Provence-tól az óceán partig! Languedoc és Aquitania titkai - autóbusszal 2022
Középkori óvárosok és híres borvidékek! Avignon, Albi, Lourdes, Biarritz, Bordeaux...

A nagy hagyományokkal rendelkező programunkkal a bájos Provence-i borvidéktől az Atlanti-óceánig vezetjük Önöket, miközben útba ejtjük a csodás Cote d’Azur tengerpartját, a Pireneusok egekbe szökellő hegycsúcsait, majd a középkori óvárosok kövezetét koptatva világörökségi helyszínekre érkezünk! Páratlan programunk olyan festői, ikonikus helyszíneket vesz célba, mint Avignon, Carcassone, Toulousse, vagy a híres Lourdes búcsújáró forrását. Utunk során megkóstoljuk a híres Medoc-i borvidék ízeit és zamatát! Vár ránk többek között a Massif Central hegységrendszer kúpjai, Svájc mediterrán tópartja, Lac Léman sétánya… Élmények tárháza ezen programunk… jöjjön velünk!
Élmények tárháza ezen programunk, jöjjön velünk!
 
A francia beutazáshoz szükséges COVID-információkat ITT találja.
 
A svájci beutazáshoz szükséges COVID-információkat ITT találja.

Utazás módja:

 Utazás Autóbusszal    Utazás repülővel


 

Ország: Franciaország
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busszal
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak
Vélemények

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Genova (1080 km)

Kora reggel indulunk Szeged­ről Budapesten át Szlovénia felé (Tornyiszentmiklós határátkelő), majd Olaszországon át többszöri pihenőkkel, étkezési lehetőséggel érkezünk Genova környékére az esti órákban, ahol elfoglaljuk szál­lásunkat.

2. nap: Nizza – Antibes – Aix-en-Provence (440 km)

Reggeli után az olasz Riviérán, a Genova-San Remo útvonalon uta­zunk tovább. Repülővel csatlakozó utasainkat Nizza repülőterén üdvözöljük, majd Antibes-ba érkezünk. Picasso több mesterművét is itt készítette, a sikátorok hangulata, piaca, kávéházi élete bennünket is megragad... A Fort Carré erőd kö­zelében Európa legnagyobb jacht­kikötője fogad bennünket, a város szívében pedig homokos szabad­strandon engedhetünk a hűs hullá­mok csábításának... Aix-en-Proven­ce Anjou királyaink őseinek városa, ma kecses és kifinomult: szíve, a Cours Mirabeau, platánokkal és tetszetős épületekkel szegélyezett boulevard. Az „öreg” Aix jó álla­potban maradt útvesztőiben mél­tóságteljes terek, elegáns kúriák, tekervényes utcácskák, szökőkutak váltakoznak. Estére Marseille kör­nyéki szálláshelyünkre érkezünk. 

3. nap: Avignon és Marseille. Hajóval IF vára (200 km)

Reggeli után irány Avignon! Meg­tekintjük katedrálisát, a pápai pa­lotát, sétálunk platánfás terein és hallgatjuk a kabócák „zenéjét”. A délutánt Marseille-ben töltjük: első állomásunk a Palais Longchamp épülete, ahol a Szépművészeti és Természettudományi Múzeum is található, majd a Parc Longchamp, mely Franciaország legszebb par­kjainak egyike - felsétálunk lép­csősorán, majd a belvárosba érke­zünk. A kikötőnél beszállunk egy városnéző kisvonatba (vonatjegy!), célunk a Notre Dame de la Garde templom. Innen, a város legma­gasabb pontjáról gyönyörű kilátás nyílik a kikötőre és a tengerre… Később „Panier” városrész szűk ut­cái, meredek lépcsői, már-már ros­kadozó, pasztellszínű házai között élvezzük a város ódon hangulatát. Fakultatív ajánlatunk: Hajóval felkeressük IF várát, melynek falai között Monte Cristo grófjának alakja elevenedik meg emlékeinkből. Vis­szatérünk Marseille környéki szál­láshelyünkre.

4. nap: Nimes, majd Pont du Gard-on át Carcassone-ig (320 km)

Franciaország Rómája: két lenyű­göző antik emléke a Maison Carré és az Aréna. A város címere is a régi időkre utal: a pálmafához kikötött krokodil az Egyiptomban szolgáló hajdani római légiókra emlékeztet. Következő állomásunk a Pont du Gard az I. század közepén épült, egy 50 km-es vízvezeték részeként. Naponta 20.000 köbméter vizet szállított, 49 m-es szintkülönbsé­gével ez volt a legmagasabb, ami a római időkben készült! Később Carcassone felé vesszük az irányt, mely kettős falrendszerének tornya­ival szinte bevehetetlen erőd volt. Páratlan hitelességgel helyreállított óvárosa ma a turistaipar kiszolgálá­sára szolgál, üzletekkel, boltokkal, éttermekkel. Itt mi is „elveszünk” egy kicsit. 

5. nap: Albi és Toulouse középkori óvárosai (370 km)

Albi felé haladva a Fekete-hegy szép pihenőhelyén fotószünetet tartunk. Albiban, a Tarn-folyó déli partján emelkedik az ország egyik legkülönösebb katedrálisa. Ellen­tétben a többi francia székesegy­házzal, teljes egészében téglából emelték, szinte minden négyzet­centiméterét festmények borítják. A szomszédban levő Toulouse-Laut­rec Múzeumot egyénileg látogat­hatjuk. A városközpontban közép­kori házakat fényképezhetünk, majd az Öreg Hídhoz érünk, ami az ország legrégebbi, forgalmi célokra használt hídja. Délután érkezünk a rózsaszín városba, Toulouse-ba, mely rózsaszín–vörös épületei után kapta nevét. Bazilikája Fran­ciaország legnagyobb és legtelje­sebb román kori temploma, kő és tégla kombinációja. A templom a Santiago de Compostelába vezető zarándokút fontos megállóhelye volt. Szállásunk Lourdes-ban vagy környékén lesz.

6. nap: A Pireneusok lábánál… Lourdes és Bayonne (260 km)

Lourdes egészen a XIX. század vé­géig csendes kisváros volt, majd csodás gyógyulásokat követően az egyház templomot és kápolnát emeltetett forrására, így világhírű zarándokhellyé vált. Ma a követke­ző programok közül választhatunk: Lourdes-ban töltjük a délelőttöt, vagy tovább utazva irány a Pireneu­sok! Itt a látványosságok látványos­sága a Cirque de Gavarnie, ahova gyalogszerrel érkezünk! Visszaté­rünk Lourdes-ba és Bayonne-ba in­dulunk. Bájos sétálóutcák, színes házak, butikok, borozók, teaházak, amatőr művészek galériái jellemzik, majd a „Petit Bayonne” baszk vá­rosrész romantikusan kopott házai várnak bennünket. Felfedezhetjük a francia csokoládékészítés bölcső­jét: kis csokimanufaktúrákból vásárolhatunk kerek csokoládét, szögletes csokoládét, hosszú cso­koládét, rövid csokoládét, gömbö­lyű csokoládét… Szállásunk Biarritz környékén lesz.

7. nap: Az óceán part: Biarritz és a Medoc borvidék. Bordeaux (220 km)

Biarritz a francia Baszkföld elegáns üdülővárosa. A XVIII. században fedezték fel a gyógyulást kereső zarándokok, manapság az európai hullámlovasok Mekkája. A fürdő­zők csíkos napernyők védelmében élvezik a napsütést és a hűs sze­let a homokos óceánparton. Mi is csatlakozhatunk hozzájuk. Később Bordeaux felé haladva a híres me­doc borvidék közelében utazunk, ahol kellőképpen kedvet kapunk egy „pohár vöröshöz”… Elfoglaljuk szálláshelyünket, majd a kora esti vacsorát követően ismerkedünk a várossal, ahol estefelé egycsapásra megelevenedik az élet a több száz borozó és teraszos étterem aszta­lainál. Fakultatív ajánlatunk: bor­kóstoló: a rubinvörös, rózsás illatú, fűszeresen kerek medoc vörösbor ízvilágával ismerkedünk, autentikus környezetben.

8. nap: Bordeaux – Perigord vidéke – Lyon (570 km)

A Massif Central vulkáni kúpjai mel­lett utazunk Lyon felé. Útközben egy festői kistelepülésen megpihenünk, egy nagyobb élelmiszerboltban ajándékokat vásárolunk. Lyonba a késő délutáni órákban érkezünk. Belvárosi sétánk során az Öreg-Lyon szűk utcái a Keresztelő Szt. János Katedrálishoz vezetnek. Fo­gaskerekűvel feljutunk az impozáns fourviere-i Miasszonyunk Baziliká­ba is, mely a város egyik szimbó­luma. Belépve teljes falfelületet bo­rító mozaikok látványa és fenséges üvegablakok élénk színei fogadnak. Megkapó innen a panoráma, alat­tunk a „Félsziget” – ahogy a lyoniak nevezik a területet. A Saint-Antoine rakpart minden délelőtt piaccá ala­kul, mely talán Európa leghíresebb élelmiszerpiaca: végig sétálni min­denképpen nagy élményt jelent! (Ide másnap, reggeli után még visszanézünk.) Szállásunk Lyonban lesz.

9. nap: Lyon – Genf – Montreaux – Chillon vízivára – Bern (420 km)

Reggelit követően továbbutazunk a „kálvinista Rómába”. Genf a Lac Lé­man partján épült, ott, ahol a Rhô­ne kilép a tóból. A parton a virágóra utal a virágos Genfre és a közép­korban Franciaországból menekült hugenotta órásokra. Itt találjuk a középkori Szent Péter Katedrálist, a kálvinista egyház templomát, ahol Kálvin János prédikátor székét őrzik. Genf repülőterén búcsút intünk a repülővel csatlakozó utastársaknak és folytatjuk az Utunkat a több ezer méteres hegyek lábánál fekvő Montreux tópartjára, melynek Bel­le Époque-kori szállodasora zenei rendezvények hangjaitól kel életre. Ezek között a legrangosabb a híres Jazz Fesztivál, a város júliusi attrakciója. A szomszédos Chillon középkori víziváránál pihenőt tartunk, ahol búcsút veszünk a frankofón világ­tól. Szállásunk Bern környékén lesz.

10. nap: Innsbruck – Salzburg – Hegyeshalom – Budapest – Szeged (1150 km)

Reggelit követően hazafelé indu­lunk az Innsbruck-Salzburg-Bécs útvonalon többszöri megállókkal, pihenőkkel. A késő esti órákban érkezünk Budapestre, majd uta­zunk tovább Szegedre. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest- Tornyiszentmiklós útvonalon csat­lakozó utasaink kérjük, ezt vegyék figyelembe.)

 

Csatlakozhat körutazásunkhoz repülővel is! Érkezés a 2. napon Nizza repülőterére, ahol csatlakozhat az autóbuszos csoporthoz. A 2-8. napon a leírás szerinti programon vesznek részt, ill. a szállás, ellátás erre az időre vonatkozik! Hazaúton a program 9. napján a repülővel csatlakozó utasainkat Genf repülőterén búcsúztatjuk, ahonnan menetrend szerint hazautazás Budapest/Liszt Ferenc repülőtérre.

Leírás Időtartam Ár

Hajókirándulás If várához
9800

Medoc autentikus borkóstoló
13600

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

15000

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

9000

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

7500

 

Árak és felárak (1 főre) 2022. VI.24., IX.09. 


Részvételi díj autóbusszal (VI.24.): 325.000 Ft
Részvételi díj autóbusszal (IX.09.): 329.500 Ft
(Kis csoportos létszám felár: 25.000 Ft/fő*)
Részvételi díj repülővel (VI.25., IX.10.): 365.000 Ft
(Kis csoportos létszám felár: 29.000 Ft/fő*) 
Repülőtéri illeték: kb. 45.000 Ft
1 ágyas felár autóbusszal (VI.24.): 117.000 Ft
1 ágyas felár autóbusszal (IX.09.): 124.000 Ft 
1 ágyas felár (repülővel): 89.500 Ft
9x vacsora felár (autóbusszal) 89.500 Ft
7x vacsora felár (repülővel): 70.500 Ft


Utasbiztosítás (Classic) autóbusszal: 5.700 Ft
Utasbiztosítás (Prémium) autóbusszal: 7.400 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg) autóbusszal: 9.500 Ft 
Utasbiztosítás (Classic) repülővel: 4.560 Ft
Utasbiztosítás (Prémium) repülővel: 5.920 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg) repülővel: 7.600 Ft 
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 9 éjszaka szálloda *** 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 9x reggeli


Fakultatív programok (20 főtől):
Hajókirándulás IF várához: 9.800 Ft
Medoc autentikus borkóstoló: 13.600 Ft


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 70 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 20 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 25.000 Ft/fő (autóbusszal)

*25-34 fő esetén: 29.000 Ft/fő (repülővel)

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Székesfehérvár-(Veszprém)-M7 autópálya útvonalon vagy Nizzában repülőgéppel. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülős csatlakozáshoz repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a reptéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!  


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 9 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 9x reggeli ellátást 

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

-  9x vacsora ellátást

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


Új vélemény írása
  • A beküldött véleményeket munkatársaink ellenőrzik, ezt követően jelennek meg oldalunkon.
  • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
  • Név nélkül elküldött véleménynél "Anonymus"-ként fog megjelenni.
Új vélemény küldése
nap éj
Időpontok
autóbusszal:
A Z(s)eppelin programok bruttó árazását itt megtekintheti: https://www.zseppelin.hu/hirek/1030/z-s-eppelin-programok-brutto-arazasa
Időjárás
Bordeaux
Szerda 10/04
12 °
Lourdes
Szerda 10/04
16 °
Marseille
Szerda 10/04
19 °
Lyon
Szerda 10/04
9 °
Antibes
Szerda 10/04
18 °
Avignon
Szerda 10/04
19 °
Toulouse
Szerda 10/04
18 °
Genf
Szerda 10/04
14 °
Montreux
Szerda 10/04
15 °
Bern
Szerda 10/04
14 °
Nimes
Szerda 10/04
20 °
Carcassonne
Szerda 10/04
18 °
Albi
Szerda 10/04
15 °
Bayonne
Szerda 10/04
17 °
Nyugat-Európa
 – 
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs