AZ ÉV UTAZÁSI IRODÁJA A ZSEPPELIN

Az Utazó Magazin idén is kitüntette az elmúlt év legjobb turisztikai szolgáltatóit.

A rangos díjátadót az újonnan megnyílt Continental Hotel Budapest szállodában rendezték meg nemrégiben. Elismerést kapott a szegedi Zseppelin Utazási Iroda is, melynek vezetője a nehéz időszak után bizakodva tekint a jövőbe.

Az Utazó Magazin idén is meghirdette közönségszavazását, amelyben a tavalyi esztendő legjobb hazai, határon túli és – ezúttal először – a diaszpóra magyar turisztikai szolgáltatóira lehetett voksolni.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Continental Hotel Budapest szállodában rendezett díjátadón elismerését fejezte ki azoknak, akik a Covid ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Elmondta, közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt sikerült visszaszorítani, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek.

A szakpolitikus reményét fejezte ki, hogy az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza, Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat. Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem élne túl, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Szerinte évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán elmondta, idén már 19. alkalommal adták át a legjobbaknak járó elismeréseket. Az Utazó Magazin főszerkesztője hangsúlyozta, 30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és a turisztikai szakemberek szavazatai alapján.

A díjátadón ott volt Zsebők Tamás, az ismert szegedi Zseppelin Utazási Iroda tulajdonos-irodavezetője is, a közönségszavazatok alapján ugyanis ők lettek a 2020-as év utazási irodája. A díjat Pótápi Árpád Jánostól és Baldauf Csabától vehette át.

A díjátadón ott volt Zsebők Tamás, az ismert szegedi Zseppelin Utazási Iroda tulajdonos-irodavezetője is, a közönségszavazatok alapján ugyanis ők lettek a 2020-as év utazási irodája. A díjat Pótápi Árpád Jánostól és Baldauf Csabától vehette át.

– Szakmánk 2020 március elején szinte „egy perc alatt” állt meg a nullára, az idei év első fele a korlátozások folyamatos enyhítésével sokkal jobb, mint a tavalyi. Mind árbevételben, mind utaslétszámban, induló csoportokban és a vendégéjszakákban is. Irodánk az elsők között indította el külföldi csoportját áprilisban az Egyesült Arab Emirátusokba, majd május 1-én már a Balatonhoz. Július végével elérjük az 50. csoportunkat, ami a jelen helyzetben kiemelkedő, békeévben viszont már március végére megvan – adott helyzetképet a szakember.

Megtudtuk, csoportjaik zökkenőmentesen lépték át a határokat, nagyobb várakozások nélkül.

Július és augusztus hónapjuk a normál 2019-es év azonos időszakának ötven százalékát hozza, ami a turizmus mai helyzetében jónak mondható.

– A három hónap bértámogatást természetesen igénybe vettük, hiszen az elmúlt szűk másfél esztendőben mindenféle segítségnyújtásra szükség volt, amikor bevétel nélkül álltuk a pandémiás viharokat. Utaltuk vissza utasainknak a befizetett pénzt, álltuk a bér- és járulék-, valamint a rezsi költségeit, szinte égettük a pénzt. Voltak kollégák, akiktől meg kellett válnunk, többen maguktól váltottak, a békeidők majdnem 30 fős csapata a felére csökkent – beszélt a nehézségekről Zsebők Tamás.

Megtudtuk, belföldi programjaik zömében elindulnak, nagyon kevés az olyan, amit a kevés jelentkező miatt le kell fújni. Ez nagy szó, hiszen a Zseppelin több mint 100 belföldi csoport indulást hirdette meg erre az évre. – Külföldi csoportjaink a média visszhangjától és a változó korlátozásoktól függően indulnak. Sajnos Oroszországra, Nagy-Britanniára és Franciaországra nincs kereslet, de van sok közel teltházas is. Ilyen célországok Ausztria, Svájc, Dél-Németország, Szlovénia, Horvátország, Görögország, Bosznia, egyes olaszországi programok és Törökország – sorolta a szakember.


Forrás: Délmagyar

  – 
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs