Szolgáltatásunk minőségi színvonalának emelése érdekében programjainknál mind szélesebb körben alkalmazzuk a rádiós adó-vevő (headset) rendszert, melynek számtalan előnyei Utasaink kényelmét szolgálják az utazás során.


Ezen rendszer használatával a programok szerinti városnézések, az idegenvezetések élvezhetőbbek, színvonalasabbá válnak.

Használata:

Azon programjainknál ahol a program lehetőséget ad és szükséges illetve idegenvezetőink megítélése alapján az adó-vevő rendszer használata indokolt, az utazás egész időtartamára Utasaink kezébe adjuk a vevő készüléket, melyet az utazás teljes időtartama alatt magánál tart. Ehhez tartozik egy új, minden esetben bontatlan (steril) fülhallgató szett. A készülékek nyakba akaszthatóak, súlyuk annyira csekély, hogy akár egy ingzsebben is elfér, nem húzza azt.

A készülék kezelése rendkívül egyszerű, a ki- és bekapcsoló gombon kívül egy hangerő szabályozó található rajta és kész! Az egyes idegenvezetések előtt be kell kapcsolni, majd az egyes idegenvezetések után ki kell kapcsolni a készüléket, így egy-egy készülék 7-8 napos készenlétet biztosít beavatkozás nélkül! 

Az adó-vevő rendszer előnyeit az alábbiakban ismertetjük:

  • az egyes városnézések alatt Ön közvetlenül hallja idegenvezetőnk előadását, miközben Ön zavartalanul fényképezhet, nézelődhet az adott helyen.
  • a városnézések alatti közlekedési zajok nem befolyásolják az idegenvezetés hangminőségét, Ön tisztán hallja idegenvezetőnk előadásait.
  • nem kell az adott objektumnál összetömörülni, az idegenvezető előtt állni, hogy hallja szavait, hanem nyugodtan bámészkodhat kedvére, körbejárhatja a területet ( ! Természetesen felhívjuk a figyelmet arra, hogy ilyen esetekben mindenképp tartsa szem előtt idegenvezetőnk jelenlétét az esetleges csoporttól való eltávolodás kiküszöbölése érdekében!)
  • zárt helyeken (múzeumokban, templomokban) ahol idegenvezetőnk nem tud hangosan tájékoztatni, a halk előadása szintén zavartalanul élvezhető az Ön számára
  • egy adott objektumnál több csoport / idegenvezető jelenléte esetén nem zavaró más idegenvezető előadásának jelenléte, Ön a fülhallgató segítségével minden információt zavartalanul megkap
  • egy adott városban való csoportos séta közbeni városnézés során nem kell 50 méterenként a csoportnak megállnia, bevárni a sorban hátul érkező utastársakat, hanem idegenvezetőnk a séta során folyamatosan tudja Önöket informálni a látottakról, ezzel is az Ön idejét megspórolva több idő jut az egyes látnivalókra.
  • és nagy segítséget nyújt azon esetekre is, mikor egy adott objektumnál – esetleges nagy tömegben – Utastársunkat kell megkeresni. A készülék 150-200 méter hatótávolságon belül biztosítja a hangátvitelt, így idegenvezetőnk beszéde, tájékoztatása alapján – hol és merre haladunk – sikeresen visszatalálhat „elveszett” utastársunk a csoporthoz.
  • az adó-vevő rendszerrel mindenképp sok-sok drága idő takarítható meg a városnézések alatt, mely időt inkább az adott látnivalónak tudnak szentelni, élvezve a technikai újdonság minden előnyét! 


Élvezetes jó utat kívánunk!