellett fekszik, ezért már 8000 évvel ezelőtt is kultúrák találkozási helye volt. Magyar oldalon a Fertő–Hanság Nemzeti Park és a fertődi Esterházy-kastély áll védelem alatt, míg osztrák oldalról több község mellett a Neusiedler és Seewinkel park tartoznak a helyszínhez. A tó körüli erdőirtás és lecsapolás után a gazdasági hasznosítás ellenére is sikerült a természetes élőhelyek megóvása. Az enyhén sós tavat teljes partvonalán nádas veszi körül, a körülötte lévő ingovány helyenként 3 kilométer széles. A korábbi korok emlékét régészeti lelőhelyek, ókori szentélyek maradványai, szőlőskertek és kastélyok őrzik. A falvakat a középkori szabad városok építészeti stílusában hozták létre. A tó halállománya gazdag, a különböző klímahatások következtében nemcsak a földrajzi, hanem állat-, és növényföldrajzi határok is találkoznak. A tó és a közvetlen környéke Közép-Európa legnagyobb madárrezervátuma. Számos költözőmadár fő vonulási útjában – pihenőhelyként – funkciónál. Többek között a szürke, vörös és kanalasgém, a nyári lúd, a vöcsök, a barna- és a rétihéja, a kis és a nagy kócsag fészkel itt.

Tokaji borvidék:
A Zempléni-hegység lábánál fekvő Tokaj-hegyaljai borvidék szőlősök, gazdaságok, kisvárosok, borospincék bonyolult rendszerével jól illusztrálja a híres bor készítési folyamatát. Tokaj települést a 11. században alapították, neve török eredetű és szőlőt jelent. A híres tokaji aszút a török hódoltság idején kezdték előállítani és erről a termékről lett a térség világhírű. A szőlőtermelés és a borkészítés a kezdetektől fogva meghatározta a térség településszerkezetét, legjellegzetesebb építményei a borospincék. Kétféle típusú pincét alakítottak ki, az ásottat és a boltíveset. Némelyik közülük többszintes, labirintusszerű. A sátoraljaújhelyi Ungvári pince például 27, több szinten kialakított, egymáshoz kapcsolódó pincéből áll. A tokaji bort jellemzően furmintszőlőből készítik, minőségi jellemzőit szigorú szabályok írják elő. A Tisza folyó partján álló Tokaj városának hangulatos történelmi központja is figyelemre méltó.

Idegenvezetőink

További ajánlataink

A BAKONY DOMBJAI KÖZÖTT VONATOZUNK! CSÓKAKŐ VÁRA, ÖSKÜ, ZIRC ÉS VESZPRÉM - KÖRUTAZÁS

1 nap/ 0 éj
dátum 2024.10.12
összesen  1  időpontban

29 500 Ft/fő

A BALTIKUM FŐVÁROSAI ÉS FINNORSZÁG

7 nap/ 6 éj
dátum 2024.08.03-08.09
összesen  1  időpontban

407 500 Ft/fő
Garantált indulás!

A VEZÚVTÓL AZ AMALFI PARTOKIG

5 nap/ 4 éj
dátum 2024.07.02-07.06
összesen  1  időpontban

367 500 Ft/fő
Garantált indulás!
Kislétszámú csoport

ANTIK GÖRÖG NAGYKÖRUTAZÁS

8 nap/ 7 éj
dátum 2024.09.07-09.14
összesen  1  időpontban

393 500 Ft/fő
Garantált indulás!
Kislétszámú csoport

A SALZKAMMERGUTI TAVAKTÓL A KÖNIGSSEE-IG

4 nap/ 3 éj
dátum 2024.07.11-07.14
összesen  1  időpontban

121 500 Ft/fő
Garantált indulás!

A VEZÚVTÓL AZ AMALFI PARTOKIG

7 nap/ 6 éj
dátum 2024.07.01-07.07
összesen  1  időpontban

242 500 Ft/fő
Garantált indulás!

