A VEZÚVTÓL AZ AMALFI PARTOKIG

A VEZÚVTÓL AZ AMALFI PARTOKIG

  • Szálláskategória: ***
  • Utazás módja: Autóbusszal
  • Ellátás: Program szerint
  • Típus: Körutazás
logo

Duino kastélya, Caserta, Capri, Sorrento, Positano, Ravello, Ferrara

Miért éppen a Sorrentói-félsziget? Miért éppen Nápoly?

Miért éppen a Sorrentói-félsziget? Miért éppen Nápoly? A kérdést csak az teszi fel, aki még nem járt e varázslatos helyen!! A Nápolyi-öböl a színek, formák, ízek, illatok végtelen változatosságával csalogatja a látogatót. Aki egyszer már látta a nápolyi kikötő hátterében a Vezúv vöröses árnyalatú salakkúpját a Tirrén-tenger sötétkékjével, és a pineák örökzöldjével, az aligha feledi. Aki körbetekintett Capri szigetének tetejéről, a Monte Solaróról, és látta a hófehér házakat, a kikötőt, a Faraglioni sziklákat, a Sorrentói-félsziget csücskét, kissé távolabb Ischia vulkáni kúpját és Nápolyt a Vezúvval, az úgy érzi, ez a táj mindörökre rabul ejti szívét. Ha végigutazik a Sorrentói-félsziget déli oldalán, megérti, miért itt telepedtek meg a görög gyarmatosítók több mint két és félezer éve. Amalfi partjaihoz közeledve, amikor megpillantjuk a katedrális mázas cserepekkel borított tornyát a színes házak gyűrűjében, könnyű megérteni, miért tértek vissza mindig az amalfi hajósok otthonukba a távoli gazdag országokból. Amikor pedig fentről letekint látogató Positano házaira, úgy érzi, itt le tudná élni az életét. Ha halljuk és látjuk a nápolyiakat diskurálni a Népgyűlés terén, miközben fiúgyermekeik a tér kockakövein rúgják a labdát, valóban elhisszük, hogy ők élik legintenzívebben az életet Itália valamennyi lakója közül. Amikor a világ leghíresebb pizzájának illatát élvezzük, nápolyi pörkölésű kávét vagy éppen egy jéghideg helyi citromlikőrt kortyolgatunk egy a tenger felé nyitott árnyas teraszon a Capri főtér közelében, akkor bizonyosak leszünk benne: a nápolyi ember arra termett, hogy élvezze az életet. És ehhez megkapta a legcsodálatosabb lakóhelyet.

Jelen program idegenvezetői:

Kiss Virág
Kiss Virág
Végh Lilla
Végh Lilla
Kovács Zsuzsanna
Kovács Zsuzsanna

Hangolódó videó:

Utasaink véleménye:

Kiemelt ajánlatok

TAVASZKÖSZÖNTŐ AUSZTRIÁBAN

2 nap/ 1 éj
58 000 Ft

BENELUX NAGYKÖRUTAZÁS - TAVASSZAL TULIPÁNVIRÁGZÁSKOR

7 nap/ 6 éj
277 500 Ft

ORCHIDEÁK KAVALKÁDJA SZLOVÉNIÁBAN

1 nap/ 0 éj
22 500 Ft

DUBAI ÉS AZ EGYESÜLT ARAB EMIRÁTUSOK LUXUS ÉLMÉNYEKKEL

7 nap/ 6 éj
428 000 Ft

A PLITVICEI NEMZETI PARK VARÁZSA

3 nap/ 2 éj
82 500 Ft

MILÁNÓ ÉS LOMBARDIA HERCEGI PALOTÁI

4 nap/ 3 éj
184 500 Ft

Képgaléria

  • slider

A program tervezett útvonala:

Programleírás

1. nap: Szeged – Budapest – Duino kastélya – Ferrara (810 km)

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelő), Olaszországba. Útközben rövid pihenőt tartunk a festői elhelyezkedésű Duino kastélynál, mely 400 éve a Della Torre olasz család tulajdonában van. Meglátogatjuk pompás kertjét és a kastélyba is betekintünk. A kastélyból csodálatos kilátás nyílik a meredek sziklákkal övezett tengerre. Megérkezés az esti órákban Ferrara környéki szálláshelyünkre. 

2. nap: Ferrara és a Sorrentói-félsziget (670 km)

Kora reggel indulunk Nápoly és a Sorrentoi-félsziget felé. Útközben Ferrarába, az Este-hercegség egykori székhelyére tekintünk be. Gyalogosan sétálunk a hangulatos óváros látnivalói között: Megtekintjük a középkori, vizesárokkal körülvett vörös téglákból épített Estense palotát, a katedrálisát mely a legszebb középkori templomok egyike, a városházát és a Casa dei Diamanti-t, a ’Gyémántházat’. Utunkat folytatva az Appenninek hegyvonulatán áthaladva a késő délutáni órákban érkezünk a Sorrentoi-félszigethez, ahol szállásunk lesz. (4 éjszaka). Repülős utasaink részére transzfer a szállodába, találkozás az autóbuszos csoporttal. 

3. nap: Pompei és a Vezúv krátere! Nápolyban sétálunk… (90 km)

A mai napon Pompeibe, az eltemetett városba utazunk. A város úgy került újra a felszínre, ahogyan a borzalom napján élete félbeszakadt. Feltárulnak előttünk a hajdani polgárok házai, pékműhelyei és fürdői. A Vezúv lankáin, a Nemzeti Park területén utazunk, hangulatos szőlő és olíva ültetvények között a Vezúv kráteréhez. Buszunkkal egészen az 1000 m-en fekvő parkolóig utazunk, ahol helyi kisbuszokba átülve (helyszínen fizetendő!) érkezünk a kráter alatti parkolóba. Csodaszép kilátásban lehet részünk, mely során látjuk az anno hömpölygő megszilárdult láva folyamokat és feledhetetlen kilátásban lehet részünk a nápolyi öbölre. A bátrabbak  innen kb. 300 m sétával eljuthatnak a kráter széléig. (Belépőjegy igénylése utazás előtt szükséges). Az egykor dübörgő, tűzköveket dobáló óriás ma hallgat. Kialudt volna, vagy csak csendesen pihen? Erre a kérdésre a vulkanológusok sem tudják a biztos választ. A kráter meghódítása után, pihenésként, megkóstolhatják a Vezúv lankáin termelt szőlőből készült borkülönlegességeket, majd Nápoly belvárosába utazunk, ahol városnézésünk során megtekintjük a Castel Nuovo XIII. századi erődítményét, a Bourbon időkben épült királyi palotát, a Népgyűlés terét a Paolai Szent Ferenc templommal. A térről ragyogó rálátás nyílik a mindig nyüzsgő nápolyi kikötőre. Belvárosi sétánkat a San Carlo királyi színház és operaház, valamint a Galleria Umberto századfordulós bevásárló csarnokának megtekintésével zárjuk, illetve szabadidőben lehetőségük van elfogyasztani egy igazi nápolyi ristrettót, vagy a messziföldről híres édességek, fagylaltok egyikét. Programunk végén, visszatérünk szálláshelyünkre.

4. nap: Capri-sziget hajóval és Anacapri | Sorrento és a limoncello (80 km)

Reggeli, majd szabadidő. Fakultatív ajánlatunk: A kikötőből komphajóval indulunk Capri-szigetére, egész napos túrára. A sziget kikötőjéből minibusszal jutunk Anacapriba. Itt található a sziget legszebb kilátópontja a Monte Solaro, és Axel Munthe páratlan fekvésű római stílusú villája is. Szabad idő és ebédelési lehetőség a festői Anacapri városkában. Majd innen kisbusszal leereszkedve a sziget déli részén Capri városát keressük fel, melynek csodálatos parkja az Augustus kert nevet viseli. Az egész szigetet virágzó leanderek, különleges mediterrán növények, dús vegetáció jellemzi. Időjárástól függően lehetőség van strandolásra vagy kishajóval a sziget körbehajózására is, mely teljes képet ad a sziget minden oldaláról (helyszínen fizetendő!). A délutáni órákban visszahajózunk a kontinensre és szálláshelyünkre térünk. Szálláshelyünkre utazva vacsora várja utasainkat.

5. nap: Positano és Amalfi hajóval | Ravello panorámája (90 km)

Reggeli után akár egész napját szabad programmal töltheti. Fakultatív ajánlatunk: Egész napos kirándulásra indulunk autóbusszal és hajóval, helyi idegenvezető kíséretében. Utunk során keresztben kelünk át a félszigeten, hogy annak déli, Salerno felőli oldalára jussunk. A félsziget déli oldalán Positano városkáig húzódó partszakasz az UNESCO Világörökség része, Itália talán legszebb panorámaútja. Positano festői látványt nyújt az égbenyúló sziklafalak között, a tenger felett lépcsőzetesen épült mediterrán házaival, rózsalugasaival. Rövid sétát teszünk Positanóban, majd hajóval utazunk tovább az egykor Európa-hírű tengeri nagyhatalom, az Amalfi Köztársaság központja felé. A hajóról láthatjuk a szédítően magas sziklafalakat, a sziklák közé épült Amalfi panorámáját festői házaival. Partraszállásunk után megtekintjük a Dómot (árkádos előcsarnokához lépcsősor vezet), a XII.sz-i harangtornyot. Szabadidőben ki-ki sétálhat a hangulatos, szűk utcácskákon, fürödhet az apró szemcsés partszakaszon. Utunkat a késő délutáni órákban autóbusszal folytatjuk Ravello felé. Sétát teszünk az elbűvölő városkában, ahonnan élvezhetjük a salernói öbölre nyíló panorámát. Vacsoraidőre szálláshelyünkre érkezünk.

6. nap: Caserta kastélya – Ferrara (környéke) (660 km)

Reggeli után autópályán Nápoly felé indulunk, majd Caserta egykori királyi palotáját és annak gyönyörű kertjét látogatjuk meg. A XVIII. században versailles-i mintára épült barokk kastély és kert számtalan építészeti látványossággal bűvöli el az idelátogatót. A kastély termeiben tett látogatásunk után, gyönyörű kertjében sétálunk látványos szökőkútjai között. Utunkat megállókkal folytatjuk hazafelé. Szállásunk Ferrara környékén lesz. Repülős utasaink reggel elköszönnek a buszos csoporttól, menetrendtől függően transzfer a nápolyi repülőtérre, hazautazás Budapestre. 

7. nap: Ferrara – Portoguaro – Budapest – Szeged (810 km)

A reggeli elfogyasztása után hazafelé indulunk. Útközben, Veneto tartomány kevésbé ismert kis gyöngyszemét, Portogruaro, reneszánsz hangulatú városkáját látogatjuk meg és teszünk egy rövid sétát belvárosában. Ezután, technikai pihenőkkel tarkítva folytatjuk utunkat, esti órákban érkezés Budapestre, majd tovább utazás Szegedre. Ferrarából indulunk, majd Szlovénián (Tornyiszentmiklós határátkelő) keresztül utazunk hazafelé, útközben többszöri pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, továbbutazás Szegedre.

Csatlakozhat körutazásunkhoz repülővel is! Érkezés a 2. napon a nápolyi repülőtérre menetrendtől függően, transzfer a szállodába. A 3-5. napig a leírás szerinti autóbuszos programon vesznek részt, ill. a szállás, ellátás erre az időre vonatkozik! Visszafelé: transzfer a nápolyi repülőtérre a 6. napon, hazautazás Budapest, Liszt Ferenc repülőtér menetrend szerint.

Árinformációk

Utazás módja:
Autóbusszal
Elhelyezés:
***
Ellátás:
Program szerint
máj. 14.
Részvételi díj:
230.500 HUF (631,34 EUR)
1 ágyas felár:
58.000 HUF (158,86 EUR)
2x vacsora felár:
19.800 HUF (54,23 EUR)
Capri-sziget hajóval:
95,00 EUR
Positano-Amalfi program:
80,00 EUR
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
I. zóna retúr transzfer:
5.000 HUF (13,70 EUR)
II. zóna retúr transzfer:
8.000 HUF (21,91 EUR)
máj. 15.
Részvételi díj:
312.500 HUF (855,94 EUR)
1 ágyas felár:
35.000 HUF (95,87 EUR)
Capri-sziget hajóval:
95,00 EUR
Positano-Amalfi program:
80,00 EUR
Repülőtéri illeték kb.:
55.000 HUF (150,65 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
I. zóna retúr transzfer:
5.000 HUF (13,70 EUR)
II. zóna retúr transzfer:
8.000 HUF (21,91 EUR)
júl. 01.
Részvételi díj:
242.500 HUF (664,21 EUR)
1 ágyas felár:
58.000 HUF (158,86 EUR)
2x vacsora felár:
19.800 HUF (54,23 EUR)
Capri-sziget hajóval:
95,00 EUR
Positano-Amalfi program:
80,00 EUR
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
I. zóna retúr transzfer:
5.000 HUF (13,70 EUR)
II. zóna retúr transzfer:
8.000 HUF (21,91 EUR)
júl. 02.
Részvételi díj:
312.500 HUF (855,94 EUR)
1 ágyas felár:
35.000 HUF (95,87 EUR)
Capri-sziget hajóval:
95,00 EUR
Positano-Amalfi program:
80,00 EUR
Repülőtéri illeték kb.:
55.000 HUF (150,65 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
I. zóna retúr transzfer:
5.000 HUF (13,70 EUR)
II. zóna retúr transzfer:
8.000 HUF (21,91 EUR)
aug. 19.
Részvételi díj:
242.500 HUF (664,21 EUR)
1 ágyas felár:
58.000 HUF (158,86 EUR)
2x vacsora felár:
19.800 HUF (54,23 EUR)
Capri-sziget hajóval:
95,00 EUR
Positano-Amalfi program:
80,00 EUR
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
I. zóna retúr transzfer:
5.000 HUF (13,70 EUR)
II. zóna retúr transzfer:
8.000 HUF (21,91 EUR)
aug. 20.
Részvételi díj:
312.500 HUF (855,94 EUR)
1 ágyas felár:
35.000 HUF (95,87 EUR)
Capri-sziget hajóval:
95,00 EUR
Positano-Amalfi program:
80,00 EUR
Repülőtéri illeték kb.:
55.000 HUF (150,65 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
I. zóna retúr transzfer:
5.000 HUF (13,70 EUR)
II. zóna retúr transzfer:
8.000 HUF (21,91 EUR)
szept. 02.
Részvételi díj:
242.500 HUF (664,21 EUR)
1 ágyas felár:
58.000 HUF (158,86 EUR)
2x vacsora felár:
19.800 HUF (54,23 EUR)
Capri-sziget hajóval:
95,00 EUR
Positano-Amalfi program:
80,00 EUR
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
I. zóna retúr transzfer:
5.000 HUF (13,70 EUR)
II. zóna retúr transzfer:
8.000 HUF (21,91 EUR)
szept. 03.
Részvételi díj:
312.500 HUF (855,94 EUR)
1 ágyas felár:
35.000 HUF (95,87 EUR)
Capri-sziget hajóval:
95,00 EUR
Positano-Amalfi program:
80,00 EUR
Repülőtéri illeték kb.:
55.000 HUF (150,65 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
I. zóna retúr transzfer:
5.000 HUF (13,70 EUR)
II. zóna retúr transzfer:
8.000 HUF (21,91 EUR)
okt. 21.
Részvételi díj:
230.500 HUF (631,34 EUR)
1 ágyas felár:
58.000 HUF (158,86 EUR)
2x vacsora felár:
19.800 HUF (54,23 EUR)
Capri-sziget hajóval:
95,00 EUR
Positano-Amalfi program:
80,00 EUR
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
I. zóna retúr transzfer:
5.000 HUF (13,70 EUR)
II. zóna retúr transzfer:
8.000 HUF (21,91 EUR)
okt. 22.
Részvételi díj:
312.500 HUF (855,94 EUR)
1 ágyas felár:
35.000 HUF (95,87 EUR)
Capri-sziget hajóval:
95,00 EUR
Positano-Amalfi program:
80,00 EUR
Repülőtéri illeték kb.:
55.000 HUF (150,65 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
I. zóna retúr transzfer:
5.000 HUF (13,70 EUR)
II. zóna retúr transzfer:
8.000 HUF (21,91 EUR)

További információ:

Utazás: autóbusszal vagy repülővel
Elhelyezés: 6 éjszaka szálloda*** , 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 6x reggeli + 4x vacsora


 

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 125 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 45 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


 

Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 18.000 Ft / 50 EUR/fő (autóbusszal)

*25-34 fő esetén: 22.000 Ft / 61 EUR/fő (repülővel)

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül. Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


 

Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Székesfehérvár-(Veszprém)-M7 autópálya útvonalon vagy Nápolyban repülőgéppel. Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. Repülős csatlakozáshoz repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rep.téri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 6 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában (helyi 4*), 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 6x reggeli és 4x vacsora

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

A részvételi díj nem tartalmazza:

-2x vacsora felárat (1. és 6. napon)

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépők és jegyek árait

- audioguide/fülhallgató árát, ha a létszám indokolja (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- Colonnade baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

7nap 6éj

Időpontok

230 500 Ft/fő
Garantált indulás! Társításra váró Hölgy!
367 500 Ft/fő
Garantált indulás!
242 500 Ft/fő
Garantált indulás! Társításra váró Úr!
367 500 Ft/fő
Garantált indulás!
242 500 Ft/fő
Társításra váró Hölgy!
367 500 Ft/fő
242 500 Ft/fő
367 500 Ft/fő
230 500 Ft/fő
367 500 Ft/fő

Kérdése van?

E-mailben vagy telefonon a rendelkezésére állunk minden hétköznap
9-17 óráig

Hasonló ajánlatok:

HOSSZÚ HÉTVÉGE TAORMINÁBAN

4 nap/ 3 éj
261 000 Ft

SZICÍLIA NAGYKÖRUTAZÁS

9 nap/ 8 éj
346 500 Ft

A VEZÚVTÓL AZ AMALFI PARTOKIG - REPÜLŐVEL

5 nap/ 4 éj
367 500 Ft

NYÁRBÚCSÚZTATÓ A SORRENTÓI-FÉLSZIGETEN

4 nap/ 3 éj
232 500 Ft

ISZTRIA - DALMÁCIA - MONTENEGRÓ

7 nap/ 6 éj
295 000 Ft
Utazás:
Autóbusszal
elhelyezés
Elhelyezés:
Hotel ***
ellátás
Ellátás:
Program szerint

Időpont
máj. 14.
Időtartam
7 nap/ 6 éj
Utazás módja
Busz
Ár
230 500 Ft
Garantált indulás! Társításra váró Hölgy!
Időpont
máj. 15.
Időtartam
5 nap/ 4 éj
Utazás módja
Repülő
Ár
367 500 Ft
Garantált indulás!
Időpont
júl. 01.
Időtartam
7 nap/ 6 éj
Utazás módja
Busz
Ár
242 500 Ft
Garantált indulás! Társításra váró Úr!
Időpont
júl. 02.
Időtartam
5 nap/ 4 éj
Utazás módja
Repülő
Ár
367 500 Ft
Garantált indulás!
Időpont
aug. 19.
Időtartam
7 nap/ 6 éj
Utazás módja
Busz
Ár
242 500 Ft
Társításra váró Hölgy!
Időpont
aug. 20.
Időtartam
5 nap/ 4 éj
Utazás módja
Repülő
Ár
367 500 Ft
Időpont
szept. 02.
Időtartam
7 nap/ 6 éj
Utazás módja
Busz
Ár
242 500 Ft
Időpont
szept. 03.
Időtartam
5 nap/ 4 éj
Utazás módja
Repülő
Ár
367 500 Ft
Időpont
okt. 21.
Időtartam
7 nap/ 6 éj
Utazás módja
Busz
Ár
230 500 Ft
Időpont
okt. 22.
Időtartam
5 nap/ 4 éj
Utazás módja
Repülő
Ár
367 500 Ft

A "Megrendelés" gombra kattintva az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlatunk elnyeri tetszését, akkor azon a felületen véglegesítheti a foglalást.

Programleírás

Duino kastélya, Caserta, Capri, Sorrento, Positano, Ravello, Ferrara

Miért éppen a Sorrentói-félsziget? Miért éppen Nápoly?

Miért éppen a Sorrentói-félsziget? Miért éppen Nápoly? A kérdést csak az teszi fel, aki még nem járt e varázslatos helyen!! A Nápolyi-öböl a színek, formák, ízek, illatok végtelen változatosságával csalogatja a látogatót. Aki egyszer már látta a nápolyi kikötő hátterében a Vezúv vöröses árnyalatú salakkúpját a Tirrén-tenger sötétkékjével, és a pineák örökzöldjével, az aligha feledi. Aki körbetekintett Capri szigetének tetejéről, a Monte Solaróról, és látta a hófehér házakat, a kikötőt, a Faraglioni sziklákat, a Sorrentói-félsziget csücskét, kissé távolabb Ischia vulkáni kúpját és Nápolyt a Vezúvval, az úgy érzi, ez a táj mindörökre rabul ejti szívét. Ha végigutazik a Sorrentói-félsziget déli oldalán, megérti, miért itt telepedtek meg a görög gyarmatosítók több mint két és félezer éve. Amalfi partjaihoz közeledve, amikor megpillantjuk a katedrális mázas cserepekkel borított tornyát a színes házak gyűrűjében, könnyű megérteni, miért tértek vissza mindig az amalfi hajósok otthonukba a távoli gazdag országokból. Amikor pedig fentről letekint látogató Positano házaira, úgy érzi, itt le tudná élni az életét. Ha halljuk és látjuk a nápolyiakat diskurálni a Népgyűlés terén, miközben fiúgyermekeik a tér kockakövein rúgják a labdát, valóban elhisszük, hogy ők élik legintenzívebben az életet Itália valamennyi lakója közül. Amikor a világ leghíresebb pizzájának illatát élvezzük, nápolyi pörkölésű kávét vagy éppen egy jéghideg helyi citromlikőrt kortyolgatunk egy a tenger felé nyitott árnyas teraszon a Capri főtér közelében, akkor bizonyosak leszünk benne: a nápolyi ember arra termett, hogy élvezze az életet. És ehhez megkapta a legcsodálatosabb lakóhelyet.

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelő), Olaszországba. Útközben rövid pihenőt tartunk a festői elhelyezkedésű Duino kastélynál, mely 400 éve a Della Torre olasz család tulajdonában van. Meglátogatjuk pompás kertjét és a kastélyba is betekintünk. A kastélyból csodálatos kilátás nyílik a meredek sziklákkal övezett tengerre. Megérkezés az esti órákban Ferrara környéki szálláshelyünkre. 

Kora reggel indulunk Nápoly és a Sorrentoi-félsziget felé. Útközben Ferrarába, az Este-hercegség egykori székhelyére tekintünk be. Gyalogosan sétálunk a hangulatos óváros látnivalói között: Megtekintjük a középkori, vizesárokkal körülvett vörös téglákból épített Estense palotát, a katedrálisát mely a legszebb középkori templomok egyike, a városházát és a Casa dei Diamanti-t, a ’Gyémántházat’. Utunkat folytatva az Appenninek hegyvonulatán áthaladva a késő délutáni órákban érkezünk a Sorrentoi-félszigethez, ahol szállásunk lesz. (4 éjszaka). Repülős utasaink részére transzfer a szállodába, találkozás az autóbuszos csoporttal. 

A mai napon Pompeibe, az eltemetett városba utazunk. A város úgy került újra a felszínre, ahogyan a borzalom napján élete félbeszakadt. Feltárulnak előttünk a hajdani polgárok házai, pékműhelyei és fürdői. A Vezúv lankáin, a Nemzeti Park területén utazunk, hangulatos szőlő és olíva ültetvények között a Vezúv kráteréhez. Buszunkkal egészen az 1000 m-en fekvő parkolóig utazunk, ahol helyi kisbuszokba átülve (helyszínen fizetendő!) érkezünk a kráter alatti parkolóba. Csodaszép kilátásban lehet részünk, mely során látjuk az anno hömpölygő megszilárdult láva folyamokat és feledhetetlen kilátásban lehet részünk a nápolyi öbölre. A bátrabbak  innen kb. 300 m sétával eljuthatnak a kráter széléig. (Belépőjegy igénylése utazás előtt szükséges). Az egykor dübörgő, tűzköveket dobáló óriás ma hallgat. Kialudt volna, vagy csak csendesen pihen? Erre a kérdésre a vulkanológusok sem tudják a biztos választ. A kráter meghódítása után, pihenésként, megkóstolhatják a Vezúv lankáin termelt szőlőből készült borkülönlegességeket, majd Nápoly belvárosába utazunk, ahol városnézésünk során megtekintjük a Castel Nuovo XIII. századi erődítményét, a Bourbon időkben épült királyi palotát, a Népgyűlés terét a Paolai Szent Ferenc templommal. A térről ragyogó rálátás nyílik a mindig nyüzsgő nápolyi kikötőre. Belvárosi sétánkat a San Carlo királyi színház és operaház, valamint a Galleria Umberto századfordulós bevásárló csarnokának megtekintésével zárjuk, illetve szabadidőben lehetőségük van elfogyasztani egy igazi nápolyi ristrettót, vagy a messziföldről híres édességek, fagylaltok egyikét. Programunk végén, visszatérünk szálláshelyünkre.

Reggeli, majd szabadidő. Fakultatív ajánlatunk: A kikötőből komphajóval indulunk Capri-szigetére, egész napos túrára. A sziget kikötőjéből minibusszal jutunk Anacapriba. Itt található a sziget legszebb kilátópontja a Monte Solaro, és Axel Munthe páratlan fekvésű római stílusú villája is. Szabad idő és ebédelési lehetőség a festői Anacapri városkában. Majd innen kisbusszal leereszkedve a sziget déli részén Capri városát keressük fel, melynek csodálatos parkja az Augustus kert nevet viseli. Az egész szigetet virágzó leanderek, különleges mediterrán növények, dús vegetáció jellemzi. Időjárástól függően lehetőség van strandolásra vagy kishajóval a sziget körbehajózására is, mely teljes képet ad a sziget minden oldaláról (helyszínen fizetendő!). A délutáni órákban visszahajózunk a kontinensre és szálláshelyünkre térünk. Szálláshelyünkre utazva vacsora várja utasainkat.

Reggeli után akár egész napját szabad programmal töltheti. Fakultatív ajánlatunk: Egész napos kirándulásra indulunk autóbusszal és hajóval, helyi idegenvezető kíséretében. Utunk során keresztben kelünk át a félszigeten, hogy annak déli, Salerno felőli oldalára jussunk. A félsziget déli oldalán Positano városkáig húzódó partszakasz az UNESCO Világörökség része, Itália talán legszebb panorámaútja. Positano festői látványt nyújt az égbenyúló sziklafalak között, a tenger felett lépcsőzetesen épült mediterrán házaival, rózsalugasaival. Rövid sétát teszünk Positanóban, majd hajóval utazunk tovább az egykor Európa-hírű tengeri nagyhatalom, az Amalfi Köztársaság központja felé. A hajóról láthatjuk a szédítően magas sziklafalakat, a sziklák közé épült Amalfi panorámáját festői házaival. Partraszállásunk után megtekintjük a Dómot (árkádos előcsarnokához lépcsősor vezet), a XII.sz-i harangtornyot. Szabadidőben ki-ki sétálhat a hangulatos, szűk utcácskákon, fürödhet az apró szemcsés partszakaszon. Utunkat a késő délutáni órákban autóbusszal folytatjuk Ravello felé. Sétát teszünk az elbűvölő városkában, ahonnan élvezhetjük a salernói öbölre nyíló panorámát. Vacsoraidőre szálláshelyünkre érkezünk.

Reggeli után autópályán Nápoly felé indulunk, majd Caserta egykori királyi palotáját és annak gyönyörű kertjét látogatjuk meg. A XVIII. században versailles-i mintára épült barokk kastély és kert számtalan építészeti látványossággal bűvöli el az idelátogatót. A kastély termeiben tett látogatásunk után, gyönyörű kertjében sétálunk látványos szökőkútjai között. Utunkat megállókkal folytatjuk hazafelé. Szállásunk Ferrara környékén lesz. Repülős utasaink reggel elköszönnek a buszos csoporttól, menetrendtől függően transzfer a nápolyi repülőtérre, hazautazás Budapestre. 

A reggeli elfogyasztása után hazafelé indulunk. Útközben, Veneto tartomány kevésbé ismert kis gyöngyszemét, Portogruaro, reneszánsz hangulatú városkáját látogatjuk meg és teszünk egy rövid sétát belvárosában. Ezután, technikai pihenőkkel tarkítva folytatjuk utunkat, esti órákban érkezés Budapestre, majd tovább utazás Szegedre. Ferrarából indulunk, majd Szlovénián (Tornyiszentmiklós határátkelő) keresztül utazunk hazafelé, útközben többszöri pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, továbbutazás Szegedre.

Csatlakozhat körutazásunkhoz repülővel is! Érkezés a 2. napon a nápolyi repülőtérre menetrendtől függően, transzfer a szállodába. A 3-5. napig a leírás szerinti autóbuszos programon vesznek részt, ill. a szállás, ellátás erre az időre vonatkozik! Visszafelé: transzfer a nápolyi repülőtérre a 6. napon, hazautazás Budapest, Liszt Ferenc repülőtér menetrend szerint.

Utazás: autóbusszal vagy repülővel
Elhelyezés: 6 éjszaka szálloda*** , 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 6x reggeli + 4x vacsora


 

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 125 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 45 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


 

Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 18.000 Ft / 50 EUR/fő (autóbusszal)

*25-34 fő esetén: 22.000 Ft / 61 EUR/fő (repülővel)

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül. Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


 

Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Székesfehérvár-(Veszprém)-M7 autópálya útvonalon vagy Nápolyban repülőgéppel. Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. Repülős csatlakozáshoz repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rep.téri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 6 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában (helyi 4*), 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 6x reggeli és 4x vacsora

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

A részvételi díj nem tartalmazza:

-2x vacsora felárat (1. és 6. napon)

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépők és jegyek árait

- audioguide/fülhallgató árát, ha a létszám indokolja (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- Colonnade baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Program tervezett útvonala

Jelen program idegenvezetői

Kiss Virág
Kiss Virág
Végh Lilla
Végh Lilla
Kovács Zsuzsanna
Kovács Zsuzsanna

Hangolódó videó

HOSSZÚ HÉTVÉGE TAORMINÁBAN

4 nap/ 3 éj
261 000 Ft

SZICÍLIA NAGYKÖRUTAZÁS

9 nap/ 8 éj
346 500 Ft

A VEZÚVTÓL AZ AMALFI PARTOKIG - REPÜLŐVEL

5 nap/ 4 éj
367 500 Ft

NYÁRBÚCSÚZTATÓ A SORRENTÓI-FÉLSZIGETEN

4 nap/ 3 éj
232 500 Ft

ISZTRIA - DALMÁCIA - MONTENEGRÓ

7 nap/ 6 éj
295 000 Ft