Délvidéki körutazás a magyar emlékek nyomában
A nyüzsgő Belgrád, Nándorfehérvártól a Vaskapu-szoroson át Temesvárig

A török-magyar harcok színhelyei, vitézei várják. Látogasson el velünk Péterváradra, Karlócára, Zimonyba, Nándorfehérvárra. Élvezze a monarchia korát idéző Herkulesfürdő különleges hangulatát, gyönyörködjön a "Vaskaput"  körülölelő dunai táj szépségében! Ez az egyik legnépszerűbb programunk, mely megismerteti Önnel a történelmi Magyarország valódi arcát: a Délvidéket magyar emlékek nyomán!

 

Ország: Románia
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busz
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak

A nyüzsgő Belgrád, Nándorfehérvártól a Vaskapu-szoroson át Temesvárig

4 nap / 3 éjszaka

1. nap: Budapest – Kecskemét - Szeged – Pétervárad – Zimony vára – Belgrád (400 km)

A kora reggeli órákban indulunk Budapestről, Kecskemét és Szeged útvonalon Szerbia felé. A röszkei határátkelés után első állomásunk Pétervárad, amelyet páratlan fekvé­se miatt a „Duna Gibraltárja” névvel is illetnek. Az itt álló ősi vár 1526- ig magyar kézen volt, ma is kiváló állapotban tekinthető meg. Órator­nyától csodás panoráma nyílik a Duna folyóra és Újvidék városára. Zimony felé vesszük utunkat. Óvárosa, a macskaköves utcács­kákkal tarkított középkori Gárdos ad helyet Hunyadi János emlék­művének. A híres törökverő itt halt meg 1456-ban, nem sokkal a győz­tes nándorfehérvári csata után. A „fehér város”, szerbia fővárosa vár bennünket. Belgrád ma már sokkal többet nyújt, mint örökkön emlege­tett történeti látnivalói. Belgrád leg­nagyobb pravoszláv templomától, a Szent Márk Székesegyháztól indul­va teszünk sétát a Nemzeti Színház, parlament útvonalon a Kalameg­dán erődítményhez. A II. Sztambul kapun érkezünk a magyar vonatko­zású Nándorfehérvári várba, ahol egykoron Hunyadi János vezette sereg győzelmet aratott a török csapatok ellen, melyről emléktábla is tanúskodik. Hunyadiék diadalára azóta a déli harangszó emlékezteti a keresztény világot. Megtekintjük az óratornyát, a győztes Damad Ali pasa türbéjét és gyönyőrködünk a Duna és a Száva találkozására, az erdőkkel borított Nagy-Hadi-szi­getre. „Itt esik szerelembe a Száva a Dunával”. A vár területe egy igazi közösségi hely. Történelmi sétánk végén szabadidő a nyüzsgő belvá­rosban: remek kávéházak, árusok, füstös kis kocsmák bájos elegyet képeznek a Knez Mihailova sétá­lóutcán, hasonlóan a budapesti Váci utcához, történelmi épületek­kel szegélyezve. Szállás Belgrádban vagy környékén.

2. nap: Belgrád – Szendrő– Galambóc–Herkulesfürdő (290 km)

Reggeli után utunk következő állomása a romantikus Szendrő vára lesz. A Duna és a Morava ös­szefolyásánál 1428-ban emelt, ma is kiváló állapotú vár 11 hektáros területével a Délvidék egyik nagy erőssége volt, Kinizsi Pál védte a törökkel szemben. Ezt követően az Al-Duna vadregényes tájain, továb­bi várak mentén vezet utunk. A ro­mantikus Galambóc és Szentlászló váránál meg is állunk és felidézzük Arany János („Rozgonyiné”) és Jókai Mór („Aranyember”) idevágó törté­neteit. Gyönyörű tájakon áthaladva közelítjük meg a Vaskapu-szorost, majd a Vaskapu-erőmű Duna gát­ján lépünk át Szerbiából Romániá­ba. Szállásunk a következő 2 éjsza­kán Herkulesfürdő vagy környékén lesz.

3. nap: Orsova – Vaskapu-szoros hajózással – Herkulesfürdő (40 km)

Elfogyasztjuk reggelinket, majd Orsovára indulunk. A hajdanvolt szerb-román-magyar hármas hatá­ron, a Kárpát-koszorú déli végpont­jánál fekvő városban rejtegették 1848-53 között a Szent Koronát. Felkeressük az emlékhelyet. Fakul­tatív ajánlatunk: a kikötőben ha­jóra szállunk, majd a kellemes dunai kirándulásunk alatt a hajó fedélzetéről csodálhatjuk meg a Széchenyi Ist­ván kezdeményezésére szabályo­zott Kis- és Nagy-kazán szorosok drámai szépségét. Ez a történelmi Magyarország egyik legfestőibb tája! A hajóról láthatjuk a Vaskapu Nemzeti Park természeti látványos­ságait, továbbá Trajanus római csá­szár emléktábláját és Decebal dák vezér mészkőbe vájt arcképét is. Délután visszatérünk Herkulesfür­dőre. Megtekintjük a „boldog bé­keidők” hangulatát sugárzó egykori híres fürdőváros emlékeit: gyógycsarnok, kaszinó, Erzsébet királyné villája, Szapáry-fürdő, Sarolta-fürdő, Herkules-szobor, Cserna-patak völgye. Kora estére szálláshelyünkre térünk vissza.

4. nap: Temesvár – Arad – Ópálos – Szeged – Kecskemét – Budapest (520 km)

Reggeli után Karánsebes felé indulunk és a Bánság legnagyobb városában, Temesváron időzünk. Az utóbbi években jelentős fejlődésen átment város bővelkedik látnivalók¬ban. Városnéző sétánk érinti a Losonczy teret és a Jenő herceg teret (dóm, szerb templom, püspökség, városháza, Hunyadi-palota), de felkeressük a XIX. századi szecessziós palotákkal övezett híres temesvári korzót is. Szabadidő után a Maros völgyében utazunk tovább. Aradon tisztelgünk az aradi tizenhármak emlékoszlopánál. Elmegyünk Zala György 1890-ben elkészült Szabadság-szobrához, majd zárásként rövid sétát teszünk Arad belvárosában (református templom, minoriták emlékhelye, Munkácsy Mihály emléktábla, városháza). A napot az Arad-hegyalján található Ópáloson fejezzük be. Fakultatív ajánlatunk: borkóstolás és vásárlás egy hagyományos helyi pincészetben. Nagylaknál lépünk be Magyarország területére, érkezés Szegedre az esti órákban, majd tovább utazunk Kecskeméten át Budapestre.

Leírás Időtartam Ár

Arad-hegyaljai borkostoló
4800

Vaskapu hajózás
6900

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
14000

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
8000

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten
7000


Árak és felárak (1 főre) 2020.A Z(s)eppelin programok bruttó árazását itt megtekintheti: https://www.zseppelin.hu/hirek/1030/z-s-eppelin-programok-brutto-arazasaRészvételi díj (IV.10., V.29., VII.09., X.22.): 
64.500 Ft
Részvételi díj (IV.30., VIII.20.) 68.800 Ft 
1 ágyas felár: 16.000 Ft (IV.10., V.29., VII.09., X.22.)
1 ágyas felár: 18.500 Ft (IV.30., VIII.20.)
Utasbiztosítás (BBP): 2.280 Ft
CL PLUS biztosítás*:7.100 Ft
Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 3 éjszaka szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 3x félpanzió
Fakultatív program (15 főtől)
Vaskapu hajózás 6.900 Ft
Arad-hegyaljai borkóstoló 4.800 Ft
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 20 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 6 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)
Minimális létszám: 35 fő
Csatlakozási lehetőség: Budapest-Kecskemét-Szeged-Röszke (határ) útvonalon. Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!
4nap 3éj
Időpontok
autóbusszal:
július 9 64.500 Ft
megrendelem
augusztus 20 68.800 Ft
megrendelem
október 22 64.500 Ft
megrendelem
Időjárás
Temesvár
Csütörtök 06/04
°
Belgrád
Csütörtök 06/04
°
Orsova
Csütörtök 06/04
11 °
Arad
Csütörtök 06/04
13 °
 
Önnek ajánljuk
Szomszédolás
MÁSHOVÁ UTAZNA?
Mikor szeretne utazni?
június 05
november 30
Mennyiért?
12.500,- Ft
924.700,- Ft
Hány éjszakát maradna?
0 éj
12 éj
Mivel utazna?
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs