Advent Göteborgban - Hajózás az Északi-tengeren
Hamburgi advent és behajózás Kielben. Wismar, Schwerin és Berlin adventi fényei

Idilli adventi hangulatban a forralt bor és mézeskalács zamatával utazunk az Északi-tenger partvidékén, melynek esszenciája ez a 'frissen sült' adventi Z(s)eppelin Program! Ne csak álmodozzon ezekről a csodákról! 6 napos programunkon 2 éjszakát a tengeren töltünk gyönyörű tájakon ringatózva, az északi hangulat felejthetetlen élményeivel. Idegenvezetőnkkel a kevésbé ismert, ám hatalmas történelmi hagyománnyal rendelkező északi országok ünnepi hangulatába kapunk bepillantást, mely során megismerkedünk Berlin, Hamburg és Göteborg jelenével, történelmével, kultúrájával. Fedezze fel velünk a Hanza-városok adventi titkait, tengeri útvonalait, tartson velünk, ha egy különleges kirándulással szeretné megfűszerezni az adventi várakozás legszebb pillanatait!

Ország: Svédország
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: busz+hajó
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak
Vélemények

1. nap: Szeged – Budapest – Pozsony – Prága – Berlin (890 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás Budapesten keresztül, majd Rajkánál lépjük át a határt. Autópályán a Prága-Drezda útvonalon érkezünk Berlinbe, útközben pihenőkkel. Szállásunk Berlinben vagy környékén lesz.

 

2. nap: Hamburgi advent és behajózás Kielben (380 km)

Reggeli a szálláshelyen, majd a Hanza-város, Hamburg felé indulunk. Ismerkedünk a várossal: a belváros és a kikötői élet különleges adventi hangulata. Adventi vásárok, forralt bor, mézeskalács illatában „fürödve” élvezzük az advent ünnepi élményét. Hamburgot elhagyva Kielbe érkezünk. Hajóra szállva kellemes szállásunk lesz a hajó légkondicionált kabinjaiban. Utasainkat büfévacsora várja a hajón, kísérő itallal.

 

3. nap: Az adventi Göteborg (20 km)

A hajón elfogyasztott kellemes reggeli után Göteborgban időzünk! A város partjait elérve szemet gyönyörködtető, ahogy a névadó Göte-folyó kettészeli a várost. Az erős várfalakkal, várárokkal és bástyákkal – Skansen Lejonet (Oroszlán Bástya) és Skansen Kronan (Korona Bástya) – körülvett Göteborg az 1600-as évek végére Észak-Európa legjobban védett erődítménye volt. Idegenvezetőnkkel a kikötői negyeddel ismerkedünk. Itt található a világ legnagyobb „úszó” hajómúzeuma, ahol a kiállított 15 hajó között tengeralattjáró torpedórombolóra is rácsodálkozhatunk. Az Alvsborg híd látványát követően érkezünk a belvárosba, ahol nevezetességeit látogatjuk: a templomot idéző Halpiacot (Feskekörke), az emblematikus Gustav Adolf teret, mely adventkor karácsonyi hangulatával varázsol el bennünket. A történelmi hangulatú Haga városrész és a vízközeli városközpont, a mindig forgalmas Kungsgatannal, a szomszédságban található Dóm, a város szimbólumát jelentő Poseidon-szobor megtekintését követően egy pillantást vetünk a modern Göteborgra is. Szabadidőnkben lehetőségünk lesz az adventi vásárokban időzni. Estére ismét hajóra szállunk, szállásunk a hajó 2 ágyas belső kabinjaiban lesz. Utasainkat büfévacsora várja a hajón, kísérő itallal.

4. nap: Kielből Wismar és Schwerin (320 km)

A hajón kényelmesen elfogyasztjuk büfé-reggelinket, mielőtt a reggeli órákban megérkezünk Kiel kikötőjébe. Kiszállás után autóbusszal utazunk tovább Wismarba (a világörökség része). A főtéren megállva, körbepillantva elképzelhetjük a város hajdani nagyságát. Láthatjuk a dús díszítésű polgárházakat, a Vízikaput, a régi kikötőt. Tovább utazunk a mecklenburgi táj másik híres városkájába, Schwerinbe. Meglátogatjuk óvárosát, főterét a dómmal, a színházat a régi kerttel. Szálláshelyünkre Berlinbe érkezünk, ahol a városba érkezve rövid autóbuszos városnézés keretében ismerkedünk az adventi fényekbe öltözött német „régi-új fővárosával”.

 

5. nap: Berlin – Prága – Pozsony – Budapest – Budapest – Szeged (890 km)

Reggelit követően Csehországon keresztül autópályán folytatjuk utunkat hazafelé, útközben többszöri pihenéssel. Érkezés Rajkán át Budapestre a késő esti órákban, majd tovább utazunk Szegedre.

Leírás Időtartam Ár

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

14000

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

8000

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

7000

Árak és felárak (1 főre)

 

 

A Z(s)eppelin programok bruttó árazását itt megtekintheti: https://www.zseppelin.hu/hirek/1030/z-s-eppelin-programok-brutto-arazasa

 


Részvételi díj: 149.500 Ft
1ágyas felár: 16.500 Ft
1x vacsora hajón: 14.900 Ft
2x vacsora felár a szállodában (1. és 4. napokon): 12.600 Ft


Utasbiztosítás (BBP): 2.825 Ft
CL PLUS biztosítás*: 7.200 Ft


Utazás: autóbusszal és hajóval
Elhelyezés: 2 éjsz. szálloda*** + 2 éjsz. hajókabin
Ellátás: 4x reggeli, 2x büfévacsora a hajókon (2-3. napokon)


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 40 Euro
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 5 Euro


Minimális létszám: 35 fő
Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya (pálya)-Győr útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


Új vélemény írása
  • A beküldött véleményeket munkatársaink ellenőrzik, ezt követően jelennek meg oldalunkon.
  • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
  • Név nélkül elküldött véleménynél "Anonymus"-ként fog megjelenni.
Új vélemény küldése
nap éj
Időpontok
busszal és
hajóval:
+
Időjárás
Göteborg
Szerda 11/25
9 °
Hamburg
Szerda 11/25
2 °
Berlin
Szerda 11/25
1 °
Adventi ajánlataink
MÁSHOVÁ UTAZNA?
Mikor szeretne utazni?
november 26
május 28
Mennyiért?
10.500,- Ft
708.000,- Ft
Hány éjszakát maradna?
0 éj
12 éj
Mivel utazna?
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs