Szeretet ünnepe Erdélyben
Kilyén Ilka történeti áttekintőjével

Karácsonyi programunkon kényelmesen sétálhatunk a Nagyváradon és Kolozsváron. Meggyőződhetünk Tamási Áron mondatainak igazságáról: A Székely tüzéhez hívja az idegent, és saját melegét is odaadja! Karácsony este együtt ünneplünk az "Emberek a havason" hőseivel. Eljön hozzánk "Mennyből az angyal", Kilyén Ilka lélekerősítő műsorával, és az egymást erősítő együttlét legfontosabb üzenetével. Erőt meríteni, és erőt adni. Utazzunk együtt, és várjuk együtt a "Karácsonyi rege igaz boldogságát."

 

Ország: Románia
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busz
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak
Vélemények

A program tervezett útvonala:

1.nap: Szeged – Budapest – Ártánd – Nagyvárad – Kolozsvár – Marosvásárhely (560 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről a Budapest- Debrecen-Ártánd útvonalon. Nagyváradon és Kolozsváron az ünnepi díszbe öltözött városközpontokban sétálva gyönyörködünk a belváros karácsonyi hangulatában. Nagyváradon rövid városnézésünk során a székesegyház és püspöki palotát tekintjük meg a fő tér környékén. Kolozsvár fő terén sétálva megcsodáljuk a nagy gótikus Szent Mihály templomot. Érkezés Tordán keresztül Marosvásárhelyre az esti órában, ahol 3 éjszakán át lesz szállásunk.

2. nap: Marosvásárhely karácsonyi hangulatban, ünnepi vacsorával, szentmisével

Reggelit követően gyalogos sétánk a Kultúrpalotánál kezdődik, ahol figyelemre méltó itt, az előcsarnok, a lépcsőházak, a tükörterem, a kisterem, a hangversenyterem és a képtár. Az alkotók nevét is érdemes felsorolni: Dr. Bernáty Györgyis, Komor Marcell, Jakab Dezső, Kőrösfői-Kriesch Aladár, Nagy Sándor, Thoroczkai-Wigand Ede, Róth Miksa. Sétánk a Rózsák terén át a vártemplomnál folytatódik. Ellátogatunk a temetőbe is, ahol a Bolyaiakra, Sütő Andrásra és más jeles példaképek síremlékeinél tisztelgünk. Autóbuszunkkal érkezünk a Postarétre, ahol a „Székely vértanukra” (1854) emlékezünk. Városnézésünket követően a szentesti vacsoránkra készülődünk. A vacsorát követően Kilyén Ilka ünnepi műsorán veszünk részt. Éjféli misére a főtéri Keresztelő Szent János plébániatemplomba látogatunk.

3. nap. Marosszéki kirándulás a Maros folyó mentén Szovátáig
(145 km)

Megreggelizünk, majd a Teleki kastélyok mentén – Nagyernye, Gernyeszeg, Sáromberke és Szászrégen - útvonalon kalandozunk. Marosvécsen megtekintjük az ódon Kemény kastélyt, mely adott otthont az „ERDÉLYI HELIKON” találkozóinak a két világháború közötti időben és úgy működött, mint „egy irodalmi parlament”. A múlt megismerése után joggal remélhetjük, hogy a reneszánsz kastély az erdélyi és az összmagyar művelődést szolgálja, mert „új élet kelt” az ősi falak között: Kós Károly, Kuncz Aladár, Reményik Sándor, Dzsida Jenő, Wass Albert, akinek síremléke a kastély mögötti parkban, a Helikon asztal mellett látható. Tovább is megyünk az igazi „Maros-menti” fenyves erdők felé, a Görgényi és a Kelemen havasok között. Délutáni úticélunk Szováta, ahol egy kellemes sétát teszünk. Hazafelé indulva érintjük a Kis-Küküllő menti székely falvakat, ahol úttközben egy igazi helyi székely vacsorára állunk meg: ismerkedünk a helyi ízekkel, hangulattal. Balavásár érintésével az esti órákban szálláshelyünkre térünk vissza.

4. nap. Gyulafehérvár – Déva és Arad – Szeged és Budapest (640 km)

Utolsó napunk első megállója Gyulafehérvár lesz, ahol bepillantást teszünk Erdély leghíresebb románkori székesegyházába, majd rövid sétát teszünk a vár területén. Rövid szabadidőt követően Déván a városközpont ünnepi díszítését megcsodálva Erdélytől a Maros völgyén át Aradon búcsúzunk, a sokat megélt szabadság szobornál. Nagylakon keresztül utazunk hazafelé. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest–Ártánd útvonalon csatlakozó utasaink hazautazásnál ezt kérjük, vegyék figyelembe!) Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Leírás Időtartam Ár

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

14000

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

8000

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 7000

 

Árak és felárak (1 főre) 2019.

 

A Z(s)eppelin programok bruttó árazását itt megtekintheti: https://www.zseppelin.hu/hirek/1030/z-s-eppelin-programok-brutto-arazasa


Részvételi díj: 59.500 Ft
1 ágyas felár: 14.000 Ft
Karácsonyi vacsora (kötelező): 6.800 Ft


Utasbiztosítás BBP: 2.280 Ft
CL Plus biztosítás: 7.100 Ft


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 3 éjszaka szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 2x félpanzió + karácsonyi vacsora


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 20 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 3 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő
Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Debrecen-Ártánd útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségéről információ a programfüzet elején. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


Új vélemény írása
  • A beküldött véleményeket munkatársaink ellenőrzik, ezt követően jelennek meg oldalunkon.
  • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
  • Név nélkül elküldött véleménynél "Anonymus"-ként fog megjelenni.
Új vélemény küldése
Karácsonyi Ajánlataink
MÁSHOVÁ UTAZNA?
Mikor szeretne utazni?
január 22
november 26
Mennyiért?
33.600,- Ft
708.000,- Ft
Hány éjszakát maradna?
0 éj
12 éj
Mivel utazna?
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs