A keleti végeken túl, a Transzfogarason át
Hajózás a Duna deltán: egy életre szóló kaland!

Jöjjön velünk egy igazán tartalmas és izgalmas Z(s)eppelin Programra, mely során Románia délkeleti, keleti részén kalandozunk! Meglátogatjuk többek között a vadvilágáról és természeti szépségeiről híres Duna-deltát (világörökség), a történelmi emlékekkel teli román fővárost, sőt a világ talán egyik legszebb magashegységi útját is, melynek segítségével a Fogarasi-havasok központi részén utazunk át, gyönyörű hegyeken és völgyeken keresztül… Megannyi színes látnivaló és csodás helyszín, legújabb 8 napos programunkon, melynek minden perce felejthetetlen emlékül szolgál mindenki számára!

Ország: Románia
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busz
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak

1. nap: Budapest - Szeged- Arad - Ópálos (sajt és borkóstoló) – Mária Radna - Déva (530 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről a Kecskemét-Szeged-Nagylak (határátkelő) útvonalon. Aradon emlékezünk a sokat megélt szabadság szobornál majd utunkat folytatva Ópáloson, a ménesi borvidék idehaza is ismert borászánál, Balla Géza pincészetében jókedvűen bort és sajtot kóstolunk és kiderítjük, hogy sikerült-e neki a vörösborból aszút készíteni… (felár ellenében!) Jókedvvel utazunk tovább. Máraiaradnán Erdély leghíresebb Ferences kolostorát és felújított kegytemplomában teszünk látogatást. Dévára a délutáni órákban érkezünk, ahol Déva várának meghódítása vár bennünket. Felvonóval érkezünk a város fölé, ahonnan szép kilátás nyílik a Maros völgyére és az Érc hegységre. Felidézzük a Kőműves Kelemen balladáját… szabadidő a városban, majd szállásunkra térünk, ahol ízletes vacsorával várnak bennünket.

2. nap: Vajdahunyad – Nagyszeben - Kerci apátság - Transzfogarason át - Curtea De Arges  (255 km)

Reggelinket elfogyasztva a romantikus hangulatú Vajdahunyad várának meglátogatásával folytatjuk programunkat: helyi vezetővel a Hunyadiak és a vár történetével ismerkedünk. „szászföld fővárosában”, Nagyszeben történelmi központjában építészeti emlékekkel gazdagodunk (Brukenthál-palota, régi városháza, rejtett gabona silók). Szabadidőt követően a Kerci Apátság ciszterci Kolostorához érkezünk, ahol Erdély első ősi gótikáját tekintjük meg. Folytatjuk utazásunkat a méltán híres Transzfogarasi-úton, mely méltán érdemelte ki hírnevét, kihagyhatatlan úti cél, melyet mi is célba veszünk! Európa, sőt a világ egyik legcsodálatosabb magashegyi útjaként számon tartott Transzfogarasi utat maga Nicolae Ceauşescu kezdte építtetni 1970-ben. Összesen 578 hídja és viaduktja, valamint 5 alagútja van. Az út lavinaveszély miatt csak nyáron van nyitva. A páratlan útvonalon többszöri megállókkal fotószünetekkel utazunk … Túl a Fogarasokon szálláshelyünkre vacsoraidőben érkezünk.

3. nap: Curtea de Arges, a modern főváros: Bukarest és Konstanca (155  km)

Szálláshelyünket elhagyva Románia egyik legszebb élő kolostora, egyben püspöki temloma vár bennünket: Argyasudvarhelyen (Curtea de Arges). A román királyi család temetkezési helyén egy gyönyörűen rendezett parkban találjuk a kolostort, melynek falai közé is betekintünk. A kolostorban láthatók I. Károly és Erzsébet királyné képei is. Díszhelyen őrzik a királyné saját kezűleg aranybetűkkel írt és festett evangéliumát. Folytatjuk utazásunkat Románia fővárosába Bukarestbe. A fővárosban a látnivalók igen messze helyezkednek el egymástól, így autóbuszos városnézés keretében „ízlelgetjük” a várost: Egyetem tér, diadalív, Királyi palota, Athéneum, Könyvtár, a volt KP székhelye (itt kezdődött el a forradalom Bukarestben, itt tartotta Ceusescu az utolsó beszédjét). Gyalogos városnézésünket a A Patriarchia templomnál kezdjük, majd az Unirea téren át sétálunk az Egyetem térig ahol megtekintjük a Szabad Sajtó épületét. A Fekete-tenger partvidéke mentén utazunk a Fekete-tenger egyik legforgalmasabb kikötővárosába, Konstancába! Szállásunk és vacsoránk Konstancában vagy környékén lesz.

4. nap: Konstanca – Babadag és Tulcsa. Hajóval a Duna-deltában (világörökség)  (135 km)

Reggelit követően Románia ötödik legnépesebb városa, egyben Konstanca megye székhelye. A városban időzve ellátogatunk az Ovídiusz térre, a számtalan érdekességet felvonultató Archeológiai múzeumba is betekintünk. Sétánk során megtekintjük a város jelképévé vált kaszinó épületét is (kívülről). A Nagymecset és a hozzá tartozó minaret 47 méter magas tűszerű tornyába lehetőség szerint 140 lépcsőn át juthatunk fel (egyénileg), ahonnan a kilátás kárpótol bennünket a 140 lépcsőfokért. A város panorámája gyönyörű és a tengert is látni lehet. Megtekintjük Publius Ovidius Naso szobrát is. A város különlegessége a Genovai világítótorony, ami már az 1300-as években is állt. Sétánk során érintjük a Görög templomot, a Szent Antal Katolikus templomot amely olasz hatást mutat. Szabadidő a városban majd Babadag városában megtekintjük az Ali Gaza pasa sírját és a török dzsámit, ahol ismerkedünk a dobrudzsai törökök történelmével. Utunkat folytatva a „Duna kapujának” nevezett Tulcsába érkezünk. Szabadidő a városban, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: a Duna partján hajóra szállunk és egy felejthetetlen hajókiránduláson veszünk részt a világörökség részét képező Duna delta leglátványosabb szakaszain. A vízállástól függően járjuk be a csatorna-rendszert, hajózunk madarai között, kéklő vizein és végtelen nádas-folyosóin. A Duna, mielőtt elérné a Fekete-tengert, 2857 kilométer megtétele után három ágra szakad. Ezen három ág között számtalan mellékág, csatorna, láp, nádas, homokdűne és erdő alkotja azt a növény- és állatvilágban gazdag területet, amit Duna-deltának nevezünk. A Duna-delta 1938 óta Nemzeti Park, 1990 óta Bioszféra Rezervátum, 1991-ben pedig a Világörökség részévé nyilvánították. Hajónkkal a Sulina főágon utazunk a Nebuno tó érintésével. Szállodánkba térünk, ahol vacsorával várnak bennünket. Közel a Fekete-tenger…mit szólna egy kellemes halvacsorához a Duna-deltában? Fakultatív ajánlatunk: jöjjön velünk egy igazi finom halvacsorára, ahova kisbuszokkal érkezünk. Autentikus környezetben halvacsorán veszünk részt. A halak mellé helyi kiváló borokat kóstolunk. Szállásunk Tulcea-ban vagy környékén lesz.

5. nap: Tulcea és Jászvásár (300 km)

Reggelit követően Tulceában a Duna delta Öko-Turisztikai múzeumában ismerkedünk népes növény és állatvilágával. Elhagyjuk a várost és északi irányba indulunk… utunkat keresztezi a Duna-folyó, melyen folyami komppal kelünk át. Útközben pihenőkkel érkezünk lasi megye székhelyére, Jászvásárra, a gazdag kulturális és történelmi emlékek moldvai központjába. Az egyetemi város Rómához hasonlóan két dombra épült, ahol a belvárost és parkokat benépesítik az egyetemisták. Nevezetességeivel ismerkedünk gyalogosan: "TreiIerarhi-templom", a székesegyház, a városházként működő Nemzeti Színház és a négy múzeumot magában foglaló belvárosi Kultúrpalota. Szabadidő a történelmi városban majd szállásunkra térünk, ahol vacsorával várnak bennünket.

6. nap: Karácsonkő - Békés-szoros - Gyilkos tó – Gyergyószentmiklós – Marosvásárhely (330 km)

Mai napunk gyönyörű tájakon át vezet: Jászvásárt magunk mögött hagyva a Szeret völgyén át utazunk és Karácsonkőn időzünk, ahol a Keresztelő Szent János templomot tekintjük meg, melyet a 15. század végén építettek és egyben a moldvai építészet jellegzetes 15-16. századi példája. A templom együttesében sajátságosan ötvöződnek a bizánci eredetű építészeti hagyományok a gótikus stílus hatásával. A Kárpátok külső homokkő vonulatain át az Aranyos-Beszterce völgyén át utazunk. A Békás-szoros hasadékvölgyén át haladva felejthetetlen természeti képződmények látványa vár bennünket. A Gyilkos-tóhoz érkezünk, ahol a víz alá került fenyőerdő maradványai láthatók. Pongrácz-tetőn kelünk át ahol a Gyergyói-medencébe érkezünk, Hargita megye harmadik legnagyobb városában Gyergyószentmiklóson időzünk. Felkeressük az örmény templomot, a zsinagógát, sétálunk a Márton Áron utcában. Marosvécsen Kemény kastélynál tartunk pihenőt, mely egykoron az Erdélyi Helikon Irodalmi színhelye volt a két világháború között. Utunkat folytatva a Maros völgyében utazunk a Maros-menti fenyves-erdők árnyékában. Szálláshelyünk Marosvásárhelyen vár bennünket ízletes vacsorával.

7. nap: Marosvásárhely-Kolozsvár-Budapest 

Megreggelizünk és egy rövid autóbuszos városnézést követően hazafelé indulunk. Torda érintésével Kolozsváron pihenőt tartunk: ebédidő a főtéren (egyéni igény esetén azebéd idejének terhére rövid látogatás a Házsongárdi temető jeles síremlékeihez). Rövid szabadidő majd folytatjuk utunkat a Királyhágón át. Ártánd (határátkelő) útvonalon az esti órákban érkezünk Budapestre, majd továbbutazunk Szegedre!


Leírás Időtartam Ár

A részvételi díj tartalmazza az árfolyam felárat.

Árak és felárak (1 főre) 2018


Részvételi díj:  133.215 Ft    
1ágyas felár: 36.500 Ft

Választható biztosítások:
BBP biztosítás: 3.955 Ft
CL PLUS biztosítás*: 7.200 Ft

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 6 éjszaka szálloda***
Ellátás :5x félpanzió + 1x reggeli

Fakultatív programok (20 főtől)
4. napon halvacsora borral Tulca-ban 4.815 Ft
Hajózás a Duna-deltában 9.095 Ft
4. napon vacsora a szállodában 2.995 Ft

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 
45 Euro
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 5 Euro

Minimális létszám: 35 fő

Csatlakozási lehetőség:  Szeged-Kecskemét-Budapest-Debrecen-Ártánd útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségéről információ a programfüzet elején.  A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! 


Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:

– 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 13.000 Ft / 1 fő / éjszaka

– 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 8.000 Ft / 1 fő / éjszaka

– 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka

Szomszédolás
MÁSHOVÁ UTAZNA?
Mikor szeretne utazni?
január 23
október 05
Mennyiért?
11.500,- Ft
898.700,- Ft
Hány éjszakát maradna?
0 éj
15 éj
Mivel utazna?
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs