ANATÓLIA ÉLŐ MÚLTJA

ANATÓLIA ÉLŐ MÚLTJA

  • Szálláskategória: ***, ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Ellátás: Félpanzió
  • Típus: Körutazás
logo

Időutazás Törökország legkeletibb végein

A Tigris és az Eufrátesz folyók közé, vagyis Mezopotámia felfedezésére indulunk Anatóliába, napkeletre. A kultúra bölcsője ez a hely, melyről mi magunk is meggyőződhetünk, mikor több ezeréves települések templomai, palotái, városfalai között sétálunk. Bibliai helyszínek, világörökségi emlékhelyek bizonyítják, hogy Anatóliában milyen bölcsességben, gazdagságban, szépségben éltek az emberek. 10 napos körutazásunkon felidéződnek a történelemkönyvekből megtanult ismeretek. Várjuk Önt is exclusive kirándulásunkra! Csak kétszer az évben!

Jelen program idegenvezetői:

Ahmet Biter
Ahmet Biter
Claudia Biter
Claudia Biter
Eray Biter
Eray Biter

Utasaink véleménye:

Kiemelt ajánlatok

TAVASZKÖSZÖNTŐ AUSZTRIÁBAN

2 nap/ 1 éj
58 000 Ft

BENELUX NAGYKÖRUTAZÁS - TAVASSZAL TULIPÁNVIRÁGZÁSKOR

7 nap/ 6 éj
277 500 Ft

ORCHIDEÁK KAVALKÁDJA SZLOVÉNIÁBAN

1 nap/ 0 éj
22 500 Ft

DUBAI ÉS AZ EGYESÜLT ARAB EMIRÁTUSOK LUXUS ÉLMÉNYEKKEL

7 nap/ 6 éj
428 000 Ft

A PLITVICEI NEMZETI PARK VARÁZSA

3 nap/ 2 éj
82 500 Ft

MILÁNÓ ÉS LOMBARDIA HERCEGI PALOTÁI

4 nap/ 3 éj
184 500 Ft

Képgaléria

  • slider

A program tervezett útvonala:

Programleírás

1. nap: Budapest – Isztambul – Trabzon

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Isztambulba, ahonnan szintén repülővel folytatjuk utunkat a Fekete-tenger partján fekvő Trabzonba. Ismerkedünk a várossal és felkeressük az Ayasofya templomot a XIII. századból (gyönyörű mozaik és falfestmények). Szálláshelyünk és vacsoránk Trabzonban lesz.

2. nap: Sumela – Uzungöl – Hopa

Reggeli után Trabzon környékére kirándulunk. Az erdős hegyvidéken a bizánci kor kezdete óta számos templomot, kolostort építettek az őskeresztények. Legismertebb a sumelai Szűz Mária kolostor, amely 1300 méterrel a tengerszint felett épült. Különleges barlangtemplomát 406-ban alapították. A Fekete-tenger mentén utazunk tovább Hopába, útközben kitérővel a páratlan szépségű Uzungöl-fennsíkon. Vacsora és szállás Hopában.

3. nap: Tortum – Erzurum

Reggeli után utazás az UNESCO „Ember és Bioszféra Programjának” keretein belül létrejött természetvé­delmi terület, a Camili Bioszféra-re­zervátumon keresztül Erzurum felé. Rövid pihenő a Tortum vízesésnél. Végállomásunk az 1.850 m maga­san fekvő Erzurum, a keleti vidék legnépesebb városa. Ismerkedés a város szeldzsuk kori nevezetes­ségeivel (Kétminaretes medresze - egykori vallási iskola, Három küm­bet – sírkápolnák, Ulu dzsámi). Vacsoránk és szállásunk Erzurumban lesz.

4. nap: Ani – Dogubeyazit

Utazás Kars városán keresztül az örmény határ melletti Aniba. A te­lepülés a középkorban a királyság fővárosa, valamint kulturális és ke­reskedelmi központja volt a selyem út mellett. Napjainkban már csak a fallal körülvett középkori szellemvá­rost találjuk az örmény határnál. To­vábbutazás Dogubeyazit felé, ahol vacsora és szállás vár minket. 

5. nap: Dogubeyazit – Van

Reggeli után látogatást teszünk az Ishak Pasa palotájában. Az egye­dülálló fekvésű, összesen 366 szo­bás épület-komplexumot 99 évig építették. Sajnos nem őrizte meg teljes pompáját, de monumenta­litása így is lenyűgöző. A várostól északra esik Noé bárkájának fel­tételezett színhelye, az 5.137 méter magas Ararát-hegy. Továbbutazunk Van városa felé. Útközben rövid pihenő a Muradye-vízesésnél. Va­csoránk és szállásunk 2 éjszakán át Vanban lesz.

6. nap: Van – Akdamar-sziget

Sétálunk Van városában, amely i.e. XVII–VII. században Tuspa né­ven Urartu királyságának, a bibliai Ararátnak volt fővárosa. Ma a vá­ros sárga-kék szemű macskáiról és a Loch Ness-hez hasonló tavi szörnyéről nevezetes. Kirándulás Çavustepe háromezer éves romja­ihoz. Fakultatív hajókirándulásra hívjuk a Van-tavon található Akda­mar szigetre. A X. században épült, örmény Szt. Kereszt-templomhoz látogatunk, melynek falait kígyók, oroszlánok, gazellák, illetve bibliai alakok (köztük Ádám és Éva, Dávid és Góliát) nagyszerű domborművei borítanak.

7. nap: Hasankeyf, a barlangváros – Mardin

A Van-tó partja mentén utazunk tovább. Megtekintjük a Malaba­di hidat, majd a Tigris-folyó által kettészelt több ezer éves barlang­városba, Hasankeyfbe érkezünk. Városnézés során megtekintjük a bizánci fellegvárként fontos citadel­lát, a Zeynel bey türbét, El-rizk és az Ulu dzsámikat. Mardinba érkezve elfoglaljuk szálláshelyünket, majd vacsora.

8. nap: Mardin – Diyarbakir – Nemrut-hegy – Adiyaman

A reggeli órákban ismerkedünk a mezopotámiai síkság ékességével, Mardinnal. Az óváros mézszínű kőházai és a híres bazár jellegzetes teherhordó szamaraival Jeruzsá­lem óvárosára hasonlít. Látoga­tást teszünk a közelben fekvő Mar Hanania - Deyrulzafaran monos­torban, a monofizita szír kereszté­nyek pátriárkájának IV. században épült székhelyén. Továbbutazás Diyarbakirba, melynek történelme az i.e. 3500-ig nyúlik vissza. A te­lepülés kb. 6 km hosszú városfala a Kínai Nagy Fal után a második leghosszabb falként ismert és az ősi Hevsel kertekkel együtt 2015-től a világörökség része. Továbbá itt láthatjuk a Tízszemű hidat a Tigris folyón, a Nagy dzsámit és a még ma is viszonylag jó állapotban lát­ható a 349-ben Constantinus által épített várat. Továbbutazva a vi­lághírű Nemrut-hegyhez érkezünk. A hegy egyik 2206 m-es teraszán megtekinthetjük azokat a hatalmas, isteneket ábrázoló szobrokat, me­lyeket egy megalomán, római kor előtti király faragtatott ki. (A világ 100 csodái között tartják számon.) Mikrobuszokkal felmegyünk 1800 m magasságig, ahonnan mintegy 500 m-es gyalogtúra után jutunk fel a páratlan látványt kínáló csúcsra (erősebb gyalogtúra!). Vacsora és szállás Adiyamanban vár minket.

9. nap: Urfa – Göbekli Tepe – Harran

Délelőtt rövid pihenőt tartunk az Eufrátesz folyóra épített, Atatürk nevét viselő vízerőműnél, amely a világ legnagyobb létesítményei közé tartozik. Utunkat folytatva Göbekli Tepe fel­tárt területe vár ránk a majd 12 ezer évvel ezelőtti templom érdekes ma­radványaival. Sokszor hasonlítják Stonehenge-hez, de az itt látható emlékek jóval korábbiak. Több tu­cat, 6 méteres, „T” alakú mészkőosz­lop nyúlik az ég irányába, némelyik súlya akár az 50 tonnát is elérheti. Kár lenne kihagyni ezt a különleges látnivalót! Következő állomásunk Urfa, mely legalább négyezer éves múltra tekint vissza, a világkultúra legrégebbi városai közé tartozik. Láthatjuk a római kori várat, a szent pontyok tava partján a gyönyörű Halil Rahman dzsámit, Ábrahám próféta szülőhelyét. Az Ószövetség szerint a mezopotámiai Úr váro­sából származó Ábrahám próféta itt kapta meg Istentől az „Ígéret Földjét”. Továbbutazva a Teremtés könyvében is említett Harran vá­rosát, a világ egyik legrégebben, folyamatosan lakott települését lá­togatjuk meg. Az itt látható, dél-itá­liai trullikhoz hasonló méhkas alakú házak eredetijei 2300 évvel ezelőtt épültek. Vacsoránk és szállásunk Urfában lesz.

10. nap: Gazyantep és a Zeugmai Múzeum (300 km)

Reggeli után Gazyantepbe utazunk. A gaziantepi mozaik múzeumot (a világ második legnagyobb mozaik múzeuma) tekintjük meg. Fakul­tatív ajánlatunk: Az Eufráteszen hajóval indulunk Halfetibe, az el­süllyedt középkori városba, vala­mint megtekintjük az asszír, görög, római múlttal rendelkező Rumkale várkomplexumot. Továbbutazunk Gaziantepbe, ahol láthatjuk a 2015-ben a világ legnagyobb mozaik múzeuma címmel illetett Zeugma Múzeumot. A kiállításon láthatóak a Zeugma antikvárosban feltárt leletek. Vacsora és szállás Gazian­tepben lesz.

11. nap: Isztambulon át Budapestre

A szállodában elfogyasztjuk regge­linket, majd menetrendtől függően transzfer a repülőtérre. Isztambuli átszállással érkezünk Budapestre.

Árinformációk

Utazás módja:
Repülővel
Elhelyezés:
***, ****
Ellátás:
Félpanzió
jún. 23.
Részvételi díj:
596.000 HUF (1.632,44 EUR)
Repülőtéri illeték kb.:
69.000 HUF (188,99 EUR)
1 ágyas felár:
210.000 HUF (575,19 EUR)
Hajózás a Tigris folyón:
35,00 EUR
Akdamar-sziget, ebéddel:
65,00 EUR
Hajózás az Eufráteszen:
60,00 EUR
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
okt. 04.
Részvételi díj:
596.000 HUF (1.632,44 EUR)
Repülőtéri illeték kb.:
69.000 HUF (188,99 EUR)
1 ágyas felár:
210.000 HUF (575,19 EUR)
Hajózás a Tigris folyón:
35,00 EUR
Akdamar-sziget, ebéddel:
65,00 EUR
Hajózás az Eufráteszen:
60,00 EUR
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)

További információ:

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 50 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 30 EUR



A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)

Minimális létszám: 15 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*10-14 fő esetén: 35.000 Ft / 96 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a repülőtéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

A részvételi díj tartalmazza:

- utazást repülővel Budapestről, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- program szerint 10 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* és 4* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 10x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- személyenként 1 db max.20 kg súlyú és maximum 158 cm (3 oldalirány együttes összege!) méretű feladandó poggyászt

- magyar nyelvű idegenvezetést

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket és a megjelöltnél több poggyász költségeit, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig
- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)
- fakultatív programon való részvételt (helyszínen fizetendő)
- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit
- belépőjegyek árát (helyszínen fizetendő)
- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)
- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást
- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
- egy ágyas felárat (igény szerint)
- útlemondási biztosítást

11nap 10éj

Időpontok

665 000 Ft/fő
665 000 Ft/fő

Kérdése van?

E-mailben vagy telefonon a rendelkezésére állunk minden hétköznap
9-17 óráig

Hasonló ajánlatok:

TÖRÖKORSZÁGI KÖRUTAZÁS - TENGERPARTI PIHENÉSSEL 11 NAP

11 nap/ 10 éj
415 000 Ft

TAVASZKÖSZÖNTŐ ISZTAMBULBAN

4 nap/ 3 éj
247 000 Ft

TÖRÖKORSZÁGI KÖRUTAZÁS - TENGERPARTI PIHENÉSSEL 10 NAP

10 nap/ 9 éj
377 500 Ft

NAGY TÖRÖK KÖRUTAZÁS - ÜDÜLÉSSEL

12 nap/ 11 éj
498 500 Ft

ÍRORSZÁG NAGYKÖRUTAZÁS

7 nap/ 6 éj
644 500 Ft
Utazás:
Repülővel
elhelyezés
Elhelyezés:
Hotel ***, ****
ellátás
Ellátás:
Félpanzió

Időpont
jún. 23.
Időtartam
11 nap/ 10 éj
Utazás módja
Repülő
Ár
665 000 Ft
Időpont
okt. 04.
Időtartam
11 nap/ 10 éj
Utazás módja
Repülő
Ár
665 000 Ft

A "Megrendelés" gombra kattintva az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlatunk elnyeri tetszését, akkor azon a felületen véglegesítheti a foglalást.

Programleírás

Időutazás Törökország legkeletibb végein

A Tigris és az Eufrátesz folyók közé, vagyis Mezopotámia felfedezésére indulunk Anatóliába, napkeletre. A kultúra bölcsője ez a hely, melyről mi magunk is meggyőződhetünk, mikor több ezeréves települések templomai, palotái, városfalai között sétálunk. Bibliai helyszínek, világörökségi emlékhelyek bizonyítják, hogy Anatóliában milyen bölcsességben, gazdagságban, szépségben éltek az emberek. 10 napos körutazásunkon felidéződnek a történelemkönyvekből megtanult ismeretek. Várjuk Önt is exclusive kirándulásunkra! Csak kétszer az évben!

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Isztambulba, ahonnan szintén repülővel folytatjuk utunkat a Fekete-tenger partján fekvő Trabzonba. Ismerkedünk a várossal és felkeressük az Ayasofya templomot a XIII. századból (gyönyörű mozaik és falfestmények). Szálláshelyünk és vacsoránk Trabzonban lesz.

Reggeli után Trabzon környékére kirándulunk. Az erdős hegyvidéken a bizánci kor kezdete óta számos templomot, kolostort építettek az őskeresztények. Legismertebb a sumelai Szűz Mária kolostor, amely 1300 méterrel a tengerszint felett épült. Különleges barlangtemplomát 406-ban alapították. A Fekete-tenger mentén utazunk tovább Hopába, útközben kitérővel a páratlan szépségű Uzungöl-fennsíkon. Vacsora és szállás Hopában.

Reggeli után utazás az UNESCO „Ember és Bioszféra Programjának” keretein belül létrejött természetvé­delmi terület, a Camili Bioszféra-re­zervátumon keresztül Erzurum felé. Rövid pihenő a Tortum vízesésnél. Végállomásunk az 1.850 m maga­san fekvő Erzurum, a keleti vidék legnépesebb városa. Ismerkedés a város szeldzsuk kori nevezetes­ségeivel (Kétminaretes medresze - egykori vallási iskola, Három küm­bet – sírkápolnák, Ulu dzsámi). Vacsoránk és szállásunk Erzurumban lesz.

Utazás Kars városán keresztül az örmény határ melletti Aniba. A te­lepülés a középkorban a királyság fővárosa, valamint kulturális és ke­reskedelmi központja volt a selyem út mellett. Napjainkban már csak a fallal körülvett középkori szellemvá­rost találjuk az örmény határnál. To­vábbutazás Dogubeyazit felé, ahol vacsora és szállás vár minket. 

Reggeli után látogatást teszünk az Ishak Pasa palotájában. Az egye­dülálló fekvésű, összesen 366 szo­bás épület-komplexumot 99 évig építették. Sajnos nem őrizte meg teljes pompáját, de monumenta­litása így is lenyűgöző. A várostól északra esik Noé bárkájának fel­tételezett színhelye, az 5.137 méter magas Ararát-hegy. Továbbutazunk Van városa felé. Útközben rövid pihenő a Muradye-vízesésnél. Va­csoránk és szállásunk 2 éjszakán át Vanban lesz.

Sétálunk Van városában, amely i.e. XVII–VII. században Tuspa né­ven Urartu királyságának, a bibliai Ararátnak volt fővárosa. Ma a vá­ros sárga-kék szemű macskáiról és a Loch Ness-hez hasonló tavi szörnyéről nevezetes. Kirándulás Çavustepe háromezer éves romja­ihoz. Fakultatív hajókirándulásra hívjuk a Van-tavon található Akda­mar szigetre. A X. században épült, örmény Szt. Kereszt-templomhoz látogatunk, melynek falait kígyók, oroszlánok, gazellák, illetve bibliai alakok (köztük Ádám és Éva, Dávid és Góliát) nagyszerű domborművei borítanak.

A Van-tó partja mentén utazunk tovább. Megtekintjük a Malaba­di hidat, majd a Tigris-folyó által kettészelt több ezer éves barlang­városba, Hasankeyfbe érkezünk. Városnézés során megtekintjük a bizánci fellegvárként fontos citadel­lát, a Zeynel bey türbét, El-rizk és az Ulu dzsámikat. Mardinba érkezve elfoglaljuk szálláshelyünket, majd vacsora.

A reggeli órákban ismerkedünk a mezopotámiai síkság ékességével, Mardinnal. Az óváros mézszínű kőházai és a híres bazár jellegzetes teherhordó szamaraival Jeruzsá­lem óvárosára hasonlít. Látoga­tást teszünk a közelben fekvő Mar Hanania - Deyrulzafaran monos­torban, a monofizita szír kereszté­nyek pátriárkájának IV. században épült székhelyén. Továbbutazás Diyarbakirba, melynek történelme az i.e. 3500-ig nyúlik vissza. A te­lepülés kb. 6 km hosszú városfala a Kínai Nagy Fal után a második leghosszabb falként ismert és az ősi Hevsel kertekkel együtt 2015-től a világörökség része. Továbbá itt láthatjuk a Tízszemű hidat a Tigris folyón, a Nagy dzsámit és a még ma is viszonylag jó állapotban lát­ható a 349-ben Constantinus által épített várat. Továbbutazva a vi­lághírű Nemrut-hegyhez érkezünk. A hegy egyik 2206 m-es teraszán megtekinthetjük azokat a hatalmas, isteneket ábrázoló szobrokat, me­lyeket egy megalomán, római kor előtti király faragtatott ki. (A világ 100 csodái között tartják számon.) Mikrobuszokkal felmegyünk 1800 m magasságig, ahonnan mintegy 500 m-es gyalogtúra után jutunk fel a páratlan látványt kínáló csúcsra (erősebb gyalogtúra!). Vacsora és szállás Adiyamanban vár minket.

Délelőtt rövid pihenőt tartunk az Eufrátesz folyóra épített, Atatürk nevét viselő vízerőműnél, amely a világ legnagyobb létesítményei közé tartozik. Utunkat folytatva Göbekli Tepe fel­tárt területe vár ránk a majd 12 ezer évvel ezelőtti templom érdekes ma­radványaival. Sokszor hasonlítják Stonehenge-hez, de az itt látható emlékek jóval korábbiak. Több tu­cat, 6 méteres, „T” alakú mészkőosz­lop nyúlik az ég irányába, némelyik súlya akár az 50 tonnát is elérheti. Kár lenne kihagyni ezt a különleges látnivalót! Következő állomásunk Urfa, mely legalább négyezer éves múltra tekint vissza, a világkultúra legrégebbi városai közé tartozik. Láthatjuk a római kori várat, a szent pontyok tava partján a gyönyörű Halil Rahman dzsámit, Ábrahám próféta szülőhelyét. Az Ószövetség szerint a mezopotámiai Úr váro­sából származó Ábrahám próféta itt kapta meg Istentől az „Ígéret Földjét”. Továbbutazva a Teremtés könyvében is említett Harran vá­rosát, a világ egyik legrégebben, folyamatosan lakott települését lá­togatjuk meg. Az itt látható, dél-itá­liai trullikhoz hasonló méhkas alakú házak eredetijei 2300 évvel ezelőtt épültek. Vacsoránk és szállásunk Urfában lesz.

Reggeli után Gazyantepbe utazunk. A gaziantepi mozaik múzeumot (a világ második legnagyobb mozaik múzeuma) tekintjük meg. Fakul­tatív ajánlatunk: Az Eufráteszen hajóval indulunk Halfetibe, az el­süllyedt középkori városba, vala­mint megtekintjük az asszír, görög, római múlttal rendelkező Rumkale várkomplexumot. Továbbutazunk Gaziantepbe, ahol láthatjuk a 2015-ben a világ legnagyobb mozaik múzeuma címmel illetett Zeugma Múzeumot. A kiállításon láthatóak a Zeugma antikvárosban feltárt leletek. Vacsora és szállás Gazian­tepben lesz.

A szállodában elfogyasztjuk regge­linket, majd menetrendtől függően transzfer a repülőtérre. Isztambuli átszállással érkezünk Budapestre.

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 50 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 30 EUR



A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)

Minimális létszám: 15 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*10-14 fő esetén: 35.000 Ft / 96 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a repülőtéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

A részvételi díj tartalmazza:

- utazást repülővel Budapestről, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- program szerint 10 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* és 4* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 10x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- személyenként 1 db max.20 kg súlyú és maximum 158 cm (3 oldalirány együttes összege!) méretű feladandó poggyászt

- magyar nyelvű idegenvezetést

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket és a megjelöltnél több poggyász költségeit, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig
- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)
- fakultatív programon való részvételt (helyszínen fizetendő)
- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit
- belépőjegyek árát (helyszínen fizetendő)
- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)
- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást
- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
- egy ágyas felárat (igény szerint)
- útlemondási biztosítást

Program tervezett útvonala

Jelen program idegenvezetői

Ahmet Biter
Ahmet Biter
Claudia Biter
Claudia Biter
Eray Biter
Eray Biter

TÖRÖKORSZÁGI KÖRUTAZÁS - TENGERPARTI PIHENÉSSEL 11 NAP

11 nap/ 10 éj
415 000 Ft

TAVASZKÖSZÖNTŐ ISZTAMBULBAN

4 nap/ 3 éj
247 000 Ft

TÖRÖKORSZÁGI KÖRUTAZÁS - TENGERPARTI PIHENÉSSEL 10 NAP

10 nap/ 9 éj
377 500 Ft

NAGY TÖRÖK KÖRUTAZÁS - ÜDÜLÉSSEL

12 nap/ 11 éj
498 500 Ft

ÍRORSZÁG NAGYKÖRUTAZÁS

7 nap/ 6 éj
644 500 Ft