Belföldi programjaink SZÉP kártyával is fizethetők irodánkban!

 

Irodánk OTP, K&H és MKB SZÉP KÁRTYA ELFOGADÓHELY!
Örömmel tájékoztatjuk Utasainkat, hogy a belföldi Zseppelin Programokra OTP Bank, K&H Bank és MKB Bank SZÉP kártyával is fizethetnek irodánknál.
Egy- és többnapos BELFÖLDI programjainkra az OTP Bank, K&H Bank és MKB Bank által kibocsátott Széchenyi Pihenőkártya mindhárom alszámláján (szállás, vendéglátás, szabadidő) szereplő összeget fel tudják használni.
Várjuk jelentkezését belföldi programjainkra is. Belföldi programjainkon fölül az alábbi határmenti útjainkra is érvényesíthető a SZÉP kártya (magyarországi szálláshely okán). Ezen programjaink a Vendégségben az Esterházyaknál, illetve a Hohe Wand és Burgenland élményei.

 

SZÉP kártyávan kapcsolatos kérdések és válaszok:

Amennyiben a SZÉP kártyán elérhető összeg felhasználható ideje lejár és a a lejárati idő előtt befizettem az utalványt és annak érvényessége meghaladja a SZÉP kártyán szereplő ajánlat beválthatóságát, akkor is felhasználható lesz a voucher?
-Igen, hiszen a voucher vásárlásának időpontja továbbra is a SZÉP kártya egyenlegének rendelkezésre állási időszakába esik. Ez nem befolyásolja a jövőbeni kuponok lejárati idejét.

Használhatom SZÉP kártyámat külföldi utazások vagy termékek vásárlására?
-Nem, mivel csak belföldi utazási ajánlataink esetében fogadható el a SZÉP kártyás (szálláshely alszámla) fizetést.

Lehetséges-e fizetni a SZÉP kártya mindhárom alszámlájával?
- Nem, ugyanis a 55/2011. (IV. 12.) kormányrendelete szerint belföldi utazásszervezőként csak a szálláshely alszámla fogadható el.

Amennyiben az utazás megvásárlásához nem áll elegendő összeg a SZÉP kártyámon, lehetséges fizetni két SZÉP kártyával, vagy kipótolva azt készpénzzel/átutalással?
-Jelenleg vegyes fizetés nem áll rendelkezésre. (SZÉP kártya/kártyák szálláshely alszámla + készpénz/bankkártya)

 A SZÉP kártyámmal fizethet-e helyettem más személy?
-A kártya névreszólósága miatt más személyek a kártya tulajdonosa jelenléte nélkül nem használhatják, mivel a vásárlást bizonyító számlát szignálni kell. Kártyahasználatkor akár személyazonosítást is kérhetnek és amennyiben a kártyát használó személy nem egyezik meg annak tulajdonosával, akkor elutasíthatják a vásárlást. 16. évüket betöltött családtagok számára van lehetőség társkártya kiállítására, amit a munkáltatónál lehet igényelni.

Lehetséges SZÉP kártyával ajándékba vásárolni vouchert?
-Igen, amennyiben belföldi utazási ajánlatainkra szól a vásárlás, mert csak abban az esetben lehetséges a SZÉP kártyás (szálláshely alszámla) fizetést. Mivel az utalványok nem névreszólóak, nem áll rajta az utazás összege, ezért gond nélkül át lehet adni más személyeknek.

Hogyan kell SZÉP kártyával fizetni?
- A kártyaelfogadást az OTP Bank Nyrt. garantál a SSL protokollt használó kártyaelfogadó rendszer által. Amennyiben a megvásárolni szánt szolgáltatást SZÉP kártyával szándékozik kifizetni, akkor a fizetési módok közül a SZÉP kártyás fizetést kell kijelölnie, majd az OTP Bank fizetőoldalára kerül átirányítására, ahol egyenesen a Bank jóvoltából fenntartott, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásainak megfelelően működő portálon zajlik majd a fizetés (minden személyes adat betekintésébe nem látunk bele és nem is birtokolhatjuk azokat).

 A fizetés sikerességéhez az alábbi adatokat kell megadni:

• kártya típusa: "egyéb" kártyatípust kell kiválasztani

• kibocsátó bank neve: OTP Bank

• kártyára írt név

• kártya száma (az utolsó téglalapba nem kell semmit írni)

• kártya lejárati dátuma: hónap kétjegyű szám, év szintén kétszámjegyű számként

• érvényesítési kód mezőbe nem kell semmit írnia

a) amennyiben e-vouchert kért, rendszerünk automatikusan megküldi a szolgálgatás igénybe vételéről szóló vouchert,

b) amennyiben házhoz szállítást kért, futárunk 2-3 munkanapon belül kiszállítja Önnek a vouchert.

Szép kártyával történő előreutalás menete
Letölthető PDF

Az idegenforgalmi adó (IFA) is kifizethető OTP SZÉP kártyával?
  -Nem, hiszen a NAV határozata miatt az IFA a SZÉP kártyával nem fizethető ki.

 

 A SZÉP kártya felhasználásáról szóló kormányrendeletben felsorolt TEÁOR ’08 kódok jegyzéke nem tartalmazza az IFA-t, mint az alapszolgáltatáshoz kapcsolódó egyéb más szolgáltatást. Az IFA megfizetésével a vásárló nem egy szolgáltatás ellenértékét fizeti meg, az elfogadóhely az önkormányzat helyett szedi be a szálláshely-szolgáltatást terhelő adót. Az IFA megfizetésével kapcsolatban a SZÉP kártya elfogadóhely tájékoztatja a vásárlókat.

Ha további kérdése merülne fel a SZÉP kártya használatával kapcsolatban, az alábbi elérhetőségeken a kártyát biztosító bankot is megkeresheti:

OTP Széchenyi Pihenőkártya:
SZÉP vonal: +36 1 429 74 00
E-mail: ugyfelszolgalat@otpszepkartya.hu

MKB Széchenyi Pihenőkártya
Telefon: (1) 268 7272
Telefax: (1) 268 7002
E-mail: ugyfel@mkbszepkartya.hu

K&H TeleCenter:
Telefon: (06 1/20/30/70) 335 3355
E-mail: munkavallalo.szepkartya@kh.hu