Tavaszköszöntő Málta és Gozó Szigetén
Máltai varázslat a lovagrend árnyékában! Gozo és Comino hajóval.

Tartson velünk Máltára, ahol több száz éves épületek árnyékában, hangulatos kis utcácskákon bolyongva ünnepeljük a tavasz beköszöntét! Európa egyik legérdekesebb törpeállama már a föníciaiak óta a Földközi-tenger fontos hajóállomása. Öbleinek kikötői mindig a helyiek megélhetését biztosították, így a tenger és a tengerpart ma is nagy hangsúlyt kap a sziget életében! Jöjjön, és ismerje meg a Máltai lovagrend több évszázados történelmének emlékeit, a lovagrend palotáit, templomait, bástyáit! Engedjen a csábításnak, élje át a máltai kultúra és mindennapok utánozhatatlan hangulatát!
Ország: Málta
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülő
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak

Máltai varázslat a lovagrend árnyékában! Gozo és Comino hajóval. 

4nap/3éj1. nap: Budapest–Málta (repülővel)

Elutazás Budapest Liszt Ferenc repülőtérről menetrendszerinti repülőjárattal Máltára, majd autóbuszunkkal a Kék Barlangot keressük fel, mely gyönyörű ragyogásával köszönt bennünket. Marsaxlokk halászfalu kikötőjének sárga-piros-kék kishajói igazi emblematikus képsorokra késztetnek bennünket! Szálláshelyünkre érkezünk, ahol 3 éjszakát töltünk el.

2. nap: Pihenés Máltán vagy Gozo és Comino hajóval!

Reggeli után pihenhetünk, élvezve a tavaszi napsütést, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: hajóval Gozóra indulunk. Útközben (jó idő esetén) Comino szigeténél a hajóról megtekintjük Kék Lagúnáját. Első állomásunk Dwejra védett öble és a jól ismert „kék ablak” egykori helyszíne (2017. márciusban összedőlt). Viktóriába, a sziget fővárosába érkezünk, rögtön a Citadellához és a katedrálishoz (kívülről) lépcsőzünk, ahol csodálatos kilátás fogad minket. Szabadidő a városban (megkóstolhatjuk a bruschettát és a kecskesajttal töltött raviolit), majd a több mint 5500 éves Ġgantija megalitikus templomhoz (világörökség) érkezünk. Utolsó állomásunk a Calypso-barlang, ahonnan kitekintünk az azúrkék tengerre, majd visszahajózunk Máltára.

3. nap: Pihenés Máltán vagy egész napos kirándulás a szigeten!

Egész nap ismerkedhet Máltával, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: egész napos kirándulás. Első állomásunk a csodaszép San Anton kertek: az elnöki rezidencia mellett épített kertben szökőkutak, tavak mellett papagájok, hattyúk, és teknősök várnak. Később Mosta Dómjának gigantikus kupoláját látogatjuk meg. Az üveg és ezüst kézművesség falujában, Ta Qaliban ismerkedünk mesterségeivel. Mdina csendes városába érkezve a történelmi zarándokhely szűk utcáin sétálunk. Szabadidőben egy igazi máltai ebédet fogyaszthatunk, majd a városfalról intünk búcsút. A Dingli sziklánál lélegzetelállító panorámában gyönyörködünk: a lábunk alatt meredek sziklafal és a tenger, a távolban pedig a Magdolna-kápolna és a lakatlan Filfla-sziget… Szálláshelyünkön rövid pihenőt tartván fakultatív lehetőséget kínálunk az estére: Valletta óvárosába indulunk. A Felső Barakka tér kertjének árkádjaiból felejthetetlen képeket készítünk a szemközti Három Város panorámájáról és a Grand Harbourról. Tartson velünk egy borkóstolós vacsorára az óvárosban (aki nem vesz részt a kiránduláson, a vacsoráját a 3x fak vacsora alapján a szállodában fogyasztja el).

 4. nap: Búcsú hajózás a Grand Harbour-ban. Málta-Budapest (repülővel)

Reggeli után a Grand Harbour, Három Város és Valletta által határolt öbölbe érkezünk. Fakultatív ajánlatunk: hajóról búcsúzunk Máltától, láthatjuk múltját, jelenét és jövőjét. Aki nem vesz részt a fakultatív hajózáson, szabadidejét egyénileg tervezheti Sliemában. Transzfer a repülőtérre, és hazautazás Budapestre.

Leírás Időtartam Ár

Gozo hajóval
18500

Málta egész napos kirándulás
10800

Három Város kikötő hajózás
8500

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 13000

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 8000

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 6000

Borkóstolós vacsora Vallettán
13500

Árak és felárak (1 főre)
Részvételi díj (IV.20.):
133.800 Ft
Részvételi díj (V.18.): 138.800 Ft
Repülőtéri illeték kb.: 45.000 Ft
1ágyas felár: 19.800 Ft
2x vacsora felár: 8.700 Ft
3x vacsora felár: 12.900 ft
Utasbiztosítás (BBP): 2.280 Ft
CL PLUS biztosítás*: 8.500 Ft
Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 3 éjszaka szálloda ***
Ellátás: 3x reggeli
Fakultatív programok (15 főtől)
Gozo hajóval: 18.500 Ft
Málta egész nap: 10.800 Ft
Háromváros kikötő - hajózás: 8.500 ft
Borkóstolós vacsora: 13.500 Ft
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 30 Euro
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 5 Euro
Minimális létszám: 20 fő
Csatlakozási lehetőség: Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rep.téri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!
nap éj
Időpontok
repülővel:
Időjárás
Málta
Szerda 07/24
°
Önnek ajánljuk
Tavaszváró programok
MÁSHOVÁ UTAZNA?
Mikor szeretne utazni?
július 25
január 26
Mennyiért?
12.500,- Ft
918.700,- Ft
Hány éjszakát maradna?
0 éj
15 éj
Mivel utazna?
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs