KUALA LUMPUR - SZINGAPÚR - BORNEO - HONGKONG ÉS MAKAÓ

KUALA LUMPUR - SZINGAPÚR - BORNEO - HONGKONG ÉS MAKAÓ

  • Szálláskategória: ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Ellátás: Program szerint
  • Típus: Körutazás
logo

Modernizáció és kultúra. Ikonikus nagyvárosok és természetvédelmi parkok

Jöjjön velünk dél-ázsiai körutunkra, ahol a régió legszebb metropoliszait járjuk végig! Utazásunk során bepillantást nyerünk az ezerszínű térség korántsem hétköznapi kulturális életébe, és "belekóstolunk" Malájzia, Borneó, Hongkong és Makaó szűnni nem akaró zsongásába - egy igazán egzotikus utazás, ahol Ázsia számtalan csodája vár! 

Hangolódó videó:

Utasaink véleménye:

Kiemelt ajánlatok

TAVASZKÖSZÖNTŐ AUSZTRIÁBAN

2 nap/ 1 éj
58 000 Ft

BENELUX NAGYKÖRUTAZÁS - TAVASSZAL TULIPÁNVIRÁGZÁSKOR

7 nap/ 6 éj
277 500 Ft

ORCHIDEÁK KAVALKÁDJA SZLOVÉNIÁBAN

1 nap/ 0 éj
22 500 Ft

DUBAI ÉS AZ EGYESÜLT ARAB EMIRÁTUSOK LUXUS ÉLMÉNYEKKEL

7 nap/ 6 éj
428 000 Ft

A PLITVICEI NEMZETI PARK VARÁZSA

3 nap/ 2 éj
82 500 Ft

MILÁNÓ ÉS LOMBARDIA HERCEGI PALOTÁI

4 nap/ 3 éj
184 500 Ft

Képgaléria

  • slider

A program tervezett útvonala:

Programleírás

1. nap: Budapest – Kuala Lumpur

Elutazás Budapestről átszállással Malajzia fővárosába. A repülőn többszöri étkezés kerül felszolgálásra utasaink kényelme érdekében. Éjszaka a repülőn.

 

2. nap: Putrajaya és Kuala Lumpur

A kora délutáni órákban érkezünk Kuala Lumpurba. A repülőtér a várostól igen messze helyezkedik el, így a transzferünk során útba ejtjük Malajzia hipermodern kormányzati negyedét, a nemrég felépített Putrajaya-t. Rövid buszos és gyalogos városnézés során megtekintjük a Putrajaya mecsetet, és a Miniszterelnöki Palotát is. Transzfer a városi szállodánkba. Szállodánk a modern felszín feletti „metro” (Monorail) megálló közelében lesz, így kellő motiváltsággal rendelkező utasainkkal idegenvezetőnk rögtön a helyiek között elvegyülve a Monorail fedélzetén érkezik az ikonikus Petronas ikertornyokhoz, ahol az esti fényjátékkal egybekötött szökőkút játékot tekintjük meg. A szállodánkba szintén a Monorail fedélzetén utazunk vissza.

 

3. nap: Batu Caves + Madár Park és Kuala Lumpur

Reggelit követően a Batu barlangokhoz autóbusszal érkezünk, mely a maláj indiaiak legszentebb helye. A barlangban levő szentélyekhez és az ott élő majmokhoz 272 lépcső megtétele után érünk fel ahonnan a visszatekintés a városra megéri a fáradtságot. A barlang előtt lévő árusoknál megpihenünk, majd a méltán híres KL Madárpark vár bennünket, ahol számtalan egzotikus madárfaj között sétálva lebilincselő élmény a madarak közelsége (aki nem „szimpatizál” a madarakkal, a helyben lévő Orchidea park egzotikus virág és növényparkjában ismerkedhet a szebbnél-szebb virágokkal). A nap további részében megismerkedünk Malajzia fővárosának a történelmével: megállót tartunk a város hatalmas parkjában a Lage Gardens-ben, ahol megtekintjük a Nemzeti Emlékművet, s láthatjuk a maláj Parlamentet is. Tovább haladva az egykoron volt Királyi Palota díszes bejárata előtt tartunk egy kis pihenőt. Délutánunk egyik csúcspontja, a Petronas Ikertornyok meglátogatása, ahol a 41 es 42. emeletek között épült „Skybridge”-ről az egész város a lábunk alatt hever. A nap további részében Kuala Lumpur brit gyarmati emlékeivel ismerkedünk egy séta során (Függetlenség tere, Sultan Abdul Samad Building, Royal Selangor Club...), majd a Gombak és Klang folyó kereszteződésénél épült Jamek Mecset mellett elhaladva érkezünk a kínai negyedbe. A védettség alatt álló Central Market épületében megismerkedünk Malajzia legérdekesebb szuvenír tárgyaival, majd szabadidő a kínai negyedben, vásárlási és vacsora lehetőséggel. Este visszatérünk a szállodába.

 

4. nap: Kuala Lumpur – Melakka

Reggelinket elfogyasztva visszatérünk a mindig nyüzsgő Bukit Bintang városrészbe és kielégítjük vásárlási igényeinket (fontos tudni, hogy a térségben Kuala Lumpurban kedvező áron tudunk vásárolni!), élvezhetjük a hatalmas Pavilion beváráslóközpont számtalan üzletének lehetőségét, vagy elvegyülhetünk a forgalmas utcákon, üzletek között. Szabadidőt követően autóbusszal déli irányba utazunk az ország történelemben egyik leggazdagabb városába: Melakkába. Gyalogosan és virágokkal feldíszített riksákon járjuk be a várost, miközben holland, portugál és angol megszállásról itt maradt emlékeivel ismerkedünk: Famosa-val, Szent Pál templommal, Holland térrel: Stadhuysttal és Christ Church-csel, régi szultáni palotával, Melaka-folyóval, Jonker Streettel. Szállásunk és vacsoránk Melakkában lesz.

 

5. nap: Melakka – Szingapúr

Megreggelizünk, majd autóbuszunkkal folytatjuk utazásunkat Szingapúr ultamodern nagyvárosába. Sétánkat az indiai és arab negyed kultikus utcáin kezdjük, ahol érezhető közelségből leszünk tanúi, miként fér meg egymás közelségében a különböző vallások sokszínűsége, társadalmi rétegei. Szállásunkra érkezve megpihenünk. Vacsoránkat elfogyasztva taxival javasoljuk Orchard Road fényárban úszó bevásárlóutcájának felfedezését egyénileg, ahol a világmárkák sorakoznak több kilométeren keresztül… szabad idejében elvegyülhet az esti indiai vagy a kínai negyed forgatagában, vásárolhat történelmi környezetben, vagy éppen a patinás Raffles hotelben megkóstolhatja a világhírű “singapore sling”-et. Szállásunk 2 éjszakán át Szingapúrban lesz.

6. nap: Szingapúr egész nap

Mai napunkat Szingapúr történelmének szenteljük. Sétánkat a Marina Bay szemet gyönyörködtető üveg felhőkarcolóinak árnyékában kezdjük, ahonnan fenséges rálátás nyílik a Hotel Marina Bay luxus szállodára, mely napjainkban Szingapúr ikonikus jelképévé vált. A fehér vízköpő oroszlán, a Merlion árnyékából indul hajónk (hajójegy) mely történelmi betekintést ad a városról végig haladva a Clarke Quay-ig. Éttermek, bárok érnek egymásba fedett utcákon, majd a kínai negyedbe sétálunk, ahol a színek kavalkádjában érkezünk Sri Mariamann templomhoz, mely Szingapúr legrégebbi hindu temploma. A díszítések látványosak, színpompásak és finoman kidolgozottak. Sétálunk a környékén, ahol nyüzsgő piacok, templomok, pagodák, kínai finomságokat kínáló éttermek és utcai árusok népesítik be a negyedet. Sétánkat a modern városrészen keresztül folytatjuk, ahol csak ámulunk és bámulunk. Csillogó felhőkarcolók, öltönyös emberek között érkezünk vissza a Marina Bay öbölhöz, ahonnan autóbusszal a szállodánkba tartunk egy kis pihenésre. Fakultatív ajánlatunk az estére: autóbuszunkkal a Hotel Marina Bay Sands szálloda többsávos (!) 2. kapujához, érkezünk és besétálunk a luxus birodalmába. A szálloda műszaki megoldásai belülről is lenyűgözőek. Lifttel a szálloda tetején, 55 emelet magasságban megálmodott, a világ leghosszabb 250 méter hosszú medencéjéhez érkezünk. Kilátóteraszáról pillantunk le Szingapúr városára majd a szálloda mögött elhelyezkedő esti fény és zenejátékot élvezzük a tengertől elhódított mesterséges kertben. Az élmény garantált! Szállodánkba térünk vissza.

 

7. nap: Szingapúr – Borneó: Kuching

Reggeli a szállodában, majd repülőmenetrend függvényében szabad program Szingapúrban: kedvére látogathat el az indiai vagy a kínai negyedbe… A repülőtérre igyekszünk és a célpontunk Borneo! Az “Oroszlánvárosból” “Macskavárosba” repülünk, hiszen “Kuching” nevének a jelentése “Macska”. Borneó a világ harmadik legnagyobb szigete, melynek területén három ország is osztozik: Indonézia, Malajzia és Brunei. Elfoglaljuk a tengerparti szállodánkat, ahol 4 éjszakát tartózkodunk. Délután Sarawak fővárosával Kuchinggal ismerkedünk. Felkeressük a város névadójának, a Macskának szobrait, a Szent Péter templomot, a kínai pagodát és a Főtér közelében a piacot. A modern felhőkarcolók árnyékában meghúzódó és az angol gyarmati időkre emlékeztető városrész, az egymáshoz épült színes házaival különleges, varázslatos hangulatot áraszt. A folyóparti korzón a kikötőbe sétálunk és a jellegzetes tutaj taxival átkelünk a Sarawak folyón a Kormányzói Palotához, majd onnan a Margherita Erődhöz érkezünk. Szállodánkba térünk vissza.

8. nap: Borneó: orángután rehabilitációs központ és a dajak hosszú házak a dzsungelben!

Reggeli után Borneó felfedezését, a nagy kedvenccel, a kihagyhatatlan Semenggoh Orángután Rehabilitációs Központtal kezdjük, ahol évtizedek óta nagy sikerrel fáradoznak a kihalással fenyegetett orángutánok megmentésén. Legfontosabb feladatuknak azt tekintik, hogy a megmentett egyedeket visszaszoktassák természetes környezetükbe. A megszokott élelemért és hálából azért vissza-visszajárnak az innen szabadon engedett egykori növendékek. Etetésük minden kétséget kizáróan mindenkinek felejthetetlen élményt nyújt. Ezt követően egy izgalmas kalandban lesz részünk, a hagyományos borneói dajak hosszúházba látogatunk, ahol a titokzatos fejvadász törzs kultúrájával és szokásaival ismerkedünk. A dajákok Borneó fejvadászai voltak az 1970-es évekig. Testüket ma is jellegzetes tetoválással ékesítik, egy-egy falu lakói (20-22 család is akár) pedig közösen élnek egy úgynevezett “hosszúházban”. Késő délután érkezünk vissza a tengerparti szálláshelyünkre.

9. nap: Pihenés Borneón vagy fakultatív Bako Nemzeti Park

Szabadidejében kedvére pihenhet Borneo vadregényes, hófehér homokos tengerpartján vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: a sajnálatos erdőirtások következtében Borneón maradt meg Földünk legnagyobb, összefüggő, hamisítatlan esőerdő takarója a Bako Nemzeti Parkban. A dzsungel növény és állatvilágának megfigyelésére itt kínálkozik a legjobb alkalom a számunkra.  Az esőerdőiről és szép partszakaszairól ismert nemzeti parkot kishajóval közelítjük meg. Majd egy igazi dzsungeltúra alatt hegyes-dombos terepen az esőerdő jellegzetes növényeivel és állataival ismerkedünk. Szerencsés esetben láthatunk nagyorrú majmot, makákót, ezüstös langúrt, borneói erdei disznót és bambuszviperákat.    

 

10. nap: Pihenés Borneón

Egész napos pihenés Borneó vadregényes, hófehér homokos tengerpartján és élvezzük a szálloda kényeztető szolgáltatásait.

 

11. nap: Borneóból Hong Kongba

Repülővel Hongkongba érkezünk, ahol autóbuszos és gyalogos városnézés során próbáljuk értelmezni a modernizáció jelenét. Megnézzük a Man Mo templomot, Kowloonban a híres Nathan Roadot, majd felmegyünk a Victoria-csúcsra siklóval, ahonnan megcsodáljuk a gyönyörű panorámát. Vacsorát követően metróval a Hong Kong extravaganciájához és páratlan éjszakai fényeihez méltó világhíres lézershow-t tekintünk meg a kikötő partjáról, melyet az egyik legkülönlegesebb fényjátékként aposztrofálnak a világon. Szállásunk 2 éjszakán át Hong Kongban lesz.

 

12. nap: Hong Kong és Makaó

Reggelit követően egyénileg ismerkedhet Hongkong ultramodern városával vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: egész napos kirándulás komppal a kaszinóiról híres Makaóba. Makaói városnézésünket a névadó A-Ma templommal kezdjük, majd az ország legrégibb székesegyházát, a Szent Pált nézzük meg. Ezt követően egy kellemes séta következik az óvárosban, amely méltán került be az UNESCO Kulturális Világörökségei közé. Napközben elfogyasztjuk finom ebédünket, majd szabadidő a kaszinó negyedben (megfelelő öltözet). Az esti órákban visszautazás komppal Hongkongba, a szállodánkba.

 

13. nap: Hong Kong és hazautazás

Reggelinket elfogyasztva repülőmenetrend szerint még ismerkedünk a várossal, majd transzfer a repülőtérre. Útközben kitérőt teszünk Lantaun, a „zöld szigeten” magasodó Tien Tan Buddha-szoborhoz, mely a világ legnagyobb bronz Buddha szobra. Repülő menetrend szerint elutazás átszállással. 

 

14. nap: Érkezés Budapestre

Repülő menetrend szerint érkezés Budapestre.

Árinformációk

Utazás módja:
Repülővel
Elhelyezés:
***
Ellátás:
Program szerint
nov. 01.
Részvételi díj:
1.780.000 HUF (4.875,42 EUR)
1 ágyas felár:
360.000 HUF (986,04 EUR)
Repülőtéri illeték kb.:
195.000 HUF (534,11 EUR)
Kirándulás a Bako Nemzeti Parkban:
45.000 HUF (123,26 EUR)
Petronas Ikertornyok (Skybridge):
14.000 HUF (38,35 EUR)
Makao kirándulás - ebéddel:
58.000 HUF (158,86 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten:
21.500 HUF (58,89 EUR)
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten:
13.000 HUF (35,61 EUR)
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten:
13.000 HUF (35,61 EUR)

További információ:

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 200 MYR + 20 USD
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 70 MYR + 55 USD

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 25 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

10-24 fő esetén: 95.000 Ft/fő / 257 EUR

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rep.téri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat!Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


 

A részvételi díj tartalmazza:

- utazást repülővel, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- program szerint 11x éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 11x félpanziós ellátást (reggeli és főétkezés)

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

14nap 11éj

Időpontok

1 975 000 Ft/fő

Kérdése van?

E-mailben vagy telefonon a rendelkezésére állunk minden hétköznap
9-17 óráig
Utazás:
Repülővel
elhelyezés
Elhelyezés:
Hotel ***
ellátás
Ellátás:
Program szerint

Időpont
nov. 01.
Időtartam
14 nap/ 11 éj
Utazás módja
Repülő
Ár
1 975 000 Ft

A "Megrendelés" gombra kattintva az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlatunk elnyeri tetszését, akkor azon a felületen véglegesítheti a foglalást.

Programleírás

Modernizáció és kultúra. Ikonikus nagyvárosok és természetvédelmi parkok

Jöjjön velünk dél-ázsiai körutunkra, ahol a régió legszebb metropoliszait járjuk végig! Utazásunk során bepillantást nyerünk az ezerszínű térség korántsem hétköznapi kulturális életébe, és "belekóstolunk" Malájzia, Borneó, Hongkong és Makaó szűnni nem akaró zsongásába - egy igazán egzotikus utazás, ahol Ázsia számtalan csodája vár! 

Elutazás Budapestről átszállással Malajzia fővárosába. A repülőn többszöri étkezés kerül felszolgálásra utasaink kényelme érdekében. Éjszaka a repülőn.

 

A kora délutáni órákban érkezünk Kuala Lumpurba. A repülőtér a várostól igen messze helyezkedik el, így a transzferünk során útba ejtjük Malajzia hipermodern kormányzati negyedét, a nemrég felépített Putrajaya-t. Rövid buszos és gyalogos városnézés során megtekintjük a Putrajaya mecsetet, és a Miniszterelnöki Palotát is. Transzfer a városi szállodánkba. Szállodánk a modern felszín feletti „metro” (Monorail) megálló közelében lesz, így kellő motiváltsággal rendelkező utasainkkal idegenvezetőnk rögtön a helyiek között elvegyülve a Monorail fedélzetén érkezik az ikonikus Petronas ikertornyokhoz, ahol az esti fényjátékkal egybekötött szökőkút játékot tekintjük meg. A szállodánkba szintén a Monorail fedélzetén utazunk vissza.

 

Reggelit követően a Batu barlangokhoz autóbusszal érkezünk, mely a maláj indiaiak legszentebb helye. A barlangban levő szentélyekhez és az ott élő majmokhoz 272 lépcső megtétele után érünk fel ahonnan a visszatekintés a városra megéri a fáradtságot. A barlang előtt lévő árusoknál megpihenünk, majd a méltán híres KL Madárpark vár bennünket, ahol számtalan egzotikus madárfaj között sétálva lebilincselő élmény a madarak közelsége (aki nem „szimpatizál” a madarakkal, a helyben lévő Orchidea park egzotikus virág és növényparkjában ismerkedhet a szebbnél-szebb virágokkal). A nap további részében megismerkedünk Malajzia fővárosának a történelmével: megállót tartunk a város hatalmas parkjában a Lage Gardens-ben, ahol megtekintjük a Nemzeti Emlékművet, s láthatjuk a maláj Parlamentet is. Tovább haladva az egykoron volt Királyi Palota díszes bejárata előtt tartunk egy kis pihenőt. Délutánunk egyik csúcspontja, a Petronas Ikertornyok meglátogatása, ahol a 41 es 42. emeletek között épült „Skybridge”-ről az egész város a lábunk alatt hever. A nap további részében Kuala Lumpur brit gyarmati emlékeivel ismerkedünk egy séta során (Függetlenség tere, Sultan Abdul Samad Building, Royal Selangor Club...), majd a Gombak és Klang folyó kereszteződésénél épült Jamek Mecset mellett elhaladva érkezünk a kínai negyedbe. A védettség alatt álló Central Market épületében megismerkedünk Malajzia legérdekesebb szuvenír tárgyaival, majd szabadidő a kínai negyedben, vásárlási és vacsora lehetőséggel. Este visszatérünk a szállodába.

 

Reggelinket elfogyasztva visszatérünk a mindig nyüzsgő Bukit Bintang városrészbe és kielégítjük vásárlási igényeinket (fontos tudni, hogy a térségben Kuala Lumpurban kedvező áron tudunk vásárolni!), élvezhetjük a hatalmas Pavilion beváráslóközpont számtalan üzletének lehetőségét, vagy elvegyülhetünk a forgalmas utcákon, üzletek között. Szabadidőt követően autóbusszal déli irányba utazunk az ország történelemben egyik leggazdagabb városába: Melakkába. Gyalogosan és virágokkal feldíszített riksákon járjuk be a várost, miközben holland, portugál és angol megszállásról itt maradt emlékeivel ismerkedünk: Famosa-val, Szent Pál templommal, Holland térrel: Stadhuysttal és Christ Church-csel, régi szultáni palotával, Melaka-folyóval, Jonker Streettel. Szállásunk és vacsoránk Melakkában lesz.

 

Megreggelizünk, majd autóbuszunkkal folytatjuk utazásunkat Szingapúr ultamodern nagyvárosába. Sétánkat az indiai és arab negyed kultikus utcáin kezdjük, ahol érezhető közelségből leszünk tanúi, miként fér meg egymás közelségében a különböző vallások sokszínűsége, társadalmi rétegei. Szállásunkra érkezve megpihenünk. Vacsoránkat elfogyasztva taxival javasoljuk Orchard Road fényárban úszó bevásárlóutcájának felfedezését egyénileg, ahol a világmárkák sorakoznak több kilométeren keresztül… szabad idejében elvegyülhet az esti indiai vagy a kínai negyed forgatagában, vásárolhat történelmi környezetben, vagy éppen a patinás Raffles hotelben megkóstolhatja a világhírű “singapore sling”-et. Szállásunk 2 éjszakán át Szingapúrban lesz.

Mai napunkat Szingapúr történelmének szenteljük. Sétánkat a Marina Bay szemet gyönyörködtető üveg felhőkarcolóinak árnyékában kezdjük, ahonnan fenséges rálátás nyílik a Hotel Marina Bay luxus szállodára, mely napjainkban Szingapúr ikonikus jelképévé vált. A fehér vízköpő oroszlán, a Merlion árnyékából indul hajónk (hajójegy) mely történelmi betekintést ad a városról végig haladva a Clarke Quay-ig. Éttermek, bárok érnek egymásba fedett utcákon, majd a kínai negyedbe sétálunk, ahol a színek kavalkádjában érkezünk Sri Mariamann templomhoz, mely Szingapúr legrégebbi hindu temploma. A díszítések látványosak, színpompásak és finoman kidolgozottak. Sétálunk a környékén, ahol nyüzsgő piacok, templomok, pagodák, kínai finomságokat kínáló éttermek és utcai árusok népesítik be a negyedet. Sétánkat a modern városrészen keresztül folytatjuk, ahol csak ámulunk és bámulunk. Csillogó felhőkarcolók, öltönyös emberek között érkezünk vissza a Marina Bay öbölhöz, ahonnan autóbusszal a szállodánkba tartunk egy kis pihenésre. Fakultatív ajánlatunk az estére: autóbuszunkkal a Hotel Marina Bay Sands szálloda többsávos (!) 2. kapujához, érkezünk és besétálunk a luxus birodalmába. A szálloda műszaki megoldásai belülről is lenyűgözőek. Lifttel a szálloda tetején, 55 emelet magasságban megálmodott, a világ leghosszabb 250 méter hosszú medencéjéhez érkezünk. Kilátóteraszáról pillantunk le Szingapúr városára majd a szálloda mögött elhelyezkedő esti fény és zenejátékot élvezzük a tengertől elhódított mesterséges kertben. Az élmény garantált! Szállodánkba térünk vissza.

 

Reggeli a szállodában, majd repülőmenetrend függvényében szabad program Szingapúrban: kedvére látogathat el az indiai vagy a kínai negyedbe… A repülőtérre igyekszünk és a célpontunk Borneo! Az “Oroszlánvárosból” “Macskavárosba” repülünk, hiszen “Kuching” nevének a jelentése “Macska”. Borneó a világ harmadik legnagyobb szigete, melynek területén három ország is osztozik: Indonézia, Malajzia és Brunei. Elfoglaljuk a tengerparti szállodánkat, ahol 4 éjszakát tartózkodunk. Délután Sarawak fővárosával Kuchinggal ismerkedünk. Felkeressük a város névadójának, a Macskának szobrait, a Szent Péter templomot, a kínai pagodát és a Főtér közelében a piacot. A modern felhőkarcolók árnyékában meghúzódó és az angol gyarmati időkre emlékeztető városrész, az egymáshoz épült színes házaival különleges, varázslatos hangulatot áraszt. A folyóparti korzón a kikötőbe sétálunk és a jellegzetes tutaj taxival átkelünk a Sarawak folyón a Kormányzói Palotához, majd onnan a Margherita Erődhöz érkezünk. Szállodánkba térünk vissza.

Reggeli után Borneó felfedezését, a nagy kedvenccel, a kihagyhatatlan Semenggoh Orángután Rehabilitációs Központtal kezdjük, ahol évtizedek óta nagy sikerrel fáradoznak a kihalással fenyegetett orángutánok megmentésén. Legfontosabb feladatuknak azt tekintik, hogy a megmentett egyedeket visszaszoktassák természetes környezetükbe. A megszokott élelemért és hálából azért vissza-visszajárnak az innen szabadon engedett egykori növendékek. Etetésük minden kétséget kizáróan mindenkinek felejthetetlen élményt nyújt. Ezt követően egy izgalmas kalandban lesz részünk, a hagyományos borneói dajak hosszúházba látogatunk, ahol a titokzatos fejvadász törzs kultúrájával és szokásaival ismerkedünk. A dajákok Borneó fejvadászai voltak az 1970-es évekig. Testüket ma is jellegzetes tetoválással ékesítik, egy-egy falu lakói (20-22 család is akár) pedig közösen élnek egy úgynevezett “hosszúházban”. Késő délután érkezünk vissza a tengerparti szálláshelyünkre.

Szabadidejében kedvére pihenhet Borneo vadregényes, hófehér homokos tengerpartján vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: a sajnálatos erdőirtások következtében Borneón maradt meg Földünk legnagyobb, összefüggő, hamisítatlan esőerdő takarója a Bako Nemzeti Parkban. A dzsungel növény és állatvilágának megfigyelésére itt kínálkozik a legjobb alkalom a számunkra.  Az esőerdőiről és szép partszakaszairól ismert nemzeti parkot kishajóval közelítjük meg. Majd egy igazi dzsungeltúra alatt hegyes-dombos terepen az esőerdő jellegzetes növényeivel és állataival ismerkedünk. Szerencsés esetben láthatunk nagyorrú majmot, makákót, ezüstös langúrt, borneói erdei disznót és bambuszviperákat.    

 

Egész napos pihenés Borneó vadregényes, hófehér homokos tengerpartján és élvezzük a szálloda kényeztető szolgáltatásait.

 

Repülővel Hongkongba érkezünk, ahol autóbuszos és gyalogos városnézés során próbáljuk értelmezni a modernizáció jelenét. Megnézzük a Man Mo templomot, Kowloonban a híres Nathan Roadot, majd felmegyünk a Victoria-csúcsra siklóval, ahonnan megcsodáljuk a gyönyörű panorámát. Vacsorát követően metróval a Hong Kong extravaganciájához és páratlan éjszakai fényeihez méltó világhíres lézershow-t tekintünk meg a kikötő partjáról, melyet az egyik legkülönlegesebb fényjátékként aposztrofálnak a világon. Szállásunk 2 éjszakán át Hong Kongban lesz.

 

Reggelit követően egyénileg ismerkedhet Hongkong ultramodern városával vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: egész napos kirándulás komppal a kaszinóiról híres Makaóba. Makaói városnézésünket a névadó A-Ma templommal kezdjük, majd az ország legrégibb székesegyházát, a Szent Pált nézzük meg. Ezt követően egy kellemes séta következik az óvárosban, amely méltán került be az UNESCO Kulturális Világörökségei közé. Napközben elfogyasztjuk finom ebédünket, majd szabadidő a kaszinó negyedben (megfelelő öltözet). Az esti órákban visszautazás komppal Hongkongba, a szállodánkba.

 

Reggelinket elfogyasztva repülőmenetrend szerint még ismerkedünk a várossal, majd transzfer a repülőtérre. Útközben kitérőt teszünk Lantaun, a „zöld szigeten” magasodó Tien Tan Buddha-szoborhoz, mely a világ legnagyobb bronz Buddha szobra. Repülő menetrend szerint elutazás átszállással. 

 

Repülő menetrend szerint érkezés Budapestre.

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 200 MYR + 20 USD
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 70 MYR + 55 USD

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 25 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

10-24 fő esetén: 95.000 Ft/fő / 257 EUR

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rep.téri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat!Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


 

A részvételi díj tartalmazza:

- utazást repülővel, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- program szerint 11x éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 11x félpanziós ellátást (reggeli és főétkezés)

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Program tervezett útvonala

Hangolódó videó