SZÉKELYFÖLDI KISKÖRUTAZÁS

SZÉKELYFÖLDI KISKÖRUTAZÁS

  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Autóbusszal
  • Ellátás: Félpanzió
  • Típus: Körutazás
logo

Erdély közepén utazunk... Kilyén Ilka történeti áttekintőjével

Programkínálatunkból természetesen nem hiányozhat a csodaszép, mindig szívélyes vendégszeretettel váró Erdély sem! Jelen programunkon 5 nap alatt járjuk be ezt a látványos, természetközeli vidéket, ahol megannyi kulturális program és történelmi emlék vár bennünket! A Király-hágó lankái, Kolozsvár, a világ legnagyobb heliotermikus tava, a Medve-tó és Szováta, a kézművességéről messze földön híres Korond, Székelyudvarhely és még rengeteg gyönyörű helyszín… Tartson velünk!

Jelen program idegenvezetői:

Miskolczi Endre
Miskolczi Endre

Utasaink véleménye:

Kiemelt ajánlatok

TAVASZKÖSZÖNTŐ AUSZTRIÁBAN

2 nap/ 1 éj
58 000 Ft

BENELUX NAGYKÖRUTAZÁS - TAVASSZAL TULIPÁNVIRÁGZÁSKOR

7 nap/ 6 éj
277 500 Ft

ORCHIDEÁK KAVALKÁDJA SZLOVÉNIÁBAN

1 nap/ 0 éj
22 500 Ft

DUBAI ÉS AZ EGYESÜLT ARAB EMIRÁTUSOK LUXUS ÉLMÉNYEKKEL

7 nap/ 6 éj
428 000 Ft

A PLITVICEI NEMZETI PARK VARÁZSA

3 nap/ 2 éj
82 500 Ft

MILÁNÓ ÉS LOMBARDIA HERCEGI PALOTÁI

4 nap/ 3 éj
184 500 Ft

Képgaléria

  • slider

A program tervezett útvonala:

Programleírás

1. nap: Szeged – Budapest – Nagyvárad – Bánffyhunyad (460 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Továbbu­tazunk Ártánd határátkelőn ke­resztül Nagyváradra. Városnézés és szabadprogram: székesegyház, püspöki palota majd szabadidő a Fő tér környékén. A Király-hágón át érkezünk Bánffyhunyadra, pihenés közben megtekintjük a református templomot, majd Kőrösfőn ke­resztül érkezünk Kolozsvárra, vagy környékére, ahol szeretettel várnak bennünket. 

2. nap: Kolozsvár – Torda – Torockó – Nagyenyed – Marosvásárhely (130 km)

Reggeli után Kolozsvár nevezetes­ségeivel ismerkedünk: Fő tér, Far­kas utcai református templom majd ismertetést kaphatunk idegenve­zetőnk segítségével a Házsongárdi temető jeles síremlékeiről, ahol „isteni és emberi igazságokat kere­sünk”. Tordán megtekintjük szépen helyreállított főterét, majd a felújí­tott sóbánya vár bennünket, ahol helyi idegenvezetővel járjuk be a sóbánya látványos termeit. Torockó hívogat bennünket, ahol „kétszer kél föl a nap”! Múzeumában a nép­művészet és a bányászat emléke­ivel ismerkedünk. Torockószent­györgyön és a Kőközön keresztül érkezünk Nagyenyedre, ahol az ősi kollégium udvarán emlékezünk az alapítókra, híres diákokra és taná­raikra. A Maros völgyén át utazunk Marosvásárhelyre, ahol szállásunk lesz.

3. nap: Marosvásárhely – Szováta – Korond – Farkaslaka – Szejkefürdő – Székelyudvarhely (95 km)

Reggelinket elfogyasztva folytatjuk városnézésüket Marosvásárhelyen: a Kultúrpalotában Killyén Ilka rövid történelmi és irodalmi betekintőjét hallgatjuk. Rózsák tere után a Teleki Tékába látogatunk, ahol a Bolyai­ak emlékszobáját is megtekintjük. Balavásáron és a Kis-Küküllőn ke­resztül Erdély leghíresebb fürdő­helyére vezet utunk, Szovátán sé­tálunk a Medve-tó partján, sétánk során megtekintjük a sósziklákat. Tovább utazunk Korondra, az ősi fazekasmesterség erdélyi központ­jába érkezünk, ahol vásárolhatunk a színes kerámiákból. Farkaslakán Tamási Áron szülőhelyén megte­kintjük síremlékét, majd tovább utazunk Szejkefürdőre. Orbán Ba­lázs hajdani birtokán járunk és em­lékezünk a „legnagyobb székelyre”. A késő délutáni órákban érkezünk Székelyudvarhelyre. Elfoglaljuk szálláshelyünket majd kis pihenőt követően gyalogos sétára indulunk idegenvezetőnkkel, a városban a Fő tér környékén: megtekintjük székely-ország nagyjainak szobor parkját, elsétálunk „székely támad” várához.

4 nap: Székelyudvarhely – Agyagfalva – Fehéregyháza – Segesvár – Medgyes – Gyulafehérvár – Déva (390

Székelyudvarhelyet a Jézus Szí­ve kápolna mellett hagyjuk el és az Agyagfalvi réten a székelyek nemzetgyűléseinek színhelyén tisztelgünk. Székelykeresztúron keresztül Petőfi Sándor utolsó éj­szakájára gondolhatunk (Kányádi Sándor: "Haldoklik az öreg tanú, Petőfi vén körtefája. Azt beszélik ő látta volt verset írni utoljára."). Fehéregyházán a csata múzeumát tekintjük meg, majd utunk Seges­várra vezet. Sétálunk a történelmi belvárosában (világörökség része), láthatjuk az Óratornyot (kívülről). Medgyesen át Gyulafehérvár hívo­gat bennünket. A várban lévő római katolikus székesegyházban több magyar történelmi személy sírja található, (Izabella királyné, János Zsigmond, Hunyadi János és Már­ton Áron) láthatjuk az érseki palotát (kívülről), sétálunk a vár főutcáján, élvezzük ódon hangulatát. Utunkat a Kenyér-mezőn a Piski-hídon át folytatjuk. Dévára a késő délutáni órákban érkezünk. Felvonóval ér­kezünk a város fölé, ahonnan szép kilátás nyílik a Maros völgyére és az Érc hegységre. Felidézzük a Kőmű­ves Kelemen balladáját… Szállás­helyünkre igyekszünk. 

5. nap: Déva – Vajdahunyad – Marosillye – Temesvár – Arad – Szeged – Budapest (530 km)

Reggeli után a romantikus Vajda­hunyad várának meglátogatásával folytatjuk programunkat: a Hunya­diak és a vár történetével ismerke­dünk. Marosillye mellett elhaladva emlékezünk Erdély legnagyobb fejedelmére, Bethlen Gáborra, majd utunkat folytatva a Bánság legna­gyobb városában, Temesváron idő­zünk. Az utóbbi években jelentős fejlődésen átment város bővelkedik látnivalókban. Városnéző sétánk érinti a Losonczy teret és a Jenő herceg teret (dóm, szerb templom, püspökség, városháza, Hunyadi-pa­lota), de felkeressük a XIX. századi szecessziós palotákkal övezett hí­res temesvári korzót is. Szabadidő után a Maros-völgyében utazunk tovább és Aradon búcsúzunk Er­délytől a sokat megélt szabadság szobornál. Nagylakon keresztül utazunk hazafelé. Érkezés Szeged­re az esti órákban, továbbutazás Budapestre. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest–Ártánd útvonalon csatlakozó utasaink hazautazásnál ezt kérjük, vegyék figyelembe!) 

Árinformációk

Utazás módja:
Autóbusszal
Elhelyezés:
Hotel ***
Ellátás:
Félpanzió
máj. 16.
Részvételi díj:
148.500 HUF (406,74 EUR)
1 ágyas felár:
41.000 HUF (112,30 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
I. zóna retúr transzfer:
5.000 HUF (13,70 EUR)
II. zóna retúr transzfer:
8.000 HUF (21,91 EUR)
jún. 29.
Részvételi díj:
148.500 HUF (406,74 EUR)
1 ágyas felár:
41.000 HUF (112,30 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
I. zóna retúr transzfer:
5.000 HUF (13,70 EUR)
II. zóna retúr transzfer:
8.000 HUF (21,91 EUR)
aug. 03.
Részvételi díj:
148.500 HUF (406,74 EUR)
1 ágyas felár:
41.000 HUF (112,30 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
I. zóna retúr transzfer:
5.000 HUF (13,70 EUR)
II. zóna retúr transzfer:
8.000 HUF (21,91 EUR)
szept. 14.
Részvételi díj:
148.500 HUF (406,74 EUR)
1 ágyas felár:
41.000 HUF (112,30 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
I. zóna retúr transzfer:
5.000 HUF (13,70 EUR)
II. zóna retúr transzfer:
8.000 HUF (21,91 EUR)
okt. 19.
Részvételi díj:
148.500 HUF (406,74 EUR)
1 ágyas felár:
41.000 HUF (112,30 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
I. zóna retúr transzfer:
5.000 HUF (13,70 EUR)
II. zóna retúr transzfer:
8.000 HUF (21,91 EUR)

További információ:

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 4 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 4x félpanzió


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 120 RON
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 3 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 11.500 Ft / 32 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Debrecen-Ártánd útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségéről információ a programfüzet elején. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 4 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában , 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 4x félpanziós ellátást

- alapprogram szerinti programokat és városnézéseket

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alapprogramon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást



A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

5nap 4éj

Időpontok

148 500 Ft/fő
148 500 Ft/fő
148 500 Ft/fő
148 500 Ft/fő
148 500 Ft/fő

Kérdése van?

E-mailben vagy telefonon a rendelkezésére állunk minden hétköznap
9-17 óráig

Hasonló ajánlatok:

SZÉKELYFÖLDI NAGYKÖRUTAZÁS

7 nap/ 6 éj
217 000 Ft

FOGARASI HAVASOK ÉS HAJÓZÁS A DUNA-DELTÁN

7 nap/ 6 éj
222 500 Ft

A SALZKAMMERGUTI TAVAKTÓL A KÖNIGSSEE-IG

4 nap/ 3 éj
121 500 Ft
Utazás:
Autóbusszal
elhelyezés
Elhelyezés:
Hotel Hotel ***
ellátás
Ellátás:
Félpanzió

Időpont
máj. 16.
Időtartam
5 nap/ 4 éj
Utazás módja
Busz
Ár
148 500 Ft
Időpont
jún. 29.
Időtartam
5 nap/ 4 éj
Utazás módja
Busz
Ár
148 500 Ft
Időpont
aug. 03.
Időtartam
5 nap/ 4 éj
Utazás módja
Busz
Ár
148 500 Ft
Időpont
szept. 14.
Időtartam
5 nap/ 4 éj
Utazás módja
Busz
Ár
148 500 Ft
Időpont
okt. 19.
Időtartam
5 nap/ 4 éj
Utazás módja
Busz
Ár
148 500 Ft

A "Megrendelés" gombra kattintva az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlatunk elnyeri tetszését, akkor azon a felületen véglegesítheti a foglalást.

Programleírás

Erdély közepén utazunk... Kilyén Ilka történeti áttekintőjével

Programkínálatunkból természetesen nem hiányozhat a csodaszép, mindig szívélyes vendégszeretettel váró Erdély sem! Jelen programunkon 5 nap alatt járjuk be ezt a látványos, természetközeli vidéket, ahol megannyi kulturális program és történelmi emlék vár bennünket! A Király-hágó lankái, Kolozsvár, a világ legnagyobb heliotermikus tava, a Medve-tó és Szováta, a kézművességéről messze földön híres Korond, Székelyudvarhely és még rengeteg gyönyörű helyszín… Tartson velünk!

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Továbbu­tazunk Ártánd határátkelőn ke­resztül Nagyváradra. Városnézés és szabadprogram: székesegyház, püspöki palota majd szabadidő a Fő tér környékén. A Király-hágón át érkezünk Bánffyhunyadra, pihenés közben megtekintjük a református templomot, majd Kőrösfőn ke­resztül érkezünk Kolozsvárra, vagy környékére, ahol szeretettel várnak bennünket. 

Reggeli után Kolozsvár nevezetes­ségeivel ismerkedünk: Fő tér, Far­kas utcai református templom majd ismertetést kaphatunk idegenve­zetőnk segítségével a Házsongárdi temető jeles síremlékeiről, ahol „isteni és emberi igazságokat kere­sünk”. Tordán megtekintjük szépen helyreállított főterét, majd a felújí­tott sóbánya vár bennünket, ahol helyi idegenvezetővel járjuk be a sóbánya látványos termeit. Torockó hívogat bennünket, ahol „kétszer kél föl a nap”! Múzeumában a nép­művészet és a bányászat emléke­ivel ismerkedünk. Torockószent­györgyön és a Kőközön keresztül érkezünk Nagyenyedre, ahol az ősi kollégium udvarán emlékezünk az alapítókra, híres diákokra és taná­raikra. A Maros völgyén át utazunk Marosvásárhelyre, ahol szállásunk lesz.

Reggelinket elfogyasztva folytatjuk városnézésüket Marosvásárhelyen: a Kultúrpalotában Killyén Ilka rövid történelmi és irodalmi betekintőjét hallgatjuk. Rózsák tere után a Teleki Tékába látogatunk, ahol a Bolyai­ak emlékszobáját is megtekintjük. Balavásáron és a Kis-Küküllőn ke­resztül Erdély leghíresebb fürdő­helyére vezet utunk, Szovátán sé­tálunk a Medve-tó partján, sétánk során megtekintjük a sósziklákat. Tovább utazunk Korondra, az ősi fazekasmesterség erdélyi központ­jába érkezünk, ahol vásárolhatunk a színes kerámiákból. Farkaslakán Tamási Áron szülőhelyén megte­kintjük síremlékét, majd tovább utazunk Szejkefürdőre. Orbán Ba­lázs hajdani birtokán járunk és em­lékezünk a „legnagyobb székelyre”. A késő délutáni órákban érkezünk Székelyudvarhelyre. Elfoglaljuk szálláshelyünket majd kis pihenőt követően gyalogos sétára indulunk idegenvezetőnkkel, a városban a Fő tér környékén: megtekintjük székely-ország nagyjainak szobor parkját, elsétálunk „székely támad” várához.

Székelyudvarhelyet a Jézus Szí­ve kápolna mellett hagyjuk el és az Agyagfalvi réten a székelyek nemzetgyűléseinek színhelyén tisztelgünk. Székelykeresztúron keresztül Petőfi Sándor utolsó éj­szakájára gondolhatunk (Kányádi Sándor: "Haldoklik az öreg tanú, Petőfi vén körtefája. Azt beszélik ő látta volt verset írni utoljára."). Fehéregyházán a csata múzeumát tekintjük meg, majd utunk Seges­várra vezet. Sétálunk a történelmi belvárosában (világörökség része), láthatjuk az Óratornyot (kívülről). Medgyesen át Gyulafehérvár hívo­gat bennünket. A várban lévő római katolikus székesegyházban több magyar történelmi személy sírja található, (Izabella királyné, János Zsigmond, Hunyadi János és Már­ton Áron) láthatjuk az érseki palotát (kívülről), sétálunk a vár főutcáján, élvezzük ódon hangulatát. Utunkat a Kenyér-mezőn a Piski-hídon át folytatjuk. Dévára a késő délutáni órákban érkezünk. Felvonóval ér­kezünk a város fölé, ahonnan szép kilátás nyílik a Maros völgyére és az Érc hegységre. Felidézzük a Kőmű­ves Kelemen balladáját… Szállás­helyünkre igyekszünk. 

Reggeli után a romantikus Vajda­hunyad várának meglátogatásával folytatjuk programunkat: a Hunya­diak és a vár történetével ismerke­dünk. Marosillye mellett elhaladva emlékezünk Erdély legnagyobb fejedelmére, Bethlen Gáborra, majd utunkat folytatva a Bánság legna­gyobb városában, Temesváron idő­zünk. Az utóbbi években jelentős fejlődésen átment város bővelkedik látnivalókban. Városnéző sétánk érinti a Losonczy teret és a Jenő herceg teret (dóm, szerb templom, püspökség, városháza, Hunyadi-pa­lota), de felkeressük a XIX. századi szecessziós palotákkal övezett hí­res temesvári korzót is. Szabadidő után a Maros-völgyében utazunk tovább és Aradon búcsúzunk Er­délytől a sokat megélt szabadság szobornál. Nagylakon keresztül utazunk hazafelé. Érkezés Szeged­re az esti órákban, továbbutazás Budapestre. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest–Ártánd útvonalon csatlakozó utasaink hazautazásnál ezt kérjük, vegyék figyelembe!) 

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 4 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 4x félpanzió


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 120 RON
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 3 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 11.500 Ft / 32 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Debrecen-Ártánd útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségéről információ a programfüzet elején. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 4 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában , 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 4x félpanziós ellátást

- alapprogram szerinti programokat és városnézéseket

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alapprogramon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást



A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Program tervezett útvonala

Jelen program idegenvezetői

Miskolczi Endre
Miskolczi Endre

SZÉKELYFÖLDI NAGYKÖRUTAZÁS

7 nap/ 6 éj
217 000 Ft

FOGARASI HAVASOK ÉS HAJÓZÁS A DUNA-DELTÁN

7 nap/ 6 éj
222 500 Ft

A SALZKAMMERGUTI TAVAKTÓL A KÖNIGSSEE-IG

4 nap/ 3 éj
121 500 Ft