Albánia tengerparti pihenéssel, kirándulásokkal
Strandolunk, közben Szkander bég nyomdokain kalandozunk

Alábbi gyönyörű programunk során a magas hegyeiről és csodaszép tengerparti vidékeiről híres Albánia legszebb helyszíneit látogatjuk meg. Csoportjaink minden kedves résztvevője saját belátása és vérmérséklete szerint választhat, hogy az aktív kikapcsolódásnak vagy a pihentető tengerparti időtöltésnek szenteli az itt eltöltött napokat! Jöjjön velünk, és ismerje meg Albánia különleges történelmi emlékhelyeit és napsütötte, homokos tengerpartját!


Útlevélhasználat!

A PROGRAMON VALÓ RÉSZVÉTEL ÉRVÉNYES ÚTLEVÉL VAGY KÁRTYÁS SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY BIRTOKÁBAN LEHETSÉGES, MELYNEK ÉRVÉNYESNEK KELL LENNIE A HAZAÉRKEZÉST KÖVETŐ 3 HÓNAPIG!

KÉRJÜK A NEVEK PONTOSÍTÁSÁT AZ ÚTLEVÉL/SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY SZERINT! (Az ebből eredő problémák az utas(okat) terheli!)

KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK EGYÉNILEG INTÉZIK AZ EGYES ORSZÁGOKBA TÖRTÉNŐ BEUTAZÁSHOZ SZÜKSÉGES ENGEDÉLYEKET (VÍZUMOKAT) !(további részletek a Külügyminisztérium honlapján)

Ország: Albánia
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busz
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak

1. nap: Budapest–Szeged–Újvidék-Pétervárad–Cacak (510 km)

Elutazás a reggeli órákban Budapestről. Utazás Szegeden és a röszkei határon át Újvidékre. Belvárosában gyalogos városnézésünk során a Szabadság tértől indulva a Városháza, a Szerb Nemzeti Színház, a Menráth-palota, a Trčika (valamikori Erzsébet Szálló) majd a Zmaj és a Duna utca egyes épületeinek, szobrainak történetével, anekdotáival ismerkedünk.  A város felett emelkedő Péterváradi várhoz kapaszkodunk fel, amelyet páratlan fekvése miatt a „Duna Gibraltárja” névvel is illetnek. Az itt álló ősi vár 1526-ig magyar kézen volt, ma is kiváló állapotban tekinthető meg. Óratornyától csodás panoráma nyílik a Dunára és Újvidék városára. Tovább utazva Cacak környéki szálláshelyünkre érkezünk ahol vacsorával várnak bennünket.

2. nap: Cacak – Rozafa vára és Durres tengerpartja (470 km)

Reggeli után Montenegró felé indulunk. Áthaladunk Uzicen a háború utáni Jugoszlávia megalakulásának színhelyén. Montenegróba a csodálatos Moraca kanyonon keresztül érkezünk (buszból láthatjuk Európa egyik legszebb folyóvölgyét). Megtekintjük az egyik legrégebbi görög-keleti Moraca kolostort. Montenegró legnagyobb városán keresztül utazunk tovább a Skadar-tó mellett (fotószünet a jelentős madárrezervátumnál). Skodra városa mellett elhaladva Rozafa váránál fotószünetet tartunk. A várból gyönyörű kilátás nyílik a hegyekre, a skhodari tóra, a sok szigettel tagolt folyóra és a folyótorkolatra. A legnagyobb albán nemzeti hős, Szkander bég mauzóleumánál ismerkedünk a történelmével. Tovább utazunk Durresbe az albán tengerpartra. Szállásunk és vacsoránk 6 éjszakán át Albánia egyik legszebb nyaralóhelyén, Durresben lesz, közel a tengerparthoz!

3. nap: Pihenés a tengerparton

Egész nap kedvére pihenhet a homokos tengerparton, kipihenve az utazás fáradalmait.

4. nap: Tirana, Elbasan (270 km)

Egész nap pihenhet az albániai tengerparton vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: reggelit követően útnak indulunk Tiranába, Albánia fővárosába érkezünk. Autóbuszos és gyalogos városnézés: Szkander bég tér, Kultúrpalota, Enver Hodzsa volt mauzóleuma és villája, az albán „Hundertvasser ház”. Láthatjuk a XVIII.sz-i Ethem bej mecsetet, az iszlám díszítőművészetben egyedülálló ábrázolásokkal, valamint a teljes Korán mikroszkopikus betűkkel 1 lapra megírt páratlan példányával. Tiranából Elbasanba, a törökök legjelentősebb erődvárosába utazunk. A városban szembeötlő az új és a régi épületek kontrasztja. A városnak a XVI.sz-ban 46 mecsete volt, melyek közül belülről is láthatjuk a XV.sz-i faoszlopos Király mecsetet, melyet nemrég újonnan restauráltak, valamint látogatást teszünk a Szűz Mária ortodox templomában. Visszatérünk Durresbe, ahol ismerkedünk a római birodalom egyik jelentős városával. Durres ma Albánia legnagyobb kikötője és legkedveltebb fürdőhelye. Meglátogatjuk a térség legnagyobb amfiteátrumát és a ritka mozaikokkal díszített keresztény kápolnáját. Megnézzük a volt római piacot, a partizánemlékmű, az érdekes sorsú Zogu király rezidenciáját (kívülről), az egykori hatalmas városfal maradványait. 

5. napok: Pihenés a tengerparton

Egész nap kedvére pihenhet a homokos tengerparton.

6. nap: Berat, Apollonia ókori városa és az Ardenica kolostor  (250 km)

Egész nap pihenhet az albániai tengerparton vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Albánia legszebb múzeum városába, Beratba. Lebilincselő látvány az „1000 ablakos város”, a meredek hegyoldalban egymás fölé épült házak panorámája. Városnézésünk során sétálunk a fellegvárban, (egykor 14 keresztény templom), láthatjuk a Mária elszenderülése templomot (a bizánci művészet egyik legszebb ikonosztázával és a legjelentősebb albán művész, a XVI.sz-i Onufri műveit is tartalmazó felbecsülhetetlen értékű ikongyűjteményével). Alsó város, muzulmán negyed, a vallási iskolával egybeépült királyi mecset, a misztikus Khalwati dervisrend imaháza és zarándokszállás (kívülről). Utunkat folytatva a tengerpart felé, az egyik legősibb ókori településre Apolloniába érkezünk. Görögök alapították és a rómaiak idején is fontos szerepet töltött be a kereskedelme révén. Leghíresebb látnivalója a Buleterion, mely már messziről magára hívja a figyelmet. A felirat szerint gladiátorok küzdöttek itt. Mellette áll a Prytaneion – tanácsház – maradványai. A volt könyvtár, diadalív, és üzletsorok romjai is fellelhetők. Az Odeon egy római színház volt, 600 főt tudott befogadni. Innen lehet feljutni az Agórára. Apollón tiszteletére egy obeliszket is állítottak. Az ókori romváros mellett található a Szűz Mária-monostor. Ez az egyik legszebb ortodox építmény Albániában. Érdekessége, hogy hozzáépítették a városfalhoz. Durres felé folytatva utunkat az Ardenicai kolostornál pihenünk meg. Az egykoron Szűz Mária születése-templomnak keresztelt templom valaha szebb időket élt meg. Estére szálláshelyünkön fogyasztjuk el vacsoránkat.

7. nap: Pihenés a tengerparton

Egész nap kedvére pihenhet a homokos tengerparton, kipihenve az utazás fáradalmait.

8. nap: Kruja majd a főváros: Podgorica és Cacak (400 km)

Búcsút intünk az albán tengerpartnak, hazafelé indulunk. Útközben megállunk Krujában, a XV. sz-i hős, Szkander bég (Kasztrióta György) szülőhelyén és egykori hadiszállásán, mely hosszú időn át ellenállt az oszmán hódításnak. Meglátogatjuk a nemzeti hős, Szkander bég életének szentelt múzeumot (a citadella felújítását Enver hodzsa leánya tervezte), a XV. századi sikátoros bazárt. A Ribnica- és Moraca-folyók összefolyásánál épült Montenegro fővárosába, Podgoricába utazunk. A város jelképeként szolgáló impozáns látványt nyújtó Millenium hídon át érkezünk a Krisztus Feltámadás katedrálishoz, mely a világ harmadik legnagyobb ortodox temploma. Szálláshelyünkre vacsoraidőre érkezünk.

9. nap: Cacak-Belgrád-Szeged–Budapest (500km)

Reggelit követően utunkat hazafelé folytatjuk. Szerbia fővárosában, Belgrádban rövid séta keretében ismerkedünk a várossal: Koronázó-templom a fejedelmek és az utolsó Nemanja király síremlékeivel, a várnegyed, a nándorfehérvári csata színtere ahol felelevenítjük az 1456-os ütközet eseményeit. Röszke határátkelőn át érkezünk Magyarországra, majd továbbutazunk Szegedre és Budapestre.


Leírás Időtartam Ár

A VIII.25-i programunk díja tartalmazza az árfolyam felárat.

Árak és felárak (1 főre) 2018


Részvételi díj VI.23.: 125.500 Ft    
Részvételi díj VIII.25.: 136.290 Ft    
1ágyas felár: 36.750 Ft
Belépési illeték Albániába: 10 Euro

Utasbiztosítás (BBP):
5.085 Ft
CL PLUS biztosítás*: 7.200 Ft

Utazás:
autóbusszal
Elhelyezés: 8 éjszaka szálloda***
Ellátás: 8x félpanzió

Fakultatív programok (15 főtől)
Kirándulás Berat-Apollonia -Ardenica kolostor 
4.725 Ft
Kirándulás Tirana és Elbasan 4.725 Ft

Belépők és jegyek tájékoztató árai:
70 Euro
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 12 Euro

Minimális létszám: 35 fő
Csatlakozási lehetőség: 
Budapest-Kecskemét-Szeged útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!  A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! 

Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:

– 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 13.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 8.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

nap éj
Időpontok
autóbusszal:
Útvonal
Időjárás
Durres
Vasárnap 01/20
9 °
Mediterrán programok
MÁSHOVÁ UTAZNA?
Mikor szeretne utazni?
január 21
október 05
Mennyiért?
11.500,- Ft
898.700,- Ft
Hány éjszakát maradna?
0 éj
15 éj
Mivel utazna?
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs