Érvényes: 2016. február 01-től


Alapvető célunk az alábbi biztosítási lehetőségnél, utasaink teljes körű anyagi védelme egy előzetesen nem tervezett utazásképtelenség esetére az útlemondási szerződés alapján. 

Jelen biztosítási szolgáltatás a Colonnade Insurrance S.A. Magyarországi Fióktelepe (régen QBE Insurance Magyarországi Fióktelepe) által nyújtott szolgáltatás minden Z(s)eppelin Programokra, kivétel nélkül!

Az Atlasz Classic Plusz „csomag biztosítás”  (továbbiakban Cl Plus) tartalmazza az útlemondási biztosítást és a BBP biztosítást (baleset-betegség és poggyász) is egyben, mely biztosítási kötvény által önrész mentesen rendezhető az esetleges útlemondás költségei a COLONNADE biztosítótársaság által az útlemondási szerződés alapján. 

A Cl Plusz biztosítás megkötése esetén a kárrendezés önrészmentes.

Fontos, hogy ezen Cl Plusz biztosítási módozat esetén a tényleges megrendeléskor szükséges a megrendelőnek megfizetni a Cl Plusz biztosítás díját. A biztosítás kivételes esetben utólag az indulás előtt 60. napig megköthető. Az út indulását megelőző 60 napon belül nincs lehetőség a már meglévő utazási szerződését Cl Plusz megkötésével módosítani! 

Amennyiben az utas nem rendeli meg a Cl Plus biztosítást, úgy vállalja a megrendelt program alap részvételi díjában kalkulált útlemondási biztosítás megfizetésével a lemondás általi 20% önrész költségét az útlemondási szerződés alapján.

Az előzetesen katalógusban/honlapunkon megjelölt Cl Plusz díjak a program napok száma és részvételi díj szerint sávos jellegűek. Kérjük használja a kiegészítő táblánkat!

Irodánk előzetes tájékoztató díjszabása alapján a 10%-os bánatpénz fizetési időszakban a Cl Plus felár megfizetése nem javasolt. E tekintetben fontos lehet a repülős utazások esetében a repülőtéri illeték előzetesen megadott értékéhez képest történő árváltozása is. Repülős utazások esetében, amennyiben az előzetesen kalkulált részvételi díj a Cl Plusz díjszabás sávhatárának felső összegét érinti, érdemes a következő Cl Plusz díjsáv szerinti kötvényt megkötni az esetleges repülőtéri illeték díjváltozása alapján bekövetkezett részvételi díj emelkedése miatt.

Az út indulási dátumától számított 60 napon belül történő utazási szerződés lemondása esetén a Cl Plus biztosítás ára nem visszatéríthető.

Minimális utaslétszám hiányában meghiúsult utazás, az utazási iroda érdekkörében felmerült ok miatti lemondás esetén a Cl Plus biztosítás díja az utas részére visszatéríthető vagy más utazásra történő módosítás esetén értékegyeztetéssel átvihető.


Fontos:  

A  Classic Plusz biztosítás 70 éves korig a díjtáblázat szerinti díjakon köthető.

70 és 75 éves kor között 50 % pótdíjjal köthető. 75 éves kor felett ez a módozat nem köthető.Az alábbi táblázathoz szeretnénk példát nyújtani kedves utasainknak, mely példák alapvetően feltételeznek orvosi okból történő útlemondást:

1. példa:  

Az indulási nap előtt 45 nappal történő lemondás esetén az utas 10%-os bánatpénz fizetési kötelezettség terheli. A program részvételi díja 100.000,- Ft, melynek 10%-os bánatpénz önrészének (20% kalkulált alap útlemondás esetén) összege:  2.000,- Ft. A program részvételi díj összegének megfelelően a Cl Plus biztosítás díja 7.200 Ft. Vagyis nem kedvező a fenti példa alapján a Cl Plus biztosítás megkötése.

2. példa:  

ugyanezen fenti példa alapján, az indulási nap előtt 25 nappal történő lemondás esetén az utas 60%-os bánatpénz fizetési kötelezettség terheli. A program részvételi díja 100.000.- Ft, melynek 60%-os bánatpénz önrészének (20% kalkulált alap útlemondás esetén) összege:12.000,-Ft. A program részvételi díj összegének megfelelően a Cl Plus biztosítás díja 7.200Ft. Vagyis kedvező a fenti példa alapján a Cl Plus biztosítás megkötése!

3. példa:  

szintén a fenti példa alapján, az indulási nap előtt 7 nappal történő lemondás esetén az utas 100%-os bánatpénz fizetési kötelezettség terheli. A program részvételi díja 100.000,- Ft, melynek 100%-os bánatpénz önrészének (20% kalkulált alap útlemondás esetén) összege: 20.000,- Ft. A program részvételi díj összegének megfelelően a Cl Plus biztosítás díja 7.200 Ft. Vagyis nagyon kedvező a fenti példa alapján a Cl Plus biztosítás megkötése!


Kedves utasaink! Amennyiben egy kár esetén nem akarják, hogy a Biztosító 20 % önrészt levonjon a kártérítés összegéből, javasoljuk kössön Atlasz Classic Plus biztosítást.