Blog

Találatok 1-20, összesen: 98
Ősszel több utazást is szervezünk az Egyesült Arab Emírségek két legjelentősebb emírségébe, Dubajba és Abu-Dzabiba. A sokszínű, vallási és kulturális szempontból is egyedülálló föderáció megszámlálhatatlan érdekes látnivalóval várja az utazókat, hiszen a múlt egyszerűsége és a jelen fényűző pompája találkozik egymással. Cikkünkben Dubaj és Abu-Dzabi egy-egy kihagyhatatlan látványosságát mutatjuk be.
Megjelenés ideje: 2023-09-18 14:20:54
Az utazás sokaknak önmagában is öröm, de tovább fokozhatjuk az élményt, ha olyan országokba látogatunk el, ahol bizonyítottan boldogabbak az emberek az átlagosnál. Ehhez leginkább északra kell tekintenünk, ugyanis a világ tíz legboldogabb országai között rendszerint megtaláljuk az észak-európai államok zömét. Vajon mi lehet a titkuk?
Megjelenés ideje: 2023-07-11 13:02:17
Habár a hazánknak otthont adó Kárpát-medencét az Alpok után Európa második legkiterjedtebb hegyrendszere öleli körül, itthon legfeljebb 1014 méteres magasságig van lehetőségünk felmenni. Ha nagyobb hegycsúcsokat akarunk meghódítani, külföldre kell mennünk, de megéri! Hoztunk öt indokot, amiért érdemes a megszokott környezetet hegyi levegőre cserélni a nyaralás alatt. 
Megjelenés ideje: 2023-07-07 13:36:10
Végre itt az igazi nyár! Legyen a vágyálmunk akár egy pihentető nyaralás, akár egy mozgalmas kirándulás izgalmas látnivalókkal kiegészítve, egy biztos: ha a tengerpart is útba esik, az rossz út már nem lehet. Legújabb blogbejegyzésünkben a Zseppelin legizgalmasabb tengerparti kirándulásaiból szemezgettünk. 
Megjelenés ideje: 2023-06-29 13:09:05
Nem véletlen, hogy sok magyart vonz Székelyföld, hiszen csodás vidék, megannyi gyönyörű várossal és természeti jelenséggel. Az egykor Magyarországhoz tartozó, de ma is jelentős magyar lakossággal rendelkező területet mindenkinek érdemes megismernie, nemcsak a történelemkönyvekből, hanem testközelből is. 
Megjelenés ideje: 2023-05-25 10:04:51
Olaszország sokszínűsége és izgalmas történelme miatt hosszú évek óta a turisták egyik kedvenc célpontja. A többségnek persze valószínűleg elsőre Róma vagy az északi részen fekvő nagyvárosok valamelyike ugrik be elsőre, pedig délen is sok a látnivaló. Utunk ezúttal Pugliába, gyönyörű mediterrán vidékre visz; ha a térképre pillantunk, úgy is mondhatnánk, hogy a csizma sarkát fedezzük fel, a sarkantyújával együtt. 
Megjelenés ideje: 2023-05-22 12:14:16
Mesébe illő tengerpart, mediterrán hangulat, csodás történelmi emlékek és ízletes fogások. Ezekről elsőre valószínűleg nem Albánia jut az eszünkbe, pedig a fentiek mind igazak a nyugat-balkáni országra is, túlzás nélkül. Nekünk, magyaroknak különösen izgalmas lehet idelátogatni, hiszen a történelmünk több ponton fonódik össze, mint azt elsőre gondolnánk. 
Megjelenés ideje: 2023-05-18 11:44:53
A húsvéti hosszú hétvége kiváló alkalom egy izgalmas kirándulásra: még egy négynapos kiránduláshoz sem kell szabadnapot kivenni, ráadásul a locsolkodást is elkerülhetjük, ha nem ez a kedvenc hagyományunk. Gyönyörű tájakért és izgalmas programokért pedig nem kell messzire utazni, cikkünkben szlovéniai, horvátországi és szerbiai utazásainkhoz is hoztunk beharangozót.
Megjelenés ideje: 2023-03-28 10:25:53
Tudja már, hova szeretne utazni nyáron? A Zseppelinnél több mint 170 út közül lehet választani, a világ szinte bármely részére. Érdemes mielőbb megnézni a kínálatot, mert gyorsan fogynak a helyek, az előfoglalással pedig jelentős kedvezményt is kaphat! 
Megjelenés ideje: 2023-03-21 13:00:27
Mit szólna egy hosszú hétvégéhez Európa legnagyobb városaiban? Vagy inkább a tengerpartra vágyna? Esetleg egy könnyedebb városnézés valamelyik szomszédunknál? A Zseppelin kínálatában most mindegyikre talál lehetőséget. 
Megjelenés ideje: 2023-03-07 09:22:24
Az utazásra soha nem lehet elég korán (vagy későn) gondolni, ürügyet, alkalmat viszont mindig lehet rá találni – ezt a Zseppelinnél jól tudjuk. A tavasz kezdete például kiváló apropó lehet arra, hogy külföldre látogassunk, akár busszal, akár repülővel, ezért össze is gyűjtöttük egy nagy csokorba a tavaszköszöntő utazásainkat, így Önnek már csak ki kell választania a legszimpatikusabbat. Bécstől Barcelonáig, Athéntól Zakopanéig válogathat tavaszi programjaink között.
Megjelenés ideje: 2023-02-20 14:52:30
Nem kell megvárni az egzotikus utazásokkal a nyarat, különösen, ha olyan helyre megyünk, ahol az év elején is meleg és ragyogó napsütés vár. Dubai ebből a szempontból tökéletes választás, emellett a legizgalmasabb városok egyike a világon, így legalább egyszer mindenképp érdemes ide ellátogatni. 
Megjelenés ideje: 2023-02-03 09:42:34
A farsangi időszakban jelmezekkel, zenés-táncos ünnepségekkel búcsúzunk a téltől és üdvözöljük a tavaszt. Az ebből az alkalomból rendezett karneválok számos helyszínen igazi turistalátványosságnak számítanak, nem véletlenül. Cikkünkben a legizgalmasabb karneváli programokat mutatjuk be Velencében, Máltán más csodás helyeken.
Megjelenés ideje: 2023-01-19 11:00:10
Kedves Utasaink és Leendő utasaink! A szerelmesek, a romantika, a lagunák városa télen- nyáron vonzza a turistákat! Ennek mi az oka? Ezt egyszer látni kell és meg kell róla győződni. 
Megjelenés ideje: 2022-12-21 11:12:58
Kedves Utasaink és leendő Utastársak! A Rijekai karnevál nemcsak Európa egyik legelismertebb és legnagyobb karneválja, hanem a világ egyik legfényesebb ünnepe! A fiumei karnevál állítólag Európa tíz legjobb eseménye közé tartozik. A Rijeka Karnevál még a világtérképen is felkerült, a Sunday Times a világ 24 legegzotikusabb eseménye közé sorolta.
Megjelenés ideje: 2022-12-19 12:52:08
Örülhetnek a téli sportok szerelmesei, ugyanis végre elkezdődött a síszezon! Ha Ön is alig várja, hogy felcsatolhassa a síléceket, tudunk izgalmas programot ajánlani. Jövő év elejére Ausztriába tervezünk síeléssel egybekötött kirándulást, ehhez hoztunk egy kis kedvcsinálót.
Megjelenés ideje: 2022-11-23 12:26:29
 – 
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs