Salzburgi karácsony - csillagtúrákkal
A salzkammerguti tavak gyöngyszemei

Karácsony fenséges környezetben, világhíres emlékhelyeken: melki apátság könyvtára - Umberto Eco ihletője; oberndorfi kápolna - a 'Stille Nacht'szülőhelye,Salzburg - Mozart szülővárosa, Hallstatt, Bad Ischl - a Habsburgok kedvelt városai mind egy-egy varázslattal ajándékozzák meg az Utazókat karácsonykor. Ajda át magát ennek a varázslatnak, élvezze az Utazás meghitt perceit ünnepi hangulatban, Ausztriában.
Ország: Ausztria
Szállás típusa: Vendégház
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busz
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak

A salzkammerguti tavak gyöngyszemei

4 nap / 3 éjszaka


 

1. nap: Szeged – Budapest, a Melki Apátság és Steyr (550 km)

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban, a Budapest-Hegyeshalom útvonalon a salzkammerguti tavak vidékére. Útközben pihenő Melknél, a bencés rendi apátságnál.

Megtekintjük a belső udvart, a kolostor termeit és az apátsági templomot (UNESCO világörökség). Utunkat folytatva kis kitérőt teszünk Steyrbe, Ausztria több mint ezer esztendős városába, ahol a világon egyedülálló – több ezer karácsonyfadíszt felvonultató – karácsonyi múzeum, valamint a gyönyörű díszkivilágítású főtéren adventi hangulat és kedves kis vásár vár bennünket. Estére Salzburg környékére érkezünk, ahol 3 éjszakán át szálláshelyünk lesz.

2. nap: Oberndorf és Salzburg (40 km)

Reggelinket elfogyasztva az ismert karácsonyi ének, a ”Stille Nacht” születésének helyszínére kalauzoljuk el Önöket. A Salzach folyó partján álló romantikus oberndorfi kápolnába látogatunk, ahol 190 évvel ezelőtt született meg a remekmű: a ”Csendes Éj”. Visszatérünk a világörökség részét képező Salzburgba, ahol kedvére sétálhat a karácsonyi vásárban, szabadidő. Helyi idegenvezető kíséretében ismerkedünk Mozart városával. Sétálunk a belvárosban: fellegvár, piactér, Mozart szülőháza, Dóm tér, Residenzplatz, Rathaus, Festivalhaus és Mirabell-kastély. Szabadidő a városban, majd szálláshelyünkre térünk vissza ahol a karácsonyi vacsoránkat elfogyasztva megpihenünk. Este a harangszótól meghitt Salzburgba igyekszünk! Jöjjön velünk karácsonyi misére Salzburgba (késő esti program: „zenés éjszakai/éjféli mise a román-gótikus stílusú, különleges szépségű ferencesrendi templomban. Műsoron a Csendes éj megzenésítőjének D-Dur miséje és a világhíres Stille Nacht eredeti előadásmódban.”)!

3. nap: Salzkammerguti túra: St. Wolfgang, Hallstatt és Bad Ischl (160 km)

Reggeli után egész napos fakultatív kiránduláson vehet részt! Hallstattba, a fecskefészekszerűen hegyoldalba simuló városkába utazunk (UNESCO világörökség), ahova eljegyzése napján Sisi és Ferenc József is ellátogatott. Nagyszerű élmény végigsétálni a Hallstatti-tó partján és meglátogatni a városka páranyi hegyi temetőjét és különleges csontkápolnáját. A hatalmas hegyek ölelésében a salzkammerguti tavak gyöngyszeméhez, St. Wolfgangba érkezünk, ebbe a különös hangulatú, bájos városkába, ahol megtekintjük a gyönyörű kegytemplomot és a 15. századi gótikus szárnyas oltárát. Adventi lovaskocsira pattanva teszünk egy kis kirándulást a környező hegyek árnyékában snapsz kóstolóval (11 Euro). Utunkat Bad Ischlbe, a császárvárosban folytatjuk. A Habsburg család szívesen töltötte itt pihenőnapjait. Lehár Ferenc is nagyon szeretett Bad Ischl-ben, azt mondta, hogy „itt jutnak eszembe a legszebb dallamok”. 24 lehár operett született Bad Ischl-ben köztük a Víg özvegy is. A Lehár Villa előtt elhaladva felkeressük a Bad Ischl múzeumot, ahol megtekintjük a karácsonyi jászol kiállítást. Szabadidőben kipróbálhatjuk a világhírű Zauner cukrászda finomságait. Vacsorára visszautazunk szálláshelyünkre. (Aki nem vesz részt a fakultatív kiránduláson, szabadidőben ismerkedhet Salzburggal.)

4. nap: Gmunden és Traunkirchen, Budapest – Szeged (590 km)

Reggelinket kényelmesen elfogyasztjuk, majd a salzkammerguti tóvidéken a Traunsee felé utazunk. Megállunk a tó partján fekvő, kerámiájáról is híres Gmundenben (az „osztrák Luzernben”). Meglátogatjuk a Kastélyszálló c. filmsorozatból is ismert, XIX. századi, tóra épült Orth kastélyt, melyet fahídon közelíthetünk meg. Sétálunk Gmunden belvárosában, majd Traunkirchenben könnyű sétával felmegyünk a Johannisbergre, a tó fölé emelkedő sziklaoromra épült Szent János hegyi kápolnához, ahonnan szép idő esetén gyönyörű kilátás nyílik a Traunstenre és a Traun See-re. Meglátogatjuk az alatta épült jezsuita templomot a halász szószékkel. Elbúcsúzunk a salzkammerguti tavaktól és hazafelé indulunk. Hegyeshalmon keresztül az esti órákban érkezünk, majd továbbutazunk Szegedre.


Leírás Időtartam Ár

Salzkammerguti túra
6200

St. Wolfgang lovaskocsizás snapsz kóstolóval
(megrendeléskor foglalni kell)
20 Euro
1

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 12000

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 7000

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 6000

Árak és felárak (1 főre)


Részvételi díj: 69.700 Ft
1ágyas felár: 14.500 Ft
2x vacsora felár: 10.700 Ft
Karácsonyi vacsora felár (dec. 24-én, kötelező):10.500 Ft
Utasbiztosítás (BBP):2.260 Ft
CL PLUS biztosítás*: 7.100 Ft
Utazás:autóbusszal
Elhelyezés: 3 éjszaka szállodában ***
Ellátás:3x reggeli
Fakultatív programok (15 főtől)
Salzkammerguti-túra: 6.200 Ft
St. Wolfgang lovaskocsizás snapsz kóstolóval (jelentkezéskor foglalni): 20 Euro
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 50 Euro
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 11 Euro
Minimális létszám: 35 fő
Csatlakozási lehetőség: Szeged - Kecskemét - Budapest - Tatabánya - Győr - Hegyeshalom útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

nap éj
Időpontok
autóbusszal:
Útvonal
Időjárás
Oberammergau
Szerda 04/24
9 °
Salzburg
Szerda 04/24
9 °
Linz
Szerda 04/24
10 °
Hallstatt
Szerda 04/24
10 °
Karácsonyi Ajánlataink
MÁSHOVÁ UTAZNA?
Mikor szeretne utazni?
Április 25
január 26
Mennyiért?
12.500,- Ft
1.199.000,- Ft
Hány éjszakát maradna?
0 éj
15 éj
Mivel utazna?
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs