Adventi élmények Pécsett, a kultúra fővárosában 2020
Kulináris élmények Szekszárdon és Villányban | Gemenci kisvasút/Paks Atomerőműve és Abaliget

Ünnepi nagyvárosok hangulata és a Dunántúli-dombság lankás vidéke ünnepkor! Adventi programunkon az adventi ünnepi vásárok hangulatán túl gasztronómiai élvezeteknek is hódolunk! A szekszárdi és villányi borvidékre jellemző borokat kóstolunk. Villányban borkóstolóval egybekötött ízletes vacsorát fogyasztunk. És ne csak a hasunkra gondoljunk, olyan természeti látványosságokat is felfedezünk programunk során, mint a paksi atomerőmű látogatóközpontja, a Gemenci-erdő keskeny nyomtávú kisvasútja, Mohács taposómalma vagy éppen az Abaligeti cseppkőbarlang látványos világa. 

 

Ország: Magyarország
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busz
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak
Vélemények

A program tervezett útvonala a december 05-ös időpont esetén:

A program tervezett útvonala a december 19-es időpont esetén itt érhető el.

1. nap: Budapest – Kecskemét – Dunaföldvár – Szekszárd – Gemenc vagy Paks – Mohács – Villány – Pécs (340 km)

A kora reggeli órákban indulunk Budapestről, majd Kecskeméten (Szegedi utasok csatlakozása) és Dunaföldváron keresztül a Tolna megyei Szekszárd utunk első állomása, ahol meglátogatjuk a Szent János és Szent Pál kápolnát, majd a Régi vármegyeházát (kívülről) és a Bencés apátság fennmaradt rom­jait. A várost elhagyva érkezünk Pörbölyre, ahon­nan a Gemenci Erdő Ökoturisztikai Központjába keskeny nyomtávú kisvonattal utazunk. A Gemenci Erdő igazán szép erdőségén haladva ismerkedünk a Dunai ártéri erdő csendes téli világával (a vonat menetrendje miatt a december 19-i csoportunk a szekszárdi látogatást megelőzően Paks Atomerőmű Látogatóközpontjában tesz látogatást vezetéssel). Visszaszállunk autóbuszunkra és utazunk tovább Mohács felé, a Csele patak mentén elhelyezkedő vízi és taposómalomhoz, amely Európa egyetlen, ismert taposómalma. A bátrabbak ki is próbálhatják! Utunkat a Mohácsi Csata emlékparkjában folytatjuk, ahol időzünk egy kicsit. Az esti órákban a „villányi bor főutcája” vár bennünket, ahol egy borkóstolóval egybekötött estebédet fogyasztunk el a hely szellemében. Jókedvvel, mosolygósan a kora esti órákban érkezünk pécsi szálláshelyünkre, ahonnan még szabad sétát tehetünk az adventi hangulatban készülődő belvárosban.

2. nap: Mecsek – Abaligeti Cseppkőbarlang – Pécs – Pécsvárad – Mecseknádasd – Kecskemét – Budapest/Szeged (220 km)

Reggelit követően a mesés környezetben található abaligeti barlanghoz utazunk, ahol megismerkedünk a földalatti cseppkövek csodálatos világával. Ezt követően még mindig a hegyek között maradunk és autóbuszunkkal felkapaszkodunk a Mecsek oldalában emelkedő pécsi TV toronyhoz, ahol bámulatos kilátás nyílik a téli Mecsekre és az alatta elterülő városra. A felejthetetlen panoráma után utunk a Pécs belvárosába vezet. Itt egy autóbuszos városnézés és gyalogos séta keretében felkeressük a Zsolnay negyedet, megtekintjük a pécsi Szent Péter és Szent Pál Székesegyházat, melyet még Szent István idején alapítottak, és több évszázad stílusjegyeit hordozza magán. Sétálunk Pécs hangulatos belvárosában, a Király utcán, megtekintjük a Szerelmesek lakatjaival díszített kerítéseket, majd pedig betérünk a Gázi Kászim pasa dzsámijába, mely jelenleg katolikus templom. Lehetőségünk adódik továbbá meglátogatni Magyarország egyik egyedülállóan gazdag és szemléletesen napvilágra hozott korai keresztény rítusú római-kori temetkezési helyét a Cella Septichorát és a hozzá tartozó páratlan régészeti emlékeket. Ezt követően Szabadidő a városban, mely során lehetőség van a Zsolnay Múzeumba betekintést nyerni, ahol a világon egyedülálló porcelán termékeket találunk, vagy kedvünkre sétálhatunk a Pécs adventi vásárában. A késő délutáni órákban Pécs fényeit még egyszer megcsodálva búcsút intünk a városnak és elindulunk hazafelé. Útközben Pécsváradon látogatást teszünk a Szent István király alapította bencés kolostor és egykori vár romjainál. Utunkat folytatva áthaladunk Mecseknádasdon - ahol ezer éve Margit, Skócia királynéja töltötte gyermekkorát - ahol búcsút intünk Baranya megyének. Érkezés Kecskeméten keresztül Budapestre és Szegedre a késő esti órákban.

Leírás Időtartam Ár

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Kérjük foglaláskor előre jelezni!

12000

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Kérjük foglaláskor előre jelezni!

8000

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Kérjük foglaláskor előre jelezni!

7000

 

Árak és felárak (1 főre) 2020. 12.05., 12.19.

 

A Z(s)eppelin programok bruttó árazását itt megtekintheti: https://www.zseppelin.hu/hirek/1030/z-s-eppelin-programok-brutto-arazasa


Részvételi díj: 29.700 Ft
Egyágyas felár: 8.000 Ft


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 1 éjszaka szálloda 2 ágyas tus/wc-s szobákban
Ellátás: 1x reggeli
Villányi borvacsora: 7.000 Ft


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 10.500 Ft
Egyéb helyszínen fizetendő költségek:
700 Ft

 

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghírdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén: 3.000 Ft/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghírdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre az indulást megelőző 35. napon. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Budapest-Kecskemét-Szeged/Dunaföldvár útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!   


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 1 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 1x reggelis ellátást

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


Új vélemény írása
  • A beküldött véleményeket munkatársaink ellenőrzik, ezt követően jelennek meg oldalunkon.
  • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
  • Név nélkül elküldött véleménynél "Anonymus"-ként fog megjelenni.
Új vélemény küldése
nap éj
Időpontok
autóbusszal:
Időjárás
Pécs
Kedd 05/11
27 °
Pécsvárad
Kedd 05/11
27 °
Szekszárd
Kedd 05/11
27 °
Mohács
Kedd 05/11
27 °
Villány
Kedd 05/11
27 °
Mecseknádasd
Kedd 05/11
27 °
Adventi ajánlataink
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs