Lombardia hercegi és királyi városai
Ferrara, Bologna, Modena, Párma, Milánó, Mantova, Pavia, Monza

Lombardia: hercegek, fejedelmek lakóhelye, vetekszik Róma népszerűségével és szépségével! Amit itt talál az a valódi olasz örökség: Párma Verdi emlékhelyeivel, Milánó Leonardo Utolsó vacsora című festményével, a paviai karthausi kolostor garantáltan elvarázsolja Önt.
Ébredés fejedelmi környezetben!


 

 
Ország: Olaszország
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busz
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak
Vélemények

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Miramare – Ferrara (körny.) (810km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelő), Udinén keresztül Olaszországba. Útközben pihenőt tartunk a festői elhelyezkedésű Miramare-i kas­télynál, mely anno Miksa mexikói császár képzelete alapján épült, ahol Sissy királynő több alkalom­mal tartózkodott. Megtekintjük a kastélyt (kívülről) és pompás kert­jét. Első éjszakai szállásunk Ferrara környékén lesz.

2. nap: Ferrara – Bologna – Modena és Párma (180 km)

Reggeli után az Este-hercegség egykori székhelyére, Ferraraba ér­kezünk. Megtekintjük az Estense palotát (középkori, vizesárokkal körülvett téglavár), a katedrálisát (a legszebb középkori templomok egyike), a városházát és a Casa dei Diamanti-t, a ’Gyémántházat’. Következő állomásunk Bologna, ahol vár ránk a Piazza Nettuno, Mi­chelangelo ifjúkori szobrai a Szent Domonkos templomban, valamint a rendkívüli Torri Pendenti, vagyis a ferde tornyok! Majd Modenába, az ősi olasz fejedelmi családok városába vezet utunk. Láthatjuk a város büszkeségét, az 1099-ből megmaradt Ghirlandinát, melynek harangtornya a velencei Campanile tornyának magasságával vetekszik, a Dómot, a Piazza Grandét, ahol a csodálatos Luciano Pavarotti tenort búcsúztatta az egész világ, majd az Este család modenai palotáját, a Palazzo Ducalét (kívülről). Buszba visszaszállva búcsúzunk Modenától a „Nagy Tenor” Luciano Pavarotti fenséges hangjával. Utunk követke­ző állomása a zseniális zeneszerző, Verdi városa: Párma! A városba érve magával ragad bennünket az óváros pezsgő hangulata, szaba­didő a városban. Szaba­didőben fakultatív gasztronómiai élvezeteket ajánlunk: a térségre jellemző borokat kóstolunk sós apró falatokkal, a desszertborhoz pedig a szintén híres olasz cantuccival mártogatva. Szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk Pármába vagy környékére.

3. nap: Párma – Razzano Visconti – Piacenza és Milánó (250 km)

Megreggelizünk és vár bennün­ket az a Párma, ahol minden a művészetekről szól! Felkeressük a Farnese Palotát (kívülről) és le­hetőség szerint a benne felépített fa színházat, a Dómot, a XII.sz-ból megmaradt nyolcszögletű keresz­telő kápolnát (mely óriási hatást gyakorol az érkezőre). A San Gio­vanni evangélista templom freskói a Sixtus-kápolnát idézik. Elsétálunk Mária Lujza kastélyához (kívülről), sétálunk parkjában. Különleges, kis település felé vezet utunk: Grazza­no Visconti - mai napig a Visconti családi birtok egy része - amely az 1400 -as évekbe repít minket vissza. A híres színház- és filmren­dező, Luchino Visconti által újra gondolt, ódon kis utcákon sétálva legendákkal és a helyi művészeti iskola alkotásaival ismerkedhe­tünk meg. Az egykoron Visconti és Sforza család fennhatósága alatt álló Piacenza középkori város a következő állomásunk. Városnéző sétánk során megtekintjük a ba­rokk szobrokkal övezett híres Piazza dei Cavalli t, a Városházát, majd a XIII sz. Dómot, valamint szép rene­szánsz épületeket. Estére Milanóba (vagy környékére) érkezünk, ahol 3 éjszakán át szálláshelyünk lesz.

4. nap: Milánó és az ”Utolsó vacsora”

Lombardia fővárosával, Milánóval ismerkedünk. Sétánk során Olasz­ország 3. legnagyobb templomá­val találkozunk: a Milánói Dómmal, melyen 600 évig dolgoztak kitűnő művészek. Betekintünk a világhírű Scala operába, ahol neves éne­kesek, operaszerzők, szövegírók emléktárgyaival, szobraival talál­kozunk, majd a Sforza kastélyhoz érkezünk (kívülről), séta a parkban. Szabadidőben lehetőség nyílik Észak-Itália egyik legszebb, mű­emlékekben leggazdagabb Sforza kastélyba bemenni, ahol Leonardo da Vinci keze nyomával is talál­kozhatnak, valamint Michelangelo befejezetlen Pietájával. Fakultatív ajánlatunk: délután Milano leg­jelentősebb műemlékét tekintjük meg, a Santa Maria delle Grazie templomot, benne Leonardo da Vinci leghíresebb művével: az ”Utol­só vacsora” c. freskóval. (Fontos: a fakultatív programot már az utazás megrendelésénél igényelni kell, a helyszínen további belépőjegy igénylésre nincs lehetőség!) Estére szálláshelyünkre térünk vissza.

5. nap: Pavia és a Certosa di Pavia kolostor (85 km)

Ezen a napon Lombardia törté­nelmi városába, Paviába utazunk. Gyönyörködhetünk a Visconti kas­télyban (kívülről), valamint a San Michele román stílusban épített ko­ronázó templomban (itt koronázták Barbarossa Frigyest is). Megcso­dálhatjuk Olaszország legnagyobb épen maradt épületegyüttesét, a XIV.sz-i Certosa di Pavia kolostort. Láthatjuk monumentális templo­mát, gyönyörű kerengőjét és a ba­rátházakat. Olaszország legszebb műemlék együttesei közé tartozik. Sétálunk Pávia óvárosában, megcsodáljuk a XIV. században alapított egyetemét, át­sétálhatunk a Ticino-folyón átívelő fedett hídján, mely Európa egyik középkori látványossága. A délután folyamán visszatérünk Milánóba.

6. nap: Monza – Budapest – Szeged (990 km)

Reggeli után a longobárdok nagy királynőjének, Theodelindának szék­helyével ismerkedünk. Sétálunk óvárosában, megtekintjük a ka­tedrális monumentális épületét (itt őrzik a „Vaskoronát”, amellyel, a Né­met - Római császárokat koronázták), a régi városházát. Autóbuszunkkal elhaladva a Villa Reale barokk pa­lota előtt búcsúzunk Monzától és Lombardiától. Hazafelé indulunk az Udine-Tornyiszentmiklós-Budapest útvonalon. Érkezés a késő esti órák­ban Budapestre, majd továbbuta­zunk Szegedre.

Leírás Időtartam Ár

Santa Maria delle Grazie: Utolsó vacsora
Foglaláskor jelezni kell 13500

Malvasia és cantucci borkóstoló (helyszínen fizetendő)
25 EUR 1

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
14000

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
8000

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten
7000


Árak és felárak (1 főre) 2020.

 

A Z(s)eppelin programok bruttó árazását itt megtekintheti: https://www.zseppelin.hu/hirek/1030/z-s-eppelin-programok-brutto-arazasa


Részvételi díj: 115.500 Ft
1 ágyas felár: 43.000 Ft
5x vacsora felár (20 főtől): 30.500 Ft


Utasbiztosítás (BBP): 3.420 Ft
CL PLUS biztosítás*: 7.200 Ft


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 5 éjszaka szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 5x reggeli


Fakultatív programok (20 főtől):
Santa Maria delle Grazie: 13.500 Ft
Utolsó vacsora: (Jelentkezéskor foglalni kell!)
Malvasia és cantucci borkóstoló (helyszínen fizetendő): 25 EUR


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 90 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 30 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghírdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén: 10.500 Ft/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghírdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre az indulást megelőző 35. napon. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Székesfehérvár- (Veszprém) -M7 autópálya útvonalon. Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


Új vélemény írása
  • A beküldött véleményeket munkatársaink ellenőrzik, ezt követően jelennek meg oldalunkon.
  • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
  • Név nélkül elküldött véleménynél "Anonymus"-ként fog megjelenni.
Új vélemény küldése
Itália
MÁSHOVÁ UTAZNA?
Mikor szeretne utazni?
szeptember 23
december 25
Mennyiért?
12.900,- Ft
924.700,- Ft
Hány éjszakát maradna?
0 éj
12 éj
Mivel utazna?
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs