IZLAND NAGYKÖRUTAZÁS - A GEJZÍREK FÖLDJE

IZLAND NAGYKÖRUTAZÁS - A GEJZÍREK FÖLDJE

  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Ellátás: Reggeli
  • Típus: Körutazás
logo

Arany körút, Dél-Izland partjai, Kék-Laguna és a Snaefellsnes-félsziget

Áhitat és számtalan álmodozás helyszíne ez! Sokszor emlegetik az ellentétek országának, a jég és tűz földjének, de Izland ennél sokkal többet ad a látogatónak! Izland maga az élmények tárháza! Kontinensszakadás, fagyba öntött csodavilág, távoli vulkánok és a föld mélyéből feltörő erők működése egy különleges világot hozott létre és működtet ma is, ami egyszerre gyógyít, nyugtat és elvarázsol. Ennek a varázslatnak járunk utána! Velünk tart?

Időjárás:

booked.net

Utasaink véleménye:

Kiemelt ajánlatok

ÉSZAK GYÖNGYSZEMEI: SKANDINÁVIA

12 nap/ 11 éj
477 000 Ft

TIROLI KINCSESLÁDA - TELE MEGLEPETÉSEKKEL

4 nap/ 3 éj
134 900 Ft

MILÁNÓ ÉS LOMBARDIA HERCEGI PALOTÁI

4 nap/ 3 éj
184 500 Ft

BENELUX NAGYKÖRUTAZÁS

7 nap/ 6 éj
269 500 Ft

A SALZKAMMERGUTI TAVAKTÓL A KÖNIGSSEE-IG

4 nap/ 3 éj
121 500 Ft

A PLITVICEI NEMZETI PARK VARÁZSA

3 nap/ 2 éj
99 500 Ft

ÉSZAK GYÖNGYSZEMEI: SKANDINÁVIA

10 nap/ 9 éj
644 500 Ft

DUBAI ÉS AZ EGYESÜLT ARAB EMIRÁTUSOK LUXUS ÉLMÉNYEKKEL

7 nap/ 6 éj
367 000 Ft

VELENCE - PADOVA - TREVISO

3 nap/ 2 éj
114 500 Ft

ÉSZAK-OLASZORSZÁGI TÓVIDÉK

6 nap/ 5 éj
213 000 Ft

Képgaléria | IZLAND NAGYKÖRUTAZÁS - A GEJZÍREK FÖLDJE

  • slider

A program tervezett útvonala:

Programleírás - IZLAND NAGYKÖRUTAZÁS - A GEJZÍREK FÖLDJE

1. nap: Budapest - Keflavík

Elutazás Budapestről menetrendszerinti repülőjárattal (átszállással) Izland légikikötőjébe: Keflavíkba. Autóbusszal utazunk tovább Reykjavíkba, a világ legészakibb fővárosába, ahol informatív autóbuszos városnézés során ismerkedünk a sziget központjával. Elfoglaljuk szálláshelyünket, majd esti sétára indulhatunk Rejkjavíkban a szálloda környékén kedvünk szerint.

2. nap: Arany körút: Thingvellir Nemzeti Park, a gejzírek „atyja” és a Gulfoss vízesés, Skalholt (250 km)

Reggelit követően a híres Arany körút útvonalát járjuk! A Thingvellir Nemzeti Park területén Poingvellierbe érkezünk, ahol egyik lábbal Amerikában, míg a másikkal Európában állhatunk! A 2004 óta Világörökség részeként nyilvántartott településen tartották a világon első parlamenti ülését. Utunkat folytatva a gejzírek atyját, a Geysir nevű gejzírt keressük fel, mely ma (átmenetileg?) egy nyugodt kék színű tóként kerül elénk. Mellette a ma is aktív Strokkur, melynek vízoszlopa kiszámíthatatlanul kb.5-10 percenként lövell fel mintegy 20-30 m magasra - örök élmény! Továbbutazva megállunk Izland legszebb és egyben leghíresebb vízesése, a Gulfoss vízesésénél (magyarul: „Arany vízesés”), valamint láthatjuk e különleges geotermikus vidéket fortyogó vízoszlopaival, gejzíreivel. Kirándulásunk folyamán meglátogatunk olyan jelentős történelmi városokat, mint Skälholt, mely ősi püspöki székhelyként szolgált. Mai napi utolsó programpontunk a 3000 éves, vulkanikus eredetű kráter-tó, a Kerid Kráter lesz, ahol a kráter vörös kőzetének valamint a felszín alól távozó ásványoknak köszönhetően élénk kék színben pompázik a levegő. A helyszínen mi magunk is megtapasztaljuk a kráter különleges akusztikáját, mely anno a híres izlandi énekes, Björköt is megihlette, itt tartott koncertet. Szállásunkra térünk vissza.

3. nap: Snaefellsnes-félsziget és Rejkjavik (420 km)

Mai napunkon a misztikus Snaefellsnes-félszigetre utazunk. Utunkat kopár lávamezők, alvó kráterek, pezsgő források és sebes folyók kísérik, melyekkel füves vidékek és hósapkás hegyek váltakoznak. A félszigeten ikonikus nagy hegycsúcsok uralják a látómezőt, melyek közül az egyik a Trónok Harca filmből vált ismertté a hegy különleges alakja miatt: Ő a Templom-hegy (Kirkjufell (463 m). Utunk során láthatjuk az Eldborg-krátert is. Utazásunk csúcspontja a híres Snaefellsjökull Nemzeti Parkban a Snaefellsjökull gleccserfolyam, mely a történelem előtti időkben jég alatti vulkánkitöréssel keletkezett. Gyalogosan közelíthetjük meg a gleccser titokzatos helyét. …. egyedülálló vidéken sétálunk, ahol homokos dombok, fekete „láva padok” és sárga strandok keverednek Búðirban ….  Arnarstapi tökéletes egy sétához a tengeri sziklák mentén, ahol látványos oszlopos sziklaképződményeket láthat, amelyek tengeri madaraknak adnak otthont…  A félsziget végéhez közeledve a Vatnshellir lávabarlanag vár bennünket (a túra az időjárási viszonyoktól függ, túracipő szükséges, helyszínen fizetendő). A félsziget régi halászfalvaiban is látogatást teszünk. Estére visszatérünk Reykjavíkba. Fakultatív ajánlatunk a késő estére: „Északi fény vadásztúrára indulunk” A sarki fény vagy másnéven északi fény, ahogy a nevéből is következik a sarkkörök közelében jelenik meg a leggyakrabban. A sarki fény a napszél hatására, a légkörbe behatoló töltött részecskék által keltett időleges fényjelenség. Izlandi utunk az egyik legjobb állomás arra, hogy láthassuk ahogyan az Aurora Borealis sokféle alakzatban és színben pompázik az éjszakai égbolton.

4. nap: Dél-Izland partjai: Seljalandfoss és Skógafoss vízesések, Reynisfjara fekete tengerpartja és a Eldhraun lávamező (220 km)

A Déli-part minden kilométere, minden kanyar utáni egyenese fantasztikus! Az első igazán elképesztő megálló a Seljalandfoss vízesés lesz. Nem elég, hogy a vízesés egy látványos és 62 méter magas sziklaszirtről zúdul le, a természet még azzal is megajándékozott bennünket, hogy ideális körülmények között a vízfátyol mögé egészen mélyen besétálhatunk és megkerülhetjük azt. A víz robaja, a vízgőzös levegő elvarázsol bennünket. Míg ez a táj játékosságát mutatja, következő állomásunk a Skógafoss vízesés nemcsak Izland egyik legismertebbike, de természet monumentális erejét és eleganciáját is jól mutatja. Ezt követően a Reynisfjara következik, vagy ahogyan sokan ismerik, a híres-nevezetes fekete part, Izland egyik legszebb és talán legnépszerűbb tengerpart-szakasza. Monumentális sziklatornyok emelkednek ki a vízből közelükben sorakozó bazaltoszlopok és a szénfekete homokos tengerpart egészen különleges látvány. A nap utolsó állomása a vastag mohaszőnyeggel borított Eldhraun lávamező, ahol különös érzésünk támadhat: a megszilárdult lávát milliónyi vastag, puha zöld párna borítja, amerre a szem ellát, mintha elfek szállásán járnánk. Szállásunk Kirkjubæjarklaustur környékén lesz ( 1 éj).

5. nap: Dél-Izland partjai: Jökulsárlón tengerben úszó jéghegyei és a Gyémánt part | Vik és a Vatnajökull Nemzeti Park (500 km)

Reggelit követően folytatjuk kalandunkat a déli partszakaszon. A Jökulsárlón talán a legkülönlegesebb és legszebb hely Izlandon. Leírhatatlan a kék-fehér jéghegyek látványa, ahogyan a lagúna torkolatánál összetorlódnak és onnan szép lassan a tengerbe úsznak. Órákat lehet itt eltölteni a lassan sodródó és a vízben alábukó jéghegyeket csodálva. Akárhányszor is jár itt az ember, az állandóan változó Jökulsárlón mindig csodálatos, mindig más és mindig elvarázsol. Enélkül nem lehet teljes egyetlen izlandi utazás sem. A Jökulsárlón azonban nem pusztán egy lagúna csodája! A jégvarázs egy km-re az út másik oldalán a híres Gyémánt parton folytatódik. A szomszédos gleccserről érkező jéghegyek miután leváltak és a tengerbe sodródnak, az erős hullámzás hatására újból a partra vetődnek. A sós víztől széttöredezett jégdarabok akár a gyémántok, úgy ragyognak a fekete vulkáni homokban. A Gyémánt-part folyóhoz közel eső részén gyakran látni fókákat a homokban sütkérezni. A legnagyobb izlandi jégmező a Vatnajökull szomszédságában található Skaftafell Természetvédelmi Terület az egyik legnépszerűbb célpont a Dél-Izlandra látogató természetkedvelők körében. …. Ezután tekintse meg Svínafellsjökull-t az egyik legszebb jeges „nyelvet”, amely lassan kúszik lefelé Vatnajökullból… Korábban önálló nemzeti parkként tartották számon, 2008 óta azonban a Vatnajökull Nemzeti Park részét képezi. Utunk keresztül vezet a partvidék egyik kedves kistelepülésén Víken. A falu a Ketla vulkán közelében, a parton található jellegzetes fatemploma épült magaslatra. A nap végén visszatérünk Reykjaviki szállodánkba.

6. nap: Reykjanes-félsziget: gőzfürdő a lávamezőn: a kék lagúna kényeztetése (130 km)

Reggelit követően nyugatra a Reykjanes-félszigetre indulunk, ahol egy különleges ajánlat várja Utasainkat: Mit szólna egy forró gőzfürdőhöz a természet lágy ölén? Ez a szokatlan élmény vár bennünket a „Kék Lagúna” autóbuszos kirándulásunk alatt Reykjanes félszigeten, az „Éden Kert”-nél, mely rengeteg zölddel, virágaival csalogatja a látogatót. A vulkáni utóműködés számos hőforrást és kénforrást táplál a félsziget déli részén a Kleifarvatn tó környékén a Krýsuvík geotermális területen. Itt található a sziget legismertebb szabadtéri fürdője is, a Kék Lagúna. A természet ezen páratlan műalkotásának az egész világról csodájára járnak. A természetben kialakított természetes medencékben mindenek feletti a fürdőzés élménye! A lávatóban való fürdés után szinte újjászületve folytatjuk utunkat. A víznek nemcsak a gyógyító ereje, hanem a szépsége miatt is vonzza a helyiek és a turisták ezreit. A lagúna vize folyamatosan teljesen kicserélődik így biztosítva a tiszta vízminőséget. Napunk nagy részét fürdéssel és a Kék Lagúna felfedezésével töltjük, miközben látni fogjuk a lávamezőket, Grindavik halászkikötőjét és Krisuvik geotermikus vidékét a kénes gőzökkel, mozgó, szuszogó iszapfortyogókkal. (Akár a pokol konyháján járnánk!). Visszatérünk Rejkjavikba és szabadidő.

7. nap: Kardszárnyú delfin (orka) les hajóval és Rejkjavik városnézés

Elfogyasztva reggelinket szabadidőben egyénileg sétálhat Rejkjavíkban, egy kávé vagy ebéd mellett figyelheti az izlandiak hétköznapi életét vagy tartson velünk! Fakultatív ajánlatunk: „orkákra vadászunk” …. az orkák megfigyelésére hajókkal indulunk az öblök mentén, ahol az orkák mellett előfordulnak csukabálnák, hosszúszárnyú bálnák, fehércsőrű delfinek és barna delfinek is. Az orka, másnéven kardszárnyú delfin (sokszor emlegetik gyilkos bálnaként is) igazi ragadozó, szinte minden kellően nagy tengeri állatot megtámad és elfogyaszt. A halak mellett megeszik a delfineket, fókákat, tengeri madarakat, de még a náluk sokkal nagyobb bálnákat is. A hím átlagos hossza 8 méter a nőstény valamivel kisebb. Testtömege akár a 10 tonnát is elérheti. Teste vaskos, de áramvonalas, ezért kitűnő úszó. Élményekkel tele térünk vissza Rejkjavikba ahol megpihenünk egy csésze tea vagy kávé mellett, majd sétára indulunk a fővárosban. Reykjavik nevezetességeivel ismerkedünk: ellátogatunk a Harpa Koncert és Konferencia Központhoz, ahonnan pompás reggeli kilátás nyílik az óceánra. Érintjük a Hallgrimskirkja Evangélikus Templomot, a régi kikötőt, a városházát és a Grotta világítótornyot is. Végül felkeressük a nagyon sok érdekességet kínáló interaktív Perlan Múzeumot. A múzeumban többek között kialakítottak egy 100 méter hosszú jégalagutat, ahol a látogatóknak bepillantást engednek Izland gleccsereinek múltjába, jelenébe és jövőjébe. Ezenkívül figyelemre méltó még az Áróra, a világ első interaktív planetáriumi filmje. Magával ragadó audio- és vizuális utazás Izland szívébe, hogy megtapasztalja legendás tájait, amelyek északi fényben fürdenek. A mindenki kíváncsiságát mozgató fantasztikus aurora borealis igazi maradandó látványt nyújt. Élményekkel telve estére térünk vissza a szállodánkba.

8.nap: Keflavík - Budapest

A reggeli elfogyasztása után transzfer a Keflavík-i repülőtérre, hazautazás (átszállással)menetrend szerinti repülőgéppel Budapestre. 

Árinformációk

Utazás módja:
Repülővel
Elhelyezés:
Hotel ***
Ellátás:
Reggeli
okt. 15.
Részvételi díj:
995.000 HUF (2.725,31 EUR)
1 ágyas felár:
299.000 HUF (818,96 EUR)
Repülőtéri illeték kb.:
95.000 HUF (260,21 EUR)
Orka megfigyelő hajótúra:
47.000 HUF (128,73 EUR)
Északi-fény kirándulás:
36.000 HUF (98,60 EUR)
Vatnshellir lávabarlang:
23.000 HUF (63,00 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
Fakultatív programjaink indulási létszáma a legtöbb programunk esetében min. 20 fő. Amennyiben a fakultatív programra jelentkezők száma nem éri el a 20 főt, abban az esetben irodánk a program megvalósulását nem garantálja!

További információ:

Utazás: menetrend szerinti repülővel, Izlandon autóbusszal
Elhelyezés: 7 éjszaka szálloda****/***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 7x reggeli, 1x vacsora


BBP biztosítás: részletek: ITT.
730 Ft/nap/fő (Classic)
950 Ft/nap/fő (Premium BBP)
1200 Ft/nap/fő (Privileg BBP)


Útlemondási biztosítás: az alapár 3%-a. Részletek ITT.
Felhívjuk figyelmét, hogy az útlemondási szolgáltatás kötése nem kötelező, de javasolt! 


Program szerinti belépőket az ár tartalmazza.

Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 10 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 25 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*15-24 fő esetén: 75.000 Ft / 206 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!


Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a repülőtéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

A részvételi díj tartalmazza:

- program szerint 6 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 4* kategóriában Reykjavikban, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 1 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában Kirkjubæjarklaustur, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

-  transzfert a szállodába, utazást helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- program szerint 6x reggelis, 1x félpanziós ellátást, (reggeli és vacsora)

- Belépő a Blue Lagoonba, beleértve a törölközőkölcsönzést, a szilícium-dioxid iszapmaszkot és egy italt (6. nap)

- Alap program szerinti programokat és városnézéseket

- magyar nyelvű idegenvezetést

- turista adó

- alap program szerinti belépőjegyeket 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt (helyszínen fizetendő)

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- egy ágyas felárat (igény szerint)

- útlemondási biztosítást


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

8nap 7éj

Időpontok

1 090 000 Ft/fő

Kérdése van?

E-mailben vagy telefonon a rendelkezésére állunk minden hétköznap
9-17 óráig

Hasonló ajánlatok:

AZ IGAZI DÉL-AFRIKA

11 nap/ 8 éj
1 149 000 Ft
Utazás:
Repülővel
elhelyezés
Elhelyezés:
Hotel Hotel ***
ellátás
Ellátás:
Reggeli

Időpont
okt. 15.
Időtartam
8 nap/ 7 éj
Utazás módja
Repülő
Ár
1 090 000 Ft

A "Megrendelés" gombra kattintva az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlatunk elnyeri tetszését, akkor azon a felületen véglegesítheti a foglalást.

Programleírás

Arany körút, Dél-Izland partjai, Kék-Laguna és a Snaefellsnes-félsziget

Áhitat és számtalan álmodozás helyszíne ez! Sokszor emlegetik az ellentétek országának, a jég és tűz földjének, de Izland ennél sokkal többet ad a látogatónak! Izland maga az élmények tárháza! Kontinensszakadás, fagyba öntött csodavilág, távoli vulkánok és a föld mélyéből feltörő erők működése egy különleges világot hozott létre és működtet ma is, ami egyszerre gyógyít, nyugtat és elvarázsol. Ennek a varázslatnak járunk utána! Velünk tart?

Elutazás Budapestről menetrendszerinti repülőjárattal (átszállással) Izland légikikötőjébe: Keflavíkba. Autóbusszal utazunk tovább Reykjavíkba, a világ legészakibb fővárosába, ahol informatív autóbuszos városnézés során ismerkedünk a sziget központjával. Elfoglaljuk szálláshelyünket, majd esti sétára indulhatunk Rejkjavíkban a szálloda környékén kedvünk szerint.

Reggelit követően a híres Arany körút útvonalát járjuk! A Thingvellir Nemzeti Park területén Poingvellierbe érkezünk, ahol egyik lábbal Amerikában, míg a másikkal Európában állhatunk! A 2004 óta Világörökség részeként nyilvántartott településen tartották a világon első parlamenti ülését. Utunkat folytatva a gejzírek atyját, a Geysir nevű gejzírt keressük fel, mely ma (átmenetileg?) egy nyugodt kék színű tóként kerül elénk. Mellette a ma is aktív Strokkur, melynek vízoszlopa kiszámíthatatlanul kb.5-10 percenként lövell fel mintegy 20-30 m magasra - örök élmény! Továbbutazva megállunk Izland legszebb és egyben leghíresebb vízesése, a Gulfoss vízesésénél (magyarul: „Arany vízesés”), valamint láthatjuk e különleges geotermikus vidéket fortyogó vízoszlopaival, gejzíreivel. Kirándulásunk folyamán meglátogatunk olyan jelentős történelmi városokat, mint Skälholt, mely ősi püspöki székhelyként szolgált. Mai napi utolsó programpontunk a 3000 éves, vulkanikus eredetű kráter-tó, a Kerid Kráter lesz, ahol a kráter vörös kőzetének valamint a felszín alól távozó ásványoknak köszönhetően élénk kék színben pompázik a levegő. A helyszínen mi magunk is megtapasztaljuk a kráter különleges akusztikáját, mely anno a híres izlandi énekes, Björköt is megihlette, itt tartott koncertet. Szállásunkra térünk vissza.

Mai napunkon a misztikus Snaefellsnes-félszigetre utazunk. Utunkat kopár lávamezők, alvó kráterek, pezsgő források és sebes folyók kísérik, melyekkel füves vidékek és hósapkás hegyek váltakoznak. A félszigeten ikonikus nagy hegycsúcsok uralják a látómezőt, melyek közül az egyik a Trónok Harca filmből vált ismertté a hegy különleges alakja miatt: Ő a Templom-hegy (Kirkjufell (463 m). Utunk során láthatjuk az Eldborg-krátert is. Utazásunk csúcspontja a híres Snaefellsjökull Nemzeti Parkban a Snaefellsjökull gleccserfolyam, mely a történelem előtti időkben jég alatti vulkánkitöréssel keletkezett. Gyalogosan közelíthetjük meg a gleccser titokzatos helyét. …. egyedülálló vidéken sétálunk, ahol homokos dombok, fekete „láva padok” és sárga strandok keverednek Búðirban ….  Arnarstapi tökéletes egy sétához a tengeri sziklák mentén, ahol látványos oszlopos sziklaképződményeket láthat, amelyek tengeri madaraknak adnak otthont…  A félsziget végéhez közeledve a Vatnshellir lávabarlanag vár bennünket (a túra az időjárási viszonyoktól függ, túracipő szükséges, helyszínen fizetendő). A félsziget régi halászfalvaiban is látogatást teszünk. Estére visszatérünk Reykjavíkba. Fakultatív ajánlatunk a késő estére: „Északi fény vadásztúrára indulunk” A sarki fény vagy másnéven északi fény, ahogy a nevéből is következik a sarkkörök közelében jelenik meg a leggyakrabban. A sarki fény a napszél hatására, a légkörbe behatoló töltött részecskék által keltett időleges fényjelenség. Izlandi utunk az egyik legjobb állomás arra, hogy láthassuk ahogyan az Aurora Borealis sokféle alakzatban és színben pompázik az éjszakai égbolton.

A Déli-part minden kilométere, minden kanyar utáni egyenese fantasztikus! Az első igazán elképesztő megálló a Seljalandfoss vízesés lesz. Nem elég, hogy a vízesés egy látványos és 62 méter magas sziklaszirtről zúdul le, a természet még azzal is megajándékozott bennünket, hogy ideális körülmények között a vízfátyol mögé egészen mélyen besétálhatunk és megkerülhetjük azt. A víz robaja, a vízgőzös levegő elvarázsol bennünket. Míg ez a táj játékosságát mutatja, következő állomásunk a Skógafoss vízesés nemcsak Izland egyik legismertebbike, de természet monumentális erejét és eleganciáját is jól mutatja. Ezt követően a Reynisfjara következik, vagy ahogyan sokan ismerik, a híres-nevezetes fekete part, Izland egyik legszebb és talán legnépszerűbb tengerpart-szakasza. Monumentális sziklatornyok emelkednek ki a vízből közelükben sorakozó bazaltoszlopok és a szénfekete homokos tengerpart egészen különleges látvány. A nap utolsó állomása a vastag mohaszőnyeggel borított Eldhraun lávamező, ahol különös érzésünk támadhat: a megszilárdult lávát milliónyi vastag, puha zöld párna borítja, amerre a szem ellát, mintha elfek szállásán járnánk. Szállásunk Kirkjubæjarklaustur környékén lesz ( 1 éj).

Reggelit követően folytatjuk kalandunkat a déli partszakaszon. A Jökulsárlón talán a legkülönlegesebb és legszebb hely Izlandon. Leírhatatlan a kék-fehér jéghegyek látványa, ahogyan a lagúna torkolatánál összetorlódnak és onnan szép lassan a tengerbe úsznak. Órákat lehet itt eltölteni a lassan sodródó és a vízben alábukó jéghegyeket csodálva. Akárhányszor is jár itt az ember, az állandóan változó Jökulsárlón mindig csodálatos, mindig más és mindig elvarázsol. Enélkül nem lehet teljes egyetlen izlandi utazás sem. A Jökulsárlón azonban nem pusztán egy lagúna csodája! A jégvarázs egy km-re az út másik oldalán a híres Gyémánt parton folytatódik. A szomszédos gleccserről érkező jéghegyek miután leváltak és a tengerbe sodródnak, az erős hullámzás hatására újból a partra vetődnek. A sós víztől széttöredezett jégdarabok akár a gyémántok, úgy ragyognak a fekete vulkáni homokban. A Gyémánt-part folyóhoz közel eső részén gyakran látni fókákat a homokban sütkérezni. A legnagyobb izlandi jégmező a Vatnajökull szomszédságában található Skaftafell Természetvédelmi Terület az egyik legnépszerűbb célpont a Dél-Izlandra látogató természetkedvelők körében. …. Ezután tekintse meg Svínafellsjökull-t az egyik legszebb jeges „nyelvet”, amely lassan kúszik lefelé Vatnajökullból… Korábban önálló nemzeti parkként tartották számon, 2008 óta azonban a Vatnajökull Nemzeti Park részét képezi. Utunk keresztül vezet a partvidék egyik kedves kistelepülésén Víken. A falu a Ketla vulkán közelében, a parton található jellegzetes fatemploma épült magaslatra. A nap végén visszatérünk Reykjaviki szállodánkba.

Reggelit követően nyugatra a Reykjanes-félszigetre indulunk, ahol egy különleges ajánlat várja Utasainkat: Mit szólna egy forró gőzfürdőhöz a természet lágy ölén? Ez a szokatlan élmény vár bennünket a „Kék Lagúna” autóbuszos kirándulásunk alatt Reykjanes félszigeten, az „Éden Kert”-nél, mely rengeteg zölddel, virágaival csalogatja a látogatót. A vulkáni utóműködés számos hőforrást és kénforrást táplál a félsziget déli részén a Kleifarvatn tó környékén a Krýsuvík geotermális területen. Itt található a sziget legismertebb szabadtéri fürdője is, a Kék Lagúna. A természet ezen páratlan műalkotásának az egész világról csodájára járnak. A természetben kialakított természetes medencékben mindenek feletti a fürdőzés élménye! A lávatóban való fürdés után szinte újjászületve folytatjuk utunkat. A víznek nemcsak a gyógyító ereje, hanem a szépsége miatt is vonzza a helyiek és a turisták ezreit. A lagúna vize folyamatosan teljesen kicserélődik így biztosítva a tiszta vízminőséget. Napunk nagy részét fürdéssel és a Kék Lagúna felfedezésével töltjük, miközben látni fogjuk a lávamezőket, Grindavik halászkikötőjét és Krisuvik geotermikus vidékét a kénes gőzökkel, mozgó, szuszogó iszapfortyogókkal. (Akár a pokol konyháján járnánk!). Visszatérünk Rejkjavikba és szabadidő.

Elfogyasztva reggelinket szabadidőben egyénileg sétálhat Rejkjavíkban, egy kávé vagy ebéd mellett figyelheti az izlandiak hétköznapi életét vagy tartson velünk! Fakultatív ajánlatunk: „orkákra vadászunk” …. az orkák megfigyelésére hajókkal indulunk az öblök mentén, ahol az orkák mellett előfordulnak csukabálnák, hosszúszárnyú bálnák, fehércsőrű delfinek és barna delfinek is. Az orka, másnéven kardszárnyú delfin (sokszor emlegetik gyilkos bálnaként is) igazi ragadozó, szinte minden kellően nagy tengeri állatot megtámad és elfogyaszt. A halak mellett megeszik a delfineket, fókákat, tengeri madarakat, de még a náluk sokkal nagyobb bálnákat is. A hím átlagos hossza 8 méter a nőstény valamivel kisebb. Testtömege akár a 10 tonnát is elérheti. Teste vaskos, de áramvonalas, ezért kitűnő úszó. Élményekkel tele térünk vissza Rejkjavikba ahol megpihenünk egy csésze tea vagy kávé mellett, majd sétára indulunk a fővárosban. Reykjavik nevezetességeivel ismerkedünk: ellátogatunk a Harpa Koncert és Konferencia Központhoz, ahonnan pompás reggeli kilátás nyílik az óceánra. Érintjük a Hallgrimskirkja Evangélikus Templomot, a régi kikötőt, a városházát és a Grotta világítótornyot is. Végül felkeressük a nagyon sok érdekességet kínáló interaktív Perlan Múzeumot. A múzeumban többek között kialakítottak egy 100 méter hosszú jégalagutat, ahol a látogatóknak bepillantást engednek Izland gleccsereinek múltjába, jelenébe és jövőjébe. Ezenkívül figyelemre méltó még az Áróra, a világ első interaktív planetáriumi filmje. Magával ragadó audio- és vizuális utazás Izland szívébe, hogy megtapasztalja legendás tájait, amelyek északi fényben fürdenek. A mindenki kíváncsiságát mozgató fantasztikus aurora borealis igazi maradandó látványt nyújt. Élményekkel telve estére térünk vissza a szállodánkba.

A reggeli elfogyasztása után transzfer a Keflavík-i repülőtérre, hazautazás (átszállással)menetrend szerinti repülőgéppel Budapestre. 

Utazás módja:
Repülővel
Elhelyezés:
Hotel ***
Ellátás:
Reggeli
okt. 15.
Részvételi díj:
995.000 HUF (2.725,31 EUR)
1 ágyas felár:
299.000 HUF (818,96 EUR)
Repülőtéri illeték kb.:
95.000 HUF (260,21 EUR)
Orka megfigyelő hajótúra:
47.000 HUF (128,73 EUR)
Északi-fény kirándulás:
36.000 HUF (98,60 EUR)
Vatnshellir lávabarlang:
23.000 HUF (63,00 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
Fakultatív programjaink indulási létszáma a legtöbb programunk esetében min. 20 fő. Amennyiben a fakultatív programra jelentkezők száma nem éri el a 20 főt, abban az esetben irodánk a program megvalósulását nem garantálja!

Utazás: menetrend szerinti repülővel, Izlandon autóbusszal
Elhelyezés: 7 éjszaka szálloda****/***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 7x reggeli, 1x vacsora


BBP biztosítás: részletek: ITT.
730 Ft/nap/fő (Classic)
950 Ft/nap/fő (Premium BBP)
1200 Ft/nap/fő (Privileg BBP)


Útlemondási biztosítás: az alapár 3%-a. Részletek ITT.
Felhívjuk figyelmét, hogy az útlemondási szolgáltatás kötése nem kötelező, de javasolt! 


Program szerinti belépőket az ár tartalmazza.

Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 10 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 25 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*15-24 fő esetén: 75.000 Ft / 206 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!


Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a repülőtéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

A részvételi díj tartalmazza:

- program szerint 6 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 4* kategóriában Reykjavikban, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 1 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában Kirkjubæjarklaustur, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

-  transzfert a szállodába, utazást helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- program szerint 6x reggelis, 1x félpanziós ellátást, (reggeli és vacsora)

- Belépő a Blue Lagoonba, beleértve a törölközőkölcsönzést, a szilícium-dioxid iszapmaszkot és egy italt (6. nap)

- Alap program szerinti programokat és városnézéseket

- magyar nyelvű idegenvezetést

- turista adó

- alap program szerinti belépőjegyeket 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt (helyszínen fizetendő)

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- egy ágyas felárat (igény szerint)

- útlemondási biztosítást


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Program tervezett útvonala

AZ IGAZI DÉL-AFRIKA

11 nap/ 8 éj
1 149 000 Ft