A korlátozások enyhítésével és a kölcsönös megállapodásokkal egyre több ország nyílik meg újra az idegenforgalom számára! A jelenleg folyamatban lévő megállapodások és az egységes, az európai országok közötti rendszer már működik, érvényben van, így mindenki számára elérhető mobil alkalmazás segítségével bárki érvényesíteni tudja az EU Green Passt. 


Magyarország, miután elsőként vezette be a védettségi igazolványt és az oltást igazoló applikációt,  2021. július elsején bevezette az uniós védettségi igazolást is. Az angol-magyar kétnyelvű  uniós Covid-igazolás digitálisan és papíralapon is elérhető.  Azoknak az állampolgároknak, akik az Európai Unión belül utazást terveznek, javasoljuk, hogy digitálisan töltsék le vagy az EESZT Lakossági portáljára belépve nyomtassák ki az uniós Covid-igazolást. Ez a legegyszerűbb módja az igazolás beszerzésének. 
Az uniós Covid-igazolás az egész unióban egységes vizuális megjelenésű, kétnyelvű, digitális és papírformátumban is ingyenesen elérhető, QR-kóddal van ellátva. Az igazolás nem minősül útiokmánynak és nem kerül hivatalból kiállításra és sem megküldésre.  Az igazolást az uniós tagállamok nemzeti hatáskörben adják ki, érvényessége az összes uniós tagországra kiterjed, teljes körű alkalmazása 2021. július 1-jén lépett életbe.  További részletek itt!


Ezen applikáció általi igazolás már tartalmazni fogja a védettségi igazolvány adatain túlmenően az oltás típusát, illetve az 1. és 2. oltás időpontját is. Az applikáció valamint a védettségi kártya és angol nyelvű orvosi igazolás lévén azon magyar állampolgárok, akik az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által már elfogadott oltóanyagokkal kerültek oltásra, szabadon utazhatnak azon országokba is, amelyekkel még nem sikerült kétoldalú megállapodásokat kötnie Magyarországnak. Jelenleg az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által elfogadott oltóanyagnak a Pfizer, a Moderna, az Astra Zeneca és a Janssen vakcinái minősíthetők, azonban a Szputnyik európai engedélyeztetése is folyamatban van, a Sinopharmot pedig a WHO már engedélyezte. Van rá esély, hogy előbb utóbb minden Magyarországon használatos vakcina elfogadottá válik Európában így az utazás mindenki számára akadálymentesen történhet.

Tekintettel a folyamatosan, napi rendszerességgel változó intézkedések, korlátozások és enyhítések tekintetében irodánk elsőként a Külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának weboldalát javasolja minden utazni vágyó Utasa számára, ahol napi szintű frissítésnek köszönhetően aktuális tájékoztatást kaphatunk az egyes országok beutazásával kapcsolatban. 


A fenti intézkedéseknek köszönetően egyre több Z(s)eppelin Programot tudunk az érvényes szabályoknak megfelelve biztosan elindítani, ezért ahogy reméljük, hogy "ínséges időben" is látják és tapasztalhatják, irodánk tettre készen üdvözli a kitartó Utasokat! Várjuk érdeklődését, hívását, megrendelését! A garantáltan induló és indulni tervezett programjaink itt találhatók.


A tavalyi év minden eshetőségére felkészültünk, útlemondási biztosítást továbbra is kötünk minden Utasunk foglalása után, így a biztosító akkor is térít, ha váratlan baleset vagy azonnali kezelést igénylő betegség mellett igazolt Covid-19 fertőzés miatt nem tudna elutazni, le kell mondania útját! Ha pedig esetleges turistákat is érintő határzár, beutazás tilalma miatt nem lehetséges a beutazása, teljes befizetését visszaadjuk, vagy lehetőség szerint átfoglaljuk egy szabadon választott programra - Ön dönt!

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy minden kedves Utazóval együtt érzünk és a tőlünk telhető legnagyobb biztonságot fogjuk megteremteni, hogy az utazás valódi élményét nyújthassuk a Z(s)eppelin Programokon!
Nagyon bízunk benne, hogy a korlátozó intézkedések pozitív változásai még inkább felgyorsulnak, és mielőbb mindenki számára elérhetővé válnak a kedvelt programok!

Fontos! Az oltási igazolás nem azonos a védettségi igazolvánnyal és nem azonos az egységes Európai Uniós védettségi igazolással!

Az oltási igazolás az a fajta orvos által pecsételt angol nyelvű, papír alapú orvosi igazolás, amit oltás után rögtön az oltóponton kaptunk a kezünkbe. A védettségi igazolvány pedig a QR-kóddal ellátott plasztikkártya, amit postán kaptunk meg. Az egységes Európai uniós Védettségi Igazolás pedig az EESZT mobil aplikáción keresztül a TAJ számunkkal lehívható igazolás, mely digitálisan és papír alapon is igényelhető. Ha utazni szeretnénk, érdemes mindhárom dokumentum beszerzéséről gondolskodni. 


Hasznos lehet, ha minden papíros dokumentumot lamináltatunk, így a pecsét és a tinta is látható marad, nem fog elázni, gyűrődni.

Szeretnénk felhívni a figyelmét minden kedves Utazónak, hogy jelenleg nincs érvényben külön szabályozás a turistabuszokra. Jelenleg ugyanaz a szabályozás érvényes, mint egy helyi, vagy helyközi Volánbusz járaton vagy akár vonaton. Mindenki utazhat buszon, maszkot szükséges viselni, de nincs kötelező távolságtartási előírás. Abban az esetben amikor az autóbuszon helyet foglaló Utasok kivétel nélkül mindannyian rendelkeznek koronavírus elleni védettséget igazoló hatósági igazolvánnyal, akkor a maszk viselése mellőzhető lesz.

Autóbuszaink Covid híreit itt olvashatja.