Advent Salzburgban
Karácsonyi vásárok Salzkammergutban

Hogy mitől más ez a gyönyörű város télen? Adventkor? Mi megmutatjuk Önnek, hogy érdemes eljönnie: felfedezzük a 'Csendes éj' dallamait, karácsonyi postahivatalból küldhetünk üzenetet, hercegi környezetben élvezzük a sült gesztenye és forralt bor illatát, ízét....és valódi unikumként fáklyás esti sétára indulunk a Salzburg közeli erdőbe! Tiszta időben kabinos felvonóval utazunk a Zwölferhorn csúcsára, szinte halljuk a 'Muzsika hangját'! Adventi emlékekkel, jó hangulatban indulunk hazafelé.
Ország: Ausztria
Szállás típusa: Panzió
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busz
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak

Karácsonyi vásárok Salzkammergutban
3 nap / 2 éjszaka


1. nap: Szeged – Kecskemét – Budapest – Gmunden – Oberndorf – Hellbrunn-i kastély (660 km)

Elutazás Szegedről a hajnali órákba, a Budapest-Hegyeshalom útvonalon a salzkammerguti tavak vidékére. Első állomásunk a Traunsee „fővarosa”, az elegáns Gmunden. Tóparti sétánya, híres szállodasora még télvíz idején is lenyűgöző látvány, a hatalmas hegyek lábánál pedig ott húzódik a Habsburgok szárazföldi és tavi kastélya, udvarukban apró adventi vásárral. Innen a Salzach parti Oberndorf falucskába megyünk tovább. Itt született a „Csendes éj” című karácsonyi dallam, amelyre múzeum, valamint elegáns kis kápolna emlékeztet. A település híres karácsonyi postahivataláról is, ahol különleges bélyeggel és pecséttel ellátott képeslapot küldhetünk haza. Napunkat a salzburgi hercegérsekek hellbrunni kastélyának kertjében rendezett fényűző adventi vásárban zárjuk. Estére Erkezünk Salzburg környéki szálláshelyünkre (2 éj).

2. nap: St. Gilgen, Hallstatt és az adventi Salzburg (160 km)

Reggeli után a salzkammerguti tavak gyöngyszeméhez indulunk. Kabinos felvonóval (időjárás függvényében) a Dachstein magaslataiba utazunk (felvonójegy!), ahonnan tiszta idő eseten páratlan kilátást élvezhetünk a környező hegyek fenséges látványát. Tovább utazva a fecskefészek szerűen hegyoldalba simuló Hallstattba látogatunk (UNESCO világörökség). Különleges élmény meglátogatni a hófedte városka páranyi hegyi temetőjét és híres csontkápolnáját. Késő délután Salzburg adventi hangulatának varázsát elvezhetjük. A számos templom is a közelgő karácsonyt hirdeti. Az égetett mandula, a meleg gesztenye, a forró puncs és a frissen sült alma csodás illatának senki sem tud ellenállni, akárcsak a legkülönbözőbb vásárfiának, legyen az mézeskalácsszív, betlehemi figurák vagy karácsonyfadísz. Vacsoránkat szálláshelyünkön fogyasztjuk el.

3.nap: Salzburg – Budapest – Szeged (550 km)

Reggeli után Salzburg nevezetességeivel helyi idegenvezető kíséretében ismerkedünk: a fellegvárban kezdjük, ahova fogaskerekűvel jutunk fel. A várból csodálatos kilátás nyílik a városra. Városnéző sétánk során ismerkedünk a belvárossal: piactér, dóm, Mozart szülőháza, az Ünnepi Játékok színhelye, Mirabell kastély, Getreidegasse házai. A középkort idéző, ünnepi díszbe öltözött utcáktól, a „Muzsika hangja” városától a déli órákban búcsúzunk. Hazafelé indulunk, Hegyeshalom határátkelőn keresztül az esti órákban érkezünk Budapestre, majd tovább utazás Szegedre.


Leírás Időtartam Ár

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 12000

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 7000

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 6000

Dachstein felvonójegy
(15,6 Euro) 1

Árak és felárak (1 főre)
Részvételi díj:
57.800 Ft
1ágyas felár: 9.000 Ft
2x vacsora felár:8.500 Ft
Utasbiztosítás (BBP): 1.695 Ft
CL PLUS biztosítás*: 7.100 Ft
Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 2 éjszaka szálloda ***
Ellátás: 2x reggeli
Fakultatív programok (20 főtől)
Dachstein felvonójegy: 15,6 Euro
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 40 Euro
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 11 Euro
Minimális létszám: 35 fő
Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest- Tatabánya (pálya)-Győr-Hegyeshalom (határ) útvonalon. Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!
Adventi ajánlataink
MÁSHOVÁ UTAZNA?
Mikor szeretne utazni?
július 25
január 26
Mennyiért?
12.500,- Ft
918.700,- Ft
Hány éjszakát maradna?
0 éj
15 éj
Mivel utazna?
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs