Karácsony Erdélyben, szeretettel

Van még látnivaló, melyről nem tudunk? Vannak még titkok Erdélyben? A válaszunk: IGEN!

Karácsonyi programunkon kényelmesen sétálhatunk a Székely székek "anyavárosában" Székelyudvarhelyen. Szentléleken, Gyímesbükkön, meggyőződhetünk Tamási Áron mondatainak igazságáról: A Székely tüzéhez hívja az idegent, és saját melegét is odaadja! Karácsony este együtt vagyunk, az "Emberek a havason" hőseivel. Eljön hozzánk "Menyből az angyal", Kilyén Ilka lélekerősítő műsorával, és az egymást erősítő együttlét legfontosabb üzenetével. Erőt meriteni, és erőt adni. Utazzunk együtt, és várjuk együtt a " Karácsonyi rege igaz boldogságát."

Ország: Románia
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busz
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak

„Karácsonyi rege ha valóra válna,

Igaz boldogság szállna a világra.„ (Ady Endre)

4 nap / 3 éj


1. nap: Szeged–Budapest–Ártánd–Marosvásárhely és Székelyudvarhely (680 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről a Budapest–Ártánd (határátkelő) útvonalon. Tovább utazva pihenőkkel érkezünk Marosvásárhelyre, ahol a Rózsák tere után a Teleki Tékába látogatunk, ahol a Bolyaiak emlékszobáját is megtekintjük majd megtekintjük a Kultúrpalotát. Székelyudvarhelyre az esti órákban érkezünk, ahol 3 éjszakán át lesz szállásunk. Vacsorát követően kedvünkre sétálunk a városban.

2 nap: Medve-tó - Szováta – Korond – Farkaslaka – Székelyszentlélek: kenyérsütés és szenteste (190 km)

Reggelit követően Szovátára utazunk ahol sétálunk a már-már ikonikus Medve-tó partján. Parajdon át érkezünk Korondra, ahol vásárolhatunk a színes kerámiákból és csergékből. Kalandozásunkat folytatva tovább utazunk Farkaslakára, ahol rövid pihenőt tartunk Tamási Áron szülőhelyén, megtekintjük síremlékét. Délutánra érkezünk Székelyszentlélekre, egy igazi székely településre, ahol gyönyörködhetünk a szebbnél-szebb székely kapuk látványában. Különleges, elfelejtett ételek, ízek kóstolója (kenyér sütés, zsíroskenyér, pálinka, tejfölös lepény…), italfogyasztással, népzenével vár Bennünket. Visszatérve szálláshelyünkre karácsonyi vacsoránkra készülünk, melyet a szállodában fogyasztjuk el. Vacsoránkat követően Killyén Ilka ünnepi előadásán veszünk részt. Éjfélkor a közeli Romai Katolikus Ferences templomba sétálunk karácsonyi misére!

3. nap: Csíkszereda-Csíksomlyó-Mádéfalva. Az 1000 éves határ és a Gyimes. (110 km) 

Reggelit követően átutazunk a Hargitán Csíkszeredára. Megtekintjük a késő reneszánsz kori Mikó várat (kívülről) és a Millenium Katolikus Templomot majd Csíksomlyóval folytatjuk az ismerkedést, mely mára a nemzeti együvé tartozás szimbólumává vált! A Fügéstetőn át érkezünk Gyimesbükkre, az ezer éves határhoz. A gyimesek látványa minden évszakban különleges, mind a táj, mind az itt élő csángók életvilága maradandó élmény. Helyi köményes pálinkával üdvözölnek bennünket melyet követően melengető csorbaleves lesz a mai ebédünk. Megtekintjük a felújított Őrházat, elsétálunk a Kontumáci kápolnához és a Rákóczi várhoz. Felkeressük a Mádéfalvi emlékoszlopot, ahonnan elindult a bukovinai székelyek kálváriája és élettörténete. Szálláshelyünkre térünk vissza.

4. nap: Székelyudvarhely-Agyagfalva-Segesvár-Gyulafehérvár-Arad–Szeged–Budapest (650 km)

Reggeli után hazafelé indulunk Agyagfalvára, a székelyek nemzetgyűléseiének színhelyére, mely a „székelyek rákosmezeje”. Megtekintjük emlékművét. Fehéregyháza-Segesvár útvonalon, szász városokon keresztül Gyulafehérvárra érkezünk, ahol bepillantást teszünk Erdély leghíresebb románkori székesegyházába. Déván keresztül a Maros völgyén át Aradon búcsúzunk Erdélytől a sokat megélt szabadság szobornál. Nagylakon keresztül utazunk hazafelé. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest–Ártánd útvonalon csatlakozó utasaink hazautazásnál ezt kérjük, vegyék figyelembe!) Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Leírás Időtartam Ár

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 12000

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 7000

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 6000

Árak és felárak (1 főre)
Részvételi díj:
58.300 Ft
1ágyas felár: 14.000 Ft
Karácsonyi vacsora (kötelező):6.800 Ft
Utasbiztosítás (BBP):2.260 Ft
CL PLUS biztosítás*: 7.100 Ft
Utazás:autóbusszal
Elhelyezés: 3 éjszaka szálloda ***
Ellátás:2x félpanzió
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 15 Euro
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 3 Euro
Minimális létszám: 35 fő
Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Debrecen-Ártánd útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségéről információ a programfüzet elején. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!
Karácsonyi Ajánlataink
MÁSHOVÁ UTAZNA?
Mikor szeretne utazni?
július 25
január 26
Mennyiért?
12.500,- Ft
918.700,- Ft
Hány éjszakát maradna?
0 éj
15 éj
Mivel utazna?
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs