Toscana repülővel - pihenéssel a tengerparton
Minden ami Toszkána: illatok, ízek és megannyi látnivaló kényelmesen!

Programunkat azon kedves utasainknak ajánljuk, akik a hosszú utazás fáradalmait szeretnék elkerülni, de Toszkánát semmiképp! Szállásunk végig egy helyszínen, a toszkán tengerparton lesz ahonnan élményteli kirándulásokra indulunk az ikonikus dombok és szőlőtőkék között, hogy felfedezzük Toszkána ízeit, világörökségeit, miközben tengerparti pihenésre is jut időnk! Indulhatunk?
Ország: Olaszország
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülő
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak

Minden ami Toszkána: illatok, ízek és megannyi látnivaló kényelmesen!
5 nap/4éj

1. nap: Budapest-Pisa és a toszkán tengerpart!

Elutazás Budapest, Liszt Ferenc repülőtérről menetrend szerinti repülőjárattal Pisa-ba. Érkezést követően Pisa ikonikus városában időzünk, ahol a Csodák terének építészeti remekműveivel ismerkedünk. Láthatjuk a méltán híres pisai ferde tornyot, a tér közepén elhelyezkedő katedrálisát a keresztelő kápolnával. Szabadidejében elsétálhat az Arno folyó partjára, ahonnan páratlan panorámában lehet része a folyó városban tett kanyarulatában. (ezen programrész a repülőmenetrend alapján az utolsó napon is megvalósulhat). Szálláshelyünkre a toszkán tengerparton lévő üdülővárosba érkezünk, 4 éjszakán keresztül lesz itt a szálláshelyünk.

2. nap: Montecatini Alto fogaskerekűvel és Firenze titkai

Reggelit követően kedvére pihenhet a napsütötte toszkán tengerparton, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Montecatini Alto dombtetőre épült kisvárosba igyekszünk fogaskerekűvel! A fogaskerekű jellegzetessége, hogy a régi időkből maradt itt a helyi lakosoknak és turistáknak egyaránt, mely régi favázas kocsik a mai napig nagyon jó szolgálatot tesznek! Sétálunk hangulatos utcáin, terein majd Firenze nevezetességeinek meghódítására indulunk. Montecattiniből vonattal érkezünk Firenze központjába, ahonnan helyi idegenvezetőnkkel gyalogosan indulunk Firenze titkainak felfedezésére. Városnézésünk során megcsodáljuk a gyönyörű Santa Croce templomot, a Palazzo Vecchio-t, a firenzei Dómot a keresztelő kápolnával (kívülről), Signori teret, Ponte Vecchhio-t és mi sem egyértelműbb, mint, hogy leülünk egy kellemes kávézó teraszára egy finom csésze ristretto (aromákban gazdag olasz rövid kávé) elfogyasztására. „Kötelező” betekinteni a San Lorenzo vásárcsarnokba, sétálni a gyümölcsök, pecorino sajtok, olivák, sonkák és húskészítmények, fűszerek illata és látványa között, mely magával ragadó hangulata emlékezetes marad! Szabadidőnkben elvegyülünk a helyiek között… foglaljon helyet a hangulatos olasz bárok egyikében és egy csésze kávé mellett élvezzük a hangulatát a városnak. Fakultatív ajánlatunk: a méltán híres Uffizi képtárat tekinthetjük meg magyar nyelvű tárlatvezetéssel. Vonattal hagyjuk el a várost, majd autóbuszunkkal szálláshelyünkre térünk vissza.

3. nap: Lucca borkóstolóval! Torre del Lago és Viareggio tengerpartja

Reggelit követően kedvére pihenhet a napsütötte toszkán tengerparton, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: a mai napon egész napos kirándulásra indulunk. Egy igazi, hiteles toszkán város, Lucca városfalakkal körbezárt óvárosát keressük fel. A várfalakon belüli világ kifejezetten meghitt, hivalkodásoktól mentesen szép. A város nevezetes szülötte Giacomo Puccini, a Turandot, a Bohémélet, a Pillangókisasszony komponistája. Történelmi belvárosát egy 4 km hosszú nagy és erős várfal veszi körül, melynek tetején sétányt alakítottak ki. Sétálunk a hajdani római Forum, ma Lucca főterén és a város másik nevezetessége a Piazza dell’Anfiteatro körüli téren, ahol a régi amfiteátrum maradványaira a legkülönlegesebb és legérdekesebb tér épült! Elsétálunk a Guinigi-torony „magassága alatt” valamint láthatjuk a San Michele "csomóba kötött" oszlopait. Sétálunk szűk utcácskáin, láthatjuk román stílusú templomait, kereskedőházait. Fakultatív ajánlatunk: jöjjön velünk egy igazi toszkán borkóstolóra a Lucca közeli dombok közé! Autentikus környezetben finomabbnál-finomabb borokat kóstolunk, miközben olívabogyót ízlelgetünk. Utunk következő állomása a festői Versíliai-parton fekvő üdülővároska, Viareggio, melyet a helyi karneválja tett híressé. Sétálunk tengerpartján, megtekintjük nevezetes épületeit, időjárás függvényében fürdési lehetőség. Továbbindulva Puccini városát, Torre del Lago-t keressük fel. Meglátogatjuk az egyik leghíresebb olasz zeneszerző villáját, ahol a Pillangókisasszony, a Tosca, a Bohémélet ma is népszerű dallamait komponálta (a ház ma múzeum, Puccini sírja is itt található). Estére szálláshelyünkre térünk vissza.

4. nap: La Spezia és Cinque Terre öblei hajóval és vonattal

Reggelit követően kedvére pihenhet a napsütötte toszkán tengerparton, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: ezen a napon az UNESCO által védettnek nyilvánított természeti parkot és tenger öblöket keressük fel, mely öt tengeröböl által körbezárt települést rejt. Felejthetetlen élményben lesz része! La Speziából a sziklák oldalában megbúvó ikonikus helyszínek színes kis halászfalvait hajóúton fedezzük fel (rossz idő esetén vonattal): Monterosso al Mare, Riomaggiore és Vernazza festői településeken partra szállva élvezzük a varázslatos helyszíneket. A parton végigsétálva nem mindennapi panorámában gyönyörködhetünk. Időjárástól függően strandolási lehetőség Monterosso al Mare-n! A sós tenger illata és a látvány mindenképp felejthetetlen élményt garantál az idelátogatónak! Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

5. nap: Viareggio-Pisa-Budapest

Reggelit követően transzfer Pisa repülőterére és menetrendszerinti repülővel hazautazás Budapestre. Programunkat azon kedves utasainknak ajánljuk, akik a hosszú utazás fáradalmait szeretnék elkerülni, de Toszkánát semmiképp! Szállásunk végig egy helyszínen, a toszkán tengerparton lesz ahonnan élményteli kirándulásokra indulunk az ikonikus dombok és szőlőtőkék között, hogy felfedezzük Toszkána ízeit, világörökségeit, miközben tengerparti pihenésre is jut időnk! Indulhatunk?
Leírás Időtartam Ár

Firenze és Montecatini kirándulás
70 Euro
+ vonatjegy/fő +10 Euro
jelentkezéskor foglalni kell
1

Lucca és Torre del Lago kirándulás
70 Euro
jelentkezéskor foglalni kell
1

Cinque Terre öblei és La Spezia kirándulás

76 Euro
+ hajójegy/fő +28 Euro
jelentkezéskor foglalni kell

1

Uffizi képtár tárlatvezetéssel, belépővel
45 Euro 
jelentkezéskor foglalni kell
1

Lucca toszkán borkóstoló
20 Euro
jelentkezéskor foglalni kell
1

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 13000

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 8000

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 6000

Árak és felárak (1 főre) 2018
Részvételi díj VII.9.: 169.800 Ft 
Részvételi díj IX.24.: 159.500 Ft 
Repülőtéri illeték kb.: 42.000 Ft 
1ágyas felár VII.9.: 39.000 Ft 
1ágyas felár IX.24.: 28.000 Ft 
4x vacsora felár VII.9.: 28.500 Ft 
4x vacsora felár IX.24.: 15.200 Ft 
Utasbiztosítás (BBP): 2.825 Ft 
CL PLUS biztosítás*: 8.500 Ft 
Utazás:repülővel és autóbusszal
Elhelyezés: 4 éjszaka szálloda*** 
Ellátás:4x reggeli 
Fakultatív programok (15 főtől)
Firenze és Montecatini kirándulás + vonatjegy/fő (jelentkezéskor foglalni kell):70 Euro +10 Euro 
Lucca és Torre del Lago kirándulás (jelentkezéskor foglalni kell):70 Euro 
Cinque Terre öblei és La Spezia kirándulás + hajójegy/fő (jelentkezéskor foglalni kell):76 Euro +28 Euro 
Uffizi képtár tárlatvezetéssel, belépővel (jelentkezéskor foglalni kell):45 Euro 
Lucca toszkán borkóstoló (jelentkezéskor foglalni kell):20 Euro 
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 50 Euro 
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 28 Euro 
Minimális létszám: 15 fő 
Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rep.téri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! 
Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz: 
– 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 13.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 8.000 Ft / 1 fő / éjszaka 
– 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka 
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!
nap éj
Időpontok
repülővel:
Útvonal
Időjárás
Torre del Lago
Kedd 01/22
°
Lucca
Kedd 01/22
2 °
Itália
MÁSHOVÁ UTAZNA?
Mikor szeretne utazni?
január 23
október 05
Mennyiért?
11.500,- Ft
898.700,- Ft
Hány éjszakát maradna?
0 éj
15 éj
Mivel utazna?
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs