Macedónia és Makedónia legvonzóbb tájai
Szkopje és az Ohridi-tó, Nyugat-Makedónia Kasztóriával, Vergina, Thesszaloniki és Athosz

Tartson velünk legújabb, exkluzív programunkon, mely során Macedónia és a görögországi Makedónia legszebb helyszínei lesznek állomásaink utunk során! Igazán sokszínű vidék ez, ahol ortodox keresztények, szunnita muszlimok, sőt akár a római katolikus hívők emlékhelyeivel is találkozunk… Az északi görög területek és Macedónia parányi országának rengeteg műemléke, csodaszép természeti adottságai, és különleges, egyedi kultúrája vár ránk, melyet Purosz Alexandrosz idegenvezetőnk tolmácsolásában járhatunk végig. Várjuk foglalását!


Ország: Görögország
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busz
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak
Vélemények

1. nap: Budapest–Szeged–Belgrád–Nis  (610 km)

Elutazás Budapestről a reggeli órákban a Kecskemét-Szeged–Belgrád–Nis útvonalon. Kora délután Belgrádba érkezünk, ahol megtekintjük a nándorfehérvári várat, s felelevenítjük az 1456-os ütközet eseményeit. Sétálunk a városban, majd rövid szabadidőt követően folytatjuk utunkat, szállás Nis környékén. 

2. nap: Szkopje-Ohridi-tó (390 km)

Reggelink elfogyasztását követően Macedónia fővárosával, a Kelet kapujának nevezett Szkopje óvárosával ismerkedünk. A Szkopje 2014 projekt keretében megújult város számtalan műemlékkel gazdagodott. Sétánk során megnézzük a szépen felújított épületeket, sétálunk az óvárosban, valamint a török negyedben, ahol minaretekkel, fürdőkkel és karavánszerájokkal övezett szűk utcácskákban nézelődünk. Látogatást teszünk egy kicsiny galériába, ahol a modern macedón képzőművészet alkotásaival ismerkedünk. Szabadidőnkben lehetőség nyílik a városban született Teréz Anya emlékházát vagy a régészeti múzeumot megtekinteni, vagy egyszerűen csak falatozni valamelyik hangulatos vendéglőben és élvezni a város hangulatát. A szláv állam fővárosából az egykori Jugoszlávia kedvelt nyaralóhelyére, az Ohridi-tóhoz (világörökség) érkezünk. Ohridban egy kellemes sétát teszünk a bizánci műemlékekben gazdag tóparti óváros legszebb részein. Szállásunk Ohridban vagy környékén lesz.

3. nap: Szent Naum kolostor-Heraclea-Kasztória  

A tó partján délre tartva Gradistébe, utunk egyik fénypontjához kirándulunk. Gyönyörűen rekonstruált, cölöpökön álló bronzkori vízi várost tekintünk meg, ahol gyönyörű kilátásban lehet részünk a káprázatosan tiszta tópartról. Utunkat folytatva ellátogatunk az albán határ közelében lévő, festői környezetben található Szent Naum-kolostorhoz. A zarándokhelyet nyaranta sok ezren látogatják. Ott tartózkodásunk ideje alatt lehetőségünk nyílik egy kitűnő balkáni kávé elfogyasztására, de az elszántak akár meg is mártózhatnak a kissé hűvös vízű tóban. Gyönyörű körnbyezetbe csöppenve élvezzük az Ohridi-tó látványát, miközben pávák billegnek méltóságteljesen a szépen gondozott kertben. Az Ohridi-tavat elhagyva, Görögország felé vesszük utunkat. Előbb azonban átszeljük a Galicsica Nemzeti Parkot, buszozunk a Preszpa-tó partján, majd tartunk egy kis pihenőt az Oszmán Birodalom egyik fontos diplomáciai központjában, Bitolában, Ezt követően megtekintjük az ókori Heraclea romjait. Görögországi célállomásunk az idegenforgalmi főáramlattól kissé távol eső, gyönyörű tóparti fekvéséről, 77 bizánci templomáról és szőrmeiparáról híres Kasztoriában lesz. Itt 1 éjszakát töltünk. 

4. nap: Vergina és Thesszaloniki  (210 km)

Délelőtt teszünk egy rövid sétát Kasztoria óvárosában, majd ellátogatunk az egyik legszebb, egy évezrede fennálló tóparti templomához. A várost elhagyva Verginába utazunk (világörökség), ahol a híres makedón királyi sírokat, többek között Nagy Sándor apjának, II. Filipposznak a nyughelyét tekintjük meg. Utunk innen Thesszalonikibe, Görögország Makedónia nevű tartományának fővárosába, az ország második legnagyobb városába vezet (római kori és bizánci emlékei a világörökség részét képezik). Buszos városnézés keretében ismerkedünk a település nevezetességeivel, korzózunk a tengerparti sétányon, majd a régészeti múzeumát tekintjük meg, amelynek kiállításai betekintést nyújtanak az ókori aranyművesség, illetve a hellenisztikus képzőművészet fejlettségébe. Lehetőség nyílik egy kis hajózásra is a Therméi-öbölben, ahol hajóról élvezhetjük a város látképét egy csésze kávé vagy tea mellett.

5. nap: Athosz-félszigeti kolostorok hajóról  (240 km)

Délelőtt a szerzetesek által lakott Athosz-félszigeti kolostor-köztársaság megtekintésére (világörökség) indulunk. A félsziget „bejáratáig” busszal megyünk, majd hajóra szállunk, és onnan csodáljuk a vidéket, a szigeteken elhelyezkedő rejtett kolostorokat. A zárt közösségek által lakott kolostorok látványa egyedülálló élményt jelent. A hajózást követően nem sietünk buszra szállni, lehetőséget kínálunk falatozásra, illetve egy kis fürdésre a tengerben. 

6. nap: Thesszaloniki–Szeged–Budapest  (1000 km) 

Korai reggelit követően elhagyjuk Görögországot. A macedóniai, római kori város, Stobi érintésével átszeljük Macedóniát, majd a Nis-Belgrád-Szeged útvonalon utazunk hazafelé többszöri megállókkal, ebédelési lehetőséggel. Érkezés Budapestre a késő éjszakai órákban.


Leírás Időtartam Ár

Athosz-félsziget hajó kirándulás
12500

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 13000

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 8000

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 6000

Az alábbi árakra és felárakra 5 - 7,5% árfolyamfelárat számolunk (árfolyammozgás alapján)

Árak és felárak (1 főre) 2018A Z(s)eppelin programok bruttó árazását itt megtekintheti: https://www.zseppelin.hu/hirek/1030/z-s-eppelin-programok-brutto-arazasaRészvételi díj: 89.700 Ft
1ágyas felár: 24.500 Ft
5x fakultatív vacsora: 12.400 Ft
Választható biztosítások:
BBP biztosítás: 3.390 Ft
CL plusz biztosítás: 7.200 Ft 
Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 5 éjsz. szálloda*** 
Ellátás: 5x reggeli
Fakultatív programok (15 főtől)
Athosz-félsziget hajó kirándulás 12.500 Ft

Belépők tájékoztató árai: 35 Euro
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 15 Euro

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)
Minimális létszám: 35 fő.  
Csatlakozási lehetőség:  Budapest-Kecskemét-Szeged útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!  A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!  
Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:
– 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 13.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 8.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka


Új vélemény írása
  • A beküldött véleményeket munkatársaink ellenőrzik, ezt követően jelennek meg oldalunkon.
  • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
  • Név nélkül elküldött véleménynél "Anonymus"-ként fog megjelenni.
Új vélemény küldése
nap éj
Időpontok
autóbusszal:
Útvonal
Időjárás
Thessaloniki
Vasárnap 01/17
-2 °
Olympia
Vasárnap 01/17
6 °
Videó ajánló
Mediterrán programok
MÁSHOVÁ UTAZNA?
Mikor szeretne utazni?
január 18
október 31
Mennyiért?
33.600,- Ft
708.000,- Ft
Hány éjszakát maradna?
0 éj
12 éj
Mivel utazna?
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs