Spanyol varázslat: Kasztília, Valencia és Toledo
Világörökségek az ikonikus városokban

Olyan repülős program megvalósítását tűztük ki célul, ahol a mediterrán hangulat és kényelem jegyében utazunk kulturális világörökségi helyszíneken Spanyolország nagyvárosaiban! Az oly sok látnivalóval büszkélkedő Madrid és Toledo mellett az idén több alkalommal jártuk be Valenciát és úgy gondoljuk, ez az a város, melybe minden idelátogató szerelmes lesz! Hogy miért: tiszta levegőjével, szélesen szellős utcáin pálmafákkal tagolt gyönyörű házaival csak ámul az ember a városba érkezve! És amikor elvegyül az óvárosában, egyszerűen magával ragadja a mediterrán ám mégis nyugodt hangulat, utcáin sétálva szépen díszített házak és a történelmi múlt kíséri lépteinket! Legyen Ön is szerelmes és kalandozzon velünk a spanyol varázslat mentén…
Ország: Spanyolország
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülő
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak

1. nap: Budapest–Madrid repülővel

Elutazás menetrendtől függően repülővel Madridba. Transzfer a szállodába, ahol 3 éjszakán keresztül szálláshelyünk lesz. Repülő menetrend függvényében autóbusszal ismerkedünk a várossal, átfogó képet kapva Madridról. A Las Ventas Bikaviadal arénától indulva a Santiago Bernabeu érintésével megállókkal a Cuatro Torres üzleti negyedbe utazunk, Madrid 4 nagy felhőkarcolójához. Útközben elhaladunk a Cuzco, Picasso-torony, Felfedezések tere, Kolumbusz emlékmű, Kasztilia-tér, Európa Kapu útvonalon. Gyalogos városnézésünk során Madrid óvárosában főbb nevezetességeivel ismerkedünk: Almudena katedrális, Mercado San Miguel piac (kívülről), Puerta del Sol, Plaza Mayor (főtér) majd autóbusszal szálláshelyünkre utazunk, közben számos nevezetesség mellett haladunk el: Posta Palota, Palacio Liria, Gran Via, Debod templom, Spanyolország tér, Calle Mayor, Puerta del Sol, Parlament, Neptun szökőkút, Alcala-kapu, útvonalon utazunk, majd szálláshelyünkre érkezünk.

2. nap: Madrid – a spanyol főváros és az El Escorial (60 km)

Reggelit követően folytatjuk ismerkedésünket a spanyol fővárossal: Cervantes-emlékmű, Királyi Palota, óváros, Fakultatív ajánlatunk: a méltán világhírű Prado Múzeum megtekintése, látogatás magyar nyelvű idegenvezetővel. Legnagyobb spanyol festők egyedülállóan gazdag kép gyűjteménye: El Greco, Velazquez, Goya, Zurbaran, Murillo … A városnézést követően délután szabadidő, vásárlási lehetőség a belvárosban vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: (jelentkezéskor foglalni kell!) Ellátogatunk a világ nyolcadik csodájához, az El Escorialhoz. A spanyol királyok rezidenciáját és temetkezési helyét helyi vezetéssel ismerhetjük meg. Visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap: Madridból szuperexpresszel Toledóba 30 perc alatt!

Reggelit követően kedvére élvezheti Madrid hangulatát egyénileg vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: metróval a pályaudvarra igyekszünk és szuperexpressz gyorsvonattal Kasztília fővárosába, Toledóba utazunk, ahol a volt királyi székhely gazdag történelmi múltjának nyomába eredünk! Páratlan műemlékeit látogatjuk meg idegenvezetőnkkel: a város fölé emelkedő katedrálisát, a városházát, a zsidó negyedet, a Santo Tomé-templomot, El Greco leghíresebb festményével. Szabadidejében kedvére ismerkedhet a várossal majd szuperexpresszel Madridba térünk vissza. Estére flamenco-estre csábítjuk! Fakultatív ajánlatunk: tipikus spanyol flamenco show-n veszünk részt, hangulatos zenével, tánccal.

4. nap: Madridból szuperexpresszel a csodálatos Valenciába 1 óra 40 perc alatt!

Reggelinket követően ismét a gyorsvonat lesz a segítségünkre, hogy „pillanatok alatt” a művészetek városába, Valenciába utazzunk. Spanyolország 3. legnépesebb városát gyorsan megszeretjük mediterrán hangulata, friss levegője, az utcákból áradó tisztaság, gyönyörű pálmafákkal szabdalt épületei és pezsgő, de mégis nyugodt életét látva! A vonatpályaudvarról autóbusszal indulunk a város felfedezésére: a kikötő felől érkezve az egykoron folyómedret feltöltve megcsodáljuk a híres spanyol építész, Santiago Calatrava által tervezett hatalmas, csodálatos és futurisztikus épületekből álló komplexumait, mindegyike valóságos modern építészeti mestermű! Az Opera, L'Hemisferic és a Tudomány Múzeumának épületeit. A Guliver park mellett elgurulva Európa legnagyobb gótikus városkapuja a Torres de Serranos-t követően érkezünk szálláshelyünkre. Rövid pihenőt követően gyalogosan és az ultramodern metrót kihasználva Valencia meghódítására indulunk: Bazilika és a közvetlen közelségében lévő gótikus katedrálisa (benne a Szent Grál másolata és Goya festmények), a mediterrán hangulatú Casco Antiguo és Barrio del Carmen városrészek szűk, kanyargós, labirintus-szerű utcáin érjük el a piac épületét. Óvárosi sétánkat templomok, szépen díszített házak kísérik. Városnézésünk végén talán a leghíresebb valenciai Selyembörze (Selyempalota) gótikus épületét tekintjük meg, melynek külső és belső látványa lebilincseli az idelátogatót! Szabadidő a városban majd a szálláshelyünkre térünk vissza. Estére fakultatív borkóstolóval egybekötött vacsorát ajánlunk: jöjjön velünk Valencia hangulatos óvárosába és foglaljon helyet egy tipikus spanyol étteremben, ahol a vacsoránk helyi ízeknek megfelelően hamisíthatatlan valenciai paella lesz borkóstolóval egybekötve (közlekedés metróval csoportosan).

5. nap: Te csodálatos Valencia! … és hazautazás Budapestre

Reggelit követően a repülőmenetrendtől függően lehetőség nyílik egyénileg a méltán világhírű, Európa legnagyobb Óceonográfiai Múzeumának megtekintésére (taxi: kb 15 Euro/út a belvárosból), ahol 110 ezer m2-en kül- és beltéri területeken a tengeri élővilág több ezer példányát tekinthetjük meg, köztük cápákat, delfineket és fókákat. A víz alatti, 70 méter hosszú csatornába lépve a cápák és a különböző tengeri állatok szó szerint az ember körül úszkálnak. Lebilincselő élmény vár ránk! Ha a vízivilág nem elég csábító, egyénileg lehetőség nyílik könnyedén a valenciai metrón elérni a belvárost, helyet foglalni egy-egy tapas bárban, leülni egy csésze kávéra és szemlélni egy igazi mediterrán nagyváros mindennapjait, szabadidő Valenciában, igény szerint a még nem látott objektumok felkeresése egyénileg. Repülő menetrend függvényében (átszállás lehetősége) transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.
Leírás Időtartam Ár

El Escorial vezetéssel
+belépő 15500

Toledo kirándulás
15500

Flamenco-est, itallal
14500

Prado képtár vezetéssel, belépővel
8500

Valenciai paella borkóstolóval
20500

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 13000

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 8000

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 6000

Árak és felárak (1 főre) 2018
Részvételi díj VII.4.: 216.500 Ft 
Részvételi díj IX.5.: 224.500 Ft 
Repülőtéri illeték kb.: 44.000 Ft 
1ágyas felár VII.4.: 38.000 Ft 
1ágyas felár IX.5.: 47.000 Ft 
3x fak. vacsora: 16.900 Ft 
Utasbiztosítás (BBP): 2.825 Ft 
CL PLUS biztosítás*: 10.000 Ft 
Utazás: menetrend szerinti repülővel, helyben autóbusszal 
Elhelyezés: 4 éjszaka szálloda*** 
Ellátás: 4x reggeli 
Fakultatív programok (15 főtől) 
El Escorial vezetéssel 15.500 Ft + belépő 
Toledo kirándulás 15.500 Ft 
Flamenco-est, itallal 14.500 Ft 
Prado képtár vezetéssel, belépővel 8.500 Ft 
Valenciai paella borkóstolóval 20.500 Ft 
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 50 Euro 
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 10 Euro 
Minimális létszám: 15 fő 
Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rep.téri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!  
Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz: 
– 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 13.000 Ft / 1 fő / éjszaka 
– 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 8.000 Ft / 1 fő / éjszaka 
– 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka 
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!
nap éj
Időpontok
repülővel:
Útvonal
Időjárás
Madrid
Szerda 12/12
5 °
Ibéria
MÁSHOVÁ UTAZNA?
Mikor szeretne utazni?
december 13
október 05
Mennyiért?
11.500,- Ft
898.700,- Ft
Hány éjszakát maradna?
0 éj
15 éj
Mivel utazna?
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs