Isztria - Dalmácia - Montenegró
Védett óvárosok. Nemzeti parkok és tengeröblök.

Talán már Ön is járt Horvátországban, talán már sétált is tengerparti városaiban, de ilyen tartalmas és látványos kiránduláson még biztos nem utazott végig a horvát tengerparton! Magyar emlékek között, Opatiából indulunk dél felé: Sibenik, Trogir, Split, Dubrovnik - csak a legszebb városok, ahol pálmafás sétányokon, középkori emlékhelyeken érint meg bennünket a mediterrán hangulat. A természeti szépségeket sem hagyjuk ki programunkból: a Plitvicei Nemzeti Parkban és a Krka vízesésnél is rácsodálkozunk Földünk kincseire. Utunkat montenegrói kirándulással, a Csontváry által is megfestett mostari híd megtekintésével tesszük emlékezetessé! 


Útlevélhasználat!

Utasaink a program által érintett ország(ok)-ba csak érvényes magyarországi útlevél birtokában léphetnek be!(további részletek a Külügyminisztérium honlapján)

Ország: Horvátország
Szállás típusa: Program szerint
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busz
Program
Fakultatív programok
Árak/felárak
Vélemények

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Rijeka – Opatija – Crikvenica (520 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Sze­gedről. Utazás a Budapest–Nagy­kanizsa–Letenye–Zágráb–Karlovac útvonalon az isztriai félszigetre. Trsat ősi vára mellett elhaladva késő délután érkezünk a tengerhez. Fiume, a monar­chia egykori kikötővárosa (ma: Rijeka) híven őrzi a történelmi idők hangulatát. Sétálunk a város főutcáján, megtekint­jük XVII. századi barokk városkapuját, a kormányzósági palotát és a színház épületét, élvezzük az ország egyik leg­nagyobb tengeri kikötőjének hangula­tát. Tovább utazva a „boldog békeidők” szépséges Abbáziájával (ma: Opatija) ismerkedünk. A város már a XIX. szá­zadban a Monarchia legjelentősebb üdülőhelye volt, máig megőrizte annak hangulatát. Kellemes klímája, gyönyö­rű fekvése miatt egész évben kedvelt nyaralóhely. Szállásunk Crikvenica kör­nyékén lesz.

2. nap: Plitvicei Nemzeti Park (360 km)

A kora reggeli órákban dél felé in­dulunk. Útközben meglátogatjuk a Dinári-hegységben húzódó Plitvicei Nemzeti Park húszezer hektáros terü­letét, ahol a 16 tagból álló - egymással kisebb-nagyobb vízesésekkel egybe­kapcsolt - tórendszer páratlan látvá­nyosságot ígér. Az érintetlen természet e csodájának bejárása után folytatjuk utunkat Šibenikbe, ahol 2 éjszakai szállásunk lesz.

3. nap: Šibenik és a Krka vízesések (60 km)

Reggeli után Šibenik UNESCO által is védett világörökségi óvárosával ismerkedünk. Sétálunk a hamisítat­lan tengermelléki hangulatot tükröző óvárosában, ahol láthatjuk a magyar múltat is idéző ferences kolostort, a gyönyörű reneszánsz városházát és a Szt. Jakab dómot, majd szabadidő. Délután továbbutazunk a közeli Krka vízesésekhez, amely minden Dalmáci­ába látogató turista számára kötelező látványosság, felejthetetlen élmény. A legnagyobb, közel 50 m-es vízesés lábánál fürdőzésre is van lehetőség. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

4. nap: Trogir és Split (310 km)

Ezen a napon két világhírű UNESCO által védett dalmát városba, Trogirba és Splitbe látogatunk. E városok nemcsak magyar vonatkozásaikról ismertek, hanem arról is, hogy itt közel 2000 év történelme elevenedik meg a sze­münk előtt. A minden oldalról tenger által ölelt trogiri óváros főtérére hida­kon és szűk utcácskákon jutunk el, a XIII. századbeli Szent Lőrinc dóm Dal­mácia egyik legszebb román stílusú műemlék székesegyháza, a lenyűgöző pálmafás sétányon pedig örömmel „korzózik” minden turista. Innen Dal­mácia második legnagyobb városába, Splitbe utazunk. Történelmi jelentősé­gét Diocletianus császárnak köszön­heti, majd a Velencei Köztársaságnak, ahová majd 400 évig tartozott. A város fő nevezetessége Diocletianus palotá­ja, benne Szent Dujmó templomával, a császári mauzóleummal. Szabadidő, majd tovább utazunk az Adriai-tenger­part mentén. Szállásunk 3 éjszakán át Dubrovnik környékén lesz.

5. nap: Egész napos pihenés a tengerparton vagy Dubrovnik történelmi városfalai között veszünk el

Reggeli után egész napos pihenés a tengerparton, megmártózhat a tenger­ben és élvezheti kényeztető simogatá­sát vagy jöjjön velünk! Fakultatív aján­latunk: egész napos városnézés során helyi vezető kíséretében ismerkedünk Dalmácia legszebb városával, mely­nek XV-XVI. századot idéző óvárosa a világörökség része. A legfontosabb látnivalók között a gótikus városháza, a városvédő Szent Balázs temploma, a főúri palotákkal szegélyezett főutca (Stradun), valamint a ferencesek és a dominikánusok nagyszabású kolosto­rai között sétálunk. A Dubrovnikot kö­rülölelő közel 2 km hosszú és néhol 25 m magas városfal a reneszánsz védel­mi építészet remekműve. Európában ezek a falak maradtak fenn legépebb állapotban! (a sok lépcső és drága be­lépőjegy miatt csak egyénileg ajánljuk a felmenetelt a városfalra) Dubrovnik valójában műemlék város, de élete mégis tele van pezsgéssel – élvezzük hangulatát, leülünk egy kávéra, aperol­ra majd a délutáni órákban szálláshe­lyünkre térünk vissza.

6. nap: Egész napos pihenés a tengerparton vagy Montenegróba kirándulunk (230 km)

Választhatja az egész napos sza­badidőt, pihenést a tengerparton. Fakultatív ajánlatunk: Jöjjön velünk, felkeressük Montenegró vadregényes, gyönyörű tengerparti öbleit. Az Orjen és Lovćen hegységek közel 2000 m-es vonulatai közé szoruló Kotori-öböl egyike Európa legdélebbi fjordjainak. Kotor ősi múltra visszatekintő közép­kori óvárosa az UNESCO védelmét él­vezi (Szent Trifun székesegyház, itáliai stílusú palazzo-k, hangulatos piacterek és sikátorok). Montenegró turista fővá­rosa Budva már a 21 km hosszú „rivi­érán” fekszik, elegáns kis történelmi városmagja a különböző mediterrán kultúrák keveredéséről tanúskodik. Visszaúton átkompozunk a Kotori-öböl legkeskenyebb pontján, a Verige-szo­roson. A kora esti órákban érkezünk vissza szálláshelyünkre.

7. nap: Mostar – Neretva völgye – Budapest – Szeged (780 km)

Reggeli a szállodában, majd hazafelé indulunk. Útközben megállunk Mostar­ban (UNESCO Világörökség), megte­kintjük nevezetességeit, többek között a nemzetközi összefogással újjáépített középkori török hidat, a város régi me­cseteit és híres bazárját. A varázslatos Neretva-völgyben folytatjuk utunkat Eszék felé. Érkezés Budapestre a késő éjszakai órákban. Kecskemét-Szeged útvonalon csatlakozó utasainkat a felszállási helyre transzferáljuk. (Az oda és visszaút nem azonos! A Bu­dapest-Nagykanizsa útvonalon csat­lakozó utasaink hazautazásuknál ezt vegyék figyelembe.)
Leírás Időtartam Ár

Kirándulás Montenegroba
8500

1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 14000

2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 8000

3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 7000

Dubrovnik kirándulás
4500


Árak és felárak (1 főre) 2020.

  

A Z(s)eppelin programok bruttó árazását itt megtekintheti: https://www.zseppelin.hu/hirek/1030/z-s-eppelin-programok-brutto-arazasa


Részvételi díj (IX.14.): 165.800 Ft
Részvételi díj (X.05.): 135.800 Ft 
1 ágyas felár (IX.14.): 43.000 Ft
1 ágyas felár (X.05.): 32.000 Ft


Utasbiztosítás (BBP): 3.990 Ft
CL PLUS biztosítás* (IX.14.): 8.500 Ft
CL PLUS biztosítás* (X.05.): 7.200 Ft


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 6 éjszaka szálloda/apartman***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 6x félpanzió


Fakultatív programok (15 főtől):
Dubrovnik kirándulás: 4.500 Ft
Kirándulás Montenegróba: 8.500 Ft


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 5 EUR + 550 HRK
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 40 EUR 

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghírdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén: 10.000 Ft/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghírdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre az indulást megelőző 35. napon. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Székesfehérvár- (Veszprém) -M7 autópálya útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


Új vélemény írása
  • A beküldött véleményeket munkatársaink ellenőrzik, ezt követően jelennek meg oldalunkon.
  • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
  • Név nélkül elküldött véleménynél "Anonymus"-ként fog megjelenni.
Új vélemény küldése
nap éj
Időpontok
autóbusszal:
Időjárás
Rijeka
Péntek 11/27
4 °
Dubrovnik
Péntek 11/27
12 °
Trogir
Péntek 11/27
5 °
Mostar
Péntek 11/27
8 °
Videó ajánló
Mediterrán programok
MÁSHOVÁ UTAZNA?
Mikor szeretne utazni?
november 28
május 28
Mennyiért?
10.500,- Ft
708.000,- Ft
Hány éjszakát maradna?
0 éj
12 éj
Mivel utazna?
Kiemelt ajánlatok
A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.
Bengt Danielsson
A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.
Szent Ágoston
A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
Tolkien
Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.
Márai Sándor
A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.
Jeremy Collins
Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.
Edward Abbey
A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.
Holly Goldberg Sloan
Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!
Kordos Szabolcs