Hírek

Utazás kereső

Kérdése van?

E-mailben vagy telefonon a rendel-kezésére állunk minden hétköznap
9 - 17 óráig.

Szombaton 9 - 12 óráig.


Adja meg elérhetőségét, és kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot:

Miben segíthetünk?

A https://zseppelin.hu weboldalon a következő linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem. hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Hozzájárulok, hogy a https://zseppelin.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a https://zseppelin.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.


Ingyenes, kedvezményes szolgáltatások

Ingyenes budapesti parkolási lehetőség

Applikáció

Cewe Kuponkódok

Ajándékutalvány

Fotó pályázat

Online katalógus

Hírek

  • Turizmus Café a Z(s)EPPELIN-nel

    Aki lemaradt volna a decemberi Turizmus Café adásáról, itt megtekintheti az interjút. 
    Zsebők Tamás, a Z(s)eppelin utazási iroda ügyvezető igazgatója és az iroda vezetését ellátó felesége, Zsebőkné Tóth Sára következő Turizmus Café műsorunk vendégei.

    Megjelenés ideje: 2024-02-06
  • EURÓPA EGYIK LEGSZEBB ORSZÁGA, SVÁJC IS ELTÖRLI A BEUTAZÁSI KORLÁTOZÁSAIT!

    EURÓPA EGYIK LEGSZEBB ORSZÁGA, SVÁJC IS ELTÖRLI A BEUTAZÁSI KORLÁTOZÁSAIT!

    Az egyik legnépszerűbb európai ország megszünteti a világjárvány alatt bevezetett korlátozásokat.

    Svájc május 2-tól eltörli az beutazókra vonatkozó előírásokat. Ettől ma naptól kezdve semmilyen igazolást nem kérnek, ami a Coviddal kapcsolatos. Ez az jelenti, hogy az oltatlanok, akik eddig csak bizonyos feltételek mellett utazhattak, is átléphetik a határt. Svájci utazás során elegendő lesz az utazáshoz elengedhetetlen alapokmányok, útlevél és személyi igazolvány. Svájcban egyre kevesebb esetet regisztráltak, ezzel az indokkal került eltörlésre az oltási igazolás. A svájci Alpok hegyvonulatai sok száz kirándulóutat rejtenek, melyek a világtól elzárt apró kis falvak mellett is elhalad. A tiszta levegő, a csípős hideg, a csodálatos táj és a vele járó panoráma pedig igazán csábító azok számára, akik elszöknének a világ, a folytonos rohanás és a zaj elől.

    Megjelenés ideje: 2024-02-08
  • SZÉP KÁRTYÁVAL IS FIZETHET!

    SZÉP KÁRTYÁVAL IS FIZETHET!

    Irodánk OTP, K&H és MKB SZÉP KÁRTYA ELFOGADÓHELY!

    Örömmel tájékoztatjuk Utasainkat, hogy a belföldi Zseppelin Programokra OTP Bank, K&H Bank és MKB Bank SZÉP kártyával is fizethetnek irodánknál.
    Egy- és többnapos BELFÖLDI programjainkra az OTP Bank, K&H Bank és MKB Bank által kibocsátott Széchenyi Pihenőkártya mindhárom alszámláján (szállás, vendéglátás, szabadidő) szereplő összeget fel tudják használni.
    Várjuk jelentkezését belföldi programjainkra is. Belföldi programjainkon fölül az alábbi határmenti útjainkra is érvényesíthető a SZÉP kártya (magyarországi szálláshely okán). Ezen programjaink a Vendégségben az Esterházyaknál, illetve a Hohe Wand és Burgenland élményei.

    Megjelenés ideje: 2024-02-08
  • Replő helyett Zeppelin

    REPÜLŐGÉP HELYETT ZEPPELIN ÚJRA?

    Repülőgépei közül tizet léghajóra cserél egy spanyol légitársaság.

    Az Air Nostrum 2026-tól Airlander nevű léghajókat is bevonna a légi személyszállításba, mivel ezek környezetkímélőbbek, 90 százalékkal kevesebb szén-dioxidot bocsátanak ki, mint a repülőgépek.

    Ezek a léghajók összesen száz utast tudnak majd szállítani, melyeket a brit Hybrid Air Vehicles (HAV) gyárt le. Ezekből egy spanyol társaság, az Air Nostrum már tíz darabot rendelt – írta az Interesting Engineering.

    Megjelenés ideje: 2024-02-08
  • ÁRAINK MÓDOSÍTÁSÁRA KÉNYSZERÜLTÜNK

    ÁRAINK MÓDOSÍTÁSÁRA KÉNYSZERÜLTÜNK

    Az utolsó pillanatot igyekeztünk megvárni, a kedvezőbb feltételek együttállása érdekében, azonban az érezhető nyomás miatt az áraink módosítására kényszerültünk

    A világpiaci és gazdasági hatások az élet minden terén érzékeltetik hatását, ez alól az idegenforgalmi szolgáltatások sem képeznek kivételt. Bizonyára mindannyian tapasztaljuk a mindennapok áremelkedéseit, melynek irodánk ezidáig ellen tudott állni Utasainak érdekében. A tavasszal lefoglalt utazásokat 380 HUF/EUR keresztárfolyamon kalkuláltuk, melyhez képest ezen árfolyam 410-415 HUF/EUR sávban mozog. Az üzemanyagárak kétszeresére történő emelkedése szintén olyan extrém többletköltség irodánknak, mely folyamatos veszteséget termel egy több mint 2 esztendős pandémiás időszakot követően. Ezen jelentős veszteségeket irodánk az idei esztendő első felében magára vállalta, azonban nyilvánvaló, hogy hosszú távon ezen költségek mellett az év elején kiadott áraink nem viselhetőek.

    A szárazföldi és légi személyszállításban igénybe vett szolgáltatások árai az elmúlt időszak szomorú gazdaságpolitikai helyzete miatt az egekbe szöktek. Az üzemanyagár 2022. március hónaptól már piaci áron kerül alkalmazásra autóbuszaink tankolásai alkalmával, mely költség a duplája az év eleji áraknak. A külföldi deviza árfolyamok kedvezőtlen alakulása szintén erőteljes hatást gyakorol a 2022. év elején kalkulált árainkra. A járvány és a háború következtében elszabadult, több mint 50%-os drágulás az üzemanyag árakban és a rendkívül gyenge forintunk miatt kénytelenek vagyunk áremelést alkalmazni a részvételi díjaknál és a fakultatív lehetőségek árainál.

    Megjelenés ideje: 2024-02-08
  • HORVÁTORSZÁG ÚJ LÁTVÁNYOSSÁGA LEHET A PELJESAC HÍD

    HORVÁTORSZÁG ÚJ LÁTVÁNYOSSÁGA LEHET A PELJESAC HÍD

    A most átadott 2,4 km hosszú Pelješac híd, turisztikai attrakcióként sikert arat, és várhatóan tovább élénkíti a turizmust a déli régióban – nyilatkozta a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója.

    "Az, hogy a hidat milyen mértékben tudják majd a különleges ajánlatok, túrák, ajándéktárgyak és egyéb termékek által népszerűsíteni, leginkább a desztinációktól és az adott régióban működő vállalkozásoktól és szolgáltatóktól függ, míg a Horvát Idegenforgalmi Közösség, ahogyan azt eddig is tette, bizonyosan továbbra is használni fogja a hidat promóciós és tájékoztató kampányai részeként" – mondta Kristjan Staničić kedden a Pelješac híd megnyitása előtt.

    Az új híd 55 méter magasságban, 2,4 kilométeren keresztül köti össze a szárazföldet és a Peljesac-félsziget. Andrej Plenković horvát miniszterelnök történelmi pillanatnak nevezte a híd átadásának napját, miszerint újra egyesült két horvát terület, ami hatalmas jelentőségű esemény az ország számára, mert a híd rengeteg idegenforgalmi, gazdaság, közlekedési és ellátási problémát megold – tudósított az MTI.

    Megjelenés ideje: 2024-02-08
  • Hatalmas útválasztékkal és alacsonyabb árakkal jön az indián nyár

    Hatalmas útválasztékkal és alacsonyabb árakkal jön az indián nyár

    Az ősz már forróság, ezen kívül tömeg nélkül, és a főszezoni áraknál olcsóbban ígér fantasztikus útiélményeket – vallja Zsebők Tamás, a Z(s)eppelin Utazási Iroda tulajdonos-ügyvezetője. Aki azt tapasztalja, hogy az elmúlt két éves időszak alatt a korábbinál is jobban a megbízható utazási irodák felé fordultak az utazni vágyók.

    „A Covid idején a Z(s)eppelin először indította útjára beföldi, majd nem magyarországi csoportjait amiatt, hogy megmutassuk: megvagyunk és ott állunk az utasaink mellett, hogy amint lehet, ismét átélhessék az utazás élményét. Mindezt nem pusztán a törzsutasaink értékelték, hanem azok az újabb ügyfeleink is, akik részére a járványhelyzetben felértékelődött az utazási irodák által garantált minőség, valamint biztonság”- fejtette ki Az Utazó magazin olvasói által a 2021-es esztendő legjobb utazási irodájának választott szegedi utazási iroda vezetője. Hozzátéve, a Z(s)eppelin minden külföldi programjához olyan biztosítás kapcsolódik, ami abban az esetben is anyagi biztonságot nyújt, ha valaki nem tudna útra kelni, valamint abban az esetben is, ha valakit külföldön ér utol a betegség.

    Megjelenés ideje: 2024-02-08
  • ISMÉT A ZSEPPELIN AZ ÉV UTAZÁSI IRODÁJA!

    2021 év közönségszavazatai alapján a 2021 esztendő utazási irodája ismét a Z(s)eppelin Utazási iroda

    Átadták Az utazó magazin 2021 legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó rangos kitüntetéseket hétfőn a Corinthia Hotel Budapest szállodában, ahol a legjobb magyar belföldi és határontúli szálláshelyek és magyar éttermek mellett a legjobb magyar utazásszervező irodát, a Z(s)eppelint díjazták.

    Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón örömét fejezte ki, hogy az Utazó Magazin magazin a külhoni magyar turisztikai szolgáltatókra is kiterjesztette a versenyt. Fontosnak nevezte, hogy az egységes Kárpát-medencében való gondolkodás az élet egyre több területén megjelenjen.

    Megjelenés ideje: 2024-02-08
  • Megszületett a döntés

    MEGSZÜLETETT A DÖNTÉS A BRITEKNÉL II. ERZSÉBET KIRÁLYNŐ HALÁLA UTÁN

    Szombaton délelőtt III. Károlyt királlyá avatták a St. James’s Palace-ban, írta a BBC.

    Az esemény idejére félárbocra eresztett zászlókat újra felvonják a II. Erzsébet királynő halála miatt. Bár a hagyományok szerint a trónutódlási tanács ceremóniáján hirdetik ki hivatalosan az utódot, Károly már attól a pillanattól kezdve király, hogy az édesanyja meghalt.
    III. Károly pénteken este szólt először királyként a nemzethez, mely során legfőképp édesanyjáról emlékezett meg.

     

    Megjelenés ideje: 2024-02-08
  • ZALA MEGYEI LÁNY AZ ORSZÁG TÜNDÉRSZÉPE

    Több hónapnyi izgalom, regionális és országos forduló után, szeptember 8-án véget ért a 2022-es Tündérszépek szépségverseny. A Mediaworks Hungary negyedik alkalommal rendezte meg a nagy népszerűségnek örvendő megméretést, amelynek főnyereménye az idén egy életre szóló élmény, egy kétfős all inclusive egzotikus álomutazás volt Dubajba. Több mint 700 jelentkező közül idén a Zala megyei, 18 éves Pesti Viktória fejére került a királynői korona.
    A királynő utazását a Magyar Brands díjas, Év Utazási Irodája 2021 Z(s)eppelin Utazási iroda biztosítja és szervezi.

    Megjelenés ideje: 2024-02-08
  • A VEZÚV TETEJÉN

    Meghatározó látképe a Nápolyi-öbölnek a különleges vulkanikus képződmény. A világhírnévnek örvendő hegy, mely megannyi tragédia okozója volt az évezredek során.

    Egyszerre izgalmas és szép élményben lehet részünk, miközben egy kis fizikai megpróbáltatást is át kell élnünk. Hiszen mégiscsak egy szunnyadó vulkánt kívánunk a magunk módján meghódítani, elérni a tetejére, hogy a végén kíváncsian belepillanthassunk hatalmas kráterébe. Sokan nem tudják, hogy a hegy nem elzárt terület, látogatható, sőt túrázni is lehet itt. Hiszen a vulkán utoljára 1944 márciusában tört ki, két kisebb települést is elpusztítva. Kúpjának teteje akkor beomlott, kétszáz méterrel alacsonyabb lett. Megszűnt a füstcsóvája is, melyet több száz éven át a távolból is jól lehetett látni, és képzőművészeti alkotások százai ábrázolták így.

    Megjelenés ideje: 2024-02-08
  • VEZÚV UTÁN POMPEJI

    Ahogy ott állunk Pompeji Fórumán, e hatalmas méretű, kikövezett tér kellős közepén, és körbetekintünk, megpróbáljuk elképzelni, hogy is nézhetett ki fénykorában.

    A Vezúv irányában ott magasodott Jupiter temploma, egy-egy oldalán Néró és Caligula diadalívével. A több mint egy futballpályányi Fórumot dór oszlopok szegélyezték, az árkádsorok alatt üzletek álltak.

    A Fórumtól délre álltak a közigazgatási hivatalok. Jó állapotban maradt fenn a Bazilika, melyet a város legrégebbi és legjelentősebb középületeként tartottak számon. Négy évtizeden át építették, kezdetben fedett piacként szolgált. Később az igazságügyi hivatalok kaptak helyet benne: felépítették a tribunalt, hogy ott tárgyalják meg a polgári és kereskedelmi pereket.

    Szemünk előtt kel életre a világ leghíresebb ókori települése. Ahogy ott állunk Pompeji város Fórumán, e hatalmas méretű, kikövezett tér kellős közepén, és körbetekintünk, megpróbáljuk elképzelni, miként is nézhetett ki fénykorában.

    Előttünk, az északi oldalon, a Vezúv irányában ott magasodott Jupiter temploma, egy-egy oldalán Néró és Caligula diadalívével. A több mint egy futballpályányi Fórumot dór oszlopok szegélyezték, az árkádsorok alatt üzletek álltak, ahol szintén nagy lehetett a sürgés-forgás.

    Ez a terület volt a város politikai, gazdasági és vallási életének központja, elvileg elfért itt egyszerre a település valamennyi lakója, mely a fénykorban, az időszámításunk szerinti első században meghaladhatta a tizenötezret. A maradványok igencsak próbára teszik képzelőerőnket, de az azért különleges érzés, hogy lábunk azokat a helyeket tapodja, ahol egy ókori polgár élte mindennapjait, a kor akkori lehetőségeihez mérten magas életszínvonalon.

    Megjelenés ideje: 2024-02-08
  • Több mint 170-féle körutazás a Z(s)eppelin idei kínálatában

    Több mint 170-féle körutazás a Z(s)eppelin idei kínálatában

    Több mint 170 program és 500-nál is több indulási időpont közül választhatnak az idén a Z(s)eppelin Utazási Iroda utasai, a gazdag kínálatban hét teljesen új utazási termék is szerepel.

    Megjelent a körutazásokat, pihenéssel kombinált körutazásokat és városlátogatásokat szervező utazási iroda idei évi katalógusa. A programfüzetek február végéig az utaztató összes értékesítő partnerénél elérhetőek lesznek. A teljes árualap weboldalukon keresztül is böngészhető.

    „Ötszáznál is több indulási időpontban több mint 170 programmal várjuk az idén utasainkat” – tájékoztatta szerkesztőségünket Zsebők Tamás irodavezető.

    Árualapjukban a már jól bejáratott termékek mellett 7 teljesen új körutazás is megtalálható: Provence és Bordeaux repülővel, Izland 8 napos nagykörutazás, Srí Lanka és a Maldív-szigetek, Baltikum nagykörutazás és Helsinki, Természet és kultúra: Maros menti vízitúra, Nyárbúcsúztató Tenerifén, Nyárbúcsúztató Párizsban.

    A szakember a kulturális körutazások piacán a tavalyi évet is jellemző, élénk keresletre számít. Mint elmondta, a hangulat egyértelműen pozitív, az év eleje kiemelkedő foglalási számokat hozott. Tavaszi csoportjaik szinte kivétel nélkül teljes csoportlétszámmal beteltek és május végéig garantáltan indulnak.

    Rövidesen elérhetővé válik UTAZÁS APP applikációjuk, amely eleinte a programok részleteinek megtekintésére és a foglalás elindítására lesz hivatott, a későbbiekben pedig számtalan kényelmi lehetőséget kínál majd és előnyöket ad az ezen keresztül foglaló utasoknak.


    Forrás: turizmus.com

    Megjelenés ideje: 2024-02-08
  • Mit szólna egy izlandi hűsítő bálnaleshez a forró nyár kellős közepén? Vagy egy provence-i bor- és k

    Mit szólna egy izlandi hűsítő bálnaleshez a forró nyár kellős közepén? Vagy egy provence-i bor- és kacsamájkóstolóhoz?

    Ha a tenerifei nyárbúcsúztató egzotikus kalandjai, a baltikumi körutazás izgalmai iránt érdeklődik, csapjon le a Z(s)eppelin Utazási Iroda kínálatára, hiszen az előfoglalási időszakban akár 10 százalék kedvezménnyel fedezheti fel az iroda új úti céljait is.

    A napokban jelent meg a szegedi Z(s)eppelin Utazási Iroda legújabb utazási katalógusa, amely egészen 2023 novemberéig kínál külföldi körutazásokat, városlátogatásokat és pihenéssel egybekötött körutazásokat. A régi és új utasok több mint 170 buszos és repülős program, illetve 500 indulási időpont közül válogathatnak.

     

    Megjelenés ideje: 2024-02-08
  • Érdemes figyelni: az előfoglalási kedvezmény veszi át a last minute helyét

    A Covid hatására jelentősen megváltozott az utazási irodák üzletpolitikája. Zsebők Tamás, a kulturális körutazásokra specializálódott Z(s)EPPELIN Utazási Iroda ügyvezető igazgatója ezzel kapcsolatban elmondta: annak ellenére, hogy piac folyamatosan növekszik, a pandémia alatt tartalékjaikat részben felemésztett utazási irodák most a biztonságra törekedve a korábbinál kisebb árualapot kötnek le előre a folyamatos külső nagy kitettségeknek köszönhetően. A főszezonban ezért nem lehet számítani last minute kedvezményekre. Helyette a most, március végéig tartó előfoglalási szezonban lehet élni a kedvezményekkel.

    Az előzetes félelmekkel szemben az utazási piac köszöni, jól van. A tavaly nyári kiemelkedő forgalom után a növekvő infláció, a forint árfolyamromlása és a drasztikus energiaár-emelkedés ellenére sem csökkent a kiutazási kedv. Ennek köszönhetően a Z(s)eppelin is eredményes adventi, szilveszteri időszakot könyvelhetett el, miközben az év elején a karneváli szezon is telt házas csoportokkal zajlott. Ez a kedvező tendencia ráadásul tavasszal is folytatódik, amit jól mutat, hogy a Z(s)eppelin csoportos repülős csoportjai egészen pünkösdig, szinte mind megteltek és a buszos utaknál is alig maradt már szabad hely. Mindez úgy, hogy az utazási iroda flottája ma már hat modern buszból áll, ami azt jelenti, hogy 2019-hez képest növekedett a luxus autóbuszok száma.

    Megjelenés ideje: 2024-02-08
  • ÁRAINK MÓDOSÍTÁSÁRA KÉNYSZERÜLTÜNK

    Áraink módosítását folyamatosan az adott program indulása előtt 35-21 nappal vizsgáljuk, szükséges-e az érvényes szerződéseinket módosítani, mert vannak olyan desztinációk, ahol sem a valuta keresztárfolyama, sem a külföldi szolgáltatások árai nem indokolják az áraink módosítását (pl. Norvégia a Fjordok országa). Áraink módosításakor az alábbi 3 részlet elemzése határozza meg az árak és utazási szerződések módosítását:

    - a program szerinti külföldi szolgáltatások deviza árfolyama

    - a program szerinti szárazföldi és légi személyszállítás árainak emelkedése

    - a program szerinti végleges utaslétszám szerinti létszám felár alkalmazása

    Megjelenés ideje: 2024-02-08
  • Negyedik hír...

    Negyedik hír rövid bevezető...

    Megjelenés ideje: 2024-02-06
  • EZEK EURÓPA LEGJOBB ADVENTI VÁSÁRAI, AHOL DOBOGÓS LETT BUDAPEST IS!

    Pár napja számoltunk be arról, mikor nyitnak Budapest legnépszerűbb karácsonyi vásárai, amelyekre érdemes kimenni, már csak azért is, mert a fővárosunk büszkélkedhet Európa harmadik legjobb karácsonyi vásárával – legalábbis a Christmas Tree World ítélete szerint. A portál ugyanis rangsorolta Európa 70 legjobb karácsonyi vásárát. Mutatjuk a TOP 10-et.

    Megjelenés ideje: 2024-02-06
  • Z(s)eppelin tulajdonos: az infláció globális, mindenütt árat emeltek, de az utazási kedv töretlen

    Mivel a globális infláció miatt minden szolgáltató emelte az árait, a magyar utazási irodák sem tehettek másképp. Más kérdés, hogy mi a piac fizetőképességét figyelembevéve csak ennek egy részét hárítottuk át az utasainkra, akik közül most is azok jártak jól, akik a szezon előtti kedvezményeket kihasználva, olcsóbban foglalták le az utazást. Fejtette ki Zsebők Tamás, a Z(s)eppelin Utazási iroda tulajdonosa, aki a nyári szezon meghosszabbodása mellett a last minute konstrukció visszaszorulásáról is beszélt. 

    Megjelenés ideje: 2024-02-06