A keleti végeken túl, a Transzfogarason át
Hajózás a Duna deltán: egy életre szóló kaland!

Jöjjön velünk egy igazán tartalmas és izgalmas Z(s)eppelin Programra, mely során Románia délkeleti, keleti részén kalandozunk! Meglátogatjuk többek között a vadvilágáról és természeti szépségeiről híres Duna-deltát (világörökség), a történelmi emlékekkel teli román fővárost, sőt a világ talán egyik legszebb magashegységi útját is, melynek segítségével a Fogarasi-havasok központi részén utazunk át, gyönyörű hegyeken és völgyeken keresztül… Megannyi színes látnivaló és csodás helyszín, legújabb 8 napos programunkon, melynek minden perce felejthetetlen emlékül szolgál mindenki számára!

Ország: Románia
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busz
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak

1. nap: Budapest - Szeged- Arad - Ópálos (sajt és borkóstoló) – Mária Radna - Déva (530 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről a Kecskemét-Szeged-Nagylak (határátkelő) útvonalon. Aradon emlékezünk a sokat megélt szabadság szobornál majd utunkat folytatva Ópáloson, a ménesi borvidék idehaza is ismert borászánál, Balla Géza pincészetében jókedvűen bort és sajtot kóstolunk és kiderítjük, hogy sikerült-e neki a vörösborból aszút készíteni… (felár ellenében!) Jókedvvel utazunk tovább. Máraiaradnán Erdély leghíresebb Ferences kolostorát és felújított kegytemplomában teszünk látogatást. Dévára a délutáni órákban érkezünk, ahol Déva várának meghódítása vár bennünket. Felvonóval érkezünk a város fölé, ahonnan szép kilátás nyílik a Maros völgyére és az Érc hegységre. Felidézzük a Kőműves Kelemen balladáját… szabadidő a városban, majd szállásunkra térünk, ahol ízletes vacsorával várnak bennünket.

2. nap: Vajdahunyad – Nagyszeben - Kerci apátság - Transzfogarason át - Curtea De Arges  (255 km)

Reggelinket elfogyasztva a romantikus hangulatú Vajdahunyad várának meglátogatásával folytatjuk programunkat: helyi vezetővel a Hunyadiak és a vár történetével ismerkedünk. „szászföld fővárosában”, Nagyszeben történelmi központjában építészeti emlékekkel gazdagodunk (Brukenthál-palota, régi városháza, rejtett gabona silók). Szabadidőt követően a Kerci Apátság ciszterci Kolostorához érkezünk, ahol Erdély első ősi gótikáját tekintjük meg. Folytatjuk utazásunkat a méltán híres Transzfogarasi-úton, mely méltán érdemelte ki hírnevét, kihagyhatatlan úti cél, melyet mi is célba veszünk! Európa, sőt a világ egyik legcsodálatosabb magashegyi útjaként számon tartott Transzfogarasi utat maga Nicolae Ceauşescu kezdte építtetni 1970-ben. Összesen 578 hídja és viaduktja, valamint 5 alagútja van. Az út lavinaveszély miatt csak nyáron van nyitva. A páratlan útvonalon többszöri megállókkal fotószünetekkel utazunk … Túl a Fogarasokon szálláshelyünkre vacsoraidőben érkezünk.

3. nap: Curtea de Arges, a modern főváros: Bukarest és Konstanca (155  km)

Szálláshelyünket elhagyva Románia egyik legszebb élő kolostora, egyben püspöki temloma vár bennünket: Argyasudvarhelyen (Curtea de Arges). A román királyi család temetkezési helyén egy gyönyörűen rendezett parkban találjuk a kolostort, melynek falai közé is betekintünk. A kolostorban láthatók I. Károly és Erzsébet királyné képei is. Díszhelyen őrzik a királyné saját kezűleg aranybetűkkel írt és festett evangéliumát. Folytatjuk utazásunkat Románia fővárosába Bukarestbe. A fővárosban a látnivalók igen messze helyezkednek el egymástól, így autóbuszos városnézés keretében „ízlelgetjük” a várost: Egyetem tér, diadalív, Királyi palota, Athéneum, Könyvtár, a volt KP székhelye (itt kezdődött el a forradalom Bukarestben, itt tartotta Ceusescu az utolsó beszédjét). Gyalogos városnézésünket a A Patriarchia templomnál kezdjük, majd az Unirea téren át sétálunk az Egyetem térig ahol megtekintjük a Szabad Sajtó épületét. A Fekete-tenger partvidéke mentén utazunk a Fekete-tenger egyik legforgalmasabb kikötővárosába, Konstancába! Szállásunk és vacsoránk Konstancában vagy környékén lesz.

4. nap: Konstanca – Babadag és Tulcsa. Hajóval a Duna-deltában (világörökség)  (135 km)

Reggelit követően Románia ötödik legnépesebb városa, egyben Konstanca megye székhelye. A városban időzve ellátogatunk az Ovídiusz térre, a számtalan érdekességet felvonultató Archeológiai múzeumba is betekintünk. Sétánk során megtekintjük a város jelképévé vált kaszinó épületét is (kívülről). A Nagymecset és a hozzá tartozó minaret 47 méter magas tűszerű tornyába lehetőség szerint 140 lépcsőn át juthatunk fel (egyénileg), ahonnan a kilátás kárpótol bennünket a 140 lépcsőfokért. A város panorámája gyönyörű és a tengert is látni lehet. Megtekintjük Publius Ovidius Naso szobrát is. A város különlegessége a Genovai világítótorony, ami már az 1300-as években is állt. Sétánk során érintjük a Görög templomot, a Szent Antal Katolikus templomot amely olasz hatást mutat. Szabadidő a városban majd Babadag városában megtekintjük az Ali Gaza pasa sírját és a török dzsámit, ahol ismerkedünk a dobrudzsai törökök történelmével. Utunkat folytatva a „Duna kapujának” nevezett Tulcsába érkezünk. Szabadidő a városban, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: a Duna partján hajóra szállunk és egy felejthetetlen hajókiránduláson veszünk részt a világörökség részét képező Duna delta leglátványosabb szakaszain. A vízállástól függően járjuk be a csatorna-rendszert, hajózunk madarai között, kéklő vizein és végtelen nádas-folyosóin. A Duna, mielőtt elérné a Fekete-tengert, 2857 kilométer megtétele után három ágra szakad. Ezen három ág között számtalan mellékág, csatorna, láp, nádas, homokdűne és erdő alkotja azt a növény- és állatvilágban gazdag területet, amit Duna-deltának nevezünk. A Duna-delta 1938 óta Nemzeti Park, 1990 óta Bioszféra Rezervátum, 1991-ben pedig a Világörökség részévé nyilvánították. Hajónkkal a Sulina főágon utazunk a Nebuno tó érintésével. Szállodánkba térünk, ahol vacsorával várnak bennünket. Közel a Fekete-tenger…mit szólna egy kellemes halvacsorához a Duna-deltában? Fakultatív ajánlatunk: jöjjön velünk egy igazi finom halvacsorára, ahova kisbuszokkal érkezünk. Autentikus környezetben halvacsorán veszünk részt. A halak mellé helyi kiváló borokat kóstolunk. Szállásunk Tulcea-ban vagy környékén lesz.

5. nap: Tulcea és Jászvásár (300 km)

Reggelit követően Tulceában a Duna delta Öko-Turisztikai múzeumában ismerkedünk népes növény és állatvilágával. Elhagyjuk a várost és északi irányba indulunk… utunkat keresztezi a Duna-folyó, melyen folyami komppal kelünk át. Útközben pihenőkkel érkezünk lasi megye székhelyére, Jászvásárra, a gazdag kulturális és történelmi emlékek moldvai központjába. Az egyetemi város Rómához hasonlóan két dombra épült, ahol a belvárost és parkokat benépesítik az egyetemisták. Nevezetességeivel ismerkedünk gyalogosan: "TreiIerarhi-templom", a székesegyház, a városházként működő Nemzeti Színház és a négy múzeumot magában foglaló belvárosi Kultúrpalota. Szabadidő a történelmi városban majd szállásunkra térünk, ahol vacsorával várnak bennünket.

6. nap: Karácsonkő - Békés-szoros - Gyilkos tó – Gyergyószentmiklós – Marosvásárhely (330 km)

Mai napunk gyönyörű tájakon át vezet: Jászvásárt magunk mögött hagyva a Szeret völgyén át utazunk és Karácsonkőn időzünk, ahol a Keresztelő Szent János templomot tekintjük meg, melyet a 15. század végén építettek és egyben a moldvai építészet jellegzetes 15-16. századi példája. A templom együttesében sajátságosan ötvöződnek a bizánci eredetű építészeti hagyományok a gótikus stílus hatásával. A Kárpátok külső homokkő vonulatain át az Aranyos-Beszterce völgyén át utazunk. A Békás-szoros hasadékvölgyén át haladva felejthetetlen természeti képződmények látványa vár bennünket. A Gyilkos-tóhoz érkezünk, ahol a víz alá került fenyőerdő maradványai láthatók. Pongrácz-tetőn kelünk át ahol a Gyergyói-medencébe érkezünk, Hargita megye harmadik legnagyobb városában Gyergyószentmiklóson időzünk. Felkeressük az örmény templomot, a zsinagógát, sétálunk a Márton Áron utcában. Marosvécsen Kemény kastélynál tartunk pihenőt, mely egykoron az Erdélyi Helikon Irodalmi színhelye volt a két világháború között. Utunkat folytatva a Maros völgyében utazunk a Maros-menti fenyves-erdők árnyékában. Szálláshelyünk Marosvásárhelyen vár bennünket ízletes vacsorával.

7. nap: Marosvásárhely-Kolozsvár-Budapest 

Megreggelizünk és egy rövid autóbuszos városnézést követően hazafelé indulunk. Torda érintésével Kolozsváron pihenőt tartunk: ebédidő a főtéren (egyéni igény esetén azebéd idejének terhére rövid látogatás a Házsongárdi temető jeles síremlékeihez). Rövid szabadidő majd folytatjuk utunkat a Királyhágón át. Ártánd (határátkelő) útvonalon az esti órákban érkezünk Budapestre, majd továbbutazunk Szegedre!


Leírás Időtartam Ár

Hajózás a Duna-deltán
8500

4. napon halvacsora borral Tulca-ban
4500

4. napon vacsora a szállodában
2800

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 13000

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 8000

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 6000

A részvételi díj tartalmazza az árfolyam felárat.

Árak és felárak (1 főre) 2018


Részvételi díj:  133.215 Ft    
1ágyas felár: 36.500 Ft

Választható biztosítások:
BBP biztosítás: 3.955 Ft
CL PLUS biztosítás*: 7.200 Ft

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 6 éjszaka szálloda***
Ellátás :5x félpanzió + 1x reggeli

Fakultatív programok (20 főtől)
4. napon halvacsora borral Tulca-ban 4.500 Ft
Hajózás a Duna-deltában 8.500 Ft
4. napon vacsora a szállodában 2.800 Ft

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 
45 Euro
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 5 Euro

Minimális létszám: 35 fő

Csatlakozási lehetőség:  Szeged-Kecskemét-Budapest-Debrecen-Ártánd útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségéről információ a programfüzet elején.  A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! 


Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:

– 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 13.000 Ft / 1 fő / éjszaka

– 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 8.000 Ft / 1 fő / éjszaka

– 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka

7nap 6éj
Időpontok
autóbusszal:
július 30 133.215 Ft
megrendelem
Útvonal
Időjárás
Székelyudvarhely
Vasárnap 07/22
°
Kolozsvár
Vasárnap 07/22
°
Nagyszeben
Vasárnap 07/22
°
Önnek ajánljuk
Szomszédolás
MÁSHOVÁ UTAZNA?
Mikor szeretne utazni?
július 23
december 01
Mennyiért?
12.200,- Ft
835.000,- Ft
Hány éjszakát maradna?
0 éj
12 éj
Mivel utazna?
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs