NORVÉGIA, A FJORDOK ORSZÁGA

NORVÉGIA, A FJORDOK ORSZÁGA

  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Ellátás: Félpanzió
  • Típus: Körutazás
logo

Oslótól Bergenig. Hajóval a fjordokon

Fjord: keskeny, mély tengeröböl sziklákkal, hegyekkel övezve. Idén nyáron legyen Ön az egyik, aki hajózhat a világ második legmélyebb (1308 m) és leghosszabb (203 km) fjordján: a Sognefjordon! Elképzelni sem lehet, ami ott vár az utazóra: zuhogó vízesések, csipkézett sziklafalak, kristálytiszta víz. És mindez a fullasztó kánikula helyett üdítően friss, tiszta levegőjű erdők között! 8 napos körutazásunk alatt megváltozik a véleménye a „szép”-ről, mely körülvesz minket és a világról, melyben élünk. Norvégia, a fjordok országa!

Jelen program idegenvezetői:

Dr. Gálffy László
Dr. Gálffy László

Utasaink véleménye:

Kiemelt ajánlatok

TAVASZKÖSZÖNTŐ AUSZTRIÁBAN

2 nap/ 1 éj
58 000 Ft

BENELUX NAGYKÖRUTAZÁS - TAVASSZAL TULIPÁNVIRÁGZÁSKOR

7 nap/ 6 éj
277 500 Ft

ORCHIDEÁK KAVALKÁDJA SZLOVÉNIÁBAN

1 nap/ 0 éj
22 500 Ft

DUBAI ÉS AZ EGYESÜLT ARAB EMIRÁTUSOK LUXUS ÉLMÉNYEKKEL

7 nap/ 6 éj
428 000 Ft

A PLITVICEI NEMZETI PARK VARÁZSA

3 nap/ 2 éj
82 500 Ft

MILÁNÓ ÉS LOMBARDIA HERCEGI PALOTÁI

4 nap/ 3 éj
184 500 Ft

Képgaléria

  • slider

A program tervezett útvonala:

Programleírás

1. nap: Budapest – Oslo

Elutazás Budapest- Liszt Ferenc Repülőtérről menetrendszerinti repülőjárattal Oslóba, transzfer a szállodába. Menetrendtől függően lehetőség van a város felfedezésére. 

2. nap: Oslóból Lillehammerig (190 km)

Reggeli után Norvégia legnagyobb tava, a Mjøsa-tó mellett érkezünk Hamar városába. Rövid séta a vá­rosban, láthatjuk a dóm romjait a katedrálist formázó üvegtető alatt, a Viking Hajót, az Olimpiai Arénát, a Néprajzi Múzeumot a ré­gészeti feltárással és a botanikus kerttel együtt. Az olimpia város, Lillehammer felé utazunk tovább. Ismerkedés a várossal: olimpiai létesítmények, szabadtéri skanzen (a Maihaugen dombon mintegy 125 épület, XII. sz-i árboctemplom, parasztudvar). Vacsora és szállás Lillehammerben vagy környékén.

3. nap: Gudbrands völgye és a Lang-fjord, Ringebu (320 km)

Reggel Gudbrands völgyébe indu­lunk, útközben pihenőt tartva Rin­gebu városában, melynek oszlopos, bazilikaszerű árboctemploma a XIII. sz.-ból való. Dombas városán ke­resztül, Andalsnes érintésével uta­zunk Moldéba. Afarnesnél komppal kelünk át a Lang-fjordon. Vacsora és szállás Moldéban vagy környékén lesz.

4. nap: Óriások ösvénye, Geiranger-fjord hajóval (300 km)

Trollstigen Norvégia legszebb hegyi útja, lélegzetelállító sziklafalakkal, szirtekkel, szerpentinekkel és 1400- 1500 méterről alázúduló vízesések­kel. Komppal kelünk át Lingéből Eidsdalba, a fjord menti faluba, majd a mai nap csúcspontja, a Ge­iranger-fjord felé vesszük utunkat. A „SAS” úton keskeny, kanyarokkal teli hegyvidéken utazva tűnik elénk Norvégia legszebb fjordja, a 18 km hosszú, 1600 m magas sziklafa­lak közé szorított Geiranger-fjord. Geirangernél hajóra szállunk, és élvezzük a játékos természetet, ahogyan a fjord összeölelkezik a sziklafalakkal. Egy órán át utazunk a vízesésekkel tarkított fjordon, köz­ben fotózhatjuk a fjord partja fölé emelkedő meredek sziklafalakat. Hellesylttől autóbusszal utazunk tovább a Nord-fjord vidékére, Forde (vagy környéke) felé, ahol vacsoránk és szállásunk lesz. 

5. nap: Sognefjord és Bergen (310 km)

Ezen a napon a Sognefjord mentén haladunk Lavikba, ahol kompon ke­lünk át a fjordon Oppedalba. Bergen irányába utazva tovább élvezzük az út menti panorámát. Bergen felé közeledve a híres zeneszerző Edvard Grieg emlékének zenéjét hallgatva adózunk, aki később trollok dombjára költözött elvonulva csendes magányába. A fjordok fővá­rosaként ismert, két hegy határolta Bergen szépsége megszédíti a lá­togatót. Városnézésünket a kikötő negyednél kezdjük. Megtekintjük Bergen várát, a halpiacot, láthatjuk a híres Mária templomot (nyitvatartás függvényében), a Dómot. Bryggennél, a Hansa rakparton folytatjuk sétánkat, melynek jellegzetes fa épületei a kikötőre néző hangulatos oromfalakkal a világörökség része. A városnézést követően felvonóval (felvonójegy!) a város felett magasodó Floyfjellet kilátóba érkezünk, ahonnan páratlan kilátásban gyönyörködünk a városra, valamint az előtte elterülő Bergen kikötőre és az azt körülvevő hegyekre. Szállás Bergenben.

6. nap: Hajóval a Sognefjordon, Gudvangen, Borgund és Gol (280 km)

Utazásunk másik csúcspontjához érkeztünk. Izgalmas utakon uta­zunk a csodálatos vossi tó partjá­nál Voss településre, ahol lehetőség van a XIII. sz-i kőtemplom megte­kintésére, a Stalheim kanyonon át a Sognefjord melletti Gudvangenbe. Fakultatív ajánlatunk: Élvezze a fjordok királyának egyedülálló ter­mészeti szépségét! Mintegy másfél órán át hajózunk a fjord legszűkebb ágán, lélegzetelállító sziklafalak és lezúduló vízesések között. (Aki nem vesz részt a hajóúton, autóbusszal folytatja az utazást.) Élményteli ha­jóút után Flamból autóbusszal uta­zunk az eredeti és a legszebbnek tartott Borgund árboctemplomához (belülről lehetőség függvényében). A téli üdülőközpontba, Golba az esti órákban érkezünk. Gol környéki szállásunkon vacsora várja utasainkat. 

7. nap: Goltól Oslóig (240 km)

Reggeli után a Hallingdal völgyben utazunk Oslo felé, rendkívül szép, változatos tájon keresztül. Útközben pihenőt tartunk a Kroderfjord partján, ahonnan szebbnél-szebb képeket készítve folytatjuk utunkat a főváros felé. Oslóba érkezve ismerkedünk a fővárossal: Királyi Palota, Par­lament, városháza, Vigeland park, Bygdöy Múzeumsziget a viking ha­jókkal. Szabadidőben ismerkedhet a város titkaival. Vacsora és szállás Oslóban lesz. 

8. nap: Oslo – Budapest

A reggeli elfogyasztása után menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

Árinformációk

Utazás módja:
Repülővel
Elhelyezés:
Hotel ***
Ellátás:
Félpanzió
júl. 04.
Részvételi díj:
569.500 HUF (1.559,86 EUR)
Repülőtéri illeték kb.:
55.000 HUF (150,65 EUR)
1 ágyas felár:
155.000 HUF (424,55 EUR)
Hajózás a Sognefjordon:
24.500 HUF (67,11 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
Kiutazás (1. nap) Budapest 12:00 - Oslo 14:30 (DY 1551) Hazautazás (8. nap) Oslo 18:25 - Budapest 20:45 (DY 1552)
aug. 08.
Részvételi díj:
569.500 HUF (1.559,86 EUR)
Repülőtéri illeték kb.:
55.000 HUF (150,65 EUR)
1 ágyas felár:
155.000 HUF (424,55 EUR)
Hajózás a Sognefjordon:
24.500 HUF (67,11 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)

További információ:

Utazás: menetrend szerinti repülővel, helyben autóbusszal
Elhelyezés: 7 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 7x félpanzió


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 1200 NOK
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 90 NOK

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 30 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*15-29 fő esetén: 45.000 Ft / 124 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a repülőtéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

A részvételi díj tartalmazza:

- utazást repülővel, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- program szerint 7 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában , 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 7x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora )

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást

8nap 7éj

Időpontok

624 500 Ft/fő
Garantált indulás!
624 500 Ft/fő
Társításra váró Hölgy!

Kérdése van?

E-mailben vagy telefonon a rendelkezésére állunk minden hétköznap
9-17 óráig

Hasonló ajánlatok:

PORTUGÁLIA NAGYKÖRUTAZÁS CSILLAGTÚRÁKKAL, PIHENÉSSEL

8 nap/ 7 éj
504 500 Ft
Utazás:
Repülővel
elhelyezés
Elhelyezés:
Hotel Hotel ***
ellátás
Ellátás:
Félpanzió

Időpont
júl. 04.
Időtartam
8 nap/ 7 éj
Utazás módja
Repülő
Ár
624 500 Ft
Garantált indulás!
Időpont
aug. 08.
Időtartam
8 nap/ 7 éj
Utazás módja
Repülő
Ár
624 500 Ft
Társításra váró Hölgy!

A "Megrendelés" gombra kattintva az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlatunk elnyeri tetszését, akkor azon a felületen véglegesítheti a foglalást.

Programleírás

Oslótól Bergenig. Hajóval a fjordokon

Fjord: keskeny, mély tengeröböl sziklákkal, hegyekkel övezve. Idén nyáron legyen Ön az egyik, aki hajózhat a világ második legmélyebb (1308 m) és leghosszabb (203 km) fjordján: a Sognefjordon! Elképzelni sem lehet, ami ott vár az utazóra: zuhogó vízesések, csipkézett sziklafalak, kristálytiszta víz. És mindez a fullasztó kánikula helyett üdítően friss, tiszta levegőjű erdők között! 8 napos körutazásunk alatt megváltozik a véleménye a „szép”-ről, mely körülvesz minket és a világról, melyben élünk. Norvégia, a fjordok országa!

Elutazás Budapest- Liszt Ferenc Repülőtérről menetrendszerinti repülőjárattal Oslóba, transzfer a szállodába. Menetrendtől függően lehetőség van a város felfedezésére. 

Reggeli után Norvégia legnagyobb tava, a Mjøsa-tó mellett érkezünk Hamar városába. Rövid séta a vá­rosban, láthatjuk a dóm romjait a katedrálist formázó üvegtető alatt, a Viking Hajót, az Olimpiai Arénát, a Néprajzi Múzeumot a ré­gészeti feltárással és a botanikus kerttel együtt. Az olimpia város, Lillehammer felé utazunk tovább. Ismerkedés a várossal: olimpiai létesítmények, szabadtéri skanzen (a Maihaugen dombon mintegy 125 épület, XII. sz-i árboctemplom, parasztudvar). Vacsora és szállás Lillehammerben vagy környékén.

Reggel Gudbrands völgyébe indu­lunk, útközben pihenőt tartva Rin­gebu városában, melynek oszlopos, bazilikaszerű árboctemploma a XIII. sz.-ból való. Dombas városán ke­resztül, Andalsnes érintésével uta­zunk Moldéba. Afarnesnél komppal kelünk át a Lang-fjordon. Vacsora és szállás Moldéban vagy környékén lesz.

