Burgenland magyar vonatkozásai

Most az Európa szívében található Burgenland napfényes vidékére kalauzoljuk el! Gyönyörű építészete és természeti csodái egyaránt lenyűgözik a látogatót, egy igazán harmonikus, közkedvelt kirándulási hellyé téve a közeli vidéket. Ismerkedjen meg Ön is Burgenland gazdag kulturális örökségével! 

Ország: Ausztria
Szállás típusa: Panzió
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busz
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak
Vélemények

1. nap: Szeged-Budapest-Nagycenk-Léka vára-Borostyánkő-Máriafalva (310 km)

Elutazás Szegedről kora reggel Budapesten, Győrön át a világörökség részét képező nagycenki Széchenyi István Kastély és Emlékmúzeumhoz. Szépen berendezett kiállítása a „legnagyobb magyar”, Gróf Széchenyi István emléke előtt állít emléket. Később az Ybl Miklós által tervezett Szent István Plébániatemplom előtt állunk meg egy rövid betekintésre, ahonnan Széchenyi István Mauzóleumához is elsétálunk. Továbbutazva Lékán, a kis tó mellett álló zord lovagvárban teszünk látogatást, mely kiállításokkal várja látogatóit. Utunkat folytatva Borostyánkő szerpentinkő látványbányája következik, ahol fény derül a féldrágakő bányászatának rejtelmeire. A festői helyen elterülő Bernstein (Borostyánkő) községet nem csak az Almásyak vára tette híressé, hanem a zölden csillogó féldrágakő, a nemesszerpentin is, amely a világon egyedül itt fordul elő. Szikla-múzeumában teszünk látogatást, amely egy eredeti bánya hű másolata. Megismerjük az osztrák ásványritkaságokat és ismerkedünk a 40 millió éve sbalti borostyán történetével. A városka főteréről kis sétát teszünk „Az angol beteg” című filmből is ismert Almásy család grófi várkastélyához (kívülről tekintjük meg). Különlegessége, hogy napjainkban korhű bútorzattal berendezett szállodaként üzemel. Később Máriafalva gót-neogót templomát tekintjük meg. Tarcsafürdőn helyben készült pralinét kóstolunk a Spiegel Pralinémanufaktúrában. Velemre, szálláshelyünkre igyekszünk, ahol hangulatos a üdülőfalu színes kis házaiban lesz szálláshelyünk. Fakultatív ajánlatunk: vacsoraidő után egy autentikus borkóstolóval várjuk.

2. nap: Őrisziget - Vörösvár - Alsóőr - Felsőőr - Városszalónak - Németújvár - Inzenhof - Budapest-Szeged (380 km)

Reggeli után az Őrvidékkel ismerkedünk. Őrisziget (Siget am Wart) evangélikus és katolikus temploma, majd Vasvörösvár (Rotenturm) Erdődy-kastélya lesznek állomásaink. Az Ybl Miklós tanítványa, Weber Antal által tervezett, gyönyörűen renovált rotenturmi kastély után Alsóőr és Felsőőr felé vesszük az irányt. Előbbi katolikus templomát, tájmúzeumát, míg utóbbi Árkádos házát, református templomát látogatjuk meg. Alsóőr és Felsőőr az Árpád-kor óta lakott települések, határőr-feladatokkal felruházott, különleges kiváltságokkal bíró falvak voltak. Továbbutazunk az időben: Városszalónak lesz következő állomásunk, mely már a kőkorszakban, i.e. kb. 4000 körül lakott terület volt. Megtekintjük Stadtschlaining (magyarul: Városszalónak) várát, mely ma a Béke Egyetemnek ad otthont (kívülről) - majd egy rendhagyó olajütőbe látogatunk. Eredeti nyomó-préselési eljárással hidegen sajtolt olajakat állítanak elő a pöllaui Fandler üzemben, melyet még 1926-ban alapítottak. Mintegy 20 féle olajat préselnek hagyományos és bio kivitelben. Megkóstoljuk a stájer aranyat, azaz a hidegen sajtolt tökmagolajat, melynek számos kedvező élettani hatást tulajdonítanak. Makadámia olaj. Az olajok királynője… Mákolaj, szőlőmagolaj, mogyoróolaj, dióolaj. Városszalónak kilátója, a Weinblick kilátó igazi kuriózum, melynek meglátogatása után a németújvári várhoz igyekszünk. A Batthyány-család ősi fészkéhez lifttel jutunk fel. A hegyen a XII. sz. óta vár áll, 1524-ben adományozta II. Lajos a Batthyány-család számára. Az élménydús, történelmi atmoszférával átszőtt második napot a hányattatott sorsú inzenhofi Szent Imre templommal zárjuk, melyet II. János Pál pápa szentelt meg 1990-ben. Hazautazás Szombathely-Csorna-Győr-Budapest útvonalon (az odaút útvonala eltér a hazautazás útvonalától!). Érkezés Budapestre az esti órákban.

Leírás Időtartam Ár

Velem borkóstoló
2950

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 13000

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 8000

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 6000


Árak és felárak (1 főre) 2019.


A Z(s)eppelin programok bruttó árazását itt megtekintheti: https://www.zseppelin.hu/hirek/1030/z-s-eppelin-programok-brutto-arazasa



Részvételi díj:
35.000 Ft
1 ágyas felár: 5.500 Ft
1x vacsora felár:3.000 Ft
Utasbiztosítás (BBP): 1.140 Ft
CL PLUS biztosítás*: 6.600 Ft
Utazás:autóbusszal
Elhelyezés: 1éjsz. panzió*** (2 ágyas tus/wc-s szobákban kellemes, népi tájházakban)
Ellátás:1x reggeli
Fakultatív programok (20 főtől)
Velem borkóstoló
2.950 Ft
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 25.000 Ft
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 300 Ft

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)
Minimális létszám: 35 fő
Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya (pálya)-Győr-Kópháza (határ) útvonalon (oda- és visszaút eltér!). Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Új vélemény írása
  • A beküldött véleményeket munkatársaink ellenőrzik, ezt követően jelennek meg oldalunkon.
  • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
  • Név nélkül elküldött véleménynél "Anonymus"-ként fog megjelenni.
Új vélemény küldése
Ausztria-Németország-Svájc
MÁSHOVÁ UTAZNA?
Mikor szeretne utazni?
március 04
november 29
Mennyiért?
14.900,- Ft
958.900,- Ft
Hány éjszakát maradna?
0 éj
12 éj
Mivel utazna?
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs