Hírek

Utazás kereső

Kérdése van?

E-mailben vagy telefonon a rendel-kezésére állunk minden hétköznap
9 - 17 óráig.

Szombaton 9 - 12 óráig.


Adja meg elérhetőségét, és kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot:

Miben segíthetünk?

A https://zseppelin.hu weboldalon a következő linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem. hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Hozzájárulok, hogy a https://zseppelin.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a https://zseppelin.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.


Ingyenes, kedvezményes szolgáltatások

Ingyenes buszülőhely választás
Ingyenes vecsési parkolási lehetőség
Ingyenes programfüzet rendelés
Kedvezményes szállás Budapesten
Kedvezményes szállás Szegeden
Kedvezményes vidéki transzfer

Applikáció

Ajándékutalvány

Fotópályázat

Online katalógus

Megszületett a döntés

MEGSZÜLETETT A DÖNTÉS A BRITEKNÉL II. ERZSÉBET KIRÁLYNŐ HALÁLA UTÁN

Szombaton délelőtt III. Károlyt királlyá avatták a St. James’s Palace-ban, írta a BBC.

Az esemény idejére félárbocra eresztett zászlókat újra felvonják a II. Erzsébet királynő halála miatt. Bár a hagyományok szerint a trónutódlási tanács ceremóniáján hirdetik ki hivatalosan az utódot, Károly már attól a pillanattól kezdve király, hogy az édesanyja meghalt.
III. Károly pénteken este szólt először királyként a nemzethez, mely során legfőképp édesanyjáról emlékezett meg.

Vasárnap összeült a Szent Jakab-palotában a következő uralkodó trónra segítésén dolgozó tanács, hogy Károlyt az új uralkodóvá nyilvánítsák. A testület a ceremónián III. Károlyt hivatalosan is uralkodóvá nyilvánította. Ez volt az első ilyen alkalom, amit a tévében is közvetítettek.
A ceremónián Liz Truss miniszterelnök, Károly felesége, illetve az új trónörökös, Vilmos is részt vett, aki hamarosan megkapja a walesi herceg címet. A BBC beszámolója szerint jelen voltak a korábbi miniszterelnökök, így Gordon Brown, Tony Blair, Boris Johnson, David Cameron és Theresa May is, illetve a Canterbury érsek, Justin Welby.
A trónutódlási tanács ülését követően, magyar idő szerint délben az erkélyről felolvasták a Károlyt uralkodóvá nyilvánító proklamációt.