Zseppelin

Magazin

Új programokkal és kedvezményekkel várjuk az utazókat

Tudja már, hova szeretne utazni nyáron? A Zseppelinnél több mint 170 út közül lehet választani, a világ szinte bármely részére. Érdemes mielőbb megnézni a kínálatot, mert gyorsan fogynak a helyek, az előfoglalással pedig jelentős kedvezményt is kaphat!A nyaralás az év egyik legjobban várt eseménye, és ahhoz, hogy jól is sikerüljön, nem árt időben elkezdeni a tervezést. A Zseppelinnél ehhez minden segítséget megadunk, a döntést azonban nem érdemes halogatni. Május végéig a csoportjaink zöme már betelt, de a nyári és az őszi csoportok iránt is folyamatosan nő az érdeklődők száma, és napról-napra emelkedik a garantált indulású csoportok száma. Nézzen szét körutazásaink között és válasszon programot még ma!

Elolvasom ››

Velence karnaváli hangulatban!

Kedves Utasaink és Leendő utasaink!A szerelmesek, a romantika, a lagunák városa télen- nyáron vonzza a turistákat! Ennek mi az oka? Ezt egyszer látni kell és meg kell róla győződni.A városban a szűk sikátorokban, vagy a csatornák partján szebbnél szebb paloták épültek az évszázadok során, mint egy mesevilág tárul a látogatók elé. A városban egyaránt fellelhetőek a mór, a bizánci, a gótikus, a reneszánsz, a manierista és a barokk építészet emlékei; melyek szerves egységet képezve alakították ki Velence ma ismert képét.

Elolvasom ››

Köszöntsük együtt a tavaszt! - II. rész

Mit szólna egy hosszú hétvégéhez Európa legnagyobb városaiban? Vagy inkább a tengerpartra vágyna? Esetleg egy könnyedebb városnézés valamelyik szomszédunknál? A Zseppelin kínálatában most mindegyikre talál lehetőséget. Tartson velünk repülővel egy hosszú hétvégére!Izgalmas hosszú hétvégét tölthet el Máltán, a dél-európai törpeállamban. Megnézzük a híres Kék barlangot, emellett Marsaxlokk halászfaluba is ellátogatunk, ami a történelmét tekintve is izgalmas hely, hiszen az Oszmán Birodalom és Napóleon seregei is jártak már itt. A máltai kirándulás során Gozo szigetére tartva elhaladunk a Kék Lagúna mellett. Viktória városában megnézzük többek között a citadellát, a katedrálist és Calypso barlangját is. A fővárosban nem hagyhatjuk ki az elnöki rezidenciát, emellett izgalmas hajókirándulásokra is velünk tarthat.

Elolvasom ››

Köszöntsük együtt a tavaszt egy izgalmas kirándulással!

Az utazásra soha nem lehet elég korán (vagy későn) gondolni, ürügyet, alkalmat viszont mindig lehet rá találni – ezt a Zseppelinnél jól tudjuk. A tavasz kezdete például kiváló apropó lehet arra, hogy külföldre látogassunk, akár busszal, akár repülővel, ezért össze is gyűjtöttük egy nagy csokorba a tavaszköszöntő utazásainkat, így Önnek már csak ki kell választania a legszimpatikusabbat. Bécstől Barcelonáig, Athéntól Zakopanéig válogathat tavaszi programjaink között.Buszos kirándulások tavasszal, amelyeket nem érdemes kihagyniKiváló alkalom a tavasz köszöntésére egynapos buszos kirándulásunk Tullnba, melyet a virágok, a rózsák, sőt még a menyasszonyok városának is szoktak nevezni. Egyúttal Alsó-Ausztria egyik kereskedelmi és ipari centrumának is számít a körülbelül 16 ezer fős város. Kirándulásunk fő látványossága a minden évben megrendezett orchidea kiállítás.Csehországba is érdemes útra kelni, ahol utunk során a szépséges Prágába látogatunk el. A Szent György Bazilika és az óváros felfedezése mellett a Moldvára tervezett hajókirándulás sem maradhat el. Ha pedig már Csehországban járunk, akkor mindenképp érdemes Česky Krumlovot is útba ejteni, mely az ország egyik leggyönyörűbb kisvárosa, történelmi negyede méltán vált a világörökség részévé.

Elolvasom ››

Tartson velünk a húsvéti hosszú hétvégén, nem bánja meg!

A húsvéti hosszú hétvége kiváló alkalom egy izgalmas kirándulásra: még egy négynapos kiránduláshoz sem kell szabadnapot kivenni, ráadásul a locsolkodást is elkerülhetjük, ha nem ez a kedvenc hagyományunk. Gyönyörű tájakért és izgalmas programokért pedig nem kell messzire utazni, cikkünkben szlovéniai, horvátországi és szerbiai utazásainkhoz is hoztunk beharangozót.Csodás kisvárosok, lenyűgöző táj, izgalmas történelem és finom ínyencségek – ezekből egyik kiránduláson sem lesz hiány. A húsvéti utak közül viszont csak egyet választhatunk.

Elolvasom ››

Fedezzük fel közösen Székelyföld csodáit!

Nem véletlen, hogy sok magyart vonz Székelyföld, hiszen csodás vidék, megannyi gyönyörű várossal és természeti jelenséggel. Az egykor Magyarországhoz tartozó, de ma is jelentős magyar lakossággal rendelkező területet mindenkinek érdemes megismernie, nemcsak a történelemkönyvekből, hanem testközelből is.Székelyföld Erdélyhez tartozik, teljes területe, mely meghaladja a 12 ezer négyzetkilométert, Romániához tartozik. A mai értelemben vett Székelyföld magába foglalja

Elolvasom ››

Svájci körutazás: fenséges hegycsúcsok és festői táj várja az utazókat!

Svájc számos szempontból különleges úti cél, legalább egyszer mindenkinek érdemes ide ellátogatni, és biztos, hogy az az utazás felejthetetlen élmény lesz. Ezt garantálja többek között a kis európai állam gazdag történelme, a világban elfoglalt különleges szerepe és persze csodás domborzata is.Bármelyik részét is indulunk felfedezni, Svájc egy igazi kis ékszerdoboza Európának. A látnivalókra viszont addig sem kell várni, amíg odaérünk, mivel az utunk a gyönyörű Ausztrián át vezet. Innsbruckban teszünk hosszabb pihenőt, mely amellett, hogy Miksa császár kedvenc városa volt, a Sisi királyné iránt rajongók számára is különleges jelentőséggel bír, hiszen 170 éve ebben a kisvárosban jegyezte el őt Ferenc József. A festői kisvárosban felfedező sétát teszünk, és megnézzük többek között a Hofburgot, az Aranytetős házat, a Szent Jakab dómot, valamint a híres Mária Terézia utcán is végig megyünk.

Elolvasom ››

Hív az olasz csizma sarka és a forró mediterrán nyár!

Olaszország sokszínűsége és izgalmas történelme miatt hosszú évek óta a turisták egyik kedvenc célpontja. A többségnek persze valószínűleg elsőre Róma vagy az északi részen fekvő nagyvárosok valamelyike ugrik be elsőre, pedig délen is sok a látnivaló. Utunk ezúttal Pugliába, gyönyörű mediterrán vidékre visz; ha a térképre pillantunk, úgy is mondhatnánk, hogy a csizma sarkát fedezzük fel, a sarkantyújával együtt.Puglia Olaszországon belül a legkeletebbre eső terület, pontosabban annak is a déli része, vagyis az olasz csizma sarka – a sarkantyú pedig a Gargano-félsziget.

Elolvasom ››

Nyárbúcsúztatás: miért lett a vénasszonyoké ez az időszak?

Néhány napunk még maradt, hogy kiélvezzük az utolsó meleg, csalóka nyári napokat, mielőtt végleg beköszönt az ősz, de reggel az indulásnál azért már elkell egy pulcsi. Ezt az időszakot hívhatjuk vénasszonyok nyarának és indián nyárnak is, de vajon honnan jöttek ezek az elnevezések? Erre is választ ad ez a cikk, ahogyan arra is, hogy merre érdemes utazni a hűvösebb őszi hónapokban, hogy néhány nappal tovább élvezhessük a meleg időjárást.A forró nyári napoknak már vége van, de az igazi hűvös őszre még várni kell néhány hetet. Reggel már nem indulunk el pulóver nélkül, de délután még bőven elég a póló. Ismerős helyzet, igaz? Ez az időszak általában szeptember közepétől számolva körülbelülegy hónapig tart, az időjárási viszonyokért pedig egy meteorológiai jelenség a felelős. Kelet-Európa felett ilyenkor egy nagy kiterjedésű anticiklon keletkezik, ami száraz levegőt hoz magával. Az anticiklon miatt a légköri áramlások nem jellemzőek, és akár több héten keresztül is langyos, csapadékmentes, szélcsendes, nyugodt időjárás lesz a jellemző. Érdekesség, hogy a világ különböző részein, egymástól kifejezetten távol eső pontokon is hasonló folyamatok mennek végbe. Ezt az időszakot nevezzük a vénasszonyok nyarának.

Elolvasom ››

Cikkek szűrése

Legújabb cikkek

  • Új programokkal és kedvezményekkel várjuk az utazókat
    2024-02-06
    Elolvasom ››
  • Velence karnaváli hangulatban!
    2024-02-06
    Elolvasom ››
  • Köszöntsük együtt a tavaszt! - II. rész
    2024-02-06
    Elolvasom ››
  • Köszöntsük együtt a tavaszt egy izgalmas kirándulással!
    2024-02-06
    Elolvasom ››
  • Tartson velünk a húsvéti hosszú hétvégén, nem bánja meg!
    2024-02-06
    Elolvasom ››

Legkedveltebb cikkek