A KARINTIAI TAVAKTÓL A GROSSGLOCKNER CSÚCSÁIG -KÖNNYED TÚRÁKKAL A TERMÉSZETBEN

5 nap/ 4 éj
dátum 2024.07.10-07.14
összesen  1  időpontban

149 800 Ft/fő

A BALTIKUM FŐVÁROSAI ÉS FINNORSZÁG

10 nap/ 9 éj
dátum 2024.08.02-08.11
összesen  1  időpontban

330 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kislétszámú csoport

A KARINTIAI TAVAKTÓL A GROSSGLOCKNERIG

4 nap/ 3 éj
dátum 2024.08.19-08.22
összesen  1  időpontban

129 800 Ft/fő
Garantált indulás!
Kislétszámú csoport

ANTIK GÖRÖG NAGYKÖRUTAZÁS

9 nap/ 8 éj
dátum 2024.09.06-09.14
összesen  1  időpontban

279 500 Ft/fő

A BALTIKUM FŐVÁROSAI ÉS FINNORSZÁG

10 nap/ 9 éj
dátum 2024.08.02-08.11
összesen  1  időpontban

330 000 Ft/fő

A BALTIKUM FŐVÁROSAI ÉS FINNORSZÁG

7 nap/ 6 éj
dátum 2024.08.03-08.09
összesen  1  időpontban

407 500 Ft/fő
Garantált indulás!

ÉSZAK GYÖNGYSZEMEI: SKANDINÁVIA

10 nap/ 9 éj
dátum 2024.08.15-08.24
összesen  1  időpontban

644 500 Ft/fő

IZLAND NAGYKÖRUTAZÁS - A GEJZÍREK FÖLDJE

8 nap/ 7 éj
dátum 2024.10.15-10.22
összesen  1  időpontban

1 090 000 Ft/fő
Garantált indulás!

ÉSZAK GYÖNGYSZEMEI: SKANDINÁVIA

12 nap/ 11 éj
dátum 2024.07.10-07.21
összesen  1  időpontban

515 000 Ft/fő
Garantált indulás!

KOPPENHÁGA, MALMÖ ÉS ROSKILDE

4 nap/ 3 éj
dátum 2024.07.10-07.13
összesen  1  időpontban

290 000 Ft/fő
Garantált indulás!

NORVÉGIA, A FJORDOK ORSZÁGA

8 nap/ 7 éj
dátum 2024.07.04-07.11
összesen  1  időpontban

624 500 Ft/fő

LAPPFÖLD, AZ ÉSZAKI-FOK NYÁRON

5 nap/ 4 éj
dátum 2024.07.24-07.28
összesen  1  időpontban

527 000 Ft/fő
Garantált indulás!

DÉL-ANGLIA NAGYKÖRUTAZÁS

6 nap/ 5 éj
dátum 2024.07.01-07.06
összesen  1  időpontban

447 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kislétszámú csoport

SKÓCIA REPÜLŐVEL

6 nap/ 5 éj
dátum 2024.06.27-07.02
összesen  1  időpontban

550 000 Ft/fő

Garantált indulás!
Kislétszámú csoport

SZÉKELYFÖLDI KISKÖRUTAZÁS

5 nap/ 4 éj
dátum 2024.06.29-07.03
összesen  1  időpontban

148 500 Ft/fő
Garantált indulás!

FOGARASI HAVASOK ÉS HAJÓZÁS A DUNA-DELTÁN

7 nap/ 6 éj
dátum 2024.07.15-07.21
összesen  1  időpontban

222 500 Ft/fő
Garantált indulás!
Kislétszámú csoport

SVÁJC NAGYKÖRUTAZÁS - KÖNNYED GYALOGTÚRÁKKAL

7 nap/ 6 éj
dátum 2024.06.23-06.29
összesen  1  időpontban

263 500 Ft/fő
Garantált indulás!

SVÁJC REJTETT KANTONJAIBAN ÉS IKONIKUS HEGYEK KÖZÖTT UTAZUNK

7 nap/ 6 éj
dátum 2024.08.05-08.11
összesen  1  időpontban

295 500 Ft/fő
Garantált indulás!

ZEMPLÉNTŐL A NYÍRSÉGIG, IRODALMI NAGYJAINK NYOMÁN - KÖRUTAZÁS MAGYARORSZÁGON

2 nap/ 1 éj
dátum 2024.09.21-09.22
összesen  1  időpontban

61 000 Ft/fő
Garantált indulás!

SVÁJC NAGYKÖRUTAZÁS - A SVÁJCI ALPOK LEGSZEBB ÚTJAIN

7 nap/ 6 éj
dátum 2024.07.13-07.19
összesen  1  időpontban

263 500 Ft/fő

A BAKONY DOMBJAI KÖZÖTT VONATOZUNK! CSÓKAKŐ VÁRA, ÖSKÜ, ZIRC ÉS VESZPRÉM - KÖRUTAZÁS

1 nap/ 0 éj
dátum 2024.10.12
összesen  1  időpontban

29 500 Ft/fő
Garantált indulás!

SZÁSZORSZÁG VARÁZSLATA: DREZDA-MEISSEN ÉS LIPCSE

4 nap/ 3 éj
dátum 2024.06.27-06.30
összesen  1  időpontban

117 500 Ft/fő
Garantált indulás!

ÉSZAK-SPANYOLORSZÁGTÓL BASZKFÖLDÖN ÁT PORTUGÁLIÁBA

11 nap/ 9 éj
dátum 2024.08.22-09.01
összesen  1  időpontban

710 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kislétszámú csoport

A KARINTIAI TAVAKTÓL A GROSSGLOCKNERIG

4 nap/ 3 éj
dátum 2024.08.19-08.22
összesen  1  időpontban

129 800 Ft/fő

Garantált indulás!

VELENCE - PADOVA - TREVISO

3 nap/ 2 éj
dátum 2024.07.12-07.14
összesen  1  időpontban

114 500 Ft/fő
Garantált indulás!
Kislétszámú csoport

DÉLVIDÉKI KÖRUTAZÁS A MAGYAR EMLÉKEK NYOMÁBAN

4 nap/ 3 éj
dátum 2024.06.20-06.23
összesen  1  időpontban

83 500 Ft/fő
Garantált indulás!
Kislétszámú csoport

ORCHIDEÁK KAVALKÁDJA SZLOVÉNIÁBAN

1 nap/ 0 éj
dátum 2024.09.21
összesen  1  időpontban

25 600 Ft/fő
Garantált indulás!
Kislétszámú csoport

VARÁZSLATOS SZLOVÉNIA CSILLAGTÚRÁKKAL

4 nap/ 3 éj
dátum 2024.06.27-06.30
összesen  1  időpontban

111 000 Ft/fő

Garantált indulás!
Kislétszámú csoport

A SALZKAMMERGUTI TAVAKTÓL A KÖNIGSSEE-IG

4 nap/ 3 éj
dátum 2024.07.11-07.14
összesen  1  időpontban

121 500 Ft/fő
Garantált indulás!

ÉSZAK GYÖNGYSZEMEI: SKANDINÁVIA

10 nap/ 9 éj
dátum 2024.08.15-08.24
összesen  1  időpontban

644 500 Ft/fő
Garantált indulás!

ÉSZAK GYÖNGYSZEMEI: SKANDINÁVIA

12 nap/ 11 éj
dátum 2024.07.10-07.21
összesen  1  időpontban

515 000 Ft/fő
Garantált indulás!

ÉSZAK-OLASZORSZÁGI TÓVIDÉK

6 nap/ 5 éj
dátum 2024.07.09-07.14
összesen  1  időpontban

204 500 Ft/fő
Garantált indulás!
Kislétszámú csoport

RÓMA - VELENCÉVEL ÉS FIRENZÉVEL - autóbusszal

4 nap/ 3 éj
dátum 2024.07.10-07.13
összesen  1  időpontban

333 000 Ft/fő
Garantált indulás!

BENELUX NAGYKÖRUTAZÁS

7 nap/ 6 éj
dátum 2024.07.20-07.26
összesen  1  időpontban

269 500 Ft/fő
Garantált indulás!
Kislétszámú csoport

HAJÓZÁS AZ ÉSZAKI- TENGEREN

6 nap/ 5 éj
dátum 2024.07.09-07.14
összesen  1  időpontban

241 500 Ft/fő
Garantált indulás!
Kislétszámú csoport

RÓMA - VELENCÉVEL ÉS FIRENZÉVEL - autóbusszal

6 nap/ 5 éj
dátum 2024.07.09-07.14
összesen  1  időpontban

233 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kislétszámú csoport

ORCHIDEÁK KAVALKÁDJA SZLOVÉNIÁBAN

1 nap/ 0 éj
dátum 2024.09.21
összesen  1  időpontban

25 600 Ft/fő
Garantált indulás!
Kislétszámú csoport

A PLITVICEI NEMZETI PARK VARÁZSA

3 nap/ 2 éj
dátum 2024.07.20-07.22
összesen  1  időpontban

93 500 Ft/fő

Garantált indulás!

ANATÓLIA ÉLŐ MÚLTJA

11 nap/ 10 éj
dátum 2024.06.23-07.03
összesen  1  időpontban

665 000 Ft/fő
Garantált indulás!

HOSSZÚ HÉTVÉGE BARCELONÁBAN, GAUDÍ ÉS A MODERNIZMUS NYOMÁBAN

4 nap/ 3 éj
dátum 2024.06.27-06.30
összesen  1  időpontban

294 700 Ft/fő
Garantált indulás!
Kislétszámú csoport

SKÓCIA REPÜLŐVEL

6 nap/ 5 éj
dátum 2024.06.27-07.02
összesen  1  időpontban

550 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kislétszámú csoport

A PLITVICEI NEMZETI PARK VARÁZSA

3 nap/ 2 éj
dátum 2024.07.20-07.22
összesen  1  időpontban

93 500 Ft/fő
Garantált indulás!
Kislétszámú csoport

MEDITERRÁN ISZTRIA - 4 NAPOS

4 nap/ 3 éj
dátum 2024.06.20-06.23
összesen  1  időpontban

165 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kislétszámú csoport

SPANYOLORSZÁGI NAGYKÖRUTAZÁS

9 nap/ 8 éj
dátum 2024.06.21-06.29
összesen  1  időpontban

654 500 Ft/fő
Garantált indulás!
Kislétszámú csoport

PRÁGAI HÉTVÉGE

4 nap/ 3 éj
dátum 2024.06.20-06.23
összesen  1  időpontban

93 500 Ft/fő
Garantált indulás!
Kislétszámú csoport

SPANYOLORSZÁGI NAGYKÖRUTAZÁS

11 nap/ 10 éj
dátum 2024.06.20-06.30
összesen  1  időpontban

505 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kislétszámú csoport

MILÁNÓ ÉS LOMBARDIA HERCEGI PALOTÁI

4 nap/ 3 éj
dátum 2024.10.15-10.18
összesen  1  időpontban

184 500 Ft/fő

Kérdése van?

E-mailben vagy telefonon a rendel-kezésére állunk minden hétköznap
9 - 17 óráig.

Szombaton 9 - 12 óráig.


Adja meg elérhetőségét, és kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot:

Miben segíthetünk?

A https://zseppelin.hu weboldalon a következő linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem. hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Hozzájárulok, hogy a https://zseppelin.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a https://zseppelin.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.


Ingyenes, kedvezményes szolgáltatások

Ingyenes buszülőhely választás
Ingyenes vecsési parkolási lehetőség
Ingyenes programfüzet rendelés
Kedvezményes szállás Budapesten
Kedvezményes szállás Szegeden
Kedvezményes vidéki transzfer

Applikáció

Ajándékutalvány

Fotópályázat

Online katalógus

15 keresési találat

Garantált indulás!
Kiscsoportos program
2 nap/ 1 éj

ÉLMÉNYEK AZ ALPOKALJÁN: SOPRON ÉS KŐSZEG - KÖRUTAZÁS MAGYARORSZÁGON

Hotel Hotel ***
2 ÁGYAS SZOBA TWIN
Félpanzió
június 29
59 000 Ft
Garantált indulás!
Kislétszámú csoport

ÉLMÉNYEK AZ ALPOKALJÁN: SOPRON ÉS KŐSZEG - KÖRUTAZÁS MAGYARORSZÁGON

2 nap/ 1 éj
dátum 2024-06-29
összesen  1  időpontban

59 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kiscsoportos program
1 nap/ 0 éj

BÖRZSÖNY REJTETT TITKAI KISVASÚTTAL, VADASKERTI KALANDDAL

június 29
24 500 Ft
szeptember 14
24 500 Ft
Garantált indulás!
Kislétszámú csoport

BÖRZSÖNY REJTETT TITKAI KISVASÚTTAL, VADASKERTI KALANDDAL

1 nap/ 0 éj
dátum 2024-06-29
összesen  2  időpontban

24 500 Ft/fő
3 nap/ 2 éj

A MAGYAR TOSZKÁNA IKONIKUS LÁTNIVALÓI - A BALATON-FELVIDÉK ÍZEI - KÖRUTAZÁS MAGYARORSZÁGON

Hotel Hotel ***
2 ÁGYAS SZOBA TWIN
Félpanzió
július 26
108 000 Ft

A MAGYAR TOSZKÁNA IKONIKUS LÁTNIVALÓI - A BALATON-FELVIDÉK ÍZEI - KÖRUTAZÁS MAGYARORSZÁGON

3 nap/ 2 éj
dátum 2024-07-26
összesen  1  időpontban

108 000 Ft/fő
1 nap/ 0 éj

A DUNA JOBB PARTJÁN: ESZTERGOM, VISEGRÁD ÉS SZENTENDRE

július 27
25 500 Ft
szeptember 21
25 500 Ft

A DUNA JOBB PARTJÁN: ESZTERGOM, VISEGRÁD ÉS SZENTENDRE

1 nap/ 0 éj
dátum 2024-07-27
összesen  2  időpontban

25 500 Ft/fő
1 nap/ 0 éj

VIRÁGKARNEVÁL DEBRECENBEN-A HORTOBÁGYI PUSZTA TITOKZATOS ÉS VÉGTELEN TÁRHÁZA

augusztus 20
30 500 Ft

VIRÁGKARNEVÁL DEBRECENBEN-A HORTOBÁGYI PUSZTA TITOKZATOS ÉS VÉGTELEN TÁRHÁZA

1 nap/ 0 éj
dátum 2024-08-20
összesen  1  időpontban

30 500 Ft/fő
1 nap/ 0 éj

SZEGED ÉS ÓPUSZTASZER - HAZÁNK ÉS IRODÁNK A KEZDETEKTŐL NAPJAINKIG - KÖRUTAZÁS MAGYARORSZÁGON

július 6
28 500 Ft
szeptember 21
28 500 Ft

SZEGED ÉS ÓPUSZTASZER - HAZÁNK ÉS IRODÁNK A KEZDETEKTŐL NAPJAINKIG - KÖRUTAZÁS MAGYARORSZÁGON

1 nap/ 0 éj
dátum 2024-07-06
összesen  2  időpontban

28 500 Ft/fő
2 nap/ 1 éj

MISKOLC, SZILVÁSVÁRAD ÉS EDELÉNY ÉLMÉNYEI - KÖRUTAZÁS MAGYARORSZÁGON

Hotel Hotel ***
2 ÁGYAS SZOBA TWIN
Félpanzió
szeptember 21
49 500 Ft

MISKOLC, SZILVÁSVÁRAD ÉS EDELÉNY ÉLMÉNYEI - KÖRUTAZÁS MAGYARORSZÁGON

2 nap/ 1 éj
dátum 2024-09-21
összesen  1  időpontban

49 500 Ft/fő
Garantált indulás!
2 nap/ 1 éj

ZEMPLÉNTŐL A NYÍRSÉGIG, IRODALMI NAGYJAINK NYOMÁN - KÖRUTAZÁS MAGYARORSZÁGON

Hotel Hotel ***
2 ÁGYAS SZOBA TWIN
Reggeli
szeptember 21
61 000 Ft
Garantált indulás!

ZEMPLÉNTŐL A NYÍRSÉGIG, IRODALMI NAGYJAINK NYOMÁN - KÖRUTAZÁS MAGYARORSZÁGON

2 nap/ 1 éj
dátum 2024-09-21
összesen  1  időpontban

61 000 Ft/fő
2 nap/ 1 éj

A KULTÚRA FŐVÁROSA: PÉCS - KÖRUTAZÁS MAGYARORSZÁGON

Hotel Hotel ***
2 ÁGYAS SZOBA TWIN
Reggeli
október 5
58 500 Ft

A KULTÚRA FŐVÁROSA: PÉCS - KÖRUTAZÁS MAGYARORSZÁGON

2 nap/ 1 éj
dátum 2024-10-05
összesen  1  időpontban

58 500 Ft/fő
1 nap/ 0 éj

A BAKONY DOMBJAI KÖZÖTT VONATOZUNK! CSÓKAKŐ VÁRA, ÖSKÜ, ZIRC ÉS VESZPRÉM - KÖRUTAZÁS

október 12
29 500 Ft

A BAKONY DOMBJAI KÖZÖTT VONATOZUNK! CSÓKAKŐ VÁRA, ÖSKÜ, ZIRC ÉS VESZPRÉM - KÖRUTAZÁS

1 nap/ 0 éj
dátum 2024-10-12
összesen  1  időpontban

29 500 Ft/fő