Trollstigen Norvégia legszebb hegyi útja, lélegzetelállító sziklafalakkal, szirtekkel, szerpentinekkel és 1400- 1500 méterről alázúduló vízesések­kel. Komppal kelünk át Lingéből Eidsdalba, a fjord menti faluba, majd a mai nap csúcspontja, a Ge­iranger-fjord felé vesszük utunkat. A „SAS” úton keskeny, kanyarokkal teli hegyvidéken utazva tűnik elénk Norvégia legszebb fjordja, a 18 km hosszú, 1600 m magas sziklafa­lak közé szorított Geiranger-fjord. Geirangernél hajóra szállunk, és élvezzük a játékos természetet, ahogyan a fjord összeölelkezik a sziklafalakkal. Egy órán át utazunk a vízesésekkel tarkított fjordon, köz­ben fotózhatjuk a fjord partja fölé emelkedő meredek sziklafalakat. Hellesylttől autóbusszal utazunk tovább a Nord-fjord vidékére, Forde (vagy környéke) felé, ahol vacsoránk és szállásunk lesz. 

Ezen a napon a Sognefjord mentén haladunk Lavikba, ahol kompon ke­lünk át a fjordon Oppedalba. Bergen irányába utazva tovább élvezzük az út menti panorámát. Bergen felé közeledve a híres zeneszerző Edvard Grieg emlékének zenéjét hallgatva adózunk, aki később trollok dombjára költözött elvonulva csendes magányába. A fjordok fővá­rosaként ismert, két hegy határolta Bergen szépsége megszédíti a lá­togatót. Városnézésünket a kikötő negyednél kezdjük. Megtekintjük Bergen várát, a halpiacot, láthatjuk a híres Mária templomot (nyitvatartás függvényében), a Dómot. Bryggennél, a Hansa rakparton folytatjuk sétánkat, melynek jellegzetes fa épületei a kikötőre néző hangulatos oromfalakkal a világörökség része. A városnézést követően felvonóval (felvonójegy!) a város felett magasodó Floyfjellet kilátóba érkezünk, ahonnan páratlan kilátásban gyönyörködünk a városra, valamint az előtte elterülő Bergen kikötőre és az azt körülvevő hegyekre. Szállás Bergenben.

Utazásunk másik csúcspontjához érkeztünk. Izgalmas utakon uta­zunk a csodálatos vossi tó partjá­nál Voss településre, ahol lehetőség van a XIII. sz-i kőtemplom megte­kintésére, a Stalheim kanyonon át a Sognefjord melletti Gudvangenbe. Fakultatív ajánlatunk: Élvezze a fjordok királyának egyedülálló ter­mészeti szépségét! Mintegy másfél órán át hajózunk a fjord legszűkebb ágán, lélegzetelállító sziklafalak és lezúduló vízesések között. (Aki nem vesz részt a hajóúton, autóbusszal folytatja az utazást.) Élményteli ha­jóút után Flamból autóbusszal uta­zunk az eredeti és a legszebbnek tartott Borgund árboctemplomához (belülről lehetőség függvényében). A téli üdülőközpontba, Golba az esti órákban érkezünk. Gol környéki szállásunkon vacsora várja utasainkat. 

Reggeli után a Hallingdal völgyben utazunk Oslo felé, rendkívül szép, változatos tájon keresztül. Útközben pihenőt tartunk a Kroderfjord partján, ahonnan szebbnél-szebb képeket készítve folytatjuk utunkat a főváros felé. Oslóba érkezve ismerkedünk a fővárossal: Királyi Palota, Par­lament, városháza, Vigeland park, Bygdöy Múzeumsziget a viking ha­jókkal. Szabadidőben ismerkedhet a város titkaival. Vacsora és szállás Oslóban lesz. 

A reggeli elfogyasztása után menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

Utazás: menetrend szerinti repülővel, helyben autóbusszal
Elhelyezés: 7 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 7x félpanzió


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 1200 NOK
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 90 NOK

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 30 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*15-29 fő esetén: 45.000 Ft / 124 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a repülőtéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

A részvételi díj tartalmazza:

- utazást repülővel, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- program szerint 7 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában , 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 7x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora )

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást

Program tervezett útvonala

Jelen program idegenvezetői

Dr. Gálffy László
Dr. Gálffy László

PORTUGÁLIA NAGYKÖRUTAZÁS CSILLAGTÚRÁKKAL, PIHENÉSSEL

8 nap/ 7 éj
504 500 Ft