Varázslatos Szlovénia kényelmes túrákkal a természetben, wellness pihenéssel
4 alkalommal sétálunk a természetben! | Maribor, Velenje, Postojna, Piran és Portoroz, Bled, Bohinj

A 4 napos Szlovénia programunkat egészítettük ki a természetjárás szerelmeseinek, egy feledhetetlen gyalogtúrával ezen programunkban! Programunk első napján felejthetetlen kirándulást teszünk Európa egyik legnagyobb szénbányájában!  Szlovénia tenyérnyi kis ország, melyet gazdaggá tett a természet és szorgos kezű, jókedvű lakói. , könnyed szerrel mutat utat nekünk zöldellő réten és vízesésen át az 1206 méter magasságban alázúdoló Savina forráshoz. Barátságos, nyugodt kirándulásra számíthatnak mindazok, akik örömüket lelik a tavak, hegyek látványában, akik szeretik a könnyed sétákat, a kényelmesen megközelíthető várakat, jól érzik magukat a tündéri városokban vagy a mesevilágú cseppkőbarlangban. 5 napos programunk során Szlovénia varázslatos arcát mutatjuk be, mely során a kirándulások tett gyalogtúráink fáradalmait egy wellness komplexumban pihenhetjük ki! Élénk színben pompázó hegyoldalak, csipkézett hegycsúcsok, mélykék tavak és tengerpart.   és a szlovén tengerpart között Önt is meg fogja érinteni Szlovénia szépsége: Piran, Bohinj, Bledi-tó, Ljubljana, Postojna…. mind-mind szerepel programunkban!
 
 
Ország: Szlovénia
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busz
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak
Vélemények

A program tervezett útvonala:


1. nap: Szeged–Budapest–Maribor-Velenje bányája-Ljubljana környéke (515 km)   

 Elutazás hajnalban a Szeged-Buda­pest-Tornyiszentmiklós-Maribor út­vonalon. Maribor Európa kulturális fővárosa is volt, a 400 éves szőlőtő­ke, a városközpont középkori kasté­lya, a székesegyház és a városháza egy vidékies hangulatú, magával ragadó települést idéz. Búcsúzva a várostól, megtudjuk, milyen nehéz is a szénbányászok élete. Velenjébe érkezve a világ legvastagabb szénrétege Európa egyik legnagyobb, legkorszerűbb és biztonságos szénbányáját rejti, ahová lifttel mi is leereszkedünk. A szénbányászat felszín feletti és felszín alatti múzeumával ismerkedünk. A felszínre térve felfrissülünk és Vacsoraidőre érkezünk szállodánkba, ahol házias ízekkel várnak bennünket. Mind a négy napon itt lesz a szállásunk.

2. nap: Postojna, Predjama vára és a szlovén tengerpart Pirantól Portorozig gyalog sétálunk (380 km)

 Reggeli után a postojnai cseppkő­barlangot, a Karsztvidék gyöngy­szemét részben elektromos kisvonattal, részben gyalogosan járjuk be - termeiben lebilincselő élményben lesz ré­szünk! A közelben álló predjamai lovagvár egy sziklafalba épített „fészek”, a középkori találékonyság mesterműve. A délutáni órákban a mediterrán tengerparti városkákba érkezünk. Portoroz elegáns üdülőhely, Piran pedig egy romantikus, hajdani halásztelepülés, ahonnan az első gyalogos sétánk is indul a vízpart mentén a két városka között. Piranban felkapaszko­dunk a Szent György templomához vagy akár egy kávézó teraszáról élvezhetjük a tengerpart látványát. Piran öbléből végig a tengerpart mentén egy könnyed, kellemes sétával érkezünk a közeli Portorozba. Útközben a tenger illatával, a hullámok csobbanásával töltődünk fel. Mielőtt hazafelé indulnánk, Portorozban is megállunk egy fény­kép készítésére, a hely hangulatát élvezve. Estefelé visszaindulunk szálláshelyünkre.

3. nap: Bohinj és a Száva forrás vízesése | Bledi-tó és a Vintgar-szurdok (40 km)  

 A Triglav Nemzeti Parkban, a Júlia Alpok között haladva érkezünk Bohinji tó vidékére, ahol a tó vize fjordként nyúlik be a nemzeti park hegyei közé. Bohinjban felvonóval a Vogel csúcsára libegünk (felvonójegy!) ahonnan páratlan kilátásban lehet részünk az Alpok hófödte csúcsaira. Fotószünetet követően visszatérünk a tó szintjére, ahonnan kellemes erdei sétát teszünk a Savica-vízeséshez. A Savica egy karsztbarlangból ömlik ki, sziklahasadékon át. A 78 méterről lezúduló, félelmetesen dübörgő víztömeg párába vonja az előttünk magasodó függőleges sziklafalat. Vize a Triglav-tavak völgyének mélyéről jut a felszínre, közvetlenül a Komarča sziklafal előtt. Ez Savica-vízesés, a leghíresebb és leglátogatottabb vízesés Szlovéniában. Savica forrása egy 38 m hosszú lépcsőn bukik le, majd a víz csaknem függőlegesen esik a mélységbe 51 métert. A teljes magasságkülönbség 78 m. A törésvonalnál egy kis patakban egyesülve a nagy vízeséssel, közös patakban zuhan 25 méter mélységbe. A két vízesés együtt alkotja a Savica vízesést.  Megpihenünk a vízesésnél majd visszatérünk autóbuszunkhoz. Visszaindulunk a Bledi-tó felé, melyet fekvése, enyhe éghajlata miatt turisták ezrei keresik fel. A Bledi-tóban fekvő kis szigeten Szűz Mária zarándoktemp­loma található, melyet „pletnával” (kishajóval) látogatunk meg és gyönyörködünk a tavat körülölelő hegyormok látványában. A délután folyamán még a Vintgar-szurdok, Szlové­nia legmagasabb folyami zuhataga vár bennünket. Az összesen 1600 m hosszú, helyenként 150 méter magas sziklafalak között kanyarog a Radovna patak, melynek vadregényes völgyében sétálunk. Fából épített járdákon, hidakon tudjuk végigjárni szurdok teljes hosszát (helyenként a járófelület csúszós lehet, ezért stabil, csúszásmentes bokatartó cipő használata javasolt). Helyenként a haragosan zúg a patak, míg máshol kisimul a víztükör. A vadregényes sétánk a 16 m magas Šum vízesésnél ér véget. Visszafelé ugyanezen az úton érkezünk vissza az autóbuszunkhoz. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

4. nap: Mesés kirándulásra indulunk a Logarska Dolina völgyből a Rinka-vízesésen át a Savinja forrásához vagy esetleg egy kellemes termálfürdőben töltjük a napot. Szabad a választás!

 Autóbuszos és gyalogos kirándulást teszünk a szlovén fővárostól, Ljubljanától északra, a mesés Logarska Dolina alpesi jellegű völgyben. A Savinja Alpok szívében található a Logar-völgy, Európa egyik legszebb alpesi völgye, mely minden évszakban gyönyörű. A több mint 2000 méteres csúcsok között napos rétek és legelők, erdei házikók, farönkök és festői természeti adottságokat találhatunk a Savinja folyó forrásai és mellékfolyói mellett. Az erdő mélyéről a Rinka-vízesés lenyűgöző zúgása hallatszik. A Nyáron a völgy szelíd zöld padlója virágzó rétté válik, amelyet a sötétzöld erdő határol, és fölötte a Kamnik - Savinja Alpok éles csúcsa átszúrja a kék eget. A parkolóhoz autóbuszunkkal érkezünk, melyet magunk mögött hagyva, hosszan kiépített úton kezdjük túránkat. A fehéren vakító Kamniki és Savinji-Alpok csipkés hegyláncai közé szorult vadvirágos völgy felső végében rövid, de meredek, sziklába vájt lépcsőkön mászunk fel a 90 m magasból lezúduló Rinka-vízeséshez, melynek látványát az egyedi, fából készült Sasfészek bárból csodálhatjuk. Pallóhidak, kapaszkodók és lépcsősorok segítségével érkezünk a vízesés tetejéhez, útközben bámulatos panoráma nyílik a Rinka-vízesésre a Logar-völgyre és a környező hófödte hegycsúcsokra. Szemet gyönyörködtető útvonalon folytatjuk tovább túránkat kanyonszerű sziklás szurdokon keresztül a Savinja forráshoz, majd pihenőt tartunk a lenyűgöző kilátást nyújtó rusztikus Frischauf menedékháznál. Fogyasztunk kedvünkre, majd kipihenten, szusszanásunk után a már ismert útvonalon ereszkedünk vissza a kiindulási pontunkra. A közepes nehézségű kirándulásunk során 435 méteres szintkülönbséget könnyedén tesszük meg, különösebb megerőltetés nélkül. Visszatérve kényelmesen elhelyezkedünk autóbuszunkban, hogy csatlakozzunk a túrát nem vállaló utastársainkhoz a Ljubljana közeli Atlantis Termál Wellness&Spa központban. Aki a mai napi túránkon nem vesz részt, ez esetben az egész napot a minden igényt kielégítő wellness fürdőben töltheti. ahová a túrázókkal a kora délutáni órákban érkezünk. Az Atlantis Termál Wellness&Spa fürdőkomplexumban találhatunk kültéri és beltéri medencéket, masszázsmedencéket, hullám medencét, termálvizes medencéket, szaunák, gőzkabin stb. Az előző napi túrák után jóleső érzéssel adhatjuk át magunkat a termálvizes kényeztetésnek. Szállásunkra vacsoraidőre térünk vissza.

5. nap: Ljubljana – Ptuj – Budapest – Szeged (690 km)

 Reggel Szlovénia fiatal, energikus fővárosába látogatunk. A hármas hídon átmenve siklóval megyünk fel a Ljubljana jelképeként is ismert fellegvárba. Itt raboskodott Batthyá­ny Lajos is 1849-ben. A toronyból jó időben az Alpok csúcsai is lát­szanak. A Ljubljanica-folyó partján egy életteli piac és számos cuk­rászda, söröző, étterem, butik várja a látogatókat. Kirándulásunk utolsó állomása Ptuj. A kisváros kellemes meglepetést okoz római kori em­lékeivel, muzeális várkastélyával. Utunkat a Tornyiszentmiklós-Buda­pest útvonalon folytatjuk, késő este érkezünk Szegedre.FONTOS TUDNIVALÓK A PROGRAMUNKHOZ:

A gyalogtúrák nehézsége

A programban szereplő gyalogtúrák minősítését minden programnál külön részletezzük. A gyalogtúráink könnyed, maximum átlagos nehézségűek, így nagyobb terhelésre nem kell számítani! Eygéntől függően azonban az egyes szakaszok fizikai állapottól függően kicsit fárasztóak lehetnek. A túrák távolsága és a szintemelkedése nem kimagasló, a terep azonban ritkán törmelékes lehet.

Egyes túrák körtúrák, melyek esetében visszafordulásra nincs lehetőség.

A túrákra csupán egy kisméretű hátizsákot kell magunkkal vinni, benne az esőkabáttal, tartalék meleg ruhával, élelemmel és ivóízzel.

Ha Ön szokott túrázni vagy sportolni, akkor nem érheti meglepetés gyalogtúránk egyikén sem. Egy esetleges zivatar, esős időjárás azonban nehezítheti a túrákat, így nagyon fontos a megfelelő felszerelés, öltözet.

A túrákon való részvétel feltétele a magabiztos mozgáskoordináció, a lépésbiztosság és a tériszonytól való mentesség. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség.

A túrák nehézségét hatos skálán, a nemzetközileg is elismert BergFex minősítése alapján adjuk meg.

 

Szükséges felszerelés

Öltözet
Strapabíró túraöltözet, meleg ruha, vékony és vastag polár pulóver, jó minőségű, lélegző anyagból (pl. Gore-Tex) készült esőkabát és esőnadrág, kényelmes és vízhatlan túrabakancs, sapka, kesztyű igény szerint. A jó minőségű esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük mindenképp fordíts erre kellő figyelmet! Természetesen amennyiben a lehetőségek engedik, a túrák napjait az időjárás alakulása szerint igyekszünk módosítani, azonban ez nem mindig megoldható a program egyéb kötöttségei miatt. Olyan bakancsot hozzon magával, amit már régóta használ. Ha új bakanccsal próbálkozunk, akkor a túra előtt mindenképp napokon keresztül legyen használva, bejáratva, nehogy az utazás alatt törje fel a lábat! Hozzunk magunkkal kendőt vagy baseball sapkát, napvédő krémet az erős napsugárzás miatt.

Túrafelszerelés
Kisméretű hátizsák a napi túrákhoz, kulacs, napszemüveg, napolaj, túrabot igény szerint.

Csomagolás az autóbuszra
Két csomagba érdemes pakolni a felszerelésünket. Egy nagyobb sporttáskába vagy bőröndbe a szállodában használatos ruházatot. Ez a csomag az autóbusz csomagtartójába kerül és utazás közben nem tudsz hozzáférni.

A másik csomagunk egy kisméretű hátizsák legyen, amit magunkkal vihetünk a napi túrákra, valamint az autóbusz utasterében is kényelmesen elfér. Ebben a csomagban legyen a személyi igazolvány (vagy az útlevél), az utazásra szánt ivóvíz, szendvicsek, olvasnivaló, fényképezőgép stb.

Nyilatkozat
Mivel utazásunk során az időjárás változékony lehet, ezért irodánk túra és idegenvezetői mindenképpen fenntartják a jogot, hogy rossz idő esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok – megváltoztassák a programot. Ez jelentheti a különböző látnivalók vagy túrák sorrendjének felcserélését, de különösen zord időjárás esetén – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is maradhatnak túrák. Ebben az esetben mindenképpen igyekszünk valamilyen más, helyettesítő programot szervezni.

Leírás Időtartam Ár

Atlantis Termál Wellness & Spa fürdőbelépőjegy

14 EUR/főtől (helyszínen fizetendő)

1

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!  

15000

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!  

9000

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!  

7000

 

Árak és felárak (1 főre) 2021. IX.15.


Részvételi díj: 102.500 Ft  
1 ágyas felár: 25.000 Ft
4x vacsora felár: 22.000 Ft


Utasbiztosítás (BBP): 2.280 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 4 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 4x reggeli


Fakultatív programok (15 főtől):
Atlantis Termál Wellness & Spa fürdőbelépőjegy: 14 EUR/főtől


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 120 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 16 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén: 7.500 Ft/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa-Tornyiszentmiklós autópálya útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!  A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! 


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 4 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában (helyi 4*), 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 4x reggelis ellátás

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

-4x vacsora ellátás

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


Új vélemény írása
  • A beküldött véleményeket munkatársaink ellenőrzik, ezt követően jelennek meg oldalunkon.
  • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
  • Név nélkül elküldött véleménynél "Anonymus"-ként fog megjelenni.
Új vélemény küldése
nap éj
Időpontok
autóbusszal:
A Z(s)eppelin programok bruttó árazását itt megtekintheti: https://www.zseppelin.hu/hirek/1030/z-s-eppelin-programok-brutto-arazasa
Időjárás
Ljubljana
Hétfő 01/24
-1 °
Ptuj
Hétfő 01/24
1 °
Portoroz
Hétfő 01/24
3 °
Piran
Hétfő 01/24
3 °
Maribor
Hétfő 01/24
1 °
Postojna
Hétfő 01/24
-1 °
Bled
Hétfő 01/24
-3 °
Velenje
Hétfő 01/24
-1 °
Predjama
Hétfő 01/24
-1 °
Szomszédolás
 – 
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs