Fogarasi havasok és hajózás a Duna-deltán 2023
Transzfogarasi úton át Bukarest és Jászvásár | Fekete-tenger és Konstanca

Jöjjön velünk egy igazán tartalmas és izgalmas Z(s)eppelin Programra, mely során Románia dél-keleti, keleti részén kalandozunk! Meglátogatjuk a világ talán egyik legszebb magashegységi útját is, melynek segítségével a Fogarasi-havasok központi részén utazunk át, gyönyörű hegyeken és völgyeken keresztül. Hajóval szeljük a vadvilágáról és természeti szépségeiről híres Duna-deltát (Világörökség) és sétálunk a történelmi emlékekkel teli román fővárosban… Megannyi színes látnivaló és csodás helyszín, legújabb 7 napos programunkon, melynek minden perce felejthetetlen emlékül szolgál mindenki számára!

 

A beutazáshoz szükséges COVID információkat ITT találja.

Ország: Románia
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busszal
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak
Vélemények

A program tervezett útvonala:

1. nap: Budapest – Szeged – Arad – Máriaradna – Vajdahunyad és Déva (530 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Buda­pestről a Kecskemét-Szeged-Nagylak (határátkelő) útvonalon. Aradon emlékezünk a sokat megélt szabadság szobornál majd utunkat folytatva Máriaradnán Erdély leghíresebb Fe­rences kolostorát és felújított kegy­templomában teszünk látogatást. A romantikus hangulatú Vajdahunyad várának meglátogatásával folytatjuk programunkat: helyi vezetővel a Hu­nyadiak és a vár történetével ismer­kedünk. Dévára a délutáni órákban érkezünk, ahol Déva várának meg­hódítása vár bennünket. Felvonóval érkezünk a város fölé, ahonnan szép kilátás nyílik a Maros völgyére és az Érc hegységre. Felidézzük a Kőműves Kelemen balladáját… szabadidő a városban, majd szállásunkra térünk, ahol ízletes vacsorával várnak ben­nünket.

2. nap: Kerci apátság – Transzfogarason át – Curtea De Arges és a modern főváros: Bukarest (480 km)

Reggelinket elfogyasztva „szászföld fővárosánál” a Kerci Apátság ciszterci Kolostorához fordulunk, ahol Erdély első ősi gótikáját tekintjük meg. Foly­tatjuk utazásunkat a méltán híres Transzfogarasi-úton, mely méltán ér­demelte ki hírnevét és kihagyhatatlan úti cél, melyet mi is célba veszünk! Európa, sőt a világ egyik legcsodála­tosabb magashegyi útjaként számontartott Transzfogarasi utat maga Nico­lae Ceauşescu kezdte építtetni 1970- ben. Összesen 578 hídja és viaduktja, valamint 5 alagútja van. Az út lavina­veszély miatt csak nyáron van nyitva. A páratlan útvonalon többszöri meg­állókkal fotószünetekkel utazunk … Túl a Fogarasokon Románia egyik leg­szebb élő kolostora, egyben püspöki temploma vár bennünket: Árgyasud­varhelyen (Curtea de Arges). A román királyi család temetkezési helyén egy gyönyörűen rendezett parkban talál­juk a kolostort, melynek falai közé is betekintünk. A kolostorban láthatók I. Károly és Erzsébet királyné képei is. Díszhelyen őrzik a királyné saját kezűleg aranybetűkkel írt és festett evangéliumát. Folytatjuk utazásunkat Románia fővárosába Bukarestbe. A fővárosban a látnivalók igen messze helyezkednek el egymástól, így autó­buszos városnézés keretében „ízlel­getjük” a várost: Egyetem tér, diadalív, Királyi palota, Athéneum, Könyvtár, a volt KP székhelye (itt kezdődött el a forradalom Bukarestben, itt tartotta Ceusescu az utolsó beszédjét). Gyalo­gos városnézésünket a A Patriarchia templomnál kezdjük, majd az Unirea téren át sétálunk az Egyetem térig, ahol megtekintjük a Szabad Sajtó épületét. Szálláshelyünkre vacsora­időben érkezünk.

3. nap: Konstanca – Babadag – Tulcsa és a Duna-Delta (130 km)

Reggelit követően a Fekete-tenger partvidéke felé utazunk. A Fekete-ten­ger egyik legforgalmasabb kikötővá­rosába, Románia ötödik legnépesebb városába, egyben Konstanca megye székhelyére: Konstancába érkezünk. A városban időzve ellátogatunk az Ovídiusz térre, a számtalan érdekes­séget felvonultató Archeológiai mú­zeumba is betekintünk. Sétánk során megtekintjük a város jelképévé vált kaszinó épületét is (kívülről). A Nagy­mecset és a hozzá tartozó minaret 47 méter magas tűszerű tornyába lehe­tőség szerint 140 lépcsőn át juthatunk fel (egyénileg), ahonnan a kilátás kárpótol bennünket a 140 lépcsőfo­kért. A város panorámája gyönyörű és a tengert is látni lehet. Megtekintjük Publius Ovidius Naso szobrát is. A vá­ros különlegessége a Genovai világí­tótorony, ami már az 1300-as években is állt. Sétánk során érintjük a Görög templomot, a Szent Antal Katolikus templomot, amely olasz hatást mutat. Szabadidő a városban majd útközben áthaladunk Babadag városán, ahol autóbuszból tekintjük meg a török dzsámit, ismerkedünk a dobrudzsai törökök történelmével. Utunkat foly­tatva a „Duna kapujának” nevezett Tulcsába érkezünk. Tulceában meg­tekintjük a monumentális Független­ség emlékművét, székesegyházát és az Ismail pasa építette Azizie mecse­tet. Elfoglaljuk szálláshelyünket, ahol vacsoráéval várnak bennünket.

4. nap: Hajózunk a Duna-deltában (világörökség) és az Öko-Turisztikai múzeum

Reggelit követően a Duna delta Öko-Turisztikai múzeumában ismer­kedünk népes növény és állatvilá­gával majd megismerve a növény és állatvilágát ennek a különleges terü­letnek, fakultatív programot ajánlunk: a Duna partján hajóra szállunk és egy felejthetetlen hajókiránduláson veszünk részt a világörökség részét képező Duna deltához tartozó Sulina látványos szakaszain. A vízállástól függően járjuk be a csatorna-rend­szert, hajózunk madarai között, kéklő vizein a Fekete-tenger felé. (A Duna, mielőtt elérné a Fekete-tengert, 2857 kilométer megtétele után több ágra szakadva számtalan mellékág, csa­torna, láp, nádas, homokdűne és erdő alkotja azt a növény- és állatvilágban gazdag területet. A Duna-delta 1938 óta Nemzeti Park, 1990 óta Bioszféra Rezervátum, 1991-ben pedig a Vi­lágörökség részévé nyilvánították.) A kb 5 órás hajóút során a Sulina főá­gon utazunk tavai érintésével napköz­beni ebéd lehetőséggel. Visszatérünk a szállodánkba, ahol ízletes vacsorá­val várnak bennünket. A Fekete-ten­ger közelsége okán, mit szólna egy kellemes halvacsorához a Duna-del­tában? Fakultatív ajánlatunk: jöjjön velünk egy igazi finom autentikus halvacsorára, ahol a környékre jellemző ízeket kóstolunk. A halak mellé helyi kiváló borral koccintunk. Szállásunk Tulcea-ban vagy környékén lesz.

5. nap: Tulcea és Jászvásár (300 km)

Reggelit követően elhagyjuk a várost és északi irányba indulunk… utunkat keresztezi a Duna-folyó, melyen folya­mi komppal kelünk át. Útközben pihe­nőkkel érkezünk lasi megye székhe­lyére, Jászvásárra, a gazdag kulturális és történelmi emlékek moldvai köz­pontjába. Az egyetemi város Rómá­hoz hasonlóan két dombra épült, ahol a belvárost és parkokat benépesítik az egyetemisták. Nevezetességeivel ismerkedünk gyalogosan: "TreiIerar­hi-templom", a székesegyház, a vá­rosházként működő Nemzeti Színház és a négy múzeumot magában fog­laló belvárosi Kultúrpalota. Szabadidő a történelmi városban majd szállá­sunkra térünk, ahol vacsorával várnak bennünket. 

6. nap: Karácsonkő – Békás-szoros – Gyilkos tó – Gyergyószentmiklós – Marosvásárhely (330 km)

Mai napunk gyönyörű tájakon át ve­zet: Jászvásárt magunk mögött hagy­va a Szeret völgyén át utazunk és Ka­rácsonkőn időzünk, ahol a Keresztelő Szent János templomot tekintjük meg, melyet a 15. század végén építettek és egyben a moldvai építészet jellegze­tes 15-16. századi példája. A templom együttesében sajátságosan ötvöződ­nek a bizánci eredetű építészeti ha­gyományok a gótikus stílus hatásával. A Kárpátok külső homokkő vonulatain át az Aranyos-Beszterce völgyén át utazunk. A Békás-szoros hasadék­völgyén át haladva felejthetetlen ter­mészeti képződmények látványa vár bennünket. A Gyilkos-tóhoz érkezünk, ahol a víz alá került fenyőerdő marad­ványai láthatók. Pongrácz-tetőn ke­lünk át, ahol a Gyergyói-medencébe érkezünk, Hargita megye harmadik legnagyobb városában Gyergyó­szentmiklóson időzünk. Felkeressük az örmény templomot, a zsinagógát, sétálunk a Márton Áron utcában. Ma­rosvécsen Kemény kastélynál tartunk pihenőt, mely egykoron az Erdélyi Helikon Irodalmi színhelye volt a két világháború között. Utunkat folytatva a Maros völgyében utazunk a Ma­ros-menti fenyves-erdők árnyékában. Szálláshelyünk Marosvásárhelyen vár bennünket ízletes vacsorával.

7. nap: Marosvásárhely – Kolozsvár – Budapest 

Megreggelizünk és egy rövid autóbu­szos városnézést követően hazafelé indulunk. Torda érintésével Kolozs­váron pihenőt tartunk: ebédidő a főtéren (egyéni igény esetén az ebéd idejének terhére rövid látogatás a Házsongárdi temető jeles síremlékei­hez). Rövid szabadidő majd folytatjuk utunkat a Királyhágón át. Ártánd (ha­tárátkelő) útvonalon az esti órákban érkezünk Budapestre, majd továbbu­tazunk Szegedre!

Leírás Időtartam Ár

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 

16800

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 

11500

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 

10000

Hajózás a Duna-deltában

72 EUR

27000

4. napon halvacsora borral Tulca-ban

35 EUR

13000

4. napon vacsora a szállodában

14 EUR

5300

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 07.10., 08.21.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 215.000 Ft / 573 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 15.000 Ft / 40 EUR/fő*)
1 ágyas felár: 54.000 Ft / 144 EUR


Utasbiztosítás (Classic): 4.900 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 6.370 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 8.050 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 6 éj szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 5x félpanzió + 1x reggeli


Fakultatív programok: (min. 20 fő)
Hajózás a Duna-deltában: 27.000 Ft / 72 EUR
4. napon halvacsora borral Tulca-ban: 13.000 Ft / 35 EUR
4. napon vacsora a szállodában: 5.300 Ft / 14 EUR


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 45 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 5 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 15.000 Ft / 40 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Budapest-Kecskemét-Szeged-Nagylak (határ) útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségéről információ a programfüzet elején. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 6 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában (helyi 4*), 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 5x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora) és 1x reggeli ellátást 

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


Új vélemény írása
  • A beküldött véleményeket munkatársaink ellenőrzik, ezt követően jelennek meg oldalunkon.
  • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
  • Név nélkül elküldött véleménynél "Anonymus"-ként fog megjelenni.
Új vélemény küldése
nap éj
Időpontok
autóbusszal:
A Z(s)eppelin programok bruttó árazását itt megtekintheti: https://www.zseppelin.hu/hirek/1030/z-s-eppelin-programok-brutto-arazasa
Időjárás
Konstanca
Vasárnap 12/10
0 °
Nagyszeben
Vasárnap 12/10
0 °
Arad
Vasárnap 12/10
2 °
Tulcsa
Vasárnap 12/10
0 °
Curtea de Arges
Vasárnap 12/10
-2 °
Bukarest
Vasárnap 12/10
1 °
Babadag 
Vasárnap 12/10
-0 °
Tulcea
Vasárnap 12/10
0 °
Gyergyószentmiklós
Vasárnap 12/10
-5 °
Szomszédolás
 – 
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs