Óceán illata, borok zamata és a dűne árnyéka
Perigord, Medoc, Cognac és Gironde festői tájain utazunk… Aquitán ízek és francia tájak

Osztriga, halak, kagyló, osztriga majd egy kis kacsamáj…pezsgővel, borokkal és a konyakkal öblítve… Franciaország páratlan szép, ám kevésbé ismert tájaira vezet. Périgord, Médoc, Cognac, Gironde, mind a francia konyha, mind pedig a francia kultúra gazdag hagyományokkal és történetekkel bíró helyszínei. Utazásunk során megismerjük a legendás Dordogne-folyó völgyét, középkori lovagok nyomán járjuk az erdőkkel, szőlőkkel, várakkal, zarándokhelyekkel tarkított kedves vidéket. És nem marad el a kóstoló sem. Útközben kulináris élvezeteknek hódolunk: kacsamáj, konyak és borok ízével utazunk …. velünk tart?

Ország: Franciaország
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: repülő+busz
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak

1 nap: Budapest-Bordeaux-Dordogne-völgye-Bergerac-Sarlat-Rocamadur-Brive

Elutazás Budapestről menetrendszerinti repülőjárattal (átszállás lehetősége) Bordeaux-ba. Érkezést követően autóbuszunkkal Franciaország egyik legszebb folyója a Dordogne völgyébe utazunk. „Holdbéli Utazás”-unk során látogatást teszünk a legendás Cyrano városában, Bergerac-ban, kinek legendás alakját híres regényei nyomán ismerhetjük. Rocamadour sziklafalba települt, ősrégi egyházi központjába látogatunk. A város rabul ejti a látogatót. Középkori jellege, szűk sikátorai, meredek utcái magával ragadóak. A középkori várost az Alzou hegy, függőleges sziklafalába épített házai teszik különlegessé. Sétálunk Rocamadour egyetlen utcáján a La Couronnerien, megtekintjük a városházát és felvonóval a sziklaoldalban fekvő templomaihoz érkezünk, ahol láthatjuk a kanonok egykori lakóházait, az egykori püspöki palotát. Lépcsőkön érkezünk a St. Saveur templom és a kriptához - ahol Szent Roc Amator földi maradványait őrzik - és a Notre-Dame kápolnához, ahol a Fekete Madonnát láthatjuk. A település tetejéről csodálatos kép tárul elénk az alattunk elterülő Alzou völgyről. Szállásunk Brive-ben vagy környékén lesz. 

2. nap: Brive-Terrasson-Périgueux-Saint-Émilion-Bordeaux

Reggelit követően középkori lovagvárak és mai hétköznapjaikat élő mesevárosok között folytatjuk utazásunkat a történelmi Perigord vidékén. Megállunk Terrason sok százéves hídja főlé épült régi városkában, felsétálunk a Rouffignac-ok dombjára, majd látogatást teszünk a középfrancia építészet és konyha fővárosában Périgueux -ben, rövid belvárosi séta során meglátogatjuk híres katedrálisát, amiről mintázták a Párizs egyik ismert szimbólumát is. Sétánk végén kulináris élvezeteknek hódolva megkóstolhatjuk a finom kacsamájat egy pohárka borral öblítve (helyszínen fizetendő). Utunk ezt követően világhírű Bordeaux-i borvidék egyik legelőkelőbb részére Saint-Émilionba vezet. Sétálunk a középkori műemlék városban: látogatást teszünk a sziklába vájt föld alatti templomnál (Église Monolithet) és a hozzá tartozó katakombáknál. Sétánk során látjuk a Szentháromság kápolnát (Chapelle de la Trinité). Utunk Bodeaux-ba vezet vissza, ahol elfoglaljuk szálláshelyünkre igyekszünk, mely a következő 3 éjszakán át napunk végállomása lesz.

3. nap: Medoc borvidék, komppal a Girone torkolatnál Royanba–Saintes-Bordeaux

Reggeli, majd egyénileg élvezheti Bodeaux hangulatát vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: kirándulásra hívjuk a Bordeaux-tól északra elterülő Medoc borvidékre. Ritka élményt jelent a Gironde óceáni torkolatában való áthajózás Royanba. A tengerparti korzón tett séta után átutazunk Cognac-ba, ahol megismerkedünk a várossal és a Cognac készítés fortélyaival. Igény szerint konyak kóstolóra hívjuk Cognac-ban: pazar aromák fényűző keverékével, dús illatával ismerkedünk egy hangulatos „poharazóban” (helyszínen fizetendő). A konyak bársonyos lecsengése, gazdag és hosszantartó aromája kíséri utunkat hazafelé. Késő délután visszatérünk Bordeaux-ba. Szabadidő a városban.

4. nap: Arcachon és Dune de Pyla homokdűnéi, Bordeaux borvacsora

Reggeli, majd egyénileg élvezheti Bodeaux hangulatát vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: az arcachoni öbölbe utazunk, ahol megmászhatjuk Európa legnagyobb természetes dűnéjét a Pylát, amely 130 méterre magasodik az óceán és partközeli erdők fölé. Felejthetetlen szabadságérzés az óceán látványa és egy mezítlábas séta a homokhát tetején miközben az óceáni szelek simogatnak bennünket. Az arcachoni öbölben látogatást teszünk egy helyi termelőnél egy osztriga kóstolóra (helyszínen fizetendő). Visszatérünk Bodeaux-ba, ahol a délutáni órákban szabad idő. Fakultatív ajánlatunk: hangulatos borvacsorára hívjuk, mely során kellemes vörösborokat kóstolva fogyasztjuk el vacsoránkat. A vacsorát követően sétára hívjuk a kivilágított belvárosban. 

5.  nap: Bordeaux – Budapest hazautazás

Reggelinket elfogyasztva a repülő menetrend függvényében szabadidő, majd transzfer a repülőtérre. A repülőtérről menetrendszerinti repülőjárattal érkezünk Budapestre.

Leírás Időtartam Ár

Arcachon-öböl homokdűnéi kirándulás
16700

Medoc borvidék kirándulás
25000

Bodeaux borvacsora kóstolóval
16300

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 13000

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 8000

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 6000

Árak és felárak (1 főre) 2018


Részvételi díj: 215.400 Ft    
Repülőtéri illeték kb.: 42.000 Ft
1ágyas felár: 66.000 Ft   
3 x vacsora felár (1-3. napokon): 26.700 Ft   

Utasbiztosítás (BBP): 
2.825 Ft
CL PLUS biztosítás*: 10.000 Ft

Utazás: 
menetrend szerinti repülővel
Elhelyezés: 4 éjszaka szálloda***
Ellátás: 4x reggeli

Fakultatív programok (10 főtől)

Arcachon-öböl homokdűnéi kirándulás 16.700 Ft
Medoc borvidék kirándulás 25.000 Ft
Bodeaux borvacsora kóstolóval 16.300 Ft
Périgueux kacsamáj borral 25 Euro
Cognac-ban konyak kóstoló 15 Euro
Osztriga kóstoló 18 Euro

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 
65 Euro
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 11 Euro

Minimális létszám: 20 fő.
Transzfercsatlakozás
 lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rep.téri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:
– 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 13.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 8.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!
nap éj
Időpontok
repülővel és busszal: +
Útvonal
Időjárás
Hétfő 11/19
°
Bordeaux
Hétfő 11/19
5 °
Nyugat-Európa
MÁSHOVÁ UTAZNA?
Mikor szeretne utazni?
november 20
június 28
Mennyiért?
11.500,- Ft
898.700,- Ft
Hány éjszakát maradna?
0 éj
15 éj
Mivel utazna?
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs