Burgenland magyar vonatkozásai
Széchenyi István és a Batthyány-család valamint az „angol beteg” nyomában az Őrvidéken…

Most az Európa szívében található Burgenland napfényes vidékére kalauzoljuk el! Gyönyörű építészete és természeti csodái egyaránt lenyűgözik a látogatót, egy igazán harmonikus, közkedvelt kirándulási hellyé téve a közeli vidéket. Ismerkedjen meg Ön is Burgenland gazdag kulturális örökségével! 

Ország: Ausztria
Szállás típusa: Panzió
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busz
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak

1. nap: Szeged-Budapest-Nagycenk-Léka vára-Borostyánkő-Máriafalva (310 km)

Elutazás a Szeged-Budapest-Győr útvonalon a nagycenki Széchenyi István Kastély és Emlékmúzeumhoz (Világörökség). Gróf Széchenyi István emléke előtt az ország legnagyobb gyűjteménye állít emléket. Következő állomásunk az Ybl Miklós által tervezett Szent István Plébániatemplom, ahonnan Széchenyi István Mauzóleumához is elsétálunk. Továbbutazva Léka zord lovagvárát ejtjük útba, mely kiállításokkal vár bennünket, majd Borostyánkő látványbányája következik, ahol fény derül a szerpentinkő bányászatának rejtelmeire. A festői helyen elterülő Bernstein (Borostyánkő) községet nem csak az Almásyak vára tette híressé, hanem a zölden csillogó féldrágakő, a nemesszerpentin is, amely a világon egyedül itt fordul elő. Sziklamúzeuma egy eredeti bánya hű másolata, megismerkedünk a 40 millió éves balti borostyán történetével. A városka főteréről kis sétát teszünk „Az angol beteg” című filmből is ismert Almásy család grófi várkastélyához (kívülről tekintjük meg). Különlegessége, hogy napjainkban korhű bútorzattal berendezett szállodaként üzemel. Később Máriafalva gót-neogót templomát tekintjük meg, Tarcsafürdőn pedig helyben készült pralinét kóstolunk. Velemre, szálláshelyünkre igyekszünk, ahol hangulatos vacsorával várnak. Fakultatív ajánlatunk: a vacsora utáni autentikus borkóstoló.

2. nap: Őrisziget-Vörösvár-Alsóőr-Felsőőr-Városszalónak-Németújvár-Inzenhof-Budapest-Szeged (380 km)

Reggeli után az Őrvidékkel ismerkedünk. Őrisziget templomai, majd Vasvörösvár Erdődy-kastélya lesznek állomásaink. Az Ybl Miklós tanítványa, Weber Antal által tervezett, gyönyörűen renovált rotenturmi kastély után Alsóőr és Felsőőr felé vesszük az irányt. Előbbi katolikus templomát, tájmúzeumát, míg utóbbi Árkádos házát, református templomát látogatjuk meg. Alsóőr és Felsőőr az Árpád-kor óta lakott települések. Továbbutazunk az időben: Városszalónak lesz következő állomásunk, mely már a kőkorszakban, i.e. kb. 4000 körül lakott terület volt. Kívülről megtekintjük várát, mely ma a Béke Egyetemnek ad otthont, majd egy rendhagyó olajütőbe látogatunk. Eredeti nyomópréselési eljárással hidegen sajtolt olajakat állítanak elő a pöllaui Fandler üzemben, 1926 óta. Széles termékskálájuk mintegy 20 féle olajjal várja az érdeklődőket. Megkóstoljuk a stájer aranyat, azaz a hidegen sajtolt tökmagolajat, melynek számos kedvező élettani hatást tulajdonítanak. Városszalónak kilátója, a Weinblick kilátó igazi kuriózum, melynek meglátogatása után a németújvári várhoz igyekszünk. A Batthyány-család ősi fészkéhez lifttel jutunk fel. II. Lajos 1524-ben adományozta a család számára. Az élménydús, történelmi atmoszférával átszőtt második napot a hányattatott sorsú inzenhofi Szent Imre templommal zárjuk, melyet II. János Pál pápa szentelt meg 1990-ben. Hazautazás Szombathely-Csorna-Győr-Budapest útvonalon (az odaút útvonala eltér a hazautazás útvonalától!). Érkezés Budapestre az esti órákban.
Leírás Időtartam Ár

Velem borkóstoló
2950

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 13000

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 8000

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 6000

Az alábbi árakra és felárakra 5 - 7,5% árfolyamfelárat számolunk (árfolyammozgás alapján)

Árak és felárak (1 főre) 2018
Részvételi díj: 35.500 Ft 
1ágyas felár: 5.500 Ft 
Utasbiztosítás (BBP): 1.130 Ft 
CL PLUS biztosítás*: 7.200 Ft 
Utazás:autóbusszal 
Elhelyezés: 1 éjszaka panzió*** (népi tájházakban) 
Ellátás:1x félpanzió 
Fakultatív programok (20 főtől) 
Velem borkóstoló2.950 Ft 
Belépők és jegyek tájékoztató árai:12.000 Ft 
Egyéb helyszínen fizetendő költségek:300 Ft 
Minimális létszám: 35 fő 
Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya (pálya)-Győr-Kópháza (határ) útvonalon (oda- és visszaút eltér!). Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! 
Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz: 
– 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 13.000 Ft / 1 fő / éjszaka 
– 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 8.000 Ft / 1 fő / éjszaka 
– 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka 
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!
Ausztria-Németország-Svájc
MÁSHOVÁ UTAZNA?
Mikor szeretne utazni?
január 23
október 05
Mennyiért?
11.500,- Ft
898.700,- Ft
Hány éjszakát maradna?
0 éj
15 éj
Mivel utazna?
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs