Hosszú hétvége a csodálatos Valenciában
Hosszú hétvége Valenciában

Spanyolország harmadik legnagyobb városát, a lenyűgöző Valenciát, spanyolországi körutazásaink során ismertük meg és egyértelműen kijelenthetjük, hogy ez a város „szerelem első látásra”! Valencia latin elnevezése „erő”-t jelent, melyet az idelátogatók saját bőrükön is megtapasztalhatnak, hiszen a város hatalma és fenségessége már első pillantásra rabul ejti az idelátogatót. Történelmi központja Spanyolországban az egyik legnagyobb, hosszú történelmi múltjának köszönhetően számos ünnepséget és hagyományt tudhat magáénak, valamint kulturális örökségére is méltán lehet büszke, hiszen 1996. óta az UNESCO Világörökség részét képezi a XV-XVI. században épült valenciai Selyembörze. Valencia az a város, ahol az antik világ magasztossága tökéletes egyensúlyban van jelen a modern világ lenyűgöző formabontásával; egyik pillanatban még a szűk, kacskaringós óvárosi utcákon sétálva csodálhatjuk az antik világ tekintélyt parancsoló műemlékeit, majd a következő pillanatban már a modern kor impozáns épületei vesznek le bennünket a lábunkról. Engedje meg, hogy elkalauzoljuk Önt is ebbe a csodálatos városba, és tapasztalja meg Ön is az igazi spanyol életérzést, a múlt és jelen lélegzetelállító találkozását!
Ország: Spanyolország
Szállás típusa: Aparthotel
Ellátás: Ellátás nélkül
Utazás módja: Repülő
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak

A Földközi-tenger kulturális világöröksége megannyi élménnyel!
4 nap / 3 éjszaka

1. nap: Budapest–Valencia

Elutazás Budapestről repülőgéppel a menetrendtől függően Valenciába (átszállás lehetősége). Transzfer a szállodába, ahol 3 éjszakán keresztül szállásunk lesz. Menetrendtől függő­en ismerkedünk a tengerparti kozmopolita spanyol nagyváros hangulatával, mely során betekintést kapunk a város mediterrán, nyüzsgő, de mégis nyugodt életébe (ezen programrész a repülőmenetrend alapján a 4. napon is megvalósulhat).

2. nap: Valencia – az óváros öröksége

Miután megreggeliztünk, elindulunk, hogy felfedezzük Valencia lenyűgöző történelmi belvárosát (metróval és gyalogosan). Szállásunktól a rendkívül modern metró segítségével jutunk el a Torres de Serrano-ig, majd gyalogosan fogjuk felfedezni az óváros szépségeit, hiszen innentől már a város minden négyzetmétere csodálatraméltó. A Casco Antiguo negyeden áthaladva megtapasztalhatjuk az antik világ magasztosságát, ahol a kacskaringós utcák színes üzletei és otthonos éttermei fölé emelkedve parancsolnak tiszteletet a múlt építményei. Mielőtt tovább folytatnánk utunkat, tartunk egy kis pihenőt, amikor lehetőség nyílik nyugodtan elmerülni ebben a várost körüllengő, lenyűgöző atmoszférában és megkóstolni egy tipikus spanyol frissítőt, a horchata-t. Következő állomásunk a város valódi ékköve, a Bazilika és annak gótikus katedrálisa lesz, amely a Szent Grál másolatával és két Goya festménnyel is büszkélkedhet. Sétánk során útba ejtjük a Selyembörze, az egykoron a XV. századi tőzsde épületét, mely méltán a város legismertebb műemléke, hiszen a Világörökség részét képezi ez a gótikus palota. Városnézésünket a valenciai nagyvásárcsarnokban pihenjük ki, ahol szabadidőben kedvünkre engedhetünk az illatok és ízek csábításának. Szabadidő a belvárosban. Fakultatív program az estére: tartson velünk estére egy igazi spanyol vacsorára, ahol a tradicionális, ízletes valenciai paellát kóstoljuk meg válogatott spanyol borok kíséretében, amely garantáltan felejthetetlen gasztronómiai élményt nyújt a spanyol gasztrokultúra szerelmeseinek!

3. nap: Valencia: a modern város!

A reggelit követően ismét az ultramodern metróra pattanunk, azonban most a „másik irányba” fogunk utazni, ahol Valencia ultramodern oldalával ismerkedünk! Utunk a lélegzetelállító Quatre Carreres negyedbe vezet, ahol az impozáns és modern épületek forgatagában a hamisíthatatlan spanyol város pezsgő hangulata ejt rabul bennünket. A Művészetek Városa nevet viseli a 350 ezer négyzetméteren elterülő ornamentális művészetet képviselő épületegyüttes, ahová ellátogatunk. Megcsodáljuk a méltán híres spanyol építész, Santiago Calatrava futurisztikus épületkomplexumát, az Operaházat, L’Hemisferic (Planetárium) és a Tudományos Múzeum lélegzetelállító épületeit, melyeknek mindegyike önállóan is egy valóságos építészeti mestermű! A nap hátralévő részében szabadprogram áll az utasaink rendelkezésére, lehetőség nyílik egyénileg feltérképezni a város még nem látott szépségeit, majd este együtt visszatérünk szállásunkra. Kedvezni szeretnénk azonban a tengerek szerelmeseinek is, így fakultatív program keretén belül ellátogatunk az Óceonográfiai Múzeumba, amit valóban kár lenne kihagyni, hiszen Európa legnagyobb akváriumáról van szó! A tengeri élővilág több ezer példányát ismerhetjük itt meg. Lélegzetelállító élményben lesz részünk, a szebbnél szebb halak és cápák úszkálnak körül Bennünket, akár egy teljes napot is el lehet tölteni ezen lenyűgöző világban!

4. nap: Hazautazás

A reggelit követően, menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és ha­zautazás Budapestre.

Leírás Időtartam Ár

Spanyol paella vacsoraest
Foglaláskor kérjük jelezze! 19500

Óceonográfiai
31 EUR
Foglaláskor kérjük jelezze!
1

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze! 14000

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze! 8000

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze! 7000


Árak és felárak (1 főre) 2020.Részvételi díj: 139.800 Ft 
Repülőtéri illeték kb.: 48.000 Ft
1ágyas felár: 39.000 Ft
2x fakultatív vacsora 13.800 Ft
3x fakultatív vacsora 19.000 Ft
Utasbiztosítás (BBP)2.280 Ft
CL PLUS biztosítás*: 8.500 Ft
Utazás: menetrend szerinti repülővel, helyben autóbusszal
Elhelyezés:  3 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 3x reggeli
Fakultatív programok (15 főtől)
Spanyol paella vacsoraest borkóstoló  19.500 Ft
Óceonográfiai Múzeum belépőjegy 31 EUR

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 52 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 6 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)
Minimális létszám: 15 fő
Csatlakozási lehetőség: Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a reptéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!
4nap 3éj
Időpontok
repülővel:
június 14 187.800 Ft
Alapár: 139.800 Ft + Rep.ill.: 48.000 Ft
megrendelem
szeptember 27 187.800 Ft
Alapár: 139.800 Ft + Rep.ill.: 48.000 Ft
megrendelem
október 25 187.800 Ft
Alapár: 139.800 Ft + Rep.ill.: 48.000 Ft
megrendelem
Időjárás
Valencia
Kedd 03/31
12 °
Ibéria
MÁSHOVÁ UTAZNA?
Mikor szeretne utazni?
Április 01
november 30
Mennyiért?
12.500,- Ft
924.700,- Ft
Hány éjszakát maradna?
0 éj
12 éj
Mivel utazna?
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs