Nagycenk, Őrség, Kőszeg és Szombathely
Az Őrség és az Alpokalja kulturális örökségeinek nyomában

Csodálatos Magyarország - Visszajövünk!

 

Ezen programunkkal elsősorban a történelem szerelmeseinek szeretnénk kedvezni, akik csodálják az egykori Magyarország tiszteletreméltó és tekintélyt parancsoló nagyságát, és a saját szemükkel szeretnék látni annak gazdag kulturális hagyatékait. Hazánk egyik legérintetlenebb régióját, az ország legnyugatibb csücskében található Őrséget és a Zalai-dombság kincseit fedezzük fel – ahol a vasi dödölle, tökmagolaj, tökös-mákos rétes és a virágméz édes illata keveredik a kulturális örökségeinkkel, ősi templomaink mondanivalójával! Engedjék meg, hogy bemutassuk Önöknek az Őrség és az Alpokalja magyar örökségeit, templomok és várak forgatagát egy olyan területen, melyet több mint ezer évig tudhatott magáénak Magyarország. A kiterjedt erdőségekkel borított, szelíden hullámzó, lankás, dimbes-dombos táj igazi vidéki nyugalmat áraszt. A természetet, autentikus pannon hangulatú, bájos kis falvakat kedvelők körében egyre népszerűbbé váló Őrség látnivalók sokaságával várja az ide látogatókat. Tartson velünk!

 

Ország: Magyarország
Szállás típusa: Program szerint
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busz
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak
Vélemények

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Nagycenk – Kőszeg - Szabó-hegy - Hétforrás
(250 km)

Kora reggel Szegedről indulunk, majd Budapesten és Győrön át a világörökség részét képező nagycenki Széchenyi István Kastély és Emlékmúzeumhoz érkezünk, ahol a nemzetség és a „legnagyobb magyar”, Széchenyi István történetével, széleskörű tevékenységével a Kastély épületében található kiállítás ismertet meg bennünket. Szépen berendezett kiállítása a „leg­nagyobb magyar”, Gróf Széchenyi Ist­ván emléke előtt állít emléket. Később az Ybl Miklós által tervezett Szent István Plébániatemplom előtt állunk meg egy rövid betekintésre, ahonnan Széchenyi István Mauzóleumához is elsétálunk, hogy a Széchenyiek mauzóleumában „adózzunk a köz javáért” oly sokat tett családtagok előtt. A kitérő után Kőszeg felé vesszük az útirányt, ahol Magyarország egyik legbájosabb és műemlékekben leggazdagabb kisvárosával ismerkedünk meg. A városban sétálva látjuk a Jézus szíve templomot, a Tábornok-házat, a Városházát, a Szt. Jakab templomot, felkeressük a törököket is megfutamító Jurisics-várat, a Patika Múzeumot stb. Ez után busszal kapaszkodunk fel a Szabó hegyre, majd egy gyalogos túra során jutunk el a Hétforráshoz. A kiadós programot követően elfoglaljuk szálláshelyünket ahol egy kellemes vacsora alatt pihenjük ki fáradalmainkat.

2. nap: Az Őrségben kalandozunk: Szalafő és a Pityerszeri skanzen, Őriszentpéter és Velemér, Szentgyörgyföld és Zalaegerszeg (190 km)

Hazánk egyik legérintetlenebb régióját, az ország legnyugatibb csücskében található Őrséget, a Zalai-dombság ékszerdobozát fedezzük fel, az Őrség szívében teszünk kirándulást. A Hársas-tó mellett elhaladva először Szalafőre utazunk, ahol a pityerszeri skanzent látogatjuk meg. Ismerkedünk az Őrség jellegzetes építészetével és népművészetével, melyek az 1700-as évek állapota szerint mutatják be nekünk eredeti környezetben, korhű bútorokkal a népi épületeket. Tovább utazva Őriszentpéteren, az Őrség központjában állunk meg, ahol Szent Péter apostol plébániatemplomot keressük fel. Utunkat Veleméren folytatjuk, ahol megtekintjük a gyönyörű környezetben lévő középkori Szentháromság templomot és a 14. században, Aquila János által készített falfreskókat. Szentgyörgyvölgyön áthaladva a Nyugat - Dunántúl egyik legszebb műemlékét, az 1787-ben épült szentgyörgyvölgyi, fakazettás református templomot láthatjuk. Legnagyobb értéke a templomhajóban a festett kazettás famennyezete, melyen 88 darab téglalap alakú, kékre festett, díszített fatábla látható. Zalaegerszeg irányába haladunk tovább, ahol délután a zalai fővárossal ismerkedünk. Sétálunk Zalaegerszeg történelmi központjától, a Deák tértől a város mai centrumáig, a Dísz térig. A távolság csupán néhány száz méter, de az időben több száz évet utazunk. Vasvár érintésével térünk vissza szállásunkra, ahol lehetőségünk nyílik a szálloda wellness (medence, szauna, pezsgőfürdő, sókamra) részlegében megpihenni, közben visszagondolni a látottakra (21 óráig biztosított).

3. nap: Szombathely - Velem - Cák – Ják – Budapest – Szeged (320 km)

Ízletes reggelinket elfogyasztva elsőként látogatást teszünk Velemben, ahol betekintünk Szt. Vid templomába. Utunkat folytatva a cáki pincesoron teszünk rövid sétát. Szombathelyen városnéző túrát teszünk a szépen felújított belvárosában: Főtér, püspöki épületek, Romkert, Borostyánkő-út, Isis-szentély, Szt. Márton emlékhelyek útvonalán sétálva, majd a Vas megyei Skanzenbe látogatunk el. Jákon vár ránk, ahol hazánk legszebb, legismertebb XIII. századi, román-gót stílusban épült, nagyméretű, bazilikális elrendezésű temploma. A jáki templomot körbejárása után indulunk. Az esti órákban érkezünk Budapestre, majd tovább utazunk Szegedre.

Leírás Időtartam Ár

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Kérjük foglaláskor előre jelezni!

14000

2 ágyas elhelyezés Budapesten reggelivel

Kérjük foglaláskor előre jelezni!
 

8000

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Kérjük foglaláskor előre jelezni!

7000

 

Árak és felárak (1 főre) 2020. 09.11-13.

 

A Z(s)eppelin programok bruttó árazását itt megtekintheti: https://www.zseppelin.hu/hirek/1030/z-s-eppelin-programok-brutto-arazasa


Részvételi díj: 51.500 Ft
1 ágyas felár: 13.000 Ft
Utazás: autóbusszal 
Elhelyezés: 2 éjszaka szálloda 2 ágyas tus/wc-s szobákban
Ellátás: 2x félpanzió


CL PLUS biztosítás*: 7.100 Ft


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 35 EUR+5000 Ft
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 1000 Ft

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő 

Az előzetesen meghírdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén: 4.000 Ft/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghírdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre az indulást megelőző 35. napon. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Debrecen útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!


Új vélemény írása
  • A beküldött véleményeket munkatársaink ellenőrzik, ezt követően jelennek meg oldalunkon.
  • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
  • Név nélkül elküldött véleménynél "Anonymus"-ként fog megjelenni.
Új vélemény küldése
nap éj
Időpontok
autóbusszal:
Időjárás
Szombathely
Szombat 11/28
0 °
Nagycenk
Szombat 11/28
-1 °
Országjáró
MÁSHOVÁ UTAZNA?
Mikor szeretne utazni?
november 29
május 28
Mennyiért?
10.500,- Ft
708.000,- Ft
Hány éjszakát maradna?
0 éj
12 éj
Mivel utazna?
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs