Autókiállítás Frankfurtban
Porsche múzeum, majd a BMW, Audi, Mercedes autógyárakhoz látogatunk, és ámulunk-bámulunk…

Az autó- és gépjárműgyártás szerelmeseinek ajánljuk ezen programunkat, ahol csoportunk betekintést nyerhet német prémium márkák gyártási folyamataiba, kulisszatitkaiba! A BMW, az AUDI és a MERCEDES gyáróriásokon túlmenően látogatást teszünk Ferdinand PORSCHE-nál és hajózunk is a Mattsee-n! „Gázt adunk”…
Ország: Németország
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busz
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak

1. nap: Szeged–Budapest–Ferdinand Porsche–München környéke (700 km)

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Utazás a Budapest–Hegyeshalom útvonalon, Ausztrián át Németországba. Pihenőt tartunk „Ferdinand Porschénál”, ahol tiszteleghetünk a mérnöki alkotás kiemelkedő alakja előtt: traktorok és korabeli versenyautókat csodálva sétálunk múzeumában. A kiállítást követően hajóra szállunk (hajójegy a helyszínen fizetendő), hogy a tó vizéről csodáljuk a lankás helyek övezte Mattsee panorámáját. Utunkat autóbusszal folytatva az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre.

2. nap: BMW vagy a MERCEDES? Mindenki maga döntse el … (410 km)

Reggelit követően a BMW gyár főhadiszállásán Münchenben a BMW Múzeum fogad bennünket és bepillantunk a gyár oldtimer modelljeitől a napjainkig gyártott autócsodák életébe. A múzeumban ismerkedünk a BMW fejlődésével, a modellek életútjával. A múzeumot követően a nemrég átadott BMW Welt (BMW Világ) futurisztikus épületében gyönyörködünk, majd szebbnél-szebb modelleket csodálhatunk meg a jövőt idéző épületben. Láthatjuk az egyes folyamatokat, felfedezhetjük a bajorok titkait. A BMW látogatását követően búcsúzunk Münchentől és a BMW-től, mert vár ránk a „németek csillaga”, a Mercedes-Benz örök birodalma! Stuttgart ad otthont a Mercedes gyáróriásnak, ahol a titkos gyártási műveleteket ugyan eltitkolják előlünk, de tárt karokkal várnak Bennünket a csillagos márka rejtelmeit bemutató múzeumában. A patinás márka filmekből ismert régi és új modelljeivel is találkozhatunk gyönyörű látványos környezetben. A látogatást követően a Mercedes életérzést tehetjük magunkévá egy szimulátorban vagy a shopban vásárolt makettek által. Az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre, ahol 2 éjszakát töltünk.

3. nap: Frankfurti autókiállítás egész nap, majd Frankfurt am Main (25 km)

Korán fogyasztjuk el reggelinket, hogy minél több időt tölthessünk a világ autógyártóinak egyik legfontosabb európai kiállításán, a Frankfurti autókiállításon (belépő a helyszínen fizetendő). A kiállításon a látogatás egyénileg történik mindenki egyéni kedve szerint! A kiállítást követően rövid autóbuszos városnézést teszünk a Majna-parti városban. Ismerkedünk Frankfurt am Main egykoron császári koronázó-város, ma fontos pénzügyi, kereskedelmi és kulturális központtal: belváros, Alte Wache, Dóm, a Német-római császárok koronázó temploma, városháza és a modern felhőkarcolók. Vacsoraidőre térünk vissza a szálláshelyünkre.

4. nap: Mai napunk csak az AUDI Welt: Neckarsulm és Ingolstadt (370 km)

A mai napunk teljes egészében az AUDI-ról szól! Reggelit követően az AUDI vár ránk először Neckersulmban, ahol a négykarikás gyáróriás rejtelmein gondolkodunk el, ismerkedünk a modelltörténet alapjaitól a jelen kor modern technikájáig. Az AUDI Forum látványos modellbemutatóját élvezzük az AUDI szupersportautói közvetlen környezetében. Utunkat folytatva a délutáni órákban érkezünk az AUDI ingolstadti központjához, ahol az AUDI múzeumában érdekes „paternoszterben” láthatjuk az egykori le mans-i versenyautókat is, vásárolhatunk az AUDI shopban és ha szerencsénk van, az éppen átvételre kerülő új autók boldog tulajdonosainak mosolyát is elcsíphetjük. A shopban mi sem természetesebb, mint hogy a nagy becsben tartott négykarikás márka valamely makett modelljéből vásárolunk magunknak. Búcsút intve az AUDI-nak, Ingolstadt festői óvárosában sétálunk. A legszebb városkapun (Kreuztor – a város jelképe) keresztül érkezünk az óvárosba, ahol sétánk során élvezzük a szépen helyreállított polgári házak, daliás kapuk, büszke tornyok és impozáns erődítmények látványát. Szálláshelyünkre igyekszünk.

5. nap: Hajózás a Dunán, weltenburgi kolostor–Budapest–Szeged (730 km)

Korai reggelit követően hajóra szállunk és a Duna festői szakaszán, a Duna-szoroson át hajózunk Weltenburgig (hajójegy). Megérkezve a weltenburgi kolostort (kívülről) és annak templomát láthatjuk. A kolostor helyben készült sörével és helyi finomságaival búcsúzunk Németországtól. A kora délutáni órákban Ausztrián keresztül hazafelé indulunk. Érkezés Hegyeshalmon át Budapestre az éjszakai órákban, majd továbbutazás Szegedre.


Leírás Időtartam Ár

Hajózás a Dunán
(helyszínen fizetendő) 3200

Mattsee hajózás
4200

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 13800

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 7500

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 6000

Árak és felárak (1 főre)


Részvételi díj: 123.500 Ft    
1ágyas felár: 38.000 Ft
4x vacsora felár: (20 főtől) 29.700 Ft


Választható biztosítások:
BBP biztosítás: 550Ft/nap 
CL PLUS biztosítás*: 7.200 Ft


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 4 éjszaka szálloda***
Ellátás: 4x reggeli

Fakultatív programok (15 főtől)
Hajózás a Dunán  (helyszínen fiz) 
3.200 Ft
Mattsee hajózás 4.200 Ft

Belépők és jegyek tájékoztató árai:
55 Euro
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 3 Euro

Minimális létszám: 35 fő

Csatlakozási lehetőség:
Szeged-Kecskemét -Budapest-Tatabánya (pálya)-Győr-Hegyeshalom (határ) útvonalon. Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! 


Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:
– 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 13.800 Ft / 1 fő / éjszaka
– 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 7.500 Ft / 1 fő / éjszaka
– 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka

nap éj
Időpontok
autóbusszal:
Útvonal
Időjárás
Frankfurt
Hétfő 06/25
15 °
Ausztria-Németország-Svájc
MÁSHOVÁ UTAZNA?
Mikor szeretne utazni?
június 26
december 01
Mennyiért?
12.200,- Ft
835.000,- Ft
Hány éjszakát maradna?
0 éj
12 éj
Mivel utazna?
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs