ÉSZAK-SPANYOLORSZÁGTÓL BASZKFÖLDÖN ÁT PORTUGÁLIÁBA

ÉSZAK-SPANYOLORSZÁGTÓL BASZKFÖLDÖN ÁT PORTUGÁLIÁBA

  • Szálláskategória: ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Ellátás: Félpanzió
  • Típus: Körutazás
logo

El Camino és Szent Jakab zarándokút nyomában Santiago de Compostelán és Portón át Lisszabonig

A Szent Jakab zarándokút nyomán fedezze fel velünk Spanyolország északi titokzatos területeit, melyet Portugália ikonikus látnivalóival fűszereztünk! Utazásunk során Segovia, Avila, Salamanca világörökségi helyszíneit vesszük sorra. A Szent Jakab zarándokút végén Santiago de Compostellába érkezve térünk be a Szent Jakab katedrálisba és talán választ kapunk kérdéseinkre is! Hajóval kelünk útra az Atlanti óceánon, ahol a közeli torkolatban ismerkedünk a kagyló halászat mesterségével és forró gőzben készült friss kagylókat kóstolunk! Ősi eredetű helyeken járunk, mikor az Altamira barlangban vagy Santillana del Mar skanzen jellegű utcáin sétálunk. Már azt gondoljuk, hogy mindent láttunk, ám Baszkföld legendásan szép kincsei, Santander megkapó látványa még vár bennünket. Programunk második felében Portugália ikonikus látnivalóit vesszük sorra! Porto és környéke után Braga városából libegővel kapaszkodunk fel Jézus hegyére, a Bom Jesus-hoz! Az ősi egyetemi városban Guimaraes óvárosában sétálunk, majd hajóval útnak indulunk a Douro - folyón! Coimbra, Batalha kolostor és a zarándokok szent helyén is, Fatimában tesszük tiszteletünket a jelenések kápolnájában. Obidos, Sintra, Cascais és Európa legnyugatibb pontja, a Cabo da Roca is programunk része, melyet követően Lisszabon nevezetességeivel zárjuk programunkat!

Repüljön el velünk!

Jelen program idegenvezetői:

Petrák Erika
Petrák Erika
Tasnádi Tibor
Tasnádi Tibor

Utasaink véleménye:

Kiemelt ajánlatok

TAVASZKÖSZÖNTŐ AUSZTRIÁBAN

2 nap/ 1 éj
58 000 Ft

BENELUX NAGYKÖRUTAZÁS - TAVASSZAL TULIPÁNVIRÁGZÁSKOR

7 nap/ 6 éj
277 500 Ft

ORCHIDEÁK KAVALKÁDJA SZLOVÉNIÁBAN

1 nap/ 0 éj
22 500 Ft

DUBAI ÉS AZ EGYESÜLT ARAB EMIRÁTUSOK LUXUS ÉLMÉNYEKKEL

7 nap/ 6 éj
428 000 Ft

A PLITVICEI NEMZETI PARK VARÁZSA

3 nap/ 2 éj
82 500 Ft

MILÁNÓ ÉS LOMBARDIA HERCEGI PALOTÁI

4 nap/ 3 éj
184 500 Ft

Képgaléria

  • slider

A program tervezett útvonala:

Programleírás

1. nap: Budapest – Madrid

Elutazás Budapestről repülőgéppel Madridba (átszállás lehetősége). Menetrend függvényében ízlelgetjük a spanyol főváros hangulatát. Transzfer a szálláshelyünkre, vacsora.

 

2. nap: Madrid – Alcalá de Henares – Ribera del Duero borvidék – Burgos (295 km)

Reggelit követően autóbusszal érintjük a belváros nevezetességeit (Plaza Mayor, Királyi palota és a Cervantes emlékmű), majd Alcalá de Henares egyetemi városába indulunk. Cervantes szülővárosában megtekintjük impozáns egyetemi épületét (kívülről), a Magisztrális székesegyházat és Cervantes szülőházát is. Utunkat a Ribiera del Duero borvidéken keresztül folytatva érkezünk az „El Camino” zarándokúton elhelyezkedő Burgos városába. Itt található sokak szerint Spanyolország legszebb katedrálisa is, amely természetesen a világörökség része és ahol meglátogatjuk El Cid nemzeti hősük sírhelyét is. Rendkívül szép óvárosa hangulatos utcáival számos látnivalót nyújt. Megtekintjük főterén a Szűz Mária ka­tedrálist, mely­nek érdekessége, hogy önmagában vált az UNESCO Világörökség részévé. Elfoglaljuk szállásunkat.

3. nap: Baszkföld: Bilbao és Santander (270 km)

Elfogyasztva reggelinket csodálatos természeti szépségek mentén Baszkföldre utazunk. Fővárosába, Bilbaoba érkez­ve gyalogosan ismerkedünk kü­lönleges óvárosával, majd lehetőség nyílik a világhírű építészeti csodaként számontartott Guggenheim mú­zeumépületét megtekinteni (ahová lehetőség függvényében be is megyünk). Délután utunk Santanderbe vezet, mely sokak szerint Spanyolország legszebb öblé­ben helyezkedik el a híres Magdolna palotájával vagy az óvárosi Pereda sétányával. Szálláshe­lyünkre térünk.

4. nap: Santillana del Mar – Altamira barlang – Oviedo (500 km)

Mai napunkat Sa­ntillana del Marban, Észak-Spanyolor­szág egyik legszebb gyöngyszemében kezdjük. A skanzen jellegű múzeumvárost gyalogosan ismerjük meg. Szabadidő a városban vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: az Alta­mira barlangban az őskori művészeti ábrázolásokat megtekintve élvezzük a barlangmúzeum csodáit! Itt fedezték fel a jelenleg ismert leghíresebb őskori sziklarajzokat. (Az eredeti sziklarajzok nem látogathatók, de a múzeumban elkészített pontos másolatok megtekinthetők). Utunkat vadregényes normandiai partokat idéző útvonalon folytatjuk Oviedoig, Astúrias tartomány fővárosáig, mely gyönyörű románkori templomairól és meseszép természeti fekvéséről híres. Sétánkat követően utazunk tovább Santiago de Compostella közeli szálláshelyünkre, ahol 2 éjszakát töltünk.

5. nap: Santiago de Compostela – tele érzelemmel! | Hajókirándulás az Atlanti-óceánon

Városnézés az egyedülálló Santiago de Compostelában, ahol az arra látogató úgy érzi vissza­csöppent az időben 500 évet. Titok­zatos utcáit járva számtalan helyi le­gendával ismerkedünk meg és talán egy-egy boszorkányt is látunk majd. Ez a gyönyörű város a híres Szent-Ja­kab zarándokút, az „El Camino” vége is egyben. Megtudhatjuk mikor ün­neplik itt a „szent évet” és emiatt a világ legközkedveltebb zarándo­kútjai közé is sorolhatjuk. Délután hajózásra hívjuk az Atlanti-óceán torkolatában! Fakultatív ajánlatunk: hangulatos kis halászhajón ismerjük meg a helyi halászok szoká­sait, a gyönyörű partokat és a deltatorkolatok egyikét. Megkóstolhatjuk a forró gőz­ben készült friss kagylókat, híres galíciai fehér borral, törkölykrémmel. (aki nem kíván részt venni a programon, szabadidejét Santiago de Compostellában töltheti). Estére visszatérünk szálláshelyünkre, vacsora. 

6. nap: Braga: Bom Jesus, Guimaraes és Porto (245 km)

Megreggelizünk, majd búcsút intünk Spanyolországnak és portugáliai élményeknek hódolunk. Az ország egyik legszebb városába, Bragaba érkezünk. Püspöki székhely lévén számtalan templomot találhatunk a városban, melyek közül a város felett magasodó Jézus hegyére, a Bom Jesusra kapaszkodunk fel libegővel (felvonójegy!). Lépcsősorát lefelé érdemes gyalogosan megtenni, mely első ránézésre rémisztőnek tűnhet, azonban zarándokok tízezrei térden teszik meg a felfelé vezető utat. Lépcsősora mentén csodás kertek, szökőkutak, szobrok sorakoznak és a kálvária stációi szimbolizálják a hívők spirituális utazását a templom felé. A „nemzet bölcsője, a Bölcsőváros", Guimaraes középkori hangulatú óvárosa a következő állomásunk, ahol a királyi család emlékét még mindig őrzi a Guimarães kastély és megannyi középkori épület, a templom, melyek között egy kellemes sétát teszünk. Szállásunk 2 éjszakán át Portóban vagy környékén lesz.

7. nap: Porto | Hajóval a Douro-folyón

Mai napunkat Portugália második legnagyobb városának, a portói bor őshazájának szenteljük. Meglátogatjuk a Szent Ferenc-templomot és kolostort, amely Portugália leggazdagabb aranyozott barokk fafaragásokkal díszített temploma is. Városnézésünk során láthatjuk katedrálisát, az egykori Tőzsdepalotát és a folyóparti Ribeira-negyedet. A Douro - folyó túloldalára látogatunk, a Vila Nova de Gaia város pincészeteinek egyikébe, ahol megkóstolhatjuk a híres portói bort. Fakultatív ajánlatunk: hajókirándulásra hívjuk a Douro - folyón, annak torkolatáig. A hajóról szép kilátás nyílik a folyó egymással szemközti meredek partjain épült két város, Porto és Vila Nova de Gaia régi épületeire, valamint az azokat összekötő régi és új hidakra. Késő délután szabadidő, majd visszatérünk a szálláshelyünkre.

8. nap: Coimbra – Fátima – Batalha – Obidos (400 km)

Reggeli után Coimbra városával ismerkedünk, mely a legfontosabb kulturális központja Portugáliának, sőt egy ideig a fővárosa is volt. Itt található Portugália és egyben Európa egyik legrégebbi egyeteme is. Meglátogatjuk katedrálist és az egyetemet is a gazdagon díszített királyi könyvtárával. Majd az ország legfontosabb vallási kegyhelyére, az 1917. évi Szűz Mária-jelenés helyén épült Fátima városba látogatunk, ahol felkeressük a jelenések kápolnáját, a régi és a közelmúltban elkészült modern bazilikát. Rövid utazás után megérkezünk Batalhába, ahol meglátogatjuk a Világörökség részét képező templomot és kolostort. Óbidos, egy kis dombra épült varázslatos középkori városka, tökéletes épségben fennmaradt városfallal, a múlt civilizációinak nyomait őrző macskaköves utcákkal. Az óvárosban se szeri, se száma a kis üzleteknek, ahol hagyományos csempéket és helyi termékeket vásárolhatunk. Estére a Lisszabon környéki szálláshelyünkre érkezünk. (2 éj).

9. nap: Lisszabon vagy Sintra – Cabo da Roca – Cascais kirándulás

Reggelit követően szabadidejében élvezheti a portugál főváros hangulatát vagy kirándulásra hívjuk! Fakultatív ajánlatunk: Euró­pa legnyugatibb pontja felé indulunk. Sintrában meglátogatjuk az óvárosi Királyi Palotát, majd a közelben lévő dombtetőn elhelyezkedő színes Pe­na-palotát. A folyamatos szél járta Cabo da Roca világító tornya utunk célpontja, ahol a végtelen óceán lát­ványában gyönyörködhetünk. Utunkat folytatva pihenőt teszünk a látványos Guincho strandon és meg­állunk a Pokol szája (Boca do Inferno) nevű sziklánál, majd Cascais-ban a hangu­latos tengerparti kisvárosban, mely egyszerre a halászok és a királyok, valamint a turisták otthona is. Lis­szabonba visszaérkezve szabadidő. Fakultatív ajánlatunk az estére: jöjjön velünk egy hangulatos Fado vacsora estre az Alfama negyedbe, ahol megízleljük a helyi ízeket, elvegyülünk a lisszaboni esti életben (idegenvezetőnkkel, tömegközlekedéssel).

10. nap: Lisszabon és hazautazás

Utolsó napunkat Európa egyik legszebb fővárosának szenteljük. A Tejo-folyó torkolatánál fek­vő hangulatos Belém városrészbe érkezünk, mely szorosan kapcsoló­dik a tengeri felfedezések korához. Meglátogatjuk a Má­nuel-stílusú Jeromos-kolostor temp­lomát, mely szintén a világörökség része, majd láthatjuk még a Belém Tornyot és a Felfedezések Em­lékművét. Óvárosában felsétálunk a Szt. György várhoz, ahonnan csodás kilátás nyílik Lissza­bon városára és a Tejo-folyóra. A középkori hangulatot árasztó Alfama negyeden keresztül sétálunk le újra az alsóvárosba, ahol megismerjük a Rossio és a Restauradores teret, va­lamint Lisszabon legelegánsabb ut­cáját, a Liberdade sugárutat. A kora esti órákban a repülőtérre indulunk. Haza utazás az éjszakai menetrend alapján Lisszabon repülőtérről.

11. nap: Érkezés Budapestre

Éjszaka a repülőn és érkezés a hajnali órákban Budapestre.

Árinformációk

Utazás módja:
Repülővel
Elhelyezés:
***
Ellátás:
Félpanzió
jún. 27.
Részvételi díj:
635.000 HUF (1.739,27 EUR)
1 ágyas felár:
16.200 HUF (44,37 EUR)
Repülőtéri illeték kb.:
75.000 HUF (205,43 EUR)
Sintra-Cabo da Roca-Cascais kirándulás (+belépőjegy a helyszínen):
9.500 HUF (26,02 EUR)
Atlanti-óceán hajókirándulás :
11.000 HUF (30,13 EUR)
Hajózás a Douro folyón :
10.500 HUF (28,76 EUR)
Porto borkóstoló:
9.500 HUF (26,02 EUR)
Altamira barlang és Santillana del Mar:
8.500 HUF (23,28 EUR)
Fado vacsoraest:
29.500 HUF (80,80 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
aug. 22.
Részvételi díj:
635.000 HUF (1.739,27 EUR)
1 ágyas felár:
16.200 HUF (44,37 EUR)
Repülőtéri illeték kb.:
75.000 HUF (205,43 EUR)
Sintra-Cabo da Roca-Cascais kirándulás (+belépőjegy a helyszínen):
9.500 HUF (26,02 EUR)
Atlanti-óceán hajókirándulás :
11.000 HUF (30,13 EUR)
Hajózás a Douro folyón :
10.500 HUF (28,76 EUR)
Porto borkóstoló:
9.500 HUF (26,02 EUR)
Altamira barlang és Santillana del Mar:
8.500 HUF (23,28 EUR)
Fado vacsoraest:
29.500 HUF (80,80 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)

További információ:

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 50 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 10 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 25 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*15-24 fő esetén: 50.000 Ft / 137 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a reptéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A részvételi díj tartalmazza:

- repülőjegyet

- utazást repülővel, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- program szerint 9 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában , 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 9x félpanzió

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- transzfert a repülőtérről a szállodába

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek

- audioguide/fülhallgató árát, ha a létszám indokolja (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- Colonnade baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást

11nap 9éj

Időpontok

710 000 Ft/fő
710 000 Ft/fő

Kérdése van?

E-mailben vagy telefonon a rendelkezésére állunk minden hétköznap
9-17 óráig

Hasonló ajánlatok:

CSILLAGTÚRÁK COSTA BRAVÁN - TENGERPARTI PIHENÉSSEL - REPÜLŐVEL

7 nap/ 6 éj
393 000 Ft

HOSSZÚ HÉTVÉGE MADRIDBAN

4 nap/ 3 éj
299 500 Ft

A BALTIKUM FŐVÁROSAI ÉS FINNORSZÁG

10 nap/ 9 éj
330 000 Ft

A BALTIKUM FŐVÁROSAI ÉS FINNORSZÁG - REPÜLŐVEL

7 nap/ 6 éj
407 500 Ft

NORVÉGIA, A FJORDOK ORSZÁGA

8 nap/ 7 éj
624 500 Ft
Utazás:
Repülővel
elhelyezés
Elhelyezés:
Hotel ***
ellátás
Ellátás:
Félpanzió

Időpont
jún. 27.
Időtartam
11 nap/ 9 éj
Utazás módja
Repülő
Ár
710 000 Ft
Időpont
aug. 22.
Időtartam
11 nap/ 9 éj
Utazás módja
Repülő
Ár
710 000 Ft

A "Megrendelés" gombra kattintva az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlatunk elnyeri tetszését, akkor azon a felületen véglegesítheti a foglalást.

Programleírás

El Camino és Szent Jakab zarándokút nyomában Santiago de Compostelán és Portón át Lisszabonig

A Szent Jakab zarándokút nyomán fedezze fel velünk Spanyolország északi titokzatos területeit, melyet Portugália ikonikus látnivalóival fűszereztünk! Utazásunk során Segovia, Avila, Salamanca világörökségi helyszíneit vesszük sorra. A Szent Jakab zarándokút végén Santiago de Compostellába érkezve térünk be a Szent Jakab katedrálisba és talán választ kapunk kérdéseinkre is! Hajóval kelünk útra az Atlanti óceánon, ahol a közeli torkolatban ismerkedünk a kagyló halászat mesterségével és forró gőzben készült friss kagylókat kóstolunk! Ősi eredetű helyeken járunk, mikor az Altamira barlangban vagy Santillana del Mar skanzen jellegű utcáin sétálunk. Már azt gondoljuk, hogy mindent láttunk, ám Baszkföld legendásan szép kincsei, Santander megkapó látványa még vár bennünket. Programunk második felében Portugália ikonikus látnivalóit vesszük sorra! Porto és környéke után Braga városából libegővel kapaszkodunk fel Jézus hegyére, a Bom Jesus-hoz! Az ősi egyetemi városban Guimaraes óvárosában sétálunk, majd hajóval útnak indulunk a Douro - folyón! Coimbra, Batalha kolostor és a zarándokok szent helyén is, Fatimában tesszük tiszteletünket a jelenések kápolnájában. Obidos, Sintra, Cascais és Európa legnyugatibb pontja, a Cabo da Roca is programunk része, melyet követően Lisszabon nevezetességeivel zárjuk programunkat!

Repüljön el velünk!

Elutazás Budapestről repülőgéppel Madridba (átszállás lehetősége). Menetrend függvényében ízlelgetjük a spanyol főváros hangulatát. Transzfer a szálláshelyünkre, vacsora.

 

Reggelit követően autóbusszal érintjük a belváros nevezetességeit (Plaza Mayor, Királyi palota és a Cervantes emlékmű), majd Alcalá de Henares egyetemi városába indulunk. Cervantes szülővárosában megtekintjük impozáns egyetemi épületét (kívülről), a Magisztrális székesegyházat és Cervantes szülőházát is. Utunkat a Ribiera del Duero borvidéken keresztül folytatva érkezünk az „El Camino” zarándokúton elhelyezkedő Burgos városába. Itt található sokak szerint Spanyolország legszebb katedrálisa is, amely természetesen a világörökség része és ahol meglátogatjuk El Cid nemzeti hősük sírhelyét is. Rendkívül szép óvárosa hangulatos utcáival számos látnivalót nyújt. Megtekintjük főterén a Szűz Mária ka­tedrálist, mely­nek érdekessége, hogy önmagában vált az UNESCO Világörökség részévé. Elfoglaljuk szállásunkat.

Elfogyasztva reggelinket csodálatos természeti szépségek mentén Baszkföldre utazunk. Fővárosába, Bilbaoba érkez­ve gyalogosan ismerkedünk kü­lönleges óvárosával, majd lehetőség nyílik a világhírű építészeti csodaként számontartott Guggenheim mú­zeumépületét megtekinteni (ahová lehetőség függvényében be is megyünk). Délután utunk Santanderbe vezet, mely sokak szerint Spanyolország legszebb öblé­ben helyezkedik el a híres Magdolna palotájával vagy az óvárosi Pereda sétányával. Szálláshe­lyünkre térünk.

Mai napunkat Sa­ntillana del Marban, Észak-Spanyolor­szág egyik legszebb gyöngyszemében kezdjük. A skanzen jellegű múzeumvárost gyalogosan ismerjük meg. Szabadidő a városban vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: az Alta­mira barlangban az őskori művészeti ábrázolásokat megtekintve élvezzük a barlangmúzeum csodáit! Itt fedezték fel a jelenleg ismert leghíresebb őskori sziklarajzokat. (Az eredeti sziklarajzok nem látogathatók, de a múzeumban elkészített pontos másolatok megtekinthetők). Utunkat vadregényes normandiai partokat idéző útvonalon folytatjuk Oviedoig, Astúrias tartomány fővárosáig, mely gyönyörű románkori templomairól és meseszép természeti fekvéséről híres. Sétánkat követően utazunk tovább Santiago de Compostella közeli szálláshelyünkre, ahol 2 éjszakát töltünk.

Városnézés az egyedülálló Santiago de Compostelában, ahol az arra látogató úgy érzi vissza­csöppent az időben 500 évet. Titok­zatos utcáit járva számtalan helyi le­gendával ismerkedünk meg és talán egy-egy boszorkányt is látunk majd. Ez a gyönyörű város a híres Szent-Ja­kab zarándokút, az „El Camino” vége is egyben. Megtudhatjuk mikor ün­neplik itt a „szent évet” és emiatt a világ legközkedveltebb zarándo­kútjai közé is sorolhatjuk. Délután hajózásra hívjuk az Atlanti-óceán torkolatában! Fakultatív ajánlatunk: hangulatos kis halászhajón ismerjük meg a helyi halászok szoká­sait, a gyönyörű partokat és a deltatorkolatok egyikét. Megkóstolhatjuk a forró gőz­ben készült friss kagylókat, híres galíciai fehér borral, törkölykrémmel. (aki nem kíván részt venni a programon, szabadidejét Santiago de Compostellában töltheti). Estére visszatérünk szálláshelyünkre, vacsora. 

Megreggelizünk, majd búcsút intünk Spanyolországnak és portugáliai élményeknek hódolunk. Az ország egyik legszebb városába, Bragaba érkezünk. Püspöki székhely lévén számtalan templomot találhatunk a városban, melyek közül a város felett magasodó Jézus hegyére, a Bom Jesusra kapaszkodunk fel libegővel (felvonójegy!). Lépcsősorát lefelé érdemes gyalogosan megtenni, mely első ránézésre rémisztőnek tűnhet, azonban zarándokok tízezrei térden teszik meg a felfelé vezető utat. Lépcsősora mentén csodás kertek, szökőkutak, szobrok sorakoznak és a kálvária stációi szimbolizálják a hívők spirituális utazását a templom felé. A „nemzet bölcsője, a Bölcsőváros", Guimaraes középkori hangulatú óvárosa a következő állomásunk, ahol a királyi család emlékét még mindig őrzi a Guimarães kastély és megannyi középkori épület, a templom, melyek között egy kellemes sétát teszünk. Szállásunk 2 éjszakán át Portóban vagy környékén lesz.

Mai napunkat Portugália második legnagyobb városának, a portói bor őshazájának szenteljük. Meglátogatjuk a Szent Ferenc-templomot és kolostort, amely Portugália leggazdagabb aranyozott barokk fafaragásokkal díszített temploma is. Városnézésünk során láthatjuk katedrálisát, az egykori Tőzsdepalotát és a folyóparti Ribeira-negyedet. A Douro - folyó túloldalára látogatunk, a Vila Nova de Gaia város pincészeteinek egyikébe, ahol megkóstolhatjuk a híres portói bort. Fakultatív ajánlatunk: hajókirándulásra hívjuk a Douro - folyón, annak torkolatáig. A hajóról szép kilátás nyílik a folyó egymással szemközti meredek partjain épült két város, Porto és Vila Nova de Gaia régi épületeire, valamint az azokat összekötő régi és új hidakra. Késő délután szabadidő, majd visszatérünk a szálláshelyünkre.

Reggeli után Coimbra városával ismerkedünk, mely a legfontosabb kulturális központja Portugáliának, sőt egy ideig a fővárosa is volt. Itt található Portugália és egyben Európa egyik legrégebbi egyeteme is. Meglátogatjuk katedrálist és az egyetemet is a gazdagon díszített királyi könyvtárával. Majd az ország legfontosabb vallási kegyhelyére, az 1917. évi Szűz Mária-jelenés helyén épült Fátima városba látogatunk, ahol felkeressük a jelenések kápolnáját, a régi és a közelmúltban elkészült modern bazilikát. Rövid utazás után megérkezünk Batalhába, ahol meglátogatjuk a Világörökség részét képező templomot és kolostort. Óbidos, egy kis dombra épült varázslatos középkori városka, tökéletes épségben fennmaradt városfallal, a múlt civilizációinak nyomait őrző macskaköves utcákkal. Az óvárosban se szeri, se száma a kis üzleteknek, ahol hagyományos csempéket és helyi termékeket vásárolhatunk. Estére a Lisszabon környéki szálláshelyünkre érkezünk. (2 éj).

Reggelit követően szabadidejében élvezheti a portugál főváros hangulatát vagy kirándulásra hívjuk! Fakultatív ajánlatunk: Euró­pa legnyugatibb pontja felé indulunk. Sintrában meglátogatjuk az óvárosi Királyi Palotát, majd a közelben lévő dombtetőn elhelyezkedő színes Pe­na-palotát. A folyamatos szél járta Cabo da Roca világító tornya utunk célpontja, ahol a végtelen óceán lát­ványában gyönyörködhetünk. Utunkat folytatva pihenőt teszünk a látványos Guincho strandon és meg­állunk a Pokol szája (Boca do Inferno) nevű sziklánál, majd Cascais-ban a hangu­latos tengerparti kisvárosban, mely egyszerre a halászok és a királyok, valamint a turisták otthona is. Lis­szabonba visszaérkezve szabadidő. Fakultatív ajánlatunk az estére: jöjjön velünk egy hangulatos Fado vacsora estre az Alfama negyedbe, ahol megízleljük a helyi ízeket, elvegyülünk a lisszaboni esti életben (idegenvezetőnkkel, tömegközlekedéssel).

Utolsó napunkat Európa egyik legszebb fővárosának szenteljük. A Tejo-folyó torkolatánál fek­vő hangulatos Belém városrészbe érkezünk, mely szorosan kapcsoló­dik a tengeri felfedezések korához. Meglátogatjuk a Má­nuel-stílusú Jeromos-kolostor temp­lomát, mely szintén a világörökség része, majd láthatjuk még a Belém Tornyot és a Felfedezések Em­lékművét. Óvárosában felsétálunk a Szt. György várhoz, ahonnan csodás kilátás nyílik Lissza­bon városára és a Tejo-folyóra. A középkori hangulatot árasztó Alfama negyeden keresztül sétálunk le újra az alsóvárosba, ahol megismerjük a Rossio és a Restauradores teret, va­lamint Lisszabon legelegánsabb ut­cáját, a Liberdade sugárutat. A kora esti órákban a repülőtérre indulunk. Haza utazás az éjszakai menetrend alapján Lisszabon repülőtérről.

Éjszaka a repülőn és érkezés a hajnali órákban Budapestre.

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 50 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 10 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 25 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*15-24 fő esetén: 50.000 Ft / 137 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a reptéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A részvételi díj tartalmazza:

- repülőjegyet

- utazást repülővel, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- program szerint 9 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában , 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 9x félpanzió

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- transzfert a repülőtérről a szállodába

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek

- audioguide/fülhallgató árát, ha a létszám indokolja (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- Colonnade baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást

Program tervezett útvonala

Jelen program idegenvezetői

Petrák Erika
Petrák Erika
Tasnádi Tibor
Tasnádi Tibor

CSILLAGTÚRÁK COSTA BRAVÁN - TENGERPARTI PIHENÉSSEL - REPÜLŐVEL

7 nap/ 6 éj
393 000 Ft

HOSSZÚ HÉTVÉGE MADRIDBAN

4 nap/ 3 éj
299 500 Ft

A BALTIKUM FŐVÁROSAI ÉS FINNORSZÁG

10 nap/ 9 éj
330 000 Ft

A BALTIKUM FŐVÁROSAI ÉS FINNORSZÁG - REPÜLŐVEL

7 nap/ 6 éj
407 500 Ft

NORVÉGIA, A FJORDOK ORSZÁGA

8 nap/ 7 éj
624 500 Ft