Duna menti és gerecsei kalandozások Komárommal
Dobogókő, Visegrád, Esztergom és a Tatai vár. Gerecsei kulináris élvezetek.

Programunkat személyes élmények alapján alkottuk, melyeket követően úgy gondoltuk, hogy ezen kellemes őszi élményekbe be kell vonjuk a kedves Z(s)eppelin Utasközönségünket is! Illeszkedve a „Z(s)eppelin Országjáró” programsorozatunkhoz alkottuk meg ezen tartalmas programunkat, mely reméljük az Önök megelégedésére szolgál. Egy szép szombati napon gasztro-élvezettel fűszerezve a Gerecse Tájvédelmi Körzetben fogyasztjuk el kellemes ebédünket a szőlőtőkék karnyújtásnyi közelségében borkóstolóval! Történelmi látnivalókban gazdag programunkat a Pilisben kezdjük napfelkeltével, majd Visegrádon teszünk látogatást a Fellegvárban, Esztergom kulturális örökségeit kutatjuk és érkezünk a Gerecse vidékére. Sétálunk a tatai tó partján, vezetéssel látogatjuk meg a tatai várat és a komáromi Monostori erődöt. Tartson Ön is velünk ezen a kellemes és élményekkel gazdagított őszi napon! Várjuk jelentkezését.

 

Ország: Magyarország
Szállás típusa: Nincs
Ellátás: Ebéd
Utazás módja: Busz
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak
Vélemények

A program tervezett útvonala:

Korán reggel indulunk Szegedről! Kecskeméti és budapesti utastár­sakkal Dobogókő, a Pilis, majd a Gerecse meghódítására indulunk! Budapest után a Visegrádi-hegy­ség legmagasabb csúcsának (699 méter) meghódítására indulunk. Autóbuszunkkal szinte a csúcsra érkezve sétálunk a kilátóhoz, ahon­nan páratlan őszi kilátásban lehet részünk napfelkeltekor (időjárás függvényében) amikor az őszi táj lélegzetelállító narancsos fényben úszik. A Duna kanyarulatait követ­ve érkezünk a következő megállónk helyszínére, Visegrádra. A Dunapar­ton megpihenve leülünk egy csé­sze forró kávéra, pogácsára, majd a Duna felett magasodó Fellegvár­hoz igyekszünk! Festői panoráma tárul elénk a Duna kanyarulataival, a szemközti Börzsöny lankáival, a Salamon-toronnyal… Esztergomba érkezünk. Az ókorban Marcus Au­relius is megfordult az itt alapított római településen, sőt Szent István királyunk született és keresztelke­dett legfestőibb városunkban. Sé­tánk során számos érdekességet megtudhatunk egykori királyi váro­sunkról, majd lehetőség függvényében autóbuszunkkal átke­lünk a Szlovákiát Magyarországgal összekötő Mária-Valéria hídon is a szomszédos Párkányba, hogy onnan tekintsünk vissza az esztergomi bazilika magabiztos épületére. A hídon visszatérve szemet gyönyörködtető látvány a dombtetőn nyugvó fensé­ges bazilika látványa. A Duna és a Gerecse határán utazunk mai ebé­dünk helyszínére a Gerecse Tájvédelmi Körzetben, szőlőtőkék közelségébe. Ízletes ebédünk mellé bort kóstolunk a tájra jellemző ízvilággal. Jólakottan és ízek harmóniájával a szánkban sétálunk a Tatai-tó partján és vezetéssel tekintjük meg a Tatai várat. Rövid pihenőt követően indulunk útnak Komáromba, ahol vezetéssel tekintjük meg az egykoron nagy védelmi szerepet betöltő Komáromi Erődrendszer­hez. Az Erődrendszer megtekintését követően Komárom főterén időzünk, majd autóbuszba szállunk és élményekkel tele utazunk haza Budapest-Kecskemét-Szeged út­vonalon.

 

Leírás Időtartam Ár

Árak és felárak (1 főre) 2020. X. 17.

 

A Z(s)eppelin programok bruttó árazását itt megtekintheti: https://www.zseppelin.hu/hirek/1030/z-s-eppelin-programok-brutto-arazasa


Részvételi díj: 15.500 Ft
Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: nincs
Ellátás: 1x ebéd borkóstolóval


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 4.000 Ft
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 500 Ft

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghírdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén: 1.500 Ft/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghírdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre az indulást megelőző 35. napon. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged - Kecskemét - Budapest útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!


Új vélemény írása
  • A beküldött véleményeket munkatársaink ellenőrzik, ezt követően jelennek meg oldalunkon.
  • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
  • Név nélkül elküldött véleménynél "Anonymus"-ként fog megjelenni.
Új vélemény küldése
1nap 0éj
Időpontok
autóbusszal:
október 17 15.500 Ft
megrendelem
Időjárás
Esztergom
Csütörtök 09/24
22 °
Országjáró
MÁSHOVÁ UTAZNA?
Mikor szeretne utazni?
szeptember 25
március 20
Mennyiért?
12.900,- Ft
924.700,- Ft
Hány éjszakát maradna?
0 éj
12 éj
Mivel utazna?
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs