Hírek

Utazás kereső

Kérdése van?

E-mailben vagy telefonon a rendel-kezésére állunk minden hétköznap
9 - 17 óráig.

Szombaton 9 - 12 óráig.


Adja meg elérhetőségét, és kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot:

Miben segíthetünk?

A https://zseppelin.hu weboldalon a következő linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem. hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Hozzájárulok, hogy a https://zseppelin.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a https://zseppelin.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.


Ingyenes, kedvezményes szolgáltatások

Ingyenes buszülőhely választás
Ingyenes vecsési parkolási lehetőség
Ingyenes programfüzet rendelés
Kedvezményes szállás Budapesten
Kedvezményes szállás Szegeden
Kedvezményes vidéki transzfer

Applikáció

Ajándékutalvány

Fotópályázat

Online katalógus

ÁRAINK MÓDOSÍTÁSÁRA KÉNYSZERÜLTÜNK

Az utolsó pillanatot igyekeztünk megvárni, a kedvezőbb feltételek együttállása érdekében, azonban az érezhető nyomás miatt az áraink módosítására kényszerültünk

A világpiaci és gazdasági hatások az élet minden terén érzékeltetik hatását, ez alól az idegenforgalmi szolgáltatások sem képeznek kivételt. Bizonyára mindannyian tapasztaljuk a mindennapok áremelkedéseit, melynek irodánk ezidáig ellen tudott állni Utasainak érdekében. A tavasszal lefoglalt utazásokat 380 HUF/EUR keresztárfolyamon kalkuláltuk, melyhez képest ezen árfolyam 410-415 HUF/EUR sávban mozog. Az üzemanyagárak kétszeresére történő emelkedése szintén olyan extrém többletköltség irodánknak, mely folyamatos veszteséget termel egy több mint 2 esztendős pandémiás időszakot követően. Ezen jelentős veszteségeket irodánk az idei esztendő első felében magára vállalta, azonban nyilvánvaló, hogy hosszú távon ezen költségek mellett az év elején kiadott áraink nem viselhetőek.

A szárazföldi és légi személyszállításban igénybe vett szolgáltatások árai az elmúlt időszak szomorú gazdaságpolitikai helyzete miatt az egekbe szöktek. Az üzemanyagár 2022. március hónaptól már piaci áron kerül alkalmazásra autóbuszaink tankolásai alkalmával, mely költség a duplája az év eleji áraknak. A külföldi deviza árfolyamok kedvezőtlen alakulása szintén erőteljes hatást gyakorol a 2022. év elején kalkulált árainkra. A járvány és a háború következtében elszabadult, több mint 50%-os drágulás az üzemanyag árakban és a rendkívül gyenge forintunk miatt kénytelenek vagyunk áremelést alkalmazni a részvételi díjaknál és a fakultatív lehetőségek árainál.

Áraink módosítását folyamatosan az adott program indulása előtt 35-21 nappal vizsgáljuk, szükséges-e az érvényes szerződéseinket módosítani, mert vannak olyan desztinációk, ahol sem a valuta keresztárfolyama, sem a külföldi szolgáltatások árai nem indokolják az áraink módosítását (pl. Norvégia a Fjordok országa). Áraink módosításakor az alábbi 3 részlet elemzése határozza meg az árak és utazási szerződések módosítását:

- a program szerinti külföldi szolgáltatások deviza árfolyama

- a program szerinti szárazföldi és légi személyszállítás árainak emelkedése

- a program szerinti végleges utaslétszám szerinti létszám felár alkalmazása

A fenti részletek szerinti áremelést 2022.08.01. napjától induló minden Zseppelin programra érvényesítjük. Az egyes programok szerinti felárak kedvezmény alapjául nem szolgálnak, hiszen irodánk ezen felárak kialakításánál árrés és haszon nélkül igyekezett olyan elfogadható felár kialakításáról gondoskodni, mely kizárólag az egyes programok biztonságos megvalósulását szolgálja.

Amennyiben az Ön foglalása már be van fizetve és ezen dátum előtt utazik, úgy tekintse levelünket tárgytalannak. Azon Utasaink, akik csak előleget fizettek, azoknak a fennmaradó összeg már az emelt összeggel kerül módosításra. Azon Utasaink, akik már a teljes összeget kiegyenlítették, részükre az utazási szerződés módosítását az indulás előtt 35-21. nappal küldjük elektronikus úton, amennyiben szükség van az árak módosítására.

Az utazási szerződés módosítása az ÁSZF 6. pontjára hivatkozva lehetséges. Amennyiben az emelés mértéke meghaladja a teljes díj 8%-át, úgy az utas dönthet arról, hogy azt nem fogadja el és eláll a szerződéstől. Ez esetben az addig befizetett teljes díj visszajár részére. Amennyiben az emelés nem haladja meg a 8%-ot úgy lemondani, csak az ÁSZF-ben szereplő bánatpénz megfizetésével lehetséges. Utasainkat tisztelettel kérjük az előre nem kalkulált váratlan többletköltségek miatt keletkezett veszteségek csökkentése érdekében, a szerződés közös megegyezéssel történő módosítására, hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy a programunk útra keljenek, az utazási élmények valóra váljanak.

Őszintén sajnáljuk, hogy több mint 2 év pandémiás korlátozások után ilyen nehézségekkel szembesül a turisztikai szektor, az utazások lehetőségei azonban nagyon reméljük, hogy egy-egy felár összeg kifizetését latolgatva sokak fejében láthatóvá válik, miként ezen felár összege a külföldi tartózkodás alkalmával könnyedén csúszik ki a kezünkből és akkor soha nem panaszkodunk saját magunknak.... tisztában vagyunk vele, hogy sok utazó számára ezen módosítás komoly kellemetlenséget azonban mindenképp vegyük figyelembe, hogy ezen áremelés ad lehetőséget az utazási élmények megvalósulásának, a jókedvű csoportok elindulásának.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Tisztelettel üdvözli Önöket a Zseppelin minden munkatársa nevében Zsebők Tamás irodavezető.

A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien