Salzburgi karácsony - csillagtúrákkal
A salzkammerguti tavak gyöngyszemei

Karácsony fenséges környezetben, világhíres emlékhelyeken: melki apátság könyvtára - Umberto Eco ihletője; oberndorfi kápolna - a 'Stille Nacht'szülőhelye,Salzburg - Mozart szülővárosa, Hallstatt, Bad Ischl - a Habsburgok kedvelt városai mind egy-egy varázslattal ajándékozzák meg az Utazókat karácsonykor. Ajda át magát ennek a varázslatnak, élvezze az Utazás meghitt perceit ünnepi hangulatban, Ausztriában.

Ország: Ausztria
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busz
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak
Vélemények

1. nap: Szeged – Budapest, a Melki Apátság és Steyr (550 km)

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban, a Budapest-Hegyeshalom útvonalon a salzkammerguti tavak vidékére. Útközben pihenő Melknél, a bencés rendi apátságnál. Megtekintjük a belső udvart, a kolostor termeit és az apátsági templomot (UNESCO világörökség). Utunkat folytatva kis kitérőt teszünk Steyrbe, Ausztria több mint ezer esztendős városába, ahol a világon egyedülálló – több ezer karácsonyfadíszt felvonultató – karácsonyi múzeum, valamint a gyönyörű díszkivilágítású főtéren adventi hangulat és kedves kis vásár vár bennünket. Estére szálláshelyünkre érkezünk, ahol 3 éjszakát töltünk el.

2. nap: Oberndorf és Salzburg (40 km)

Reggelinket elfogyasztva a ”Stille Nacht” születésének helyszínére kalauzoljuk el Önöket. A Salzach folyó partján álló romantikus oberndorfi kápolnába látogatunk, ahol 190 évvel ezelőtt született meg a remekmű: a ”Csendes Éj”. Visszatérünk a világörökség részét képező Salzburgba, ahol kedvére sétálhat a karácsonyi vásárban. Helyi idegenvezető kíséretében ismerkedünk Mozart városával. Sétálunk a belvárosban: fellegvár, piactér, Mozart szülőháza, Dóm tér, Residenzplatz, Rathaus, Festivalhaus és Mirabell-kastély. Szabadidő a városban, majd szálláshelyünkre térünk vissza, ahol a karácsonyi vacsoránkat elfogyasztva megpihenünk. Este a harangszótól meghitt Salzburgba igyekszünk! Jöjjön velünk karácsonyi misére Salzburgba (késő esti program: „zenés éjszakai/éjféli mise a román-gótikus stílusú, különleges szépségű ferencesrendi templomban. Műsoron a Csendes éj megzenésítőjének D-Dúr miséje és a világhíres Stille Nacht eredeti előadásmódban.”)!

3. nap: Salzkammerguti túra: St. Wolfgang, Hallstatt és Bad Ischl (160 km)

Reggeli után egész napos fakultatív kiránduláson vehet részt! Hallstattba, a fecskefészek-szerűen hegyoldalba simuló városkába utazunk (UNESCO világörökség), ahova eljegyzésekor Sisi és Ferenc József is ellátogatott. A gyönyörű Hallstatti-tó partján sétálunk, és meglátogatjuk a városka parányi hegyi temetőjét és csontkápolnáját. A hegyek ölelésében a salzkammerguti tavak gyöngyszeméhez, St. Wolfgangba érkezünk, ebbe a különös hangulatú, bájos városkába. Megtekintjük gyönyörű kegytemplomát és 15. sz.-i gótikus oltárát. Adventi lovaskocsin teszünk kirándulást a környező hegyek között, snapsz kóstolóval. Utunkat Bad Ischlben, a császárvárosban folytatjuk. A Habsburg család szívesen töltötte itt pihenőnapjait. Lehár Ferenc is nagyon szerette Bad Ischl-t. 24 operettje született itt, a Víg özvegy is. A Lehár Villa előtt elhaladva felkeressük a Bad Ischl múzeumot a karácsonyi jászol kiállítással. Szabadidőben kipróbálhatjuk a világhírű Zauner cukrászda finomságait. Vacsorára visszautazunk szálláshelyünkre. (Aki nem vesz részt a fakultatív kiránduláson, szabadidőben ismerkedhet Salzburggal.)

4. nap: Gmunden és Traunkirchen, Budapest – Szeged (590 km)

Reggelinket kényelmesen elfogyasztjuk, majd a salzkammerguti tóvidéken a Traunsee felé utazunk. Megállunk a tó partján fekvő, kerámiájáról is híres Gmundenben (az „osztrák Luzernben”). Meglátogatjuk a Kastélyszálló c. filmsorozatból is ismert, 19. sz.-i, tóra épült Orth-kastélyt, melyet fahídon közelíthetünk meg. Sétálunk belvárosában, majd Traunkirchenben könnyű sétával felmegyünk a Johannisbergre. A tó fölé emelkedő sziklaoromra épült Szent János hegyi kápolnához érünk (szép idő esetén gyönyörű kilátás nyílik a Traunstenre és a Traun See-re). Meglátogatjuk az alatta épült jezsuita templomot a halász szószékkel. Elbúcsúzunk a salzkammerguti tavaktól és hazafelé indulunk. Hegyeshalmon keresztül az esti órákban érkezünk, majd továbbutazunk Szegedre.
Leírás Időtartam Ár

Salzkammerguti túra
6200

St. Wolfgang lovaskocsizás snapsz kóstolóval
20 EUR (megrendeléskor foglalni kell)

1

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

14000

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

8000

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 7000

Árak és felárak (1 főre) 2019.XII.23.A Z(s)eppelin programok bruttó árazását itt megtekintheti: https://www.zseppelin.hu/hirek/1030/z-s-eppelin-programok-brutto-arazasaRészvételi díj: 72.400 Ft
1 ágyas felár: 12.500 Ft
2x vacsora felár: 7.800 Ft
Karácsonyi vacsora (kötelező): 10.500 Ft


Utasbiztosítás BBP:
2.280 Ft
CL Plus biztosítás: 7.100 Ft

Utazás:autóbusszal
Elhelyezés: 3 éj szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás:3x reggeli
Fakultatív programok (20 főtől) Kérjük szíveskedjenek előre jelezni!
Salzkammerguti-túra 6.200 Ft
St. Wolfgang lovaskocsizás snapsz kóstolóval 20 EUR
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 50 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 18 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)
Minimális létszám: 35 fő
Csatlakozási lehetőség: Szeged - Kecskemét - Budapest- Tatabánya - Győr - Hegyeshalom útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! A biztosítási módozatokról érdeklődjön honlapunkon!

Új vélemény írása
  • A beküldött véleményeket munkatársaink ellenőrzik, ezt követően jelennek meg oldalunkon.
  • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
  • Név nélkül elküldött véleménynél "Anonymus"-ként fog megjelenni.
Új vélemény küldése
nap éj
Időpontok
autóbusszal:
Útvonal
Időjárás
Salzburg
Hétfő 11/30
-2 °
Linz
Hétfő 11/30
-1 °
Hallstatt
Hétfő 11/30
-5 °
Karácsonyi Ajánlataink
MÁSHOVÁ UTAZNA?
Mikor szeretne utazni?
december 01
május 28
Mennyiért?
10.500,- Ft
708.000,- Ft
Hány éjszakát maradna?
0 éj
12 éj
Mivel utazna?
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs