Szilveszter Szlovéniában
BLED - csillagtúrákkal. Bohinj, a Vintgar-szurdok, Ljubljana, Postojna, Ptujska Gora és Graz

Jöjjön velünk és legyen részese egy felejthetetlen szlovén szilveszternek! Szállásunk gyönyörű helyen, a Krvavec-i sípályák közelében, egy barátságos, meleg, családi panzióban lesz. Innen indulva fedezzük fel Szlovénia látványosságait igazi téli hangulatú vidék hegyekkel, völgyekkel, középkori várakkal, gleccserek vájta hegyvidéki tavakkal... Meglátogatjuk a télen-nyáron azonos hőmérsékletű Postojnai cseppkőbarlagot, és az életvidám Ljubljanat... Tegye emlékezetessé 2017 utolsó napjait egy különleges utazással a barátságos Szlovénia legszebb vidékeit járva!

Ország: Szlovénia
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busz
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak

BLED - csillagtúrákkal. Bohinj, a Vintgar-szurdok, Ljubljana, Postojna, Ptujska Gora és Graz
4 nap / 3 éjszaka


1. nap: Szeged–Budapest–Graz–Ljubljana (650 km)

Kora reggel indulunk Szegedről, a Budapest-Győr-Szombathely-Bucsu-Graz útvonalon. Helyi idegenvezetővel, gyalogos városnézés során ismerkedünk a Graz-al. A még karácsonyi díszben tündöklő városban megtekintjük a Dómot, a Mauzóleumot (belépődíj), a főhercegi palotát és a Jezsuita rendházat. A belváros hangulatos utcácskái következnek, majd felvonóval felmegyünk a Schlossbergre, a harangtoronynál páratlan kilátásban lehet részünk... Grazból Maribor irányába folytatjuk utunkat, majd az Alpok hegyvonulatán keresztül Szlovéniába. Vacsora időre érkezünk a kraveci sípályák közelében fekvő szálláshelyünkre, ahol a következő 3 éjszakán szállásunk lesz.

2. nap: Bohinj és a Bledi-tó, a Vintgar-szurdok (Száva-forrás) (40 km)

Reggeli után a bohinji tóvidékre utazunk. Bohinjban pihenőt tartunk, s a Vogel csúcsára felvonóval jutunk fel. Páratlan kilátásban lehet részünk a Júliai-Alpok hófödte csúcsaira. Visszatérünk Bledbe, s a Bledi-tó kis szigetére, a Szűz Mária zarándok templomhoz hajózunk. Ezt követően a tó fölé emelkedő várat tekintjük meg (jó idő esetén), majd a Vintgar-szurdokhoz érkezünk. Itt található Szlovénia legmagasabb folyami zuhataga, a Sum-vízesés (időjárástól függően a Vintgar-szurdok helyett a Száva-forrást tekintjük meg). A sétáról visszatérve a híres bledi krémes élvezetének hódolunk, és késő délután már a szálláshelyen készülődünk a szilveszter estére. Szállodánk éttermében zenés szilveszteri vacsora, házias ízekkel várja csoportunkat. Muzsika, mulatozás, táncolás hajnalig kedvünkre bízva.

3. nap: Ljubljana, Predjama vára és Postojna (230 km)

A mai napon a fiatal, energikus Ljubljanát keressük fel, sétálunk a belvárosban. A hármas hídon átérve siklóval megyünk fel a folyó túlpartján lévő várba. A toronyból jó időben az Alpok csúcsait is láthatjuk, itt raboskodott Batthyány Lajos is 1849-ben. Postojnába indulunk, rövid kitérővel felkeressük Predjama festői lovagvárát, mely a sziklák között egy barlang bejáratában épült (fotószünet). A várat belülről belépődíj ellenében lehet megnézni. Postojna világhírű természeti értéke a Pivka-folyó által kialakított kétszintes barlangrendszer. Vonattal és gyalogosan járjuk be a területet, szálláshelyünkre este térünk vissza.

4. nap: Ptujska Gora–Ptuj–Szombathely-Győr–Budapest–Szeged (540 km)  

Reggeli után a híres zarándokhelyre, Ptujska Gorába érkezünk. Temploma a szlovéniai gótikus építészet egyik csúcsa! Innen Ptuj felé indulunk, a település egykoron a salzburgi érsekség alá tartozott, a középkorban jelentős kereskedelmi központ volt, ez az óvárosra is rányomta bélyegét. Séta a belvárosban: láthatjuk a várostornyot, a gótikus Szent György templomot, és felsétálunk a város fölé magasodó várba… Itt érdemes figyelmet fordítani a szépen díszített Rytirska-teremre. A vár területén Helytörténeti Múzeumot és a Regionális Múzeum hangszergyűjteményét találhatjuk. Folytatjuk utunkat a Szombathely-Győr útvonalon, majd Budapestre és Szegedre.


 
Szilveszteri vacsora
szállodában
4 fogásos szilveszteri vacsoraAperitif, 1 pohár pezsgő, zenés-táncos mulatság

Leírás Időtartam Ár

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 12000

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 7000

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 6000

Árak és felárak (1 főre)
Részvételi díj:
69.700 Ft
1ágyas felár: 15.000 Ft
2 x vacsora felár:7.900 Ft
Szilveszteri gálavacsora (kötelező):16.500 Ft
Utasbiztosítás (BBP):2.260 Ft
CL PLUS biztosítás*: 7.100 Ft
Utazás:autóbusszal
Elhelyezés: 3 éjszaka szálloda ***
Ellátás:3x reggeli
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 90 Euro
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 11 Euro
Minimális létszám: 35 fő
Csatlakozási lehetőség: Szeged - Kecskemét - Budapest - Győr - Szombathely autópálya útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!
Szilveszter
MÁSHOVÁ UTAZNA?
Mikor szeretne utazni?
július 25
január 26
Mennyiért?
12.500,- Ft
918.700,- Ft
Hány éjszakát maradna?
0 éj
15 éj
Mivel utazna?
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs