TÖRÖKORSZÁGI KÖRUTAZÁS - TENGERPARTI PIHENÉSSEL 11 NAP

TÖRÖKORSZÁGI KÖRUTAZÁS - TENGERPARTI PIHENÉSSEL 11 NAP

  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Autóbusszal
  • Ellátás: Program szerint
  • Típus: Körutazás és Üdülés
logo

Kappadókia, Konya, Pamukkale és Hierapolis | Fürdőzés az Égei tengerben


Milyen élményeket adhatunk Önnek Törökországban? Természetesen olyat, melyet még sosem élt át! Az ókori emlékhelyek, látnivalók, csodálatos világörökségi helyszínek bebarangolásán túl a legbátrabbakat izgalmas kalandok várják: Kappadókiában minden napfelkeltekor színes hőlégballonok emelkednek fel a Göreme-völgy fölé, hogy több száz gyönyörködő szempár lásson olyat, amit azelőtt soha. Vállalkozó kedvű utasainknak is ott a helyük! De részt vehetnek egy élménydús hajózáson a Boszporuszon, valódi feltöltődésben lehet részük a török fürdőben és kedvükre mulathatnak zenés-táncos török estünkön.

 

Ennyi kalandot Ön is megérdemel végre!


 

TÖRÖKORSZÁGBA TARTÓ UTASOK FIGYELMÉBE AJÁNLJUK!

 

A Külügyminisztérium Konzuli Főosztálya felhívja az utasok figyelmét az útlevél/személyi igazolvány ellenőrzésére.

A Törökországba történő vízummentes beutazás feltétele - az úti okmány tekintetében - az, hogy annak a belépéskor még legalább fél évig érvényesnek kell lennie.

Amennyiben a lejárati idő ennél rövidebb, úgy az utast:

- nem engedik belépni
- beléphet, de büntetést kell fizetnie, ami a legutóbbi alkalmakkor 380 TRY, azaz kb. 40 ezer Ft volt
- beléptetik, és kifele menet fizettetik meg vele a büntetést.

Az alkalmazott eljárás általában az adott határőrtől függ.

Kérjük kedves utasainkat, hogy időben ellenőrizzék le az útlevelük érvényességi idejét!

 


 

Augusztusi programunk 11 napos!

Jelen program idegenvezetői:

Ahmet Biter
Ahmet Biter
Claudia Biter
Claudia Biter
Eray Biter
Eray Biter

Utasaink véleménye:

Kiemelt ajánlatok

TAVASZKÖSZÖNTŐ AUSZTRIÁBAN

2 nap/ 1 éj
58 000 Ft

BENELUX NAGYKÖRUTAZÁS - TAVASSZAL TULIPÁNVIRÁGZÁSKOR

7 nap/ 6 éj
277 500 Ft

ORCHIDEÁK KAVALKÁDJA SZLOVÉNIÁBAN

1 nap/ 0 éj
22 500 Ft

DUBAI ÉS AZ EGYESÜLT ARAB EMIRÁTUSOK LUXUS ÉLMÉNYEKKEL

7 nap/ 6 éj
428 000 Ft

A PLITVICEI NEMZETI PARK VARÁZSA

3 nap/ 2 éj
82 500 Ft

MILÁNÓ ÉS LOMBARDIA HERCEGI PALOTÁI

4 nap/ 3 éj
184 500 Ft

Képgaléria

  • slider

A program tervezett útvonala:

Programleírás

1. nap: Budapest – Kecskemét – Szeged – Nis – Szófia (770 km)

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban a Szeged–Belgrád–Nis útvonalon, rövid pihenőkkel. A Nisava festői szurdokvölgyében fotószünetet tartunk, majd továbbutazunk a Vitosa-hegy lábánál elterülő bolgár fővárosba. Szállás Szófiában vagy környékén.

2. nap: Szófia – Rodostó – Isztambul (630 km)

A reggelit követően folytatjuk utazásunkat Törökország felé. Edirnénél lépünk Trákia tartomány gazdag és termékeny földjére, ezen keresztül haladva jutunk el a Márvány-tenger partján fekvő Rodostóba. Itt áll II. Rákóczi Ferenc fejedelem vízparti ebédlőpalotája, becses magyar történelmi emlékhely, ahol a száműzött fejedelem és bujdosótársai törökországi életét idézhetjük fel egy nagyszerű kiállítás segítségével. Estére Isztambulba, a Boszporusz Metropoliszába érkezünk, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket, és megvacsorázunk.

3. nap: Isztambul

Egész napos városnéző program Isztambulban, helyi idegenvezető kíséretével. Megtekintjük a kelet és nyugat választóvonalán fekvő nagyváros UNESCO által védett világörökségi helyszíneit: a Hippodrom ókori műemlékeit, a legendás Kék Mecsetet (Sultanahmet dzsámi), az 1500 éves Ayasofya fenséges épületét és a Topkapi szultáni palota termeit és a háremet. Késő délután szabad program. Fakultatív ajánlatunk: hajózás a Boszporuszon a világhírű Boszporusz-hídhoz, Isztambul dombra épült óvárosával! Vacsora és szállás Isztambulban.

4. nap: Ankara – Kappadókia (750 km)

Reggeli után átkelünk a Boszporuszon Ázsiába, majd Kappadókia felé utazunk. Útközben megállunk Ankarában, ahol megtekintjük az Anatóliai Kultúrák Múzeumát. Ez az 1997-ben a világ legjobb múzeumának választott intézmény, a muzulmán hódítás előtti Anatólia mintegy 6000 évet felölelő kultúráját mutatja be, egy páratlanul gazdag tárgyi emlékegyüttes segítségével. Innen továbbutazva, többszöri pihenővel az esti órákban érkezünk Kappadókia szívébe, Nevsehirbe, ahol 2 éjszakán át szállásunk és vacsoránk lesz.

5. nap: Kappadókia (60 km)

Ma egész napos kappadókiai program következik. Fakultatív ajánlatunk: a korán kelő és vállalkozó szellemű utastársak hőlégballonról csodálhatják meg a Göreme-völgy felkelő nap fényében fürdő fantasztikus homokkő- és sziklaképződményeit. Reggeli után buszunkkal és gyalogszerrel járjuk be a régió UNESCO Világörökség részét képező csodáit: a páratlan épségben fennmaradt, freskókkal díszített ókeresztény sziklatemplomokat Göremében, Zelvét a tündéri kémények völgyét és Derinkuyut, a földalatti várost. Fotószünetet tartunk a meghökkentő formációknál és ellátogatunk egy ónix, féldrágakő és drágakő műhelybe is (vásárlási lehetőség). Fakultatív ajánlataink: pihenje ki e hosszú nap fáradalmait egy kellemes török fürdőben, lazuljon el a tradicionális olívás szappanos masszázs során! Vacsora után pedig jöjjön velünk egy fergeteges hangulatú zenés-táncos török estre!

6. nap: Sultanhani karavánszeráj – Konya – Pamukkale (630 km)

Reggelinket elfogyasztva az egykori déli selyemút mentén utazunk, első megállónk Sultanhaniban, az egyik legimpozánsabb XIII. századi karavánszerájnál lesz, melyet egykoron gazdag kereskedők adományaiból építettek. Következő állomásunk a misztikus légkörű Konyában, a kerengő dervisek városában lesz, ahol meglátogatjuk a helyi dervis rendet megalapító, szentként tisztelt Mevlána rózsaligettel körülvett sírhelyét és múzeumát. Vacsoránk és szállásunk Pamukkaléban lesz.

7. nap: Pamukkale – Hierapolis – Szelcsuk – Ephesos – Kusadasi (220 km)

Reggeli után az ókori fürdőváros, a Bibliában is említett Hierapolis maradványait (Nymphaeum, Apolló temploma, fürdők) és a nagyszabású római színházat tekintjük meg (UNESCO Világörökség). Sétálunk Pamukkale mintegy 600 m széles, híres travertin teraszain, a több ezeréves, meleg vizű szódafürdőkben (fakultatív). Délután a Menderes-folyó völgyének narancs-, olíva- és pálmaligetein keresztül utazunk tovább, az Égei-tenger mellett fekvő Szelcsukba. A hegyek között elrejtve itt áll az apró épület, amely a hagyomány szerint Szűz Mária lakóháza volt élete utolsó éveiben, ma keresztények és muzulmánok számára egyaránt fontos zarándokhely. A közeli Ephesos várost fantasztikus épsége teszi lenyűgözővé: 2000 éves márvánnyal borított utcákon haladva megcsodálhatjuk Hadrianus templomát, Celsus könyvtárát, a fürdőket, kutakat és a két színházat. Az antik város újonnan feltárt legnagyobb látványossága a mozaikokkal és freskókkal gazdagon díszített arisztokrata paloták sora, amelyet mi is bejárunk. A nap végén az egykoron az ókori világ hét csodája egyikének nevezett Artemis templom romjait tekintjük meg, majd ellátogatunk egy neves török bőráruházba (bemutató és vásárlási lehetőség). Szállásunk és vacsoránk Kuşadasıban lesz. Figyelem! Augusztusi csoportunk esetében azonban 2 éjszakán át, amikor a 8. napon lehetőség van tengerparti fürdőzésre!

8. nap: Pihenés az Égei-tenger partján vagy egész napos hajókirándulás

Egész nap kedvére pihenhet az Égei-tenger égszínkék, lassan mélyülő homokos tengerpartján Kusadasi tengerparti üdülővárosban vagy tartson velünk! Fakultatív ajánlatunk: egész napos hajókirándulásra invitáljuk Önöket, ahol a hajó fedélzetén kényelmesen szeljük a tenger „azúrkék síkságát” és élvezzük a sós levegőt! A hajón lehetőség van napozni és természetesen gyönyörű öblökben lehorgonyozva csobbanhatunk is a tengerben. Ízletes ebédünket a hajón fogyasztjuk el (ital felár ellenében elérhető). Szállásunkra a délutáni órákban térünk vissza, ahol vacsorával várnak bennünket. (Ezen 8. napi programunk csak az augusztusi csoportunk esetében valósul meg!)

9. nap: Pergamon – Trója – Canakkale (450 km)

Reggel Canakkaléba indulunk tovább, útközben Pergamonban és UNESCO Világörökség részét képező Trója városában nézünk szét. A pergamoni akropolisz bevehetetlen erődítményébe kabinos felvonóval jutunk fel, a platón körbe sétálva a környező táj és az antik emlékek ötvözetének páratlan látványa tárul a szemünk elé. Felkeressük a híres Zeusz-oltárt, a pergamenkészítő műhelyeket, Pallasz Athéné templomának maradványait, valamint Trajanus császár fehér márvány szentélyét és a világ legmeredekebb ókori színházát. Trójában megidézzük a görög legendák világát és bejárjuk a XIX. század végén feltárt legendás város mind a kilenc szintjét. Fotószünet a trójai falónál! Szállásunk és vacsoránk a Dardanellák partjainál fekvő Canakkaléban lesz.

10. nap: Canakkale – Edirne – Szófia (580 km)

Hazafelé indulunk. Utunk utolsó törökországi állomása a határváros Edirne. A város felett magasodó Szelim Mecset (UNESCO Világörökség) a XVI. században épült, négy hatalmas kupolájának mérete vetekszik az isztambuli Ayasofia kupolájával, 71 méteres minaretjei Törökországban a legmagasabbak. Ezzel pillanatnyilag nem tudunk mit kezdeni mert még évekig eltart a restaurálása, azon kívül Törökországban a legmagasabb minaretek 107 méteresek.Tovább utazunk Szófiába, ahol szállásunk is lesz. 

11. nap: Szófia – Nis – Belgrád – Szeged – Budapest (770 km)

A korai reggelit követően Szerbia felé utazunk tovább. Útközben pihenőt tartunk Belgrádban: felkeressük a törökök által sokszor ostromolt egykori nándorfehérvári várat, az 1456-os csata emlékkövét. Innen a Szeged-Kecskemét útvonalon érkezünk Budapestre a késő esti órákban.

Júniusi csoportunk 10 nap/9 éj program szerint valósul meg!

A 8. nap tengerparti pihenős nap csak az augusztusi csoport esetében valósul meg, ami így 11 nap/10 éj!

Árinformációk

Utazás módja:
Autóbusszal
Elhelyezés:
Hotel ***
Ellátás:
Program szerint
aug. 08.
Részvételi díj:
415.000 HUF (1.136,69 EUR)
1 ágyas felár:
162.000 HUF (443,72 EUR)
Isztambuli hajózás a Boszporuszon:
35,00 EUR
1 órás hőlégballon-túra Kappadókia felett :
300,00 EUR
Hamam törökfürdő:
55,00 EUR
Török est Kappadokiában egy hangulatos barlangmulatóban itallal :
50,00 EUR
2x vacsora felár:
19.500 HUF (53,41 EUR)
Ingyenes vecsési parkolás:
0 HUF (0,00 EUR)
I. zóna retúr transzfer:
5.000 HUF (13,70 EUR)
II. zóna retúr transzfer:
8.000 HUF (21,91 EUR)
Egésznapos hajókirándulás ebéddel Kusadasiba:
55 HUF (0,15 EUR)

További információ:

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 10/9 éjsz. szálloda***/**** , 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 8x félpanzió, 2x reggeli


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 300 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 20 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén (06.28): 22.000 Ft / 61 EUR/fő 

25-34 fő esetén (08.08): 28.000 Ft / 77 EUR/fő 

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Budapest-Kecskemét-Szeged-Röszke (határ) útvonalon. Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 10/9 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* és 4* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 8/7x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora) és 2x reggeli

- alap program szerinti programokat és városnézéseket

- magyar nyelvű idegenvezetést

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondási biztosítást

11nap 10éj

Időpontok

415 000 Ft/fő

Kérdése van?

E-mailben vagy telefonon a rendelkezésére állunk minden hétköznap
9-17 óráig

Hasonló ajánlatok:

NAGY TÖRÖK KÖRUTAZÁS - ÜDÜLÉSSEL

12 nap/ 11 éj
498 500 Ft

ISZTAMBUL, A BOSZPORUSZ METROPOLISZA - REPÜLŐVEL

5 nap/ 4 éj
267 000 Ft

ANATÓLIA ÉLŐ MÚLTJA

11 nap/ 10 éj
665 000 Ft

TÖRÖKORSZÁGI KÖRUTAZÁS - TENGERPARTI PIHENÉSSEL 10 NAP

10 nap/ 9 éj
377 500 Ft

PÁRIZS GAZDAGON - REPÜLŐVEL

6 nap/ 5 éj
454 500 Ft
Utazás:
Autóbusszal
elhelyezés
Elhelyezés:
Hotel Hotel ***
ellátás
Ellátás:
Program szerint

Időpont
aug. 08.
Időtartam
11 nap/ 10 éj
Utazás módja
Busz
Ár
415 000 Ft

A "Megrendelés" gombra kattintva az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlatunk elnyeri tetszését, akkor azon a felületen véglegesítheti a foglalást.

Programleírás

Kappadókia, Konya, Pamukkale és Hierapolis | Fürdőzés az Égei tengerben


Milyen élményeket adhatunk Önnek Törökországban? Természetesen olyat, melyet még sosem élt át! Az ókori emlékhelyek, látnivalók, csodálatos világörökségi helyszínek bebarangolásán túl a legbátrabbakat izgalmas kalandok várják: Kappadókiában minden napfelkeltekor színes hőlégballonok emelkednek fel a Göreme-völgy fölé, hogy több száz gyönyörködő szempár lásson olyat, amit azelőtt soha. Vállalkozó kedvű utasainknak is ott a helyük! De részt vehetnek egy élménydús hajózáson a Boszporuszon, valódi feltöltődésben lehet részük a török fürdőben és kedvükre mulathatnak zenés-táncos török estünkön.

 

Ennyi kalandot Ön is megérdemel végre!


 

TÖRÖKORSZÁGBA TARTÓ UTASOK FIGYELMÉBE AJÁNLJUK!

 

A Külügyminisztérium Konzuli Főosztálya felhívja az utasok figyelmét az útlevél/személyi igazolvány ellenőrzésére.

A Törökországba történő vízummentes beutazás feltétele - az úti okmány tekintetében - az, hogy annak a belépéskor még legalább fél évig érvényesnek kell lennie.

Amennyiben a lejárati idő ennél rövidebb, úgy az utast:

- nem engedik belépni
- beléphet, de büntetést kell fizetnie, ami a legutóbbi alkalmakkor 380 TRY, azaz kb. 40 ezer Ft volt
- beléptetik, és kifele menet fizettetik meg vele a büntetést.

Az alkalmazott eljárás általában az adott határőrtől függ.

Kérjük kedves utasainkat, hogy időben ellenőrizzék le az útlevelük érvényességi idejét!

 


 

Augusztusi programunk 11 napos!

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban a Szeged–Belgrád–Nis útvonalon, rövid pihenőkkel. A Nisava festői szurdokvölgyében fotószünetet tartunk, majd továbbutazunk a Vitosa-hegy lábánál elterülő bolgár fővárosba. Szállás Szófiában vagy környékén.

A reggelit követően folytatjuk utazásunkat Törökország felé. Edirnénél lépünk Trákia tartomány gazdag és termékeny földjére, ezen keresztül haladva jutunk el a Márvány-tenger partján fekvő Rodostóba. Itt áll II. Rákóczi Ferenc fejedelem vízparti ebédlőpalotája, becses magyar történelmi emlékhely, ahol a száműzött fejedelem és bujdosótársai törökországi életét idézhetjük fel egy nagyszerű kiállítás segítségével. Estére Isztambulba, a Boszporusz Metropoliszába érkezünk, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket, és megvacsorázunk.

Egész napos városnéző program Isztambulban, helyi idegenvezető kíséretével. Megtekintjük a kelet és nyugat választóvonalán fekvő nagyváros UNESCO által védett világörökségi helyszíneit: a Hippodrom ókori műemlékeit, a legendás Kék Mecsetet (Sultanahmet dzsámi), az 1500 éves Ayasofya fenséges épületét és a Topkapi szultáni palota termeit és a háremet. Késő délután szabad program. Fakultatív ajánlatunk: hajózás a Boszporuszon a világhírű Boszporusz-hídhoz, Isztambul dombra épült óvárosával! Vacsora és szállás Isztambulban.

Reggeli után átkelünk a Boszporuszon Ázsiába, majd Kappadókia felé utazunk. Útközben megállunk Ankarában, ahol megtekintjük az Anatóliai Kultúrák Múzeumát. Ez az 1997-ben a világ legjobb múzeumának választott intézmény, a muzulmán hódítás előtti Anatólia mintegy 6000 évet felölelő kultúráját mutatja be, egy páratlanul gazdag tárgyi emlékegyüttes segítségével. Innen továbbutazva, többszöri pihenővel az esti órákban érkezünk Kappadókia szívébe, Nevsehirbe, ahol 2 éjszakán át szállásunk és vacsoránk lesz.

Ma egész napos kappadókiai program következik. Fakultatív ajánlatunk: a korán kelő és vállalkozó szellemű utastársak hőlégballonról csodálhatják meg a Göreme-völgy felkelő nap fényében fürdő fantasztikus homokkő- és sziklaképződményeit. Reggeli után buszunkkal és gyalogszerrel járjuk be a régió UNESCO Világörökség részét képező csodáit: a páratlan épségben fennmaradt, freskókkal díszített ókeresztény sziklatemplomokat Göremében, Zelvét a tündéri kémények völgyét és Derinkuyut, a földalatti várost. Fotószünetet tartunk a meghökkentő formációknál és ellátogatunk egy ónix, féldrágakő és drágakő műhelybe is (vásárlási lehetőség). Fakultatív ajánlataink: pihenje ki e hosszú nap fáradalmait egy kellemes török fürdőben, lazuljon el a tradicionális olívás szappanos masszázs során! Vacsora után pedig jöjjön velünk egy fergeteges hangulatú zenés-táncos török estre!

Reggelinket elfogyasztva az egykori déli selyemút mentén utazunk, első megállónk Sultanhaniban, az egyik legimpozánsabb XIII. századi karavánszerájnál lesz, melyet egykoron gazdag kereskedők adományaiból építettek. Következő állomásunk a misztikus légkörű Konyában, a kerengő dervisek városában lesz, ahol meglátogatjuk a helyi dervis rendet megalapító, szentként tisztelt Mevlána rózsaligettel körülvett sírhelyét és múzeumát. Vacsoránk és szállásunk Pamukkaléban lesz.

Reggeli után az ókori fürdőváros, a Bibliában is említett Hierapolis maradványait (Nymphaeum, Apolló temploma, fürdők) és a nagyszabású római színházat tekintjük meg (UNESCO Világörökség). Sétálunk Pamukkale mintegy 600 m széles, híres travertin teraszain, a több ezeréves, meleg vizű szódafürdőkben (fakultatív). Délután a Menderes-folyó völgyének narancs-, olíva- és pálmaligetein keresztül utazunk tovább, az Égei-tenger mellett fekvő Szelcsukba. A hegyek között elrejtve itt áll az apró épület, amely a hagyomány szerint Szűz Mária lakóháza volt élete utolsó éveiben, ma keresztények és muzulmánok számára egyaránt fontos zarándokhely. A közeli Ephesos várost fantasztikus épsége teszi lenyűgözővé: 2000 éves márvánnyal borított utcákon haladva megcsodálhatjuk Hadrianus templomát, Celsus könyvtárát, a fürdőket, kutakat és a két színházat. Az antik város újonnan feltárt legnagyobb látványossága a mozaikokkal és freskókkal gazdagon díszített arisztokrata paloták sora, amelyet mi is bejárunk. A nap végén az egykoron az ókori világ hét csodája egyikének nevezett Artemis templom romjait tekintjük meg, majd ellátogatunk egy neves török bőráruházba (bemutató és vásárlási lehetőség). Szállásunk és vacsoránk Kuşadasıban lesz. Figyelem! Augusztusi csoportunk esetében azonban 2 éjszakán át, amikor a 8. napon lehetőség van tengerparti fürdőzésre!

Egész nap kedvére pihenhet az Égei-tenger égszínkék, lassan mélyülő homokos tengerpartján Kusadasi tengerparti üdülővárosban vagy tartson velünk! Fakultatív ajánlatunk: egész napos hajókirándulásra invitáljuk Önöket, ahol a hajó fedélzetén kényelmesen szeljük a tenger „azúrkék síkságát” és élvezzük a sós levegőt! A hajón lehetőség van napozni és természetesen gyönyörű öblökben lehorgonyozva csobbanhatunk is a tengerben. Ízletes ebédünket a hajón fogyasztjuk el (ital felár ellenében elérhető). Szállásunkra a délutáni órákban térünk vissza, ahol vacsorával várnak bennünket. (Ezen 8. napi programunk csak az augusztusi csoportunk esetében valósul meg!)

Reggel Canakkaléba indulunk tovább, útközben Pergamonban és UNESCO Világörökség részét képező Trója városában nézünk szét. A pergamoni akropolisz bevehetetlen erődítményébe kabinos felvonóval jutunk fel, a platón körbe sétálva a környező táj és az antik emlékek ötvözetének páratlan látványa tárul a szemünk elé. Felkeressük a híres Zeusz-oltárt, a pergamenkészítő műhelyeket, Pallasz Athéné templomának maradványait, valamint Trajanus császár fehér márvány szentélyét és a világ legmeredekebb ókori színházát. Trójában megidézzük a görög legendák világát és bejárjuk a XIX. század végén feltárt legendás város mind a kilenc szintjét. Fotószünet a trójai falónál! Szállásunk és vacsoránk a Dardanellák partjainál fekvő Canakkaléban lesz.

Hazafelé indulunk. Utunk utolsó törökországi állomása a határváros Edirne. A város felett magasodó Szelim Mecset (UNESCO Világörökség) a XVI. században épült, négy hatalmas kupolájának mérete vetekszik az isztambuli Ayasofia kupolájával, 71 méteres minaretjei Törökországban a legmagasabbak. Ezzel pillanatnyilag nem tudunk mit kezdeni mert még évekig eltart a restaurálása, azon kívül Törökországban a legmagasabb minaretek 107 méteresek.Tovább utazunk Szófiába, ahol szállásunk is lesz. 

A korai reggelit követően Szerbia felé utazunk tovább. Útközben pihenőt tartunk Belgrádban: felkeressük a törökök által sokszor ostromolt egykori nándorfehérvári várat, az 1456-os csata emlékkövét. Innen a Szeged-Kecskemét útvonalon érkezünk Budapestre a késő esti órákban.

A 8. nap tengerparti pihenős nap csak az augusztusi csoport esetében valósul meg, ami így 11 nap/10 éj!

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 10/9 éjsz. szálloda***/**** , 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 8x félpanzió, 2x reggeli


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 300 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 20 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén (06.28): 22.000 Ft / 61 EUR/fő 

25-34 fő esetén (08.08): 28.000 Ft / 77 EUR/fő 

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Budapest-Kecskemét-Szeged-Röszke (határ) útvonalon. Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 10/9 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* és 4* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 8/7x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora) és 2x reggeli

- alap program szerinti programokat és városnézéseket

- magyar nyelvű idegenvezetést

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondási biztosítást

Program tervezett útvonala

Jelen program idegenvezetői

Ahmet Biter
Ahmet Biter
Claudia Biter
Claudia Biter
Eray Biter
Eray Biter

NAGY TÖRÖK KÖRUTAZÁS - ÜDÜLÉSSEL

12 nap/ 11 éj
498 500 Ft

ISZTAMBUL, A BOSZPORUSZ METROPOLISZA - REPÜLŐVEL

5 nap/ 4 éj
267 000 Ft

ANATÓLIA ÉLŐ MÚLTJA

11 nap/ 10 éj
665 000 Ft

TÖRÖKORSZÁGI KÖRUTAZÁS - TENGERPARTI PIHENÉSSEL 10 NAP

10 nap/ 9 éj
377 500 Ft

PÁRIZS GAZDAGON - REPÜLŐVEL

6 nap/ 5 éj
454 500 Ft