Szilveszter Bajorországban 2022
Élmények tárháza szilveszterkor: kastélyok és kolostorok, történelem és élmények

Amikor az ikonikus, idilli adventi, karácsonyi és szilveszteri helyszínekre gondolunk, akkor mindig egy hópelyhes, dél-német vagy bajorországi település jut eszünkbe, …. nem igaz? És ha ezen gondolatainkat még fűszerezzük gyönyörű, festői kastélyokban látogatással plusz egy kellemes wellness SPA élménnyel amikor a tiszta és friss hideg levegőt szinte harapni lehet, akkor úgy érezzük, már indulnunk is!! De akkor miért nem indulunk??? Várjuk a Zseppelin fedélzetén! Tartson velünk, hiszen ezen szilveszteri programunk pont erről szól! Ikonikus bajorországi helyszínek, bajor kastélyok, Bajorország fővárosa az óév utolsó napján és még megannyi szép élmény vár ránk! Mi sem szebb annál, mikor a híres bajor kastélyokat hósapkával láthatjuk, vagy amikor hófedte hegycsúcsok között forralt borral a kezünkben tekintünk az újévre…és szilveszter lévén, az óév búcsúztató vacsoránkat egy tipikus bajor étteremben fogyasztjuk el! És hogy pihenten kezdjük meg az újévet, a mindenki számára várva-várt ellazulásunkat egy kellemes bajor termálfürdőben éljük át. Programunkat úgy alkottuk, hogy az egyes napok kellemes programként maradjanak meg utasaink emlékében. Tartson velünk!

Ország: Németország
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busz
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak
Vélemények

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged-Budapest-Passau-München (környéke) (900 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről, Budapesten, Ausztrián keresztül Németországba. A három folyó (Duna, Inn, Ilz) találkozásánál fekvő különös hangulatú Passau óvárosába érkezve az ikonikus Dómnál kezdjük városnéző sétánkat, melynek orgonája az egyik legnagyobb a világon! Itt nyugszik a niedernburgi kolostorban Gizella királynő, államalapító Szent István királyunk felesége. Városnéző sétánkat követően szabadidő a Passau óvárosában majd folytatjuk utunkat bajorországi szálláshelyünkre, ahol 4 kellemes éjszakát töltünk. 

2. nap: Nymphenburg és Linderhof romantikus kastélya-Ettal-Oberammergau (390 km)

Reggelit követően mesebeli nap vár ránk, ahol minden a csillogásról, a fényekről szól! A München külvárosában található barokk stílusú Nymphenburg kastélynál kezdünk. Itt született a kastély építéseiről elhíresült és őrültnek is tartott „kastélykirály”, a „tündérkirály” II. Lajos. A kastély nyári rezidenciaként tett szolgálatot, ahol az egyes termeit delfti csempék burkolják. A látogatók körében legnépszerűbb a Szépségek Csarnoka, ahol a király szeretőinek portréi, nemes hölgyek, városi nők és táncosok arcképei kaptak helyet. Megtekintjük porcelán múzeumát is melyet követően kitekintünk a hatalmas parkjára, melyben több tó és azokat összekötő csatornarendszer, pavilon, házikó, szökőkút található. A napot Linderhofban folytatjuk, ahol II. Lajos egyik mesekastélyát csodálhatjuk meg. Sokak szerint ez a legszebb, mert ez az egyetlen, amit sikerült befejeznie. Termeiben az arany díszítést az egekbe emelte, egy milliméter sem maradt nélküle. A kastély hálószobája annyira tele van arany dekorációkkal, hogy az ágyat szinte meg sem találni. A palota területén áll még egy Marokkói Ház és egy Mór Pavilon is, csakhogy a francia stílus ne érezze magát egyedül. Parkjában a Vénusz-barlang Wagner Tanhauserének jelenetét idézi. Hivalkodó rokokó pompája és pazar kertje a bajor uralkodók egykori fényűző életének ékes bizonyítéka. A délután folyamán Ettalba utazunk tovább. Az 1330-ban itt alapított templom fontos katolikus zarándokhely, egyházi iskolájában a mai napig szerzetesek oktatnak. A kolostor templomának megtekintése után szabadidő, vásárlási lehetőség a kiváló ettali likőrökből. Napunkat a bajor Alpok gyöngyszemének is mondott festői faluban, Oberammergauban zárjuk. Páratlan színgazdagsággal és ötletességgel kifestett lüftlmalerei házai, fafaragó műhelyei, és az 1633 óta tízévente megrendezett nagyszabású Passiójáték messze földről vonzza a turistákat. Megpihenünk egy kicsit majd szálláshelyünkre érkezünk vissza.

3. nap: Starnberger See és az Ammer See | Andechs kolostora és Augsburg az óév utolsó napján | München és a bajor varázslat szilveszterkor (220 km)   

Az óév utolsó napján fenséges tavak, kolostor, zarándoktemplom és a történelem fonja át kirándulásunkat. Elsőként a Münchentől délre elterülő Starnberger See festői panorámájában gyönyörködünk (Sissi gyermekkorának kedvelt helyszíne is itt található, a közeli Possenhofen kastély) majd a szomszédos Ammer See látványával vetjük össze, melyik tetszett nekünk a legjobban! Reményeink szerint napsütésben egy kellemes teraszon gyönyörködünk a tó látványában egy csésze kávé és egy szelet sütemény társaságában. A közeli Andechs bencés rendi kolostorhoz igyekszünk, mely a 11–12. század óta zarándokhely. A barokkizált gótikus templom ereklyekápolnájában sok becses kincs mellett szentföldi relikviákat is őriznek. Európa számos jeles egyházi és világi méltóságát találjuk itt. A templomban fejet hajthatunk Carl Orff nyughelyénél is. Andechsben született a Bánk bán történetből ismert Gertrúd is, Árpád-házi Szent Erzsébet anyja. A bencés rendi szerzetesek által üzemeltetett Bajorország egyik legnagyobb sörfőzdéjének nedűjét is megkóstolhatjuk. Ízekkel felvértezve a két folyó által határolt, Augustus római császár által alapított Augsburgban pihenőt tartunk. Városnézésünk so­rán ellátogatunk a városháza térre, ahol a városháza szép reneszánsz épü­letét csodáljuk meg, majd a Luther Márton számára menedékül szolgáló Szent Anna templomhoz. Sétálunk az alsóvá­rosban, megtekintjük a Fuggerek egykori bérházait. Szabadidő majd szálláshelyünkre igyekszünk Szállásunkra térünk vissza, ahol megpihenünk egy kicsit, felfrissülünk és belevetjük magunkat a bajor főváros szilveszter estéjébe! Fakultatív ajánlatunk: szilveszteri vacsora München belvárosában egy tipikus bajor hangulatú étteremben, ahol finom ízekkel és jóhangulattal várnak bennünket! A vacsorát követően München óvárosában a városháza előtti téren ünnepeljük az óévet és köszöntjük az újévet. (München város októbervégén még nem határozott a szilveszter esti programok lebonyolításáról. Amint a város vezetése döntést hoz az esti tűzijátékról és programokról, irodánk tájékoztatja utasait).  

4. nap: Séta München óvárosában | wellness SPA pihenés a Therme Erding    

Az újév első reggelijét kényelmesen elfogyasztjuk és igény szerint választhatunk, mihez is lenne kedvünk! Délelőtt töltse az újév első napját kényeztetéssel, pihenjen a Bajor Alpok egyik színvonalas termálfürdőjében, a Therme Erding fürdőkomplexumban, majd délután sétáljunk együtt München belvárosában. Fakultatív ajánlatunk: Therme Erding fürdőkomplexum gyógyfürdője Bajorország egyik legismertebb és legszebb gyógyfürdője, ahol mi is rápihenünk a következő esztendőre. A kalcium-szelén-jódos fürdőben mintha a Holt-tengerben ülnénk, vagy élvezhetjük a gyógyfürdőket akár a 42 °C-os kénes medencékben, melyek nemcsak a bőrproblémákon segít, hanem reumás panaszok és ízületi betegségek esetén is segítségünkre lesz. A kora délutáni órákban sétára indulunk a bajor fővárosban, Münchenben. Gyalogos városnézés keretében ismerkedünk a bajor varázslattal, ahol a nemrég véget ért adventi időszakban az 500 éves krampuszfutás hagyományát is felelevenítik! Sétánkat a bajor főváros főterén, a Marienplatzon kezdjük, ahol a 12. századtól kezdve a piacokat és a lovagi tornákat tartották, mely ma is München a legfontosabb tere. A híres karácsonyi vásárnak helyet adó tér északi oldalát elfoglaló díszes, neogótikus városháza, a Neues Rathaus München egyik leghíresebb épülete. A sörrajongóknak kihagyhatatlan zarándokhely a Hofbräuhaus, mely a világ leghíresebb sörcsarnoka. 1589-es alapításától a Bajor Hercegség, majd Választófejedelemség uradalmi sörfőzdéjeként működött (az újév első napján valószínű, csak kívülről tudunk megtekinteni). Megtekintjük a Frauenkirche müncheni katedrálist, ami igazán szokatlan látvány két hagymakupolájával. Szabadidő a megpihenő városban, sétálunk hangulatos utcáin!

5. nap: Chimsee és a Herreninsel. Prien – Budapest – Szeged (720 km)

Megreggelizünk, majd Prienbe indulunk a Chiemsee-hez. Fakultatív ajánlatunk: Hajóra szállunk és a Herreninselhez ,”az urak szigetére” hajózunk. Meglátogatjuk II. Lajos bajor uralkodónak a sziget közepén álló híres Herrenchiemsee kastélyát, melynek építésekor a Versailles-i kastélyt használtak modellként (belépő). Ellátogatunk a „hölgyek szigetére” is. Ez a legbajosabb sziget, nevet az itt épített kolostorról kapta. Visszahajózunk Prienbe, majd a kora délutáni órákban Ausztrián keresztül hazafele indulunk. Érkezés Hegyeshalmon át Budapestre az éjszakai órákban, majd továbbutazás Szegedre.

 

Leírás Időtartam Ár

Therme Erding belépő költség

22 EUR/fő-től

1

Hajózás a Chiemsee-n

22 EUR

1

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten (2022.12.28.)

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

14800

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten (2023.01.02.)

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

16800

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten (2022.12.28.)

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

9500

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten (2023.01.02.)

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

11500

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten (2022.12.28.)

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

8000

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten (2023.01.02.)

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

10000

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2022. XII.29.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!

Részvételi díj: 141.500 Ft / 337 EUR
1 ágyas felár: 41.000 Ft / 98 EUR
3x vacsora felár: 30.500 Ft / 73 EUR
Szilveszteri vacsora: 23.500 Ft / 56 EUR


Utazás: autóbusszal 
Elhelyezés: 4 éjszaka szálloda *** 2 ágyas tus/wc-s szobában 
Ellátás: 4x reggeli 
BBP biztosítás: 3.250 Ft 

Fakultatív programok (15 főtől)
Kérjük szíveskedjenek előre jelezni! 
Therme Erding belépőjegy: 22 EUR/fő-től
Hajózás a Chiemsee-n 22 EUR
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 35 EUR 
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 16 EUR 

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)
Létszámfelár 24-34 fő között: 15.000 Ft
 
Minimális létszám: 35 fő 
Csatlakozási lehetőség: Szeged - Kecskemét - Budapest - Tatabánya (pálya) - Győr - Hegyeshalom (határ) útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Új vélemény írása
  • A beküldött véleményeket munkatársaink ellenőrzik, ezt követően jelennek meg oldalunkon.
  • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
  • Név nélkül elküldött véleménynél "Anonymus"-ként fog megjelenni.
Új vélemény küldése
5nap 4éj
Időpontok
autóbusszal:
december 29 141.500 Ft
Alapár: 141.500 Ft
GARANTÁLT INDULÁS
megrendelem
A Z(s)eppelin programok bruttó árazását itt megtekintheti: https://www.zseppelin.hu/hirek/1030/z-s-eppelin-programok-brutto-arazasa
Időjárás
Warnemünde
Szerda 12/07
2 °
München
Szerda 12/07
1 °
Passau
Szerda 12/07
2 °
Oberammergau
Szerda 12/07
-1 °
Szilveszteri ajánlataink
 – 
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs