Karácsony Egerben | Élmények a Mátrában és a Bükkben 2021
Ritka természeti kincsek, történelmi borvárosok és termálvíztől gőzölgő medencék az ünnepek alatt

Karácsonyi programunkban ez alkalommal a hangsúlyt a feltöltődésre, a ropogós, tiszta levegőn tett rövid kirándulásokra, és wellness élményekre helyeztük – mely kínálatban hazánk különösen gazdag! Borkóstolóval, ínyenc falatokkal, a közeli érdekességeket felderítve pihenünk az ünnepek alatt is, programunkba belefűzve a környék legkiválóbb termálfürdőit! Fürdőruha és strandpapucs idén karácsonykor kötelező! Kalandozzunk együtt az ünnepek idején is!

Ország: Magyarország
Szállás típusa: Hotel
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busz
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak
Vélemények

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Szurdokpüspöki – Gyöngyös – Parádsasvár – Szépasszony-völgy – Eger (170 km)

Kora reggel Szegedről indulva Budapesten át utazunk a híres mátrai Bivalyrezervátumba, ahol egy kalandtúra keretében a Mátra nyugati kapujának egyik „vadregényes” fennsíkján élő Magyar Vizibivalyokkal és Parlagi Szamarakkal találkozunk, kostolót kapva a rezervátum kézműves termékeiből is. Kirándulásunk után tovább utazunk Gyöngyösre, ahol az alföldi síkság és hegyvonulatok határában fekvő borvárost felfedezve megpillanthatjuk országunk legmagasabb pontját, a Kékestetőt! Gyöngyös központi Fő terét bejárva megnézzük a Ferences rendház és templom kriptáját, a barokk és gótikus jegyeket ötvöző Szent-Bertalan templomot, a Grassalkovich Ház díszes homlokzatát és a Mátra Múzeumnak otthont adó Orczy-kastélyt (kívülről), nagykapujának pillérjeiről épphogy közénk nem ugró kőoroszlánjaival. A Márta lankáin utazunk Parádsasvárra, ahol az első, amit megpillanthatunk az a romantikus mesekastélya, mely ma elegáns szállodaként üzemel. A hatalmas fenyők között álló neoreneszánsz vadászkastélyt az 1800-as évek végén Ybl Miklós tervezte a környék akkori birtokosának, Károlyi Györgynek a megrendelésére. Fotószünetet követően Parádon keresztül a Mátra Tájvédelmi Körzeten keresztül folytatjuk utunkat a borospincéiről híres Szépasszony-völgybe, ahol az egri borászat kiválóságait ízlelgetjük, egy ismertetővel egybekötött borkostoló keretében (fakultatív). Programunkat az impozáns egri vár bebarangolásával folytatjuk, ahol megannyi érdekességet tanulva, Gárdonyi Géza sírjánál állva elevenítjük fel hősi történelmünket. Majd a gyönyörű barokk belváros karácsonyi dekorációi alatt sétálunk át az adventi vásáron, ahol cukrozott fahéj illatú kürtöskalács illata keveredik a gyümölcsös forralt borok aromájával – érdemes a gasztronómiai különlegességeket keresni! Szállásunk három éjszakán át Eger közelében, Noszvajon lesz.

2. nap: Eger – Siroki vár – Parád – Kékestető – Mátrafüred | Karácsony és szentmise Egerben (135 km) 

Reggelit követően ismét útra kerekedünk Magyarország legvadregényesebb sziklavára, a tatárjárás után épült Siroki vár felfedezésére, mely egyszerre helyezkedik el a sziklatömb tetején és belsejében is! A hegy gyomrába hatalmas járatokat, termeket vájtak, és mivel 1686-ig török kézen is volt, a földszinti kiállítás a török kor mindennapi életét mutatja be. Parádon meglátogatjuk a tájházat, majd a friss magaslati levegőt mélyen belélegezve gyönyörködünk az 1014 méterről előttünk elterülő kékestetői panorámában. Ezután még Mátrafüreden alátekintünk a Mátra völgyeinek a Kozmáry kilátóból, majd visszatérünk szállásunkra, ahol megvacsorázunk és együtt ünnepelve, pezsgővel koccintunk. A vacsorát követően karácsonyi szentmisére igyekszünk.

3. nap: Egerszalóki Sódomb és Saliris Resort termálfürdője | Lillafüred és a Hámori-tó (150 km)

Karácsony másnapján, reggelink elfogyasztását követően Egerszalókon közösen megtekintjük a föld mélyéből feltörő termálforrás és a lefolyó víz által létrehozott mészkődombot, mely az évek során Sódomb néven vált ismerté. Az Európában egyedülálló látványhoz hasonló természeti képződmény csupán két másik helyen található a világon, Törökország ázsiai részén, Pamukkale-ban, valamint az Egyesült Államokbeli Yellowstone Nemzeti Parkban. A fürdőzni vágyók a délutánt a Saliris Resort Spa & Gyógy- és Thermal Fürdőjében tölthetik (belépőjegy!). Aki nem kíván fürdőzni, fakultatív kirándulást ajánlunk: autóbuszunkkal a Bükk-hegység szerpentinjén észak felé utazunk. A Bükkerdő téli táján utazunk a Garadna-völgyéhez. A Hámori-tó partján Lillafüredre érkezve élvezzük a környéket uraló Palotaszálló látványát és a Hámori-tó völgyben elnyúló látványát. A szálló patinás lobby bárja széles kávé- és süteményválasztékkal vár bennünket. Itt található Magyarország legnagyobb függőlegesen lezúduló vízesése is. A Palotaszálló építésekor egy függőkertet alakítottak ki, emiatt a támfalat meg kellett erősíteni, és az így keletkezett falon jut le a mesterségesen kialakított 20 méter magas zuhatag, melyen a Szinva-patak vize zúdul le a Hámori-tóba. Utasaink kedvükre pihenhetnek a szálloda bárjában egy csésze kávé, tea mellett. Friss levegőn sétálunk a Palotaszálló parkjában és a Hámori-tó partján. Visszaindulunk Egerszalókra, majd Egerbe a szálláshelyünkre. Karácsonyi svédasztalos vacsoránkat a szállodánkban fogyasztjuk el.

4. nap: Noszvaj barlanglakások – Eger török fürdője – Hatvan – Budapest – Szeged (170 km)

Reggelink után az igazi különlegességként számontartott barlanglakásokhoz utazunk Noszvajra, melyeket feltehetően a 19. században vájtak a vulkanikus eredetű felszíni riolittufába, és mely sziklaformációkat a jelenleg is működő művésztelep résztvevői azóta is alakítják. Ezt követően egy fakultatív, lazító fürdőzésre invitáljuk a hangulatos egri Török Fürdőbe, mely valódi időutazás a radonos gyógyvízben töltött pihenés mellett, ugyanis legrégebbi török medencéje 1610-ben épült! Vagy fedezze fel idegenvezetőnkkel együtt Eger pompás barokk és rokokó épületeit, kovácsoltvas cégéreit, klasszicista Bazilikáját. A díszes sétálóutcák után búcsút intve az érseki városnak, utazunk Hatvanba, a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumnak otthont adó Grassalkovich kastélyhoz, mely méltó befejezése ünnepi programunknak. Budapestre az esti órákban érkezünk, majd tovább utazunk Szegedre.

Leírás Időtartam Ár

Szépasszonyvölgye borkóstoló

Szíveskedjen előre jelezni!

2500

Egerszalók / Saliris termálfürdő belépőjegy
5800

Eger / Török Fürdő belépőjegy
2200

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

12000

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

8000

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

7500

 

Árak és felárak (1 főre) 2021. XII.23.


Részvételi díj: 87.600 Ft
1 ágyas felár: 37.500 Ft


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 3 éj HOTEL PANORÁMA NOSZVAJ, wellness szálloda, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 3x félpanzió karácsonyi vacsorával


Fakultatív programok (20 főtől): Kérjük szíveskedjenek előre jelezni!
Szépasszonyvölgyi borkóstoló: 2.500 Ft
Egerszalók / Saliris termálfürdő belépőjegy: 5.800 Ft
Eger / Török Fürdő belépőjegy: 2.200 Ft


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 16.000 Ft
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 1.500 Ft

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén: 6.900 Ft/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged - Kecskemét - Budapest - Gyöngyös útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! A biztosítási módozatokról érdeklődjön honlapunkon!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 3 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3/4* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 3x félpanzió karácsonyi vacsorával szállodában

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


Új vélemény írása
  • A beküldött véleményeket munkatársaink ellenőrzik, ezt követően jelennek meg oldalunkon.
  • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
  • Név nélkül elküldött véleménynél "Anonymus"-ként fog megjelenni.
Új vélemény küldése
4nap 3éj
Időpontok
autóbusszal:
december 23 87.600 Ft
Alapár: 87.600 Ft
megrendelem
A Z(s)eppelin programok bruttó árazását itt megtekintheti: https://www.zseppelin.hu/hirek/1030/z-s-eppelin-programok-brutto-arazasa
Időjárás
Eger
Hétfő 12/06
4 °
Gyöngyös
Hétfő 12/06
4 °
Parádsasvár
Hétfő 12/06
3 °
Mátrafüred
Hétfő 12/06
3 °
Egerszalók
Hétfő 12/06
3 °
Lillafüred
Hétfő 12/06
5 °
Noszvaj
Hétfő 12/06
2 °
Hatvan
Hétfő 12/06
4 °
Karácsonyi Ajánlataink
 – 
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs