Szilveszter és kastélyok Bajorországban

Amikor az ikonikus, idilli adventi, karácsonyi és szilveszteri helyszínekre gondolunk, akkor mindig egy hópelyhes osztrák, dél-német vagy bajorországi település jut eszünkbe, pezsgő és tűzijáték, finom étkek…. Mi mindezt még megfűszerezzük festői kastélyok látogatásával és kellemes wellness élménnyel; olyan helyen, ahol a tiszta és friss hideg levegőt szinte harapni lehet! Ikonikus bajorországi helyszínek, kastélyok, a szilveszteri bajor főváros és még megannyi szép élmény vár ránk! Mi sem szebb annál, mikor a híres bajor kastélyokat hósapkával láthatjuk, és hófedte hegycsúcsok között forralt borral a kezünkben tekintünk az újévre-Szilveszter lévén óév búcsúztató vacsoránkat szállodánkban fogyasztjuk el, ahol jókedvvel köszöntjük az újévet! És hogy pihenten kezdjük meg az újévet, a mindenki számára várva-várt ellazulásunkat egy kellemes bajor termálfürdőben éljük át. Programunkat úgy alkottuk, hogy az egyes napok kellemes programként maradjanak meg utasaink emlékében. Tartson velünk!

Ország: Németország
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busz
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak
Vélemények


1.nap:Szeged-Budapest-Passau-München(környéke)(620 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről, Budapesten, Ausztrián keresztül Németországba. A Duna, az Inn és az Ilz találkozásánál fekvő különös hangulatú Passau óvárosába érkezve az ikonikus Dómnál kezdjük városnéző sétánkat, melynek orgonája az egyik legnagyobb a világon! Itt nyugszik a niedernburgi kolostorban Gizella királynő, Szent István királyunk felesége. Városnéző sétánkat követően szabadidő Passau óvárosában, majd bajorországi szálláshelyünkre érünk, ahol 4 kellemes éjszakát töltünk.

2. nap: Nymphenburg és Linderhof romantikus kastélya-Ettal-Oberammergau (390 km)

Reggelit követően mesebeli nap vár ránk, ahol minden a csillogásról, a fényekről szól! A München külvárosában található barokk Nymphenburg kastélynál kezdünk. Itt született a kastélyépítéseiről elhíresült „őrültnek kastélykirály”, a „tündérkirály” II. Lajos. A kastély nyári rezidenciaként szolgált, egyes termeit delfti csempék burkolják. Legnépszerűbb a Szépségek Csarnoka, ahol a király szeretőinek portréi, nemes hölgyek, városi nők és táncosok arcképei kaptak helyet. Megtekintjük porcelán múzeumát is, később pedig a hatalmas parkjára tekintünk ki. Itt több tó, csatornarendszer, pavilon és házikó, sőt szökőkút is található. A napot Linderhofban folytatjuk, ahol II. Lajos egyik mesekastélyát csodálhatjuk meg. Sokak szerint ez a legszebb, hiszen ez az egyetlen, amit sikerült befejeznie. Termeiben az arany díszítést az egekbe emelte, egy milliméter sem maradt nélküle. A kastély hálószobája annyira tele van arany dekorációkkal, hogy az ágyat szinte meg sem találni. A palota területén áll még egy Marokkói Ház és egy Mór Pavilon is, csakhogy a francia stílus ne érezze magát egyedül. Parkjában a Vénusz-barlang Wagner Tanhauserének jelenetét idézi. Hivalkodó rokokó pompája és pazar kertje a bajor uralkodók egykori fényűző életének ékes bizonyítéka. A délután folyamán Ettalba utazunk, 1330-ban alapított temploma fontos katolikus zarándokhely. Egyházi iskolájában a mai napig szerzetesek oktatnak. A kolostor megtekintése után szabadidő, vásárlási lehetőség a kiváló ettali likőrökből. Napunkat a bajor Alpok gyöngyszemének is mondott festői faluban, Oberammergauban zárjuk. Páratlan színgazdagsággal és ötletességgel kifestett lüftlmalerei házai, fafaragó műhelyei, és az 1633 óta tízévente megrendezett nagyszabású Passiójáték messze földről vonzza a turistákat. Megpihenünk egy kicsit, majd szálláshelyünkre érkezünk vissza.

3. nap: Wasserburg - München és a bajor varázslat szilveszterkor (220 km)

Az óév utolsó napján könnyed nap vár ránk, elsőként Wasserburg, Bajorország egyik különleges kincse. Wasserburg nem különleges látnivalóiról híres; maga a város egésze különleges látnivaló. Az Inn-folyó egy olyan kanyarulatában helyezkedik el, amely szinte teljesen közrefogja az óvárost. Az Inn-folyón átívelő Vörös-hídon át a belvárosba mindig egy kalandos utazás a múltba. A 13. századi városi jogokkal rendelkező települést a különböző stílusjegyekkel az árkádok, egykori városvédő kapuk, tornyok, szobrok, falfestmények, kutak, napórák és színes cakkos homlokzatok teszik varázslatossá. Sétálunk óvárosában, majd a nyugodt kisvárosi miliőből a pezsgőbb bajor fővárosba igyekszünk. Münchenben autóbuszos és gyalogos városnézés keretében ismerkedünk a bajor varázslattal, ahol a nemrég véget ért adventi időszakban az 500 éves krampuszfutás hagyományát is felelevenítik! Sétánkat a főtéren, a Marienplatzon kezdjük, ahol a 12. századtól kezdve piacokat és lovagi tornákat tartottak, ma is München a legfontosabb tere. A híres karácsonyi vásárnak helyet adó tér északi oldalát elfoglaló díszes, neogótikus városháza, a Neues Rathaus München egyik leghíresebb épülete. A városháza aljában száz méter hosszan végigfutó,1867 óta üzemelő Ratskeller étterem tradicionális bajor ételeket kínál csarnokaiban, ahol akkor is érdemes végig sétálni, ha épp nem ott étkezünk. Látványosak a falra festett képeik, és magával ragadó a hely hangulata is. A sörrajongóknak kihagyhatatlan zarándokhely a Hofbräuhaus, mely a világ leghíresebb sörcsarnoka! 1589-es alapításától a Bajor Hercegség, majd Választófejedelemség uradalmi sörfőzdéjeként működött. Megtekintjük a Frauenkirche müncheni katedrálist, ami igazán szokatlan látvány két hagymakupolájával. Szabadidő a városban és élvezzük hangulatát! Szállásunkra térünk vissza, ahol megpihenünk egy kicsit, felfrissülünk és belevetjük magunkat a szilveszter estébe! Fakultatív ajánlatunk: szilveszteri vacsora a szállodában, zenével, jókedvvel, majd kifulladásig kedvünkre táncolhatunk. Boldog új esztendőt kívánunk!

4. nap: Séta Altötting és Passau óvárosában | színvonalas wellness SPA pihenés Europa Therme Bad Füssingben

Az újév első napja a kényelem és nyugalom szigete a programunkban, mely nyugalom reméljük az egész esztendőnkre hatással lesz! Reggelinket követően fakultatív kirándulásra hívjuk: Altötting hangulatos óvárosában teszünk sétát, melyet a zarándokok tömege elsősorban a Kegykápolna miatt keresi fel. A hegyek, a fák, a hatalmas épületek és az ókori város nyüzsgő élete tárul elénk. Altötting legfőbb vonzereje a VIII. századi nyolcszögletű kápolna, ahol a hívők a Mária-szobor elé igyekeznek. Fények gyulladnak ki, s hallgathatjuk, láthatjuk a bibliai történetet. A pestises időkre emlékeztet a "kaszás" óra, vagyis a másodpercek ütemére dolgozó kaszás, mely ma sem áll meg. Altöttingnek saját szentje, Konrad von Parzham is itt nyugszik a rend templomában, melyet róla neveztek el. A közelmúltban II. János Pál és Benedek pápa is meglátogatta Altöttinget. Fakultatív ajánlatunk: töltse az újév első napját kényeztetéssel, pihenjen a Bajor Alpok egyik legszínvonalasabb termálfürdőjében, az Europa Therme fürdőkomplexumban Bad Füssingben. A fürdőkomplexum 3000 nm-es gyógyfürdőjével Bajorország egyik legismertebb és legszebb gyógyfürdője, ahol mi is rápihenünk a 2020 esztendőre. A csoport azon tagjaival, akik nem kívánnak megpihenni a wellness fürdőben, Passau óvárosába indulunk tovább! A Duna, az Inn és az Ilz folyók összefolyásánál fekvő, festői Passau óvárosában, a Duna-parti promenádon sétálunk. Betekintünk a Szent István dómba (világ legnagyobb történelmi orgonája), megtekintjük a püspöki rezidenciát, az egyetemet, a Lamberg és Wittelsbach palotákat. Az Angolkisasszonyok templomában Gizella királynő földi maradványai előtt tisztelgünk. Szabadidő, majd vacsoraidőre térünk vissza a szállodánkba.

5. nap: Chimsee és a Herreninsel. Prien – Budapest – Szeged (720 km)

Megreggelizünk, majd Prienbe indulunk a Chiemsee-hez. Fakultatív ajánlatunk: Hajóra szállunk és a Herreninselhez, „az urak szigetére” hajózunk. Meglátogatjuk II. Lajos bajor uralkodó híres Herrenchiemsee kastélyát, építésekor a Versailles-i kastélyt használták modellkent (belepő). Ellátogatunk a „hölgyek szigetére” is. Ez a legbájosabb sziget, nevét az itt épített kolostorról kapta. Visszahajózunk Prienbe, majd a kora délutáni órákban Ausztrián keresztül hazafele indulunk. Érkezés Hegyeshalmon át Budapestre az éjszakai órákban, majd továbbutazás Szegedre.
Leírás Időtartam Ár

Altötting-Bad Füssing-Passau kirándulás
9800

Europa Therme termálfürdő Bad Füssing belépőjegy
11,50 - 18,50 EUR 1

Hajózás a Chiemsee-n
20 EUR 1

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

14000

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

8000

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 7000

 

Árak és felárak (1 főre)


Részvételi díj:98.600 Ft

 

1 ágyas felár: 28.500 Ft 
3x vacsora felár: 14.800 Ft 
Szilveszteri vacsora: 22.500 Ft 
Utazás:autóbusszal 
Elhelyezés: 4 éjszaka szálloda *** 2 ágyas tus/wc-s szobában 
Ellátás:4x reggeli 
BBP biztosítás: 2.850 Ft 
CL Plus biztosítás: 7.100 Ft 
Fakultatív programok (15 főtől)
Kérjük szíveskedjenek előre jelezni! 
Altötting-Bad Füssing-Passau kirándulás 9.800 Ft 
Europa Therme termálfürdő Bad Füssing belépőjegy 11,50 - 18,50 EUR 
Hajózás a Chiemsee-n 20 EUR 
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 35 EUR 
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 16 EUR 

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)
Minimális létszám: 35 fő 
Csatlakozási lehetőség: Szeged - Kecskemét - Budapest - Tatabánya (pálya) - Győr - Hegyeshalom (határ) útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Új vélemény írása
  • A beküldött véleményeket munkatársaink ellenőrzik, ezt követően jelennek meg oldalunkon.
  • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
  • Név nélkül elküldött véleménynél "Anonymus"-ként fog megjelenni.
Új vélemény küldése
nap éj
Időpontok
autóbusszal:
A Z(s)eppelin programok bruttó árazását itt megtekintheti: https://www.zseppelin.hu/hirek/1030/z-s-eppelin-programok-brutto-arazasa
Időjárás
Warnemünde
Kedd 08/03
19 °
München
Kedd 08/03
15 °
Passau
Kedd 08/03
19 °
Oberammergau
Kedd 08/03
13 °
Szilveszter
 – 
